Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 28.11.2008., 13:42   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,781
Kako prepoznati 4GB RAM-a - Tutorial

Kratak uvod

Općenito, model racunala koncipiran je tako da, izmedju ostalog, podrazumijeva pojam "adresne sabirnice". Ta sabirnica, bilo da ju kontrolira sam procesor ili DMA sustav, odredjuje u kojem trenutku ce se pristupiti odredjenom uredjaju ili sklopu. Kriva i netocna predpostavka je da se adresna sabirnica rezervira iskljucivo za radnu memoriju (RAM). Problem se, dakle, pojavljuje u trenutku kada kolicina radne memorije pocinje dostizati maksimalni adresirljivi prostor nekog procesora (sto je u danasnje vrijeme primjenjivo i najvise se manifestira na PC racunalima). Bitno je, doduse, napomenuti, da konstrukcija n-bitnog procesora ni u kojem slucaju ne podrazumijeva njegovu sirinu adresne sabirnice (ali to je tema za neki drugi FAQ), iako cemo trenutno kolokvijalno 32-bitne procesore smatrati onima koji mogu adresirati 2^32 B RAM-a (iako zapravo vecina njih od pocetka P6 jezgre imaju mogucnost 2^36 (64GB), dok je Athlon svojom pojavom na x86 arhitekturu donio i Alphin adresni mod, 2^43 (8TB), iako je samo pretpostavka da postoji dovoljno tag bitova za adresiranje toliko memorije kako u to doba niti jedan chipset nije nudio podrsku za vise od 4GB RAM-a), analogno za 64-bitne (iako se radi o kud i kamo manjoj adresirljivosti, za detalje provjerite tehnicke specifikacije vaseg procesora).

Ceste pogresne predpostavke

Predpostavka: "32 bitni" Windowsi ne znaju "prepoznati" 4GB RAM-a.
Ispravak: Svi NT-noidi, jos od NT4 pa nadalje, znaju "prepoznati" 4GB RAM-a; problem je hardverski arhitekturalne prirode, a ne do Windowsa.

P: Moj n-bitni procesor moze prepoznati 2^n RAM-a.
I: Adresni prostor nije odredjen "bitnoscu" procesora. Svi 32-bitni x86 procesori od Pentiuma Pro (kraj 1995.) (te neki 32 bitni x86 sustavi) sposobni su baratati sa 64BM memorije (PAE/PSA(-36) ekstenzije). Ta cinjenica, do pojave x64 ekstenzije x86 arhitekture, jos uvijek ne popravlja "pojedenu" rupu u RAM-u koja je uzrokovana uredjajima koji rezerviraju adresni prostor do na 2^32 B.

P: Ali, ali, moj prijatelj je procitao u Bagu/Vidiju / cuo od dajdze iz Dojclanda / reko mu Perica, mali od p0rn dileraja u skoli, da se moze prepoznati svih 4GB RAM-a na 32/32 kombinaciji.
I: Edit dugme postoji, a mi svi zeljno iscekujemo nove Djurine kucne carolije!

Situacije

32 bitni procesor, 32 bitni OS
- problem: moj operativni sustav prepoznaje samo x.xx < 4GB RAM-a, iako BIOS uredno prikazuje cjelokupni iznos
- rjesenje: nema ga [1].

64 bitni procesor, 32 bitni OS
- problem: moj operativni sustav prepoznaje samo x.xx < 4GB RAM-a, iako BIOS uredno prikazuje cjelokupni iznos
- rjesenje: instalacija 64 bitnog sustava.

64 bitni procesor, 64 bitni OS
- (potencijalni) problem: imam sve potrebno za adresiranje svojih jeftino placenih gigabajta RAM-a, ali OPET se ne vidi cjelokupni iznos
- rjesenje: iako, de iure, stavljanje 64 bitnog sustava rjesava problem adresiranja RAM-a, jos uvijek postoji hardver koji ne moze/ne zna/ne zeli biti na visokim adresama, pa svejedno "zauzima" adrese koje bi trebale biti rezervirane za RAM odgovarajucem operativnom sustavu unatoc. Ukratko i bez previse komplikacija, oprostite mu tih par MB koje je pojeo.

4GB je stavljeno kao ilustracija psiholoskog limita, a ogranicenje se, dakako, primjenjuje za sve 4+ GB kolicine memorije.

[1] "nema ga" se odnosi konkretno na 4GB RAM-a; de iure, postoje 32 bitni operativni sustavi (lista memorijskih limita za Windows bazirane) koji mogu adresirati 4GB+ RAM-a no "progutani" prostor (vise o tome: Ogranicenje za RAM 3Gb na socket 775 plocama?) se u pravilu ne moze nadoknaditi. Drugim rijecima, 4+ GB RAM-a na takvom sustavu je moguce, ali uvijek umanjeno za dio koji je vec zauzet do tih 4GB.
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §

Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 05.06.2009. u 10:04. Razlog: Volim moderatore vise od administratora!
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 00:23   #2
_hmp_
Premium
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
Evo, svaka cast na temi, ali neke stvari mi nisu bas najjasnije.

U biti svaki 32 bit Win teoretski moze alocirati 64GB memorije na x86 procesoru koristeci PAE ( Windows Server i 128GB ). Svaki 32 bitni procesor, poslije Pentiuma Pro (P2, P3, P4), zbog svojeg 36-bitnog address bus-a, moze baratati sa 2^36B = 64GB memorije.

Znaci li to da je u biti u implementaciji 32bitnog Windowsa (XP prvenstveno) namjerno onemogućeno alociranje memorije preko 2^32B?

Ocito sam ja nesto krivo shvatio, jer mi ovo nema nikakvog smisla.
Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: _hmp_. 10.01.2009. u 00:24. Razlog: typo
_hmp_ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.01.2009., 07:35   #3
matijab
Problem?
Moj komp
 
matijab's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: negdje u fotelji
Postovi: 90
32 bitni procesor, 32 bitni OS
- problem: moj operativni sustav prepoznaje samo x.xx < 4GB RAM-a, iako BIOS uredno prikazuje cjelokupni iznos
- rjesenje: nema ga.


ima ga posalji pitanje u bug i oni che ti odgovorit sad trenutno ovih dana nemogu vidjet,kako i shta u registriju se treba napravit i mogu win 32 prikazati 4.00 gb.imash 5 minuta posla s tim i onda ti pokazuje,
a uopche shta si opterechen s tim???
__________________
za to treba imat muda prijatelju, za to treba imat muda
matijab je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 18:22   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,781
Citiraj:
Autor _hmp_ Pregled postova
U biti svaki 32 bit Win teoretski moze alocirati 64GB memorije na x86 procesoru koristeci PAE ( Windows Server i 128GB ). Svaki 32 bitni procesor, poslije Pentiuma Pro (P2, P3, P4), zbog svojeg 36-bitnog address bus-a, moze baratati sa 2^36B = 64GB memorije.
Ne bas svaki. Pogledaj ovdje za detalje.

Citiraj:
Znaci li to da je u biti u implementaciji 32bitnog Windowsa (XP prvenstveno) namjerno onemogućeno alociranje memorije preko 2^32B?
Da.

Citiraj:
Ocito sam ja nesto krivo shvatio, jer mi ovo nema nikakvog smisla.
Sve si dobro shvatio, da pace. No, PAE/PSE-36 su *teski* hackovi koji osim svojih realnih nedostataka ne eliminiraju "4GB issue". Cak i uz PAE/PSE-36 izgubit ces dio RAM-a koji ce biti potrosen na mapiranje ostalih uredjaja, pa primjerice umjesto 8GB uz PAE/PSE-36 ces jos uvijek imati 7.xGB ili nesto u tom stilu.

Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
ima ga posalji pitanje u bug i oni che ti odgovorit sad trenutno ovih dana nemogu vidjet,kako i shta u registriju se treba napravit i mogu win 32 prikazati 4.00 gb.imash 5 minuta posla s tim i onda ti pokazuje,
Nesumnjivo. Uvjeren sam da Bugovski Windowsi mogu "prikazivati" i Pentijum 6 32GHz, ali...

Dakle, ukratko, ti nesto pomijesao, da budem blag.
Citiraj:
a uopche shta si opterechen s tim???
Zasto mislis da sam ja "opterecen" s time?
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 23:21   #5
scap
Premium
Moj komp
 
scap's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 192
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
ima ga posalji pitanje u bug i oni che ti odgovorit sad trenutno ovih dana nemogu vidjet,kako i shta u registriju se treba napravit i mogu win 32 prikazati 4.00 gb.imash 5 minuta posla s tim i onda ti pokazuje,

hahahahaha smijesan si... odi ti lijepo na bugov forum pa tam pisi
__________________


____________________________________






Ima ih dosta koji nisu napisali ništa nakon kupnje/prodaje, no redom koji jesu:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28







scap je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 01:10   #6
matijab
Problem?
Moj komp
 
matijab's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: negdje u fotelji
Postovi: 90
he znash ko ti smijeshan.........
gle nisam reko da odesh na forum nego da pitAsh bugovce bash,
jer chesh na forumu naich na ljude koji che bash komentirat kao i ti sad ovo
__________________
za to treba imat muda prijatelju, za to treba imat muda
matijab je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 01:46   #7
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,841
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
he znash ko ti smijeshan.........
gle nisam reko da odesh na forum nego da pitAsh bugovce bash,
jer chesh na forumu naich na ljude koji che bash komentirat kao i ti sad ovo
Kaj su oni ljudi koji bez greške znaju odgovorit na bilokoje pitanje? Jebote kak da ih onda pitam di mi je cura sad?
I ubuduće koristi HR znakove a ne neke lijeve, ako ti se ne da stavljat kvačica onda stavljaj slova bez icega.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 18:16   #8
matijab
Problem?
Moj komp
 
matijab's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: negdje u fotelji
Postovi: 90
oprosti ono shto nestavljam kvachice,shta to nekuzhite ljudi?nisam reko da su bogovi bugovci.mah nema veze.yaboravi brishi sve postove ako hochesh svejedno mi je
__________________
za to treba imat muda prijatelju, za to treba imat muda
matijab je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 18:18   #9
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
nece tebi cika buljo nista.
samo ti nama reci kako cemo mi to naprafit.
nemoj sad bjezat
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 20:02   #10
matijab
Problem?
Moj komp
 
matijab's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: negdje u fotelji
Postovi: 90
evo ovako idem za nekih 15-20 dana kuchi,(kod kuche su mi bugovi pa chu onda nachi taj u kojem pishe kako i shta),pa chu donest taj bug.i lijepo vamo sve napisat
strpite se:P molim vas napisao bih odmah sad ali nemogu.
__________________
za to treba imat muda prijatelju, za to treba imat muda
matijab je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.01.2009., 22:59   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,781
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
evo ovako idem za nekih 15-20 dana kuchi,(kod kuche su mi bugovi pa chu onda nachi taj u kojem pishe kako i shta),pa chu donest taj bug.i lijepo vamo sve napisat
strpite se:P molim vas napisao bih odmah sad ali nemogu.
Inace bih ti rekao da se ne trudis, ali ako uzivas u vlastitoj gluposti i ne shvatjanju osnovnih koncepata racunalstva, ozezi!
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 03:31   #12
matijab
Problem?
Moj komp
 
matijab's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: negdje u fotelji
Postovi: 90
hmmmmmmmmmm
sad bash budem
__________________
za to treba imat muda prijatelju, za to treba imat muda
matijab je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 04:24   #13
Fleks
JDM
 
Fleks's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6,091
Bubba samo da te podsjetim, ti skidas ovog sa štrika, ja sam zadnjeg.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 07:40   #14
stuc
Banned
 
stuc's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Online
Postovi: 2,402
Hmm.. baš sam razmišljao nadogradit lap sa još 2GB rama no opet mi žao da stoji neiskorišten kad samo vrtim XP... ako ovo pali tj. budem vidio šta će @matijab napisat pa da se nadogradim, čekam...
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 08:49   #15
Spock
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 21
Ajde odgonetnite u čemu je meni problem.
Imam 2x512 i 2x1 GB, različiti proizvođači. Bios detektira 2.75 GB. Isto tako 32-bitni Windows XP i 32-bitni Ubuntu detektiraju 2.75 GB. Zašto 64 bitni Windows server 2008 i iAtkos (64 bitni) detektiraju 24 GB rama?
Spock je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 09:22   #16
MimiX
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: gs
Postovi: 91
24GB RAMa, daj se ti šališ ili ozbiljno?
MimiX je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 09:44   #17
Spock
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 21
Tako piše, imam 3 GB ustvari.
Spock je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 13:59   #18
MimiX
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: gs
Postovi: 91
Gledaj, proizvođač RAMA i nije toliko bitan iako je bolje uparivati isti model...
Stvar je u tome da ti RAM treba radit na istoj frekvenciji da bi bio potpuno kompatibilan...
Moguće je da ti se zbog toga javljaju kriva očitanja...
MimiX je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 22:14   #19
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
pa nemogu raditi na razlicitim, ako je jedan brzi od drugoga ploca ce sve postaviti na brzinu sporijeg....
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 23:10   #20
Spock
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 21
CPU-Z jedini pravilno prepozna RAMe. Al nema veze, glavno da sve radi
Spock je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2009., 23:52   #21
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,841
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
evo ovako idem za nekih 15-20 dana kuchi...
molim vas napisao bih odmah sad ali nemogu.
I jesi došao kući napokon?
Neki i dan danas čekaju da im pomogneš.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2009., 00:29   #22
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
ja sam bash trazio ovu temu da bumpam

P.S. ma ja to stikam pa da se ne zaboravi :P
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2009., 10:05   #23
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,781
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
ja sam bash trazio ovu temu da bumpam

P.S. ma ja to stikam pa da se ne zaboravi :P
Bravo.

Iako, dajem 5 kuna da ce za 10 dana osvanuti novi biser s istim pitanjem, unatoc svemu. Who's in?

OTOH, sada je barem lakse c/p link, kad je na vrhu.
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2009., 10:14   #24
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,187
Bravissimo, i ja sam jučer tražio ovu temu za onog lika malo niže. A i pitao sam se đe je Matija zapeo

Ne znam zašto ova tema odmah nije bila sticky?
Bit će i dalje onih koji će otvarat iste teme, ovako se barem može odmah naći link.

Bubba, ja tipujem na 5 dana do sljedećeg egzibicioniste
__________________
i5 2500k / asrock p67se / 4x4gb DDR3/ samsung evo 250gb ssd / 2 tb wd hdd / Gigabyte windforce GTX 950 / super flower 650w / CM 690
Roberto je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2009., 17:26   #25
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,783
A vi se isto našli sa rogatim bost

Dijete ima max 13 godina, čita Bug, zna sve..ono, hello?
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2009., 23:08   #26
Hunt.ONE
ЬГΛY.Z0ИЗ
Moj komp
 
Hunt.ONE's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 258
Ima jedno rjesenje za vistu 32bit da prepozna svih 4gb, provjereno radi.

http://www.ocmodshop.com/ocmodshop.aspx?a=989
__________________
This post is copyrighted ©
Hunt.ONE je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2009., 12:23   #27
matman
Premium
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: n/a
Postovi: 361
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
32 bitni procesor, 32 bitni OS
- problem: moj operativni sustav prepoznaje samo x.xx < 4GB RAM-a, iako BIOS uredno prikazuje cjelokupni iznos
- rjesenje: nema ga.


ima ga posalji pitanje u bug i oni che ti odgovorit sad trenutno ovih dana nemogu vidjet,kako i shta u registriju se treba napravit i mogu win 32 prikazati 4.00 gb.imash 5 minuta posla s tim i onda ti pokazuje,
a uopche shta si opterechen s tim???


tek sad ovo ugledah, mislim da dečko misli na to da Vista može napisat da imaš 4gb rama (ili više), ali ih, naravno, NE koristi.
matman je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2009., 23:21   #28
M.Vlahovic
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 667
di je nestao matijab sa svojim BUGOM ????
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2009., 10:59   #29
gnomisa
Registered User
Moj komp
 
gnomisa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,556
taj bug je od klinaca napravio još veće debile koji se onda sramote po forumima...ali volio bih da se mali Matija vrati
bash bi volio haha
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 10:09   #30
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,258
Smrc, a gdje nam je lik nestao, da se nije u moru udavio?
__________________

QuadCore Intel Xeon X3350 E0 @3.45GHz/1.232V + CoolerMaster Hyper 212+
Asus P5E + Supreme FXII sound
4x2GB G.Skill BlackPI PC2-6400 @960MHz/1.9V 5-5-5-15
Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1GB Windforce
3xWD6400AAKS
WD1001FALS
Samsung 2433LW
Altec Lansing 221 2.1 speakers
Philips DVDRW 18X
Antec Three Hundred
OCZ GameXStream 700W
Logitech Illuminated keyboard + UltraX mouse




Pentium E5200 @3.0GHz + Frizerka 7 Pro
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Hitachi 320GB
Gigabyte GTX560 OC 1GB Windforce
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 2232BW
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Canyon 511 PCI WiFi
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Acer V3 574G

Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
12GB DDR3
240GB OCZ-ARC100
NVIDIA GeForce 940M @ 540 MHz
Intel HM55
15,6" FullHD IPS LED



Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na