Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.02.2018., 15:25   #1291
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,660
Zasto? Pa Vip emitira i 4G na 2100MHz...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2018., 16:39   #1292
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 35
LTE piše znači na 4G emitira, ne mogu dobiti onaj LTE_A. koji je bio prije dostupan. A ja stavio 800 i 1800 mhz u mimo konfiguraciju, on je na 2100 i na LTE, bo. Imam mf286 i brzina pala na 20 mbps iz 80 mbps dovnl.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2018., 19:21   #1293
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 160
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Zasto? Pa Vip emitira i 4G na 2100MHz...
Nešto sam propustio Vip 4G na 2100Mhz
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2018., 19:43   #1294
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 35
Da, da bez problema vip ide na 800, 1800 i 2100 Mhz i to sve na 4G. Još uvijek mi se Ruter nije skinuo sa 2100 mhz.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2018., 19:49   #1295
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,702
Na koliko emitira LTE signal ovisi iskljucivo o lokalnom odasiljacu.
Kod mene Vip na 2100MHz i 2600MHz je 3G signal, na 800MHz je LTE a 1800MHz ne emitira nitko osim tele2 za LTE, t-mobile drzi takodjer LTE na 800MHz i 3G identicno vipu.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2018., 20:37   #1296
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 160
Kod mene 2100 DC-HSPA+, 800 4G i 1800 4G, 2600 nema signala. E sad me zanima dali može neko provjeriti da ima sve tri 4G frekvencije (800+1800+2600) na svom području, A vidim da Filc je imao prije CA 800+1800 pa me zanima možda imaš sve tri 4G frekvencije.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2018., 07:40   #1297
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 35
Nikox, da 800, 1800 i 2100 Mhz su 4G frekvencije.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2018., 09:07   #1298
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 160
Šteta što kod mene nije 4G na 2100 router bi mi radio na tri frekvencije i DL još veči!
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2018., 11:17   #1299
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 35
Nikox, molim te koji ruter imaš, ako imaš mf286 molim te reci mi koji ti je softwer unutra B03 ili.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2018., 11:32   #1300
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 160
Pošto te zanima MF286 brat ga moj ima i FW je od tele2 CR_TELE2HRMF286V1.0.0B03
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2018., 10:41   #1301
tizhu
Premium
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 316
kako saznati na kojoj frekvi koji operater na kojem odašiljaču emitira LTE?
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2018., 10:47   #1302
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,660
Za Vipove bazne stanice? Samo mjerenjem doticnih sa mjernim uredjajem ili sa programom "Field Test" koji dolazi na MS/Nokia mobitelima, ili similarnih verzija za druge mobitele...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2018., 10:56   #1303
tizhu
Premium
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 316
mislio sam na teletinu, ali ako se ne može nekim vulgaris internet putem nema veze. čisto iz znatiželje sam pitao.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2018., 14:05   #1304
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,660
Za tele2 je jednostavno. Emitiraju samo na 1800MHz.
Ovo ti je Tele2 karta poznatih odasiljaca iz koje mozes dosta toga saznati...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 15:31   #1305
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,135
Jedno pitanje.

Uzeli na probu homebox pa me zanima dal je ovih 100gb dovoljno da se mjesecno surfa bez brige, malo yt, svaku vecer serija na netflixu u fhd-u?

Hvala
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 15:43   #1306
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,426
Mislim da ne, ja sam smanjio YT na minimalno i taman sam na granici. Neznam koja je kompresija sadržaja na netflixu, al mislim da bi ti bilo na knap.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 15:45   #1307
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,135
Pa i ja sam minimalni korisnik yt-a. Ima možda kakva opcija flat paketa? Ili onih 100GB za 30kn i to je to? I dal se to aktivira po želji ili kao dio paketa?
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 15:53   #1308
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,426
Imaš flat od 00:00-08:00 ako resetiraš ruter u pola noći.

Hoću ti reći da sam smanjio yt na minimalno otkad sam na vip-u i ne skidam ništa i negledam netflix, i taman budem na 95 giga. Fakat se kontroliram i na knap sam.


Aktiviraš po želji ako hoćeš, ak ne, onda si na onoj jado brzini.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 15:56   #1309
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,135
a u pm

realno, ja ne skidam ništa. Eventualno koja igra preko steama, al to mi nije bed preko noći. Pratit cu potrosnju u ovih 5 dana pa x6
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 17:12   #1310
robik666
Premium
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: into the void
Postovi: 225
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Imaš flat od 00:00-08:00 ako resetiraš ruter u pola noći.

Hoću ti reći da sam smanjio yt na minimalno otkad sam na vip-u i ne skidam ništa i negledam netflix, i taman budem na 95 giga. Fakat se kontroliram i na knap sam.


Aktiviraš po želji ako hoćeš, ak ne, onda si na onoj jado brzini.
Nisam nikad resetira router u pola noći i nije mi nikad računalo promet iza ponoći

Poslano sa mog Moto E (4) Plus koristeći Tapatalk
robik666 je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 17:16   #1311
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,394
provjeri racun, i ja sam mislio da meni ne racuna a ono svaki dan u 8 ujutro prenese parsto mb. bas sam neki dan sracunao 6 gb mjesecno gubitaka a download mi krece u 00:15 i zavrsava u 7:30
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 19:27   #1312
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 160
Nisam ništa propustio sve po starom Vip LTE 4G emitira samo na 800Mhz i 1800Mhz !!
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 22:36   #1313
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 450
Na staroj M tarifi sam imo problema sa fletom. Na Turbo tarifi nemam. Sa 1sek iza ponoci ne generira promet.
Promet na moj vip je u realnom vremenu. Preko dana skinem.mjesecno 5 do 10gb torenta.

Spojena su dva laptopa komp i nekoliko mobitela. Normalno se koristi youtube i tesko kada dodjem do 100gb.
Youtube na 720p gledam stalno. Ako i probijem dam 30kn za sto gigi ili 10kn za 20gb ako je kraj mjeseca.
Torent mi krece u ponoc do osam ujutro na planeru od utorrenta. Skidam koliko zelim.

Brzine su bile odlicne prije pa drasticno pale na nekih 5 mbita. Zadnja dva tjedna skorom po starom brzine.
Sredili su propusnost odasiljaca ili vanjskoga linka. Imam od 40 do 110 mbita ovisno u koje se vrijeme mjeri.

Za 150kn solidno zadovoljan ako ovako ostane

Da imam mogucnost optike naravno da ne bi bio na homeboxu. Upravo vani pada poprilican snijeg i brzina oko 60mbita u pola 11 navecer.

PS:Netflix i stremanje telefevizije ne koristim i mislim da ova usluga nije za to. 3mbita vam je potrebno barem konstantno za hd youtube pa ugrubo potrosi 1.3gb po satu(neka srednja vrijednost cisto za info)

Zadnje izmijenjeno od: antunhr. Jučer u 06:06. Razlog: uređen tekst jer je pisano preko mobitela i dodano PS:
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:28   #1314
axo
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 69
Ma ja sam ukupcao 100gb, picim yt na 1080 i skidam po 10 do 15gb serija ili filmova na 720p, hbo go, 2 moba tak da dodem na 150gb. Ne skidam nikada na nocnoj jer sam lijen. Eventualno ako bude nesto 30gb pa ajd
axo je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:35   #1315
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,426
Mislim da bi trebali dati da možeš odabrat jedan servis kojemu se neće računat promet 0-24 tipa yt, amazon, netflix il nešto treće, nebitno. S tim bi si još hrpu korisnika rješili.
Pupo je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na