|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
(riješeno) Kako spojiti bežični zvučnik na bluetooth receiver?
Bok, nabavio sam bežični zvučnik koji ne može raditi ako nema svoj vlastiti receiver odnosno trasmitter međutim ja imam ovaj bluetooth receiver ![]() koji bi želio spojiti na ploču od samog bežičnog zvučnika. ovdje postoji PDF manual schema od tog zvučnika: https://easyupload.io/1zfmfv ili slike: ![]() ![]() pa ako netko ima volje i želje pomoći, pa da pogleda pdf volio bih kad bi se mogao ovaj bluetooth receiver spojiti negdje na DAC koji kasnije ide na pojačalo i na zvučnike. ako ne, onda direktno na pojačalo. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kako spojiti bežični zvučnik na bluetooth receiver ?
Kad ovako eksperimentiras moras se pripremiti na “probleme” ako se dese. Ako ti zvucnik nije jako bitan, i imas alata za popravak ako se nesto desi (npr crkne neki IC), ja bih spojio RNL na LCH/RCH ispred ampa ili ispred LA4663. Niti nemas previše opcija( R na Rch , L na Lch i N na masu) Pitanje je jos kontrola jacine zvuka, mozda ulaz bude prejak, mozda preslab. Tvoj bt receiver je obican Bt to aux pa nemas druge nego eksperimetirati. Nemoj zaboraviti napajanje BT receivera.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ok. spojio sam dvije slike u jednu da se bolje vidi. i dodao sam BT receiver, da se vidi gdje bi spojio. ![]() prema uputama tako bi se trebao spojiti na neke zvučnike ili sl. e sada što se tiče napajanje, receiver radi na 5V putem micro USB konektora pa ako mi možete dati savjet gdje bi mogao spojiti da dobijem 5V ? hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Nije li dolje na ic8003 5V? Procackaj malo power out iz napajanja mozda imas direktan izlaz od 5V. Provjeri nA BT modulu da li BAT +/- pinovi primaju 9V jer na ploci od zvucnika imas dosta mjesta gdje mozes spojit 9V
![]() |
#5 |
Premium
|
budem to izmjerio. sada sam pronašao gdje trebam zalemiti lijevi i desni kanal, da vidim dal uopće radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
update: sada sa probao i radi, ali radi čudno kao da sam u tunelu ili nekaj tak ne znam zašto znači spojio sam na CN8204 na 8 i 6 oba zvučnika rade, ali ne reproducira glazbu onak kak bi trebao sad nisam siguran što bi moglo stvarati tu smetnju ? možda da iskopčam ovaj RX Assy pločicu ? pa da BT receiver direktno spojim na CN3701 ? aux kabel ima tri žičice , da sam krivo spojio jedan zvučnik nebi radio ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Probaj onda na ac3302. Mozda ti signal jos uvijek dolazi iz dac-a sa remote plocice pa ako imas mogucnost iskopacti taj dio (RX Assy) mozes probati
![]() |
#8 |
Premium
|
nažalost ništa, direktno sam zalemio na IC3302 i sada je prvo zvuk pretih, a drugo opet ima tih nekih deformacija tako da ću ovo naručiti: https://www.aliexpress.com/item/1005...45941802csLBPj i direktno spojiti na zvučnike iz nekog razloga jednostavno nije kompatibilno sa ovim BT receiverom ![]() hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
neloše si ubacija pločicu, iskreno. svaka čast, drago mi je da si zadovoljan!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |