Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.02.2018., 12:31   #1
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 45
Crko ventilator na grafickoj

Kako najlakse zamjenit ventilator na RX 470 Gigabyte Aorus. Moram li kupit cijelo hladenje ili mogu zamjenit samo ovaj sto ne radi? Ako moze pomoc neki link ili nesto ne mogu nista nac.
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 12:38   #2
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 1,838
Citiraj:
Autor Gladni Pregled postova
Kako najlakse zamjenit ventilator na RX 470 Gigabyte Aorus. Moram li kupit cijelo hladenje ili mogu zamjenit samo ovaj sto ne radi? Ako moze pomoc neki link ili nesto ne mogu nista nac.
imas li garanciju ? mozda poslat mejl gigabytu
__________________
želiš brz, siguran i jeftin delid na svom CPU ???

http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=17
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.02.2018., 12:40   #3
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,881
Pa da mu novce vrate na garanciji a za to ne moze ništa pametno kupiti. Najbolje da vidiš ako se da maknuti samo plastični dio sa ventilatorom pa stavis na pasivnjak svoj vent.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750
Logitech MX Master
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 12:45   #4
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 45
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
imas li garanciju ? mozda poslat mejl gigabytu
Pa da je ne vidim mjesec dana ovako kopa smanjenim intezitetom.

Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Pa da mu novce vrate na garanciji a za to ne moze ništa pametno kupiti. Najbolje da vidiš ako se da maknuti samo plastični dio sa ventilatorom pa stavis na pasivnjak svoj vent.
Gledao sam ali ima samo ventilatore od xfx ali mi ne odgovaraju. Jedino sam mislio stavit neki pasivni hladnjak mozda od kucista kupit i nekako ga pricvrstit ako ne nadjem nista drugo.
Bitno je samo da je ohladim.
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 12:45   #5
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,403
Zašto da šalje mail GB-u kada reklamaciju može izvršiti u trgovini gdje ju je kupio?
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 12:49   #6
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,881
Citiraj:
Autor Gladni Pregled postova
Pa da je ne vidim mjesec dana ovako kopa smanjenim intezitetom.



Gledao sam ali ima samo ventilatore od xfx ali mi ne odgovaraju. Jedino sam mislio stavit neki pasivni hladnjak i nekako ga pricvrstit ako ne nadjem nista drugo.
Bilo kakav 92mm vent da što jače puse pričvršćen vezicama. Osim ako ti je bitno da lijepo izgleda i bude orginal riješenje. Moje rx570 sa zadnje strane imaju serafe koje drže samo ventilatore i plastiku, a 4 serafa na sredini oko cipa drže pasivni hladnjak i imaju naljepnice na serafima.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750
Logitech MX Master
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 13:09   #7
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 45
Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Bilo kakav 92mm vent da što jače puse pričvršćen vezicama. Osim ako ti je bitno da lijepo izgleda i bude orginal riješenje. Moje rx570 sa zadnje strane imaju serafe koje drže samo ventilatore i plastiku, a 4 serafa na sredini oko cipa drže pasivni hladnjak i imaju naljepnice na serafima.
Tako sam nesto i razmisljo. Gledam sad ventilatori su 30-50 kn? Najlakse mi je tako. Izgled mi je najmanje bitan.
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 14:16   #8
E-mil
Gangbang Style
Moj komp
 
E-mil's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,654
Ja sam na svojoj 270X maknuo original ventilatore i vezicama pričvrstio 2 kom 80 mm

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=328
E-mil je online   Reply With Quote
Staro 25.02.2018., 09:17   #9
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 309
Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Ja sam na svojoj 270X maknuo original ventilatore i vezicama pričvrstio 2 kom 80 mm

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=328
Ali imao si mjesta i mogao ih zašrafiti šrafićima, puno bi ljepše izgledalo ;-)

Da si još barem sve vezice uzeo u istoj boji ;-)

NHF
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2018., 09:50   #10
E-mil
Gangbang Style
Moj komp
 
E-mil's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,654
Htio sam ja to malo ljepše posložiti, ali nigdje nisam mogao naći RGB vezice
E-mil je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.03.2018., 15:39   #11
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 45
Opet imam problem, grije mi se previse pa se gasi trebao bi mi ventilator od 90 ili 92 mm ali da je jaci od 1800-2000 rpm. Gdje bih to mogao nac? Trazio sam po nasim shopovima, ali nema nego od 80 ili 120 ali su do 1800 rpm najvise.
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2018., 15:53   #12
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,223
Noctua NF-A9 PWM = 400 to 2,000 rpm

Scythe Kama DFS922512M-PWM = 200 to 2,500 rpm
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2018., 10:21   #13
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 309
Citiraj:
Autor Gladni Pregled postova
Opet imam problem, grije mi se previse pa se gasi trebao bi mi ventilator od 90 ili 92 mm ali da je jaci od 1800-2000 rpm. Gdje bih to mogao nac? Trazio sam po nasim shopovima, ali nema nego od 80 ili 120 ali su do 1800 rpm najvise.
Da probaš možda malo ispuhati to kompresorom,koliko vidim dosta te ventilatora muči na grafama,jel ima prašine na njima,pregledat malo,dalo bi se to riješiti ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2018., 13:31   #14
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 45
Posto je postalo previse vruce stalono se gasi komp radi graficke ovi sto su pricrvrsceni vezicama ne odradjuju poso kako treba . Dakle ima li nade da je nekako ohladim i koristim u drugom kompu za igranje barem, vodeno ili neki zamjenski ventilatori da radi normalno.
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2018., 13:37   #15
E-mil
Gangbang Style
Moj komp
 
E-mil's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,654
Koje si ventilatore na kraju stavio na grafu?
Da li si vadio hladnjak i mijenjao pastu?
Možda ti hladnjak ne "leži" dobro.
E-mil je online   Reply With Quote
Staro 20.06.2018., 13:50   #16
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 45
Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Koje si ventilatore na kraju stavio na grafu?
Da li si vadio hladnjak i mijenjao pastu?
Možda ti hladnjak ne "leži" dobro.

2 komada f8 arctic, samo sam pričvrstio vezicama. I na max brzini ne moze ohladit?
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2018., 14:02   #17
E-mil
Gangbang Style
Moj komp
 
E-mil's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,654
Da li si maknuo plastični oklop oko hladnjaka, tj da li su ti ventovi pričvršćeni vezicama direkt na hladnjak?
Možda je protok zraka po hladnjaku loš pa temperature rastu.

Meni su na R9 270x bile manje temperature sa 2 mala ventilatora od stare HD7870 nego sa 2 kom 80x25mm venilatora na full okretajima.
E-mil je online   Reply With Quote
Staro 27.06.2018., 15:31   #18
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,196
Promijeni pastu na kartici, ja sam dosad promijenio na 20-ak gigabyte RX-ica i na svima je temperatura pala za 10-15°


S vremenom se stvrdne i ne radi više što bi trebala
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na