Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2024., 16:14   #7291
RainZG
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor birra Pregled postova
Naručio sam novi pc i sad bih trebao nekih 500gb podataka prebaciti sa starih diskova na novi. Zanima me koja je dobra alternativa, a da se ne isprazni dzep previse? Jel netko mozda uzimao one prijenosne SSDove sa ALIExpressa? Zna li se ijedan model da radi kako treba? Da ne naručim 1tb pa dobijem 64gb i slične igrarije!?

Također, novi pc mi dolazi sa samo jednim SSDom (1tb kingston). Mislim se staviti neki glavni sa barem 256gb, na kojem će biti samo windowsi, a ovog od terabajta koristiti za sve ostalo. Ima li netko preporuku ili zna da je negdje na akciji dobar disk od 256? Hvala.
za win bar 512GB ssd
Ako se komp koristi za igrice onda bi ja radje 1TB ostavio za win + programi, a uzeo 2TB za igre.
RainZG je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2024., 16:30   #7292
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
imam 128gb c: particiju i polu prazna je, a na pc-u hrpetina igara
strikoo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2024., 17:02   #7293
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
također, sve mi je na D: i E: diskovima
Staro 11.12.2024., 19:23   #7294
RainZG
Premium
Moj komp

Jbga, meni software za video i photo editing uzima dosta, a to drzim na istom disku kao i win
Staro 11.12.2024., 19:31   #7295
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ljudi se s vremenom opredijele za to da na "windows disku" drže samo windowse. Tako da ako nešto pođe po zlu, particija se može komotno obrisati i instalirati na novo. Iako je takav modalitet korištenja kod 10 mensečini izgubio skroz na smislu, ali možda postaje ponovno aktualan na 11
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2024., 19:53   #7296
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
C:\ samo Windows, ostalo na D i E diskovima.
Staro 11.12.2024., 20:17   #7297
spiderhr
Premium

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Ljudi se s vremenom opredijele za to da na "windows disku" drže samo windowse. Tako da ako nešto pođe po zlu, particija se može komotno obrisati i instalirati na novo. Iako je takav modalitet korištenja kod 10 mensečini izgubio skroz na smislu, ali možda postaje ponovno aktualan na 11

Svaki windowsi podaci idu na ili drugi disk ili particiju. Čak sam ručno lokacije za DOcuments, Download, Picture stavljao na drugo mjesto.

Ovako samo napravim format c kod ljudi i to je to.
Staro 11.12.2024., 20:21   #7298
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
To se pokazalo kao daleko najjednostavnije.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2024., 20:51   #7299
RainZG
Premium
Moj komp

Backup i restore. To je jedino cemu vjerujem.
Davnih dana se opekao, od onda backup lokalno na server + cloud.
Reinstall odradim za sat vremea sa installom svih programa i vracanjem podataka
Staro 11.12.2024., 21:12   #7300
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Neki od nas imaju boot drive na iSCSI targetu pa kad se nešto razleti napravi se rollback u sekundi i tjeraj dalje
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.12.2024., 09:22   #7301
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor birra Pregled postova
Naručio sam novi pc i sad bih trebao nekih 500gb podataka prebaciti sa starih diskova na novi. Zanima me koja je dobra alternativa, a da se ne isprazni dzep previse? Jel netko mozda uzimao one prijenosne SSDove sa ALIExpressa? Zna li se ijedan model da radi kako treba? Da ne naručim 1tb pa dobijem 64gb i slične igrarije!?

Također, novi pc mi dolazi sa samo jednim SSDom (1tb kingston). Mislim se staviti neki glavni sa barem 256gb, na kojem će biti samo windowsi, a ovog od terabajta koristiti za sve ostalo. Ima li netko preporuku ili zna da je negdje na akciji dobar disk od 256? Hvala.
Jel taj disk nvme ili običan 2.5 sata? Ako je 2.5 sata, najbolje staviti jedan nvme direktno na matičnu. I ne isplati se štediti na prostoru jer već 1tb se nađe za 60ak eura.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2024., 11:23   #7302
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Vec neko vrijeme gledam sto uzeti od zvucnika do 250-300 eura, ovi Edifieri su uletili ko budali samar. Malo su poveliki ali kad je bal... Fala na dojavi! 💪
Staro 12.12.2024., 12:02   #7303
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Vec neko vrijeme gledam sto uzeti od zvucnika do 250-300 eura, ovi Edifieri su uletili ko budali samar. Malo su poveliki ali kad je bal... Fala na dojavi! ��
Ista stvar. Reko štedit ću za Kef LSX al opet mi se ne daje tolka lova za aktivne zvučnike, tak da su mi uletili odlično. A gledao sam ih još prije koju godinu, no reko 500 eura ne vrijede pa nisam uzeo
Čini se da si ti zadnji ulovio po toj cijeni.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2024., 12:16   #7304
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Pisalo je na slici "zadnji komadi" kad sam placao, pa moguce da je to bilo to. Sinoc kad si objavio nije bilo tog bannera, a rekoh pustit cu neka se slegne taj info do jutra pa odluciti.

Bogami i ja bi LSX samo si ne mogu opravdati taj trosak s obzirom na uvjete gdje slusam i kako slusam i da vec slabije cujem na jedno uho hahaha. Tako da meni price range za audio opremu ide samo nize i nize

Budu zamijenili 12 godina stare BX5-ice, nadam se da ce se uklopiti. Estetikom sigurno nece al kgj
Staro 12.12.2024., 12:17   #7305
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ja vraćam Edifer ozoneu jer zvuče očajno.
Bili na akciji, ali zvuk katastrofa.
Pun jeke, riječi koje imaju c, s zvučaju kao da neko frflja pa smanjivao na ekvalajzeru +16k ali ni to ne pomaže.
Tri puta bolji zvuk imaju 5.1 zvučnici od 5w koje imam od prije

Ovi Edifer su samo veliki ali zvuk kao na nekom Vox televizoru od 24"
Staro 12.12.2024., 12:19   #7306
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ja vraćam Edifer ozoneu jer zvuče očajno.
Bili na akciji, ali zvuk katastrofa.
Pun jeke, riječi koje imaju c, s zvučaju kao da neko frflja pa smanjivao na ekvalajzeru +16k ali ni to ne pomaže.
Tri puta bolji zvuk imaju 5.1 zvučnici od 5w koje imam od prije
Ovisi koji model, nije svaki model isti
Staro 12.12.2024., 12:24   #7307
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ovo je bio Edifer R1700BT koji po testovima svi hvale ali u realnosti je katastrofa.
Zvuk u rangu kvalitete zvučnika za pc koji se prodaju u Sparu za 20 eura.
Probao više izvora, kabela, bluetooth itd
https://www.youtube.com/shorts/UkEuET8h3bY
Izvor video: https://www.youtube.com/watch?v=dyZxIUsnuJk (0:26)
Moram pohvaliti Ozone jer su napravili prikup za povrat u njihovom trošku
Staro 12.12.2024., 12:32   #7308
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Imaš istančano uho. Nema drugo nego da kreneš ulagat u vrhunski audio sustav od par k eura ili više pa se nećeš zajebavat s povratima budget zvučnika.
Staro 12.12.2024., 12:45   #7309
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ja vratio sennhaiser 560s i pustio 599, jer nisam primjetio razliku u zvuku, a razlika u cijeni je 1/3.

Ali koliko gledao po tim audio forumima, to je skup sport kada zaglibis

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2024., 13:05   #7310
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Čini se da si ti zadnji ulovio po toj cijeni.
Ozone su malo pederasti... Narucio po akcijskoj cijeni, bilo dostupno, autorizirao karticu, ali kasnije odbili narudzbu jer "transakcija nije uspjela"
Zovem szk, nista pametno ne kazu osim narucite opet. U tom trenu stoje zvucnici po punoj cijeni, dostupno kod dobavljaca, ali nema popusta.
Poklopim slusalicu, stavljam u kosaricu, pisem napomenu da mi umanje iznos jer radim ponovljenu narudzbu itd... Odjednom artikl opet na akcijskoj cijeni ali rasprodan. Well played! Idemo do kraja, sad jako zelim te zvucnike

Edit: zvucnik je u medjuvremenu na webu par puta promjenio cijenu i dobavljivost i na kraju su prihvatili narudzbu.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 12.12.2024. u 13:51.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2024., 14:06   #7311
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena-isključivo informatička oprema!

Poslušao prije dosta vremena usvirani KEF LS50 wireless. To nema basa. Zvuk je tanak, mršav… a nahvalili ga hvalospjevima kao da ćeš vidjeti raj kada pustiš zvuk na njih. To jako treba subwoofer.

LSX je pretpostavljam još gori po tom pitanju.
Staro 12.12.2024., 14:16   #7312
jazz3p
Premium

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
Ali koliko gledao po tim audio forumima, to je skup sport kada zaglibis

Da budem mudar kao onaj ministar nečega u pečenju kruha. Napraviš si sve sam po svom ukusu, od zvučnika naniže do DAC-a. Od čega je Edifer udaljen, koliko i ja od ministrove stolice.
jazz3p je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2024., 15:25   #7313
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Onda je u tom cjenovnom rangu KRK Rokit5 i dalje best buy?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2024., 16:02   #7314
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Vec neko vrijeme gledam sto uzeti od zvucnika do 250-300 eura, ovi Edifieri su uletili ko budali samar. Malo su poveliki ali kad je bal... Fala na dojavi! ��
Cijena je izgledala predobro da bude istinito.
Imam S1000 II i prezadovoljan sam. Jedini problem koji imaju je daljinski. Sitan je i ako ga se zagubi, ne možeš upaliti zvučnike. Spremio sam ga u kutiju i isprogramirao Logitech Harmony.

Pazi na optički ulaz. Nakon 3 godine sam išao preslagivati dnevnu sobu pa sam ištekao kabel i plastični poklopac ulaza se dezintegrirao. Sad mi ne drži kabel, ali kogajebe, spojio sam ih na TV BT-om.

Usput, BT nema mogućnost spajanja više uređaja, pa pretpostavljam da je i na S2000 ista stvar. Ako te to muči, ima onih BT boxova koje možeš spojiti na AUX in.

Uglavnom, na tim Edifierima sam nakon QAcoustics 3020i i mogu reći da sam puno zadovoljniji Edifierom. Ne treba im subwoofer

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2024., 16:19   #7315
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

BT playback mi je generalno tlaka i ne slusam mjuzu na taj nacin. Ili streamam preko Wiim-a ili castam s moba/kompa na Wiim pa da lijepo svi u kuci imaju kontrolu i mogucnost pauziranja.

Tnx za tip, planirao sam koristiti samo opticki ulaz pa cu obratiti pozornost na to da budem njezan :|
Staro 12.12.2024., 16:22   #7316
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Cijena je izgledala predobro da bude istinito.
Istinita je. Moji su na dostavi već.

Thanks za info za bluetooth, chekiram jel može više konekcija. AK ne, ići će neki BT box u aux
Staro 12.12.2024., 19:03   #7317
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor jazz3p Pregled postova
Da budem mudar kao onaj ministar nečega u pečenju kruha. Napraviš si sve sam po svom ukusu, od zvučnika naniže do DAC-a. Od čega je Edifer udaljen, koliko i ja od ministrove stolice.

Tako je. Zvuk je bas subjektivan dojam od osobe do osobe. Nekome mrak, drugome sranje. Ali mana je u tome sto ako zelis nesto solidno i povoljno treba poslusati jako puno sistema pa odabrati po svom ukusu sto je velika tlaka i oduzima puno vremena. Ako zelis nesto vrhunsko, tek si onda najebao
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2024., 14:02   #7318
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Zvučnici opet na 245 eura.

Meni stigli jučer, odlični za tu lovu.
https://www.ozone.hr/product/audio-s...aptx-hd-sme-i/

nop
Staro 18.12.2024., 14:13   #7319
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Refreshajte link svako malo, mijenjaju cijene. Gledao maloprije i bilo je 404, sad je kao bez popusta... Nesto kemijaju stalno.

I meni stigli jucer doma za 245.
Staro 18.12.2024., 14:17   #7320
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
mali oftopik, sad imam logi Z533, ovo je sigurno bolje, al neznam kolko

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja