Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.08.2019., 17:46   #6241
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 72
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Recite da vam routere izmijene i riješit će Vam probleme. Zadnjih dva mjeseca 6-7 stranaka sam imao sa Telsyem i svima je net radio probleme, očito router dao svoje, genexis je još lošiji bio od telsye-a, susjedu sam nedavno reklamirao njega jer mu je počeo tolko štekat da je bio neupotrebljiv i uglavnom čim su im Elteke metnuli sve radi super i brzina kao i moja.
Ne razumijem. Zašto više ni jedan ruter ne radi normalno osim Elteka?
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Moj GENEXIS je jos dobar nikad problema s njim, dok ide ide.
Ako budu ikad i nama starim Amisovcima dizali brzine na 500 Mbps onda neka mijenjaju i router.
Haha, dobar vic. Mogu te jedino prebaciti na A1 optiku i onda ti dati 500 Mb/s.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 17:50   #6242
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,636
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Ne razumijem. Zašto više ni jedan ruter ne radi normalno osim Elteka?

Haha, dobar vic. Mogu te jedino prebaciti na A1 optiku i onda ti dati 500 Mb/s.
Na krivom mjestu postavljaš to pitanje, treba njih to pitat.

Eltek su isto sklepali pred kraj dok se amis raspao i ok radi, ali prije ovog zadnjeg firmware-a je bio totalni kaos s njim. Moglo se puno više izvuć iz novijeg firmware-a i nadogradnje svega toga da su htjeli, no jbg preuzeo VIP tadašnji i stalo je. Sve ti govori kad u elteku još uvijek ima logo od amis-a, znači ne diraj dok radi
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.08.2019., 17:52   #6243
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 72
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Na krivom mjestu postavljaš to pitanje, treba njih to pitat. Eltek su isto sklepali još pred kraj dok se amis raspao i ok radi, ali moglo se puno više izvuć iz novijeg firmware-a itd. no sve ti govori kad u elteku još uvijek imaš logo od amis-a znači ne diraj dok radi
Eltek nema 5 GHz Wi-Fi?

Ja baš biram pri kupovini novih uređaja da podržavaju Wi-Fi na 5 GHz jer planiram prebaciti mrežu. Telsey podržava Wi-Fi na 5 GHz.
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Ne budu

5Mbps manji upload ti je od mojeg, mislim ok ako to tebi ne smeta s tim da su meni još oba risivera upaljena.
Joj šuti, ti bar imaš upload. Ja to nemam!

Koliko često ti zoveš službu za korisnike? Zašto imam osjećaj da te već svi agenti poznaju i na "ti" ste si?

Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 01.10.2019. u 09:45.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 17:55   #6244
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,636
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Eltek nema 5 GHz Wi-Fi?

Ja baš biram pri kupovini novih uređaja da podržavaju Wi-Fi na 5 GHz jer planiram prebaciti mrežu. Telsey podržava Wi-Fi na 5 GHz.
Nema.

Iskreno ja nikad ne koristim te njihove routere jer to sve nekakav šroteks bar meni se tako do sad pokazalo. Ja imam iza njega svoj router, možeš ga u bridge možeš u Wirless mode i vozi miško boli te đon više za elteka u njemu pogasiš sve šta možeš i šta ti ne treba da mu što manje njegove te jadne memorijice koje ima ždere i da mu ne opterećuje taj bijedan procesor.


Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Koliko često ti zoveš službu za korisnike? Zašto imam osjećaj da te već svi agenti poznaju i na "ti" ste si?
Pa u zadnje vrijeme jako rijetko, u ovoj godini mislim možda dva puta sam zvao. Ali imao sam nekih problemčića pa sam mailom to riješio i naravno umanjili mi račun jer to odmah napomenem da ne dobivam uslugu kakvu plaćam da tražim umanjenje i svaki put su to napravili naravno s tim da si u pravu, ne bezveze.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 29.08.2019. u 18:01.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 17:57   #6245
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 72
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Nema.

Iskreno ja nikad ne koristim te njihove routere jer to sve nekakav šroteks bar meni se tako do sad pokazalo. Ja imam iza njega svoj router, možeš ga u bridge možeš u Wirless mode i vozi miško boli te đon više za elteka u njemu pogasiš sve šta možeš i šta ti ne treba da mu što manje njegove te jadne memorijice koje ima ždere i da mu ne opterećuje taj bijedan procesor.
Jesi doma? Daj molim te testiraj koju ti brzinu Eltek daje preko njegovog Wi-Fija... Telsey jedva daje 45 Mb/s.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 17:59   #6246
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,636
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Jesi doma? Daj molim te testiraj koju ti brzinu Eltek daje preko njegovog Wi-Fija... Telsey jedva daje 45 Mb/s.
Ne koristim eltekov wifi, ugašen je. I ne pali mi ga se.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 18:05   #6247
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 975
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Ne razumijem. Zašto više ni jedan ruter ne radi normalno osim Elteka?

Haha, dobar vic. Mogu te jedino prebaciti na A1 optiku i onda ti dati 500 Mb/s.
Ja sad jesam ugovorom na A1 optici, ali na postojecoj Amis optici (sad A1) nedaju vecu brzinu od 100/100 Mbps.

Dali je problem u politici (odluci) firme A1 ili eventualno u tehnickoj nemogucnosti postojecih Amis svjetlovodnih centrala po naseljima gdje je provedena ta Amis optika neznam.
500 Mbps dobivaju oni kod kojih je VIP (A1) postavljao optiku u zadnjih par godina.
Cilim je online   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 18:13   #6248
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,636
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Ja sad jesam ugovorom na A1 optici, ali na postojecoj Amis optici (sad A1) nedaju vecu brzinu od 100/100 Mbps.

Dali je problem u politici (odluci) firme A1 ili eventualno u tehnickoj nemogucnosti postojecih Amis svjetlovodnih centrala po naseljima gdje je provedena ta Amis optika neznam.
500 Mbps dobivaju oni kod kojih je VIP (A1) postavljao optiku u zadnjih par godina.
Problem je u drukčijoj infrastrukturi. I preko ove AON optike od ex. amis-a ne možeš više imat od 100/100 tj. oni su tako odredili da ne žele više da imaju od te brzine, pošto ne žele više ni ulagat u nju.

A čuo sam ako bilo šta izmijeniš u tom paketu kojem imaš da te bacaju na njihov neki A1 paket koji više nema veze sa tom optikom tako da te prisile ustvari da ju odkantaš ako želiš to šta su ti ponudili i prešaltaju te na njihovu hibridnu mrežu ili na njihovu PON optiku ako je dostupna na lokaciji.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 18:23   #6249
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 975
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Problem je u drukčijoj infrastrukturi. I preko ove AON optike od ex. amis-a ne možeš više imat od 100/100 tj. oni su tako odredili da ne žele više da imaju od te brzine, pošto ne žele više ni ulagat u nju.

A čuo sam ako bilo šta izmijeniš u tom paketu kojem imaš da te bacaju na njihov neki A1 paket koji više nema veze sa tom optikom tako da te prisile ustvari da ju odkantaš ako želiš to šta su ti ponudili i prešaltaju te na njihovu hibridnu mrežu ili na njihovu PON optiku ako je dostupna na lokaciji.

Kod nas u naselju prebacuju na kabel jer je dostupan koaksijalni kabel B.net-a u cijelom naselju a optika Amisa (A1) u gornjem djelu naselja do visine trgovine Spar
Cilim je online   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 18:30   #6250
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,636
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Kod nas u naselju prebacuju na kabel jer je dostupan koaksijalni kabel B.net-a u cijelom naselju a optika Amisa (A1) u gornjem djelu naselja do visine trgovine Spar
Žalosno da jedan cijeli kvart nisu mogli fucking modernom optikom opremit, bilo im je očito preskupo, motherfuckerz!
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.08.2019., 18:37   #6251
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 250
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Recite da vam routere izmijene i riješit će Vam probleme. Zadnjih dva mjeseca 6-7 stranaka sam imao sa Telsyem i svima je net radio probleme, očito router dao svoje, genexis je još lošiji bio od telsye-a, susjedu sam nedavno reklamirao njega jer mu je počeo tolko štekat da je bio neupotrebljiv i uglavnom čim su im Elteke metnuli sve radi super i brzina kao i moja.
Ja sam orvo imao genexis..radio ko svicaras..nikad nikakav problem snjim

Sad imam telsey..2puta ga mjenjali..nimad dobio vis eod 20mbit prek wifija...uzas..al istekao ki ugovor..sutra zeni po mob u a1idem,oa cu uaput raskinut suradnju ili vidjet sta mogu drugog ponuditi
__________________
HTML:
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=3281570&postcount=8980


HTML:
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=3285305&postcount=8996
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 18:41   #6252
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 975
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Žalosno da jedan cijeli kvart nisu mogli fucking modernom optikom opremit, bilo im je očito preskupo, motherfuckerz!
Susjed kako meni tako i tebi, nazalost, dijeli nas par sto metara.

Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 29.08.2019. u 19:30.
Cilim je online   Reply With Quote
Staro 29.08.2019., 19:11   #6253
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 72
Citiraj:
Autor celavicro Pregled postova
Ja sam orvo imao genexis..radio ko svicaras..nikad nikakav problem snjim

Sad imam telsey..2puta ga mjenjali..nimad dobio vis eod 20mbit prek wifija...uzas..al istekao ki ugovor..sutra zeni po mob u a1idem,oa cu uaput raskinut suradnju ili vidjet sta mogu drugog ponuditi
Meni na Telseyu Wi-Fi ide maksimalno 45 Mb/s. Više se ne može dobiti bez obzira što ruter podržava 802.11n Wi-Fi koji ide do 300 Mb/s.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2019., 10:42   #6254
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 877
Jos uvijek mi nisu odgovorili na moj zahtjev (koji sam poslao na mail za raskidanje za privatne korisnike) a proslo je nekih 10ak dana
Da budem iskren, necu forsirati jer tak ionak nemam uzeti nista bolje za tu lovu...tako da ako se ne jave to cu zanemariti...iako ono, taman mi je prije par mjeseci istekla akcija od pola godine zađabe
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2019., 18:10   #6255
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 867
Da bi se radilo sa n300 modom na ruteru i korisničkom uređaju mora biti uključena širina (bandwith) od 40MHz , a ako ima smetnji i loš signal uslijed prepreka sami uređaji smanjuju mod rada ako je na automatskim postavkama.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2019., 22:35   #6256
Nixis
Casual gamer
Moj komp
 
Nixis's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 663
Ček jel ove reklame za A1 su totalni fail samo meni ili?

"Novi oblici života..." ta reklama kad je izlazila zvučala je kao reklama za hrvatsku NASA-u i kao da planiraju lansirati nas na Mars.

A ova "sorry telekomi" sa ružičastom babom na reklami (T-com) izgleda totalno jadno i forsirano. A1 je isto telekom...lol

Općenito to kad mobilni i telekomi govore da su najbolji je bljak.

Inače nisam ni A1 ni T-scum korisnik.
Nixis je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2019., 23:29   #6257
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 85
Citiraj:
Autor Nixis Pregled postova

"Novi oblici života..." ta reklama kad je izlazila zvučala je kao reklama za hrvatsku NASA-u i kao da planiraju lansirati nas na Mars.

A ova "sorry telekomi" sa ružičastom babom na reklami (T-com) izgleda totalno jadno i forsirano. A1 je isto telekom...lol
Oni nisu telekom, oni su najbolja mobilna mreža
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 09:43   #6258
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 877
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Jos uvijek mi nisu odgovorili na moj zahtjev za prekid ugovora preko maila.....dao zahtjev prosli petak
Evo nakon skoro mjesec dana zvali su me jucer vezano za moj zahtjev za raskid ugovora. Rekli su mi da nema problema da mogu raskinuti ugovor bez penala i vratiti opremu. Rekao sam covjeku da sam inace zadovoljan osim tim povecanjem cijene i da li se nesto mozemo dogovoriti. S obzirom da imam dječji paket od 20 kuna, to su mi "poklonili" da se kompenzira ovih 20 kuna novog troska. Tako da sam ostao kod njih. Tako da sam u ovom trenutku vise manje zadovoljan.
Thx @Calypso na hintu.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 10:19   #6259
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,075
Ja na Iskon 200/100 Net+TV optika paketu sada, dobio HBO premium... Sve zajedno 245kn mjesecno... Samo, nece da mi daju nikakve mobitele/tablete, nece pa nece... Bzvz...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 10:36   #6260
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 877
Iako su mi sve oprtike dostupne to mi nažalost ne igra jer mi svi hoće provoditi kanalice po stanu do rutera....:/
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 10:58   #6261
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 975
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Iako su mi sve oprtike dostupne to mi nažalost ne igra jer mi svi hoće provoditi kanalice po stanu do rutera....:/
U postojecoj kanalici u tvom stanu ima valjda mjeste za dva opticka kabela - opticke niti, ciji je vanjski promjer plasta 2,7 mm.
Jedino ako je problem sto taj provajder svoje kanalice moraju vuci od ormarica pa po stubistu do ulaza u tvoj stan, jer nemogu ili ne zele koristiti vec postojece kanalice drugog provajdera.
Cilim je online   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 11:07   #6262
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 877
Imam optiku bas vani na katu na stubistu ali ni jedan operater nije predlozio da u postojeću kanalicu stavi opticku nit pa sam odustao...
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 11:33   #6263
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 975
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Imam optiku bas vani na katu na stubistu ali ni jedan operater nije predlozio da u postojeću kanalicu stavi opticku nit pa sam odustao...
Pretpostavljam da si u NZ koje naselje.
Cilim je online   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 11:34   #6264
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 877
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Pretpostavljam da si u NZ koje naselje.
Zapadni dio grada....
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2019., 12:23   #6265
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 207
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Iako su mi sve oprtike dostupne to mi nažalost ne igra jer mi svi hoće provoditi kanalice po stanu do rutera....:/
HT na zahtjev provodi transparentnu nit.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2019., 14:37   #6266
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 85
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Iako su mi sve oprtike dostupne to mi nažalost ne igra jer mi svi hoće provoditi kanalice po stanu do rutera....:/
I koji je problem s time? Staviš ih u kut zida i više ih ni Bog ne vidi.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2019., 15:57   #6267
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 877
Problem je ful jednostavan, adaptirao sam stan prije par godina i ne zelim busit i stavljat kanalice..
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2019., 16:02   #6268
sakomako
Registered User
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: zg
Postovi: 408
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Problem je ful jednostavan, adaptirao sam stan prije par godina i ne zelim busit i stavljat kanalice..

A zašto moraš bušit?


Ako imaš već kanalice, gdje je problem unutar stana postavit optičke kablove sve u jednu kanalicu, jer u svojem stanu imaš na to pravo. A što će operateri radit na hodniku izvan tvojeg stana to te ionako nije briga, bitno je da uđu u tvoj stan na istom mjestu.


Kod mene u kanalicu stane minimum 5 optičkih kablova, dakle mjesta ima dovoljno.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2019., 16:10   #6269
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 877
To oni tvrde da moraju bušit. Ja im tvrdim upravo to što kažeš sakomanko. Znači da kroz postojeću provuku ali forsaju bušenje i kanalice. A na mjesstu di mi je ruter imam taj cijeli zid u deko kamenu (cigli) pa bi kanalice izgledale ko šaka u oko...
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2019., 22:56   #6270
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 449
Edit, nisam vidio sve odgovore..

Ugl, nek ti optiku, tj. ont postave odmah na ulazu u stan, a ti dalje po postojecim kanalicama povuces utp do modema.

Zadnje izmijenjeno od: okarm. 20.09.2019. u 23:03.
okarm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na