Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.09.2017., 14:06   #6751
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,338
Tako nešto je u HT-u od uvijek, kako je bilo kod vas?

I pitanje, poznanik mi ima stan, prošli podstanar je imao router i analogni tv iz routera (stara TV sa samo antenskim)
Router ide ća, no kako ostaje antenski kabel u stanu, bi li sa kakvim razdjelnikom on i dalje imao prikaz televizije (džabe naravno)?

Tj. da li u razvodnom ormaru oni odspajaju ili što?
__________________
Prodajem povoljno Acer Aspire V3 772G, klik
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2017., 14:39   #6752
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 605
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Tj. da li u razvodnom ormaru oni odspajaju ili što?
Da.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2017., 23:23   #6753
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 600
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova

Tj. da li u razvodnom ormaru oni odspajaju ili što?
mine su natrag spojili na antenu zgrade koja nije nikada ni radila,
uglavnom nema besplatnih kanala.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2017., 10:55   #6754
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 605
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
"Letve", na njih dolazi jedan kabel i dalje s njega ide na te druge 2-3 utičnice. To ne bi trebalo stvarati problem. Ako hoćeš izbjeći "letvu", otvori utičnicu i pogledaj na koju je od njih spojen dolazni kabel i onda spoji na nju.

IMO ne bi trebalo biti problema s tim, mislim da tebe muči možda trofazna instalacija ili nešto, pa kad pogodiš istu fazu radi, a kad pogodiš različite onda se muči
Ništa od ovoga ne igra u praksi. Otvorio sam letvu u zidu ( ne ja, nego frend koji je radio struju u cijelom stanu) , stavio šuko na prvo mjesto i na njega dolazni kabel. Iza njega su ostale Euro utičnice ( uske ). Ništa nisam dobio. Ista stvar. Isto tako u stanu je trofazna struja, pa je sve prebačeno na istu fazu i opet nikakve razlike. Zaključak u praksi, definitivno je bitno da ne budu nikakve letve u zidu ili produžni kabeli vani, a nije uopće bitno na kojoj su fazi utičnice.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2017., 15:38   #6755
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,338
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
mine su natrag spojili na antenu zgrade koja nije nikada ni radila,
uglavnom nema besplatnih kanala.
Šteta, mislio samo da se router mora vratiti, da neće dolaziti posebno u zgradu i nešto petljati po ormaru.
Tj da se makar može zadržati analogni prijem.
__________________
Prodajem povoljno Acer Aspire V3 772G, klik
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2017., 15:52   #6756
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 605
A moraju i njihovi serviseri nesto raditi ionako se okolo vozaju u onim njihovim B.net caddy-ima
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2017., 15:57   #6757
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,338
Lol, da znam kojeg bi mu tutnuo 50kn u džep da to ostane. Tu nema nadzora i ne mogu vidjeti da je netko spojen.
__________________
Prodajem povoljno Acer Aspire V3 772G, klik
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2017., 18:32   #6758
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 689
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Lol, da znam kojeg bi mu tutnuo 50kn u džep da to ostane. Tu nema nadzora i ne mogu vidjeti da je netko spojen.
A jesi se razbahatio cifrom
__________________

bertone je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2017., 20:17   #6759
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 600
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Lol, da znam kojeg bi mu tutnuo 50kn u džep da to ostane. Tu nema nadzora i ne mogu vidjeti da je netko spojen.
problem ti je očito kod bnet da je tehničarima prioritet iskapčanje,u slučaju kvara bogme ih se načekaš.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2017., 10:45   #6760
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 605
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
mine su natrag spojili na antenu zgrade koja nije nikada ni radila,
uglavnom nema besplatnih kanala.
Srecom kod nas u zgradi ZAS radi, nista komplicirano, na antenskom stupu jedna antena riblja kost usmjerena prema odasiljacu na Sljemenu (dobra opticka vidljivost), u ormaricu sirokopojasno antensko pojacalo i preko postojeceg razdjela pusteno u sustav zgrade, prima se cca 15 TV programa (kod mene i jedno rezervno sirokopojasno pojacalo, ono nek se nadje).
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2017., 09:11   #6761
petar0
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2012
Lokacija: zagreb
Postovi: 67
Dal se to meni cini ili je prije router login na 192.168.0.1 (technicolor tc7200.20) imao prozorcic koji je iskocio gdje si upisao username i password a sada je dio stranice ?
Ta promjena + sto firefox pokazuje connection not secure me malo ....

Zadnje izmijenjeno od: petar0. 12.09.2017. u 09:18.
petar0 je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2017., 19:59   #6762
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 380
Umire link od Vipneta prema van, loss pošteno velik...
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2017., 19:17   #6763
aski
Je suis Schumi
Moj komp
 
aski's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,325
Prije cca sat vremena bio tip iz prodaje i nudi bnet usluge.
Rekoh imam, ali sam trazio da mi sa brzine od 60 Mbit povecaju na 120 za 10 kn, ali su me odjebali i rekli da bi morao raskinuti ugovor.
Na kraju lik kaze, moze za 10 kn, zvat ce te sutra iz szk. Zivi bili pa vidjeli.

Router bi mislim trebao ostati isti. Ovaj crni technicolor.
Meni je koaksijalca direktno spojio na njega. Nemam tv, samo net pa me boli kita. Veza stabilna 100%, brzina potpuna.

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk
__________________
Di sam stao?
-Stalji smo onda kad je *ebem Šćepanović



Nokia Lumia 1020 White
Microsoft Windows Phone 8.1 (Cyan) + Preview for Developers

Samsung Galaxy S3 Pebble blue
Archidroid V3.0.0 CyanogenMod 11 – KitKat 4.4.4
Kernel 3.0.101 – Lord Boeffla 2.4


Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2017., 23:01   #6764
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,097
Tko ti je rekao da ne možeš imati 120MBPS za 10 kn?
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 07:47   #6765
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,366
Jel moguće maknut s popisa programe koje nemamo?
Sad kad su promojenili raspored ubiješ se od šaltanja da dodješ do programa
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 08:24   #6766
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,081
Šta nije da sad sam preskače programe koji nisu u paketu ?
Jedino ako se vrti preko onog menija.

Najbolja opcija je onda napraviti listu favorita, barem koliko sam upućen.
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 08:44   #6767
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,366
Ma ne preskače, lista po redu, a sad su rupe po 10-20 ili vise kanala.
Meni ne smeta kad ne gledam, ali draga majka pizdi ko će objašnjavat još što su favoriti i kak da prek njih šalta haha
Umjesto da pojednostave, oni samo zakompliciraju
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 08:52   #6768
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 15,866
Koji STB imaš? Kod mene i mojih (2x) su updateani sa novim FW. Novi font je i preskače rupe dok se lista sa P+ i P-.

@mob
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 1600 ZP-B1 Summit Ridge 3200MHz @ 4025MHz (100x40,25 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-P12 120mm Fan @ 1300 rpm
MBO: ASUS Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 @ 1,35V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO SSD M.2 ++ SAMSUNG 850 EVO 250GB SSD SATA3 ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Enterprise x64
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Nougat v7 VIP
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 10:07   #6769
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 605
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ma ne preskače, lista po redu, a sad su rupe po 10-20 ili vise kanala.
Meni ne smeta kad ne gledam, ali draga majka pizdi ko će objašnjavat još što su favoriti i kak da prek njih šalta haha
Umjesto da pojednostave, oni samo zakompliciraju
Napravi samo jednu listu favorita i u nju stvai sve programe koji se gledaju. Kad si jednom na listi, sa svakim slijedećim paljenjem, STB sam ide na tu listu. Tako da majka neće ni znati da je na favoritima. Kanali su posloženi od broja 1 pa nadalje. Mislim da je to najjednostavnije.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 16:25   #6770
aski
Je suis Schumi
Moj komp
 
aski's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,325
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Tko ti je rekao da ne možeš imati 120MBPS za 10 kn?
Ekipa iz SZK.
Ugl danas me zvala teta i potvrdio sam novu brzinu.

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk
__________________
Di sam stao?
-Stalji smo onda kad je *ebem Šćepanović



Nokia Lumia 1020 White
Microsoft Windows Phone 8.1 (Cyan) + Preview for Developers

Samsung Galaxy S3 Pebble blue
Archidroid V3.0.0 CyanogenMod 11 – KitKat 4.4.4
Kernel 3.0.101 – Lord Boeffla 2.4


Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 16:39   #6771
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
@schetz & Juice
STB ti nije povukao novi sw iz nekog razloga pa je po starom, eventualno da probaš sam manualno potražiti / pokreniti sw update.
Kad se to desi odmah ćeš skužiti po nešto izmjenjenoj slikovnici.
Dok to ne odradi sam, rješenje je preko custom liste favorita.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 17:26   #6772
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 605
A jesu mi zadali posla sa tim svojim preslagivanjem kanala - TV programa (nocas izmedju 01,00 i 01,30 sati to napravili kod mene) ostala samo HRT1, HRT2, RTL, Nova TV i RTL2, sve ostalo se izgubilo, ne radi se o kabelskom prijemniku vec o kartici i CAM modul utaknutom u TV, sad si moram opet na TV-u pokrenuti pretragu i slagati raspored TV programa kao sto sam imao slozeno prije po svom rasporedu i po svojoj zelji.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 18:41   #6773
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,793
Nekoliko postova prije smo najavili to njihovo preslagivanje, nisam još vidio uživo, po opisu hoće da bude slično kao na IpTv (MaxTV) platformi.
Baš njih briga šta ćeš imati posla
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 18:46   #6774
acmevagabundo
Premium
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 70
Što bi tebi bilo bolje nego nama
Ja sam ponovo slagao favorita, pola programa nije bilo i još da ih poredam kako su bili, i tako...
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 18:56   #6775
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 605
Favorite nebi trebalo slagati ponovo. Ostaje sve isto. Tako su i oni najavali.Pogledaj zadnju rečenicu

http://www.bnet.hr/promjene_poretka_kanala

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 14.09.2017. u 19:10.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 18:59   #6776
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 689
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
A jesu mi zadali posla sa tim svojim preslagivanjem kanala - TV programa (nocas izmedju 01,00 i 01,30 sati to napravili kod mene) ostala samo HRT1, HRT2, RTL, Nova TV i RTL2, sve ostalo se izgubilo, ne radi se o kabelskom prijemniku vec o kartici i CAM modul utaknutom u TV, sad si moram opet na TV-u pokrenuti pretragu i slagati raspored TV programa kao sto sam imao slozeno prije po svom rasporedu i po svojoj zelji.
aaa... zato nema više nekih programa... super, opet ću nepotrebno potrošiti pola sata života
__________________

bertone je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 19:41   #6777
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 605
Novi rasporedi TV programa koregirani i objavljeni:

http://www.bnet.hr/podrska/rasporedi_programa
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 20:08   #6778
acmevagabundo
Premium
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 70
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Favorite nebi trebalo slagati ponovo. Ostaje sve isto. Tako su i oni najavali.Pogledaj zadnju rečenicu

http://www.bnet.hr/promjene_poretka_kanala
Nebi trebalo, ali meni su nestali neki programi (SK, Eurosport 1...) tako da sam morao ponovo slagati favorite.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 21:17   #6779
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 605
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Novi rasporedi TV programa koregirani i objavljeni:

http://www.bnet.hr/podrska/rasporedi_programa
Nisu za Split.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 21:33   #6780
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 605
Jos jedna losa strana preslagivanja kanala je da sad na drugom TV-u gdje sam imao do danas 18 digitalnih i cetrdesetak analognih TV programa sad imam samo 9 digitalnih i 39 analognih TV programa.

Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 14.09.2017. u 21:58.
Cilim je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na