Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.07.2018., 16:28   #1
DiVojich
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
Access problem

Poštovani,


Trebao bih pomoć oko gadnog problema xD... ne znam niti otkuda da počnem, što da guglam itd...uglavnom situacija je sljedeća:


- korisnik ima Office H&B 2010 edition, Win7 64bit OS;
- dobio je danas aplikaciju koja mu je bitna za posao, klikom na aplikaciju ona otvara Access 2010, i u njoj se radi, aplikacija ima extension accde;
- korisnik je danas prijavio problem (kada mu je isporučitelj aplikacije stavio na računalo aplikaciju) da prilikom otvaranje te aplikacije javlja "Language DLL file msain.dll is missing";


Neka od rješenja za missing DLL, koja sam uradio:


1.) DLL fixer, instalirao missing dll file;
2.) na guglu sam našao da se u putanju "C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\1033" copy/paste msain.dll koji se preuzme s neta;


Ništa nije pomoglo.


Glavni problem:


Napominjem, da sve ostale aplikacije iz Office uredno rade.


1.) Kod pokretanja aplikacije, pojaviti će se pokretanje Accessa, i nakon 10tak sekundi pojaviti će se prozorčić "enter product key";


2.) Unesem "product key" i nakon par minuta me opet traži "enter product key";


zatim se pojavi prozor


4.)"Microsoft Office Home and Business 2010 ne može provjeriti licencu za ovu aplikaciju. Pokušaj popravljanja nije uspio ili ga je prekinuo korisnik. Aplikacija će se sada zatvoriti".



5.) Restartam komp, opet pokrenem, otvori se Access 2010, zatim se pojavi:


"Identifiiciran je mogući sigurnosni problem. Upozorenje: pouzdanost izvora ovog sadržaja ne može se provjeriti. Ovakav sadržaj trebate omogućiti samo ako on pruža neophodne funkcije i ako ste sigurni da je njegov izvor pouzdan."


Kliknem na otvori, te se pojavi:


"Ovo je baza podataka u formatu koji nije prepoznatljiv. Možda je stvorene novijom verzijom Microsoft access od one koju koristite. Ažurirajte svoju verziju na trenutni i zatim otvorite ovu datoteku".


Odaberem Ok, opet mi se pojavi "Enter product key".



6.) Office Repair nije pomogao;


7.) Ne nudi se nikakav update Windowsa ili Office;




Ako imate ikakvu ideju koja bi me uputila u pravome smjeru, bio bih zahvalan.


lp i ugodan dan želim
DiVojich je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2018., 21:37   #2
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,854
Noviji office?
A ako mu je netko postavio app
Pa neka mu i taj omoguci da radi
Ili je radilo pa je stalo?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.07.2018., 07:52   #3
2XO
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Osijek-Zagreb
Postovi: 246
Instaliraj si posebno Access runtime, on je besplatan i suži za pokretanje tih aplikacija koje koriste Access baš s razlogom da korisnici ne moraju imati full verziju Office na računalima. Saznaj koju verziju traži aplikacija (najčešće taj runtime bude u instalacijskom folderu od aplikacije) - može čak biti i Access runtime 2003 ako je jedan stariji knjigovodstveni program.

Zadnje izmijenjeno od: 2XO. 05.07.2018. u 08:03.
2XO je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2018., 14:18   #4
DiVojich
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Noviji office?
A ako mu je netko postavio app
Pa neka mu i taj omoguci da radi
Ili je radilo pa je stalo?



Kontaktirao sam čovjeka koji mu je stavio app na komp, kaže da nema pojma koje bi bilo rješenje problema.


App mu je jučer postavljen prvi puta na računalo.
DiVojich je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2018., 14:54   #5
DiVojich
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
Citiraj:
Autor 2XO Pregled postova
Instaliraj si posebno Access runtime, on je besplatan i suži za pokretanje tih aplikacija koje koriste Access baš s razlogom da korisnici ne moraju imati full verziju Office na računalima. Saznaj koju verziju traži aplikacija (najčešće taj runtime bude u instalacijskom folderu od aplikacije) - može čak biti i Access runtime 2003 ako je jedan stariji knjigovodstveni program.



1.) Instalirao sam Access Runtime 2010;
2.) Pokrenuo se sam od sebe i konfigurirao;

3.) Nakon toga se prikaže prozor za unos product keya.
4.) Unsesem key, otvori se access i opet me traži unos ključa.

Zadnje izmijenjeno od: DiVojich. 05.07.2018. u 14:59. Razlog: Mislio sam da je prihvatio slike ali nije xD
DiVojich je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2018., 15:57   #6
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 66
Možda sam na krivom tragu, ali je lako probati - startaj aplikaciju kao administrator (desni klik, pa "Run as Administrator")
mradovan je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2018., 16:04   #7
DiVojich
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
Status update: instalirali smo Office 2013 Pro Plus.


Više nema problema s key-em.


Sad se pojavljuje drugi (stari) problem kod runtime access 2013.


Kad se pokrene file, pojavi se prozor



"A potential security concern has been indentfidied.

Warning: it is not possible to determine that this content came from a trustworthy device..."


Probao kao admin, stavljao access file u Documens pa od tamo probao pokrenut. Ništa.....
DiVojich je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2018., 20:27   #8
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 66
Zvuči kao da su macro postavke u Accessu prestroge...

Ja imam 2007, pa je to vjerojatno negdje drugdje u 2013... moje je u "krug gore lijevo"->dugme "Access Options"->tab "Trust Center"->dugme "Trust Center Settings"->tab "Macro Settings"->promijeniš na "Enable all macros".

Ako nije to, vrati kako je bilo - jer će ostati nezaštićen za macro viruse.
mradovan je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2018., 13:14   #9
DiVojich
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
Citiraj:
Autor mradovan Pregled postova
Zvuči kao da su macro postavke u Accessu prestroge...

Ja imam 2007, pa je to vjerojatno negdje drugdje u 2013... moje je u "krug gore lijevo"->dugme "Access Options"->tab "Trust Center"->dugme "Trust Center Settings"->tab "Macro Settings"->promijeniš na "Enable all macros".

Ako nije to, vrati kako je bilo - jer će ostati nezaštićen za macro viruse.

Nažalost, nije dalo uspjeha.


hvala na savjetu
DiVojich je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na