Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.05.2015., 10:56   #31
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Osim kupovine eGPU setupa kaj nema smisla da radis dok ne znas je li sam adapter ispravan, ne.

DIY eGPU setup ti nudi (izmedju sveva ostalog) "resetiranje" mPCIE porta nakon kaj je komp upaljen i zato je zgodan. Na jednom od laptopa (neki acer sa sandy i3) kaj sam kolegi slagao bila je slicna situacija, ali on je kupio PE4c adapter i prvi koji je dosao je imal strgani kabel, dok smo dobili drugi (koji sam u svom laptopu potvrdio da je ispravan) iduci korak je bila kupovina eGPU setupa jer smo zakljucili da on mora "resetirat" sam mPCIE port nakon posta, jer mu bios laptopa, ako nist nije bilo u portu isti samo ugasi i nedostupan je u Windowsima.

Kolko sam vidio sam DIY eGPU Setup ima i neke opcije za zaobilaženje whiteliste, koliko dobro to radi nemogu reći s obzirom da nisam tu opciju koristio. Uvijek bi pomogla sleep metoda ili korištenje delay timera kako bi se sam eGPU upalio nakon POSTa.

EDIT: probaj resetirati bios, izvadi obje baterije, drzi laptop tak par minuta i probaj onda spojit eGPU.
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD

Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 06.05.2015. u 11:05.
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 16:49   #32
blava
Premium
Moj komp
 
blava's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: スラボニア
Postovi: 2,832
Eto rezime današnjeg pokušaja osposobljavanja, kolega darkydark se ponudio i došao kod njega,nema sta nije isprobao čovjek i ovo njesra od laptop firme je toliko zeznutu whitelistu stavilo da sama nebesa ne mogu skinuti.

Spojio na dell iz prvog egpu članka preko mpcie i sa GTX 660 na eksterni i bez ikakvog mrdanja baca sliku.

A ovaj lenovo sad ne može ni u windowse uci, kakav egpu.

Pokušati cu još sa moddanim biosom i čuti se sa tvorcem DIY egpu 1.30 da vidim kako whitelistu zaobići,kako se riješiti ovog vražjeg bsoda ( dobijem ga i sa Wi-Fi karticom i bez,i sa egpu i bez,ne mogu doći do log on screena )

P.S hvala @darkydark sto je odvojio vremena uopće i trudio se još jednom

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1430923725354.jpg
Views:	141
Size:	1.29 MB
ID:	14925
blava je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.05.2015., 21:52   #33
blava
Premium
Moj komp
 
blava's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: スラボニア
Postovi: 2,832
Bumpam temu iz jednog razloga,a to je da da upozorim sve vlasnike Lenova i to posebice novijih serija da neka zaborave na egpu ako imaju Lenovo,iz razloga sto je whitelista toliko komplicirana kao sto vidite iz mojih postova,a problem je sto ne moze pomoci ni moddani bios,tj.ako necete kupovati alat sa ebaya i ostaviti nekoliko sati za hardversko mrdanje da se osposobi write funkcija na bios jer je Lenovo gad i onemogucio je write opciju,cak se peticija potpisuje da iskljuce tu gluposti.
blava je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2015., 22:23   #34
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
To vrijedi za mPcie samo, preko express carda egpu ide.
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2015., 12:58   #35
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,785
Postoji li nekakva lista nekompatibilnih laptopa ili je to samo kod Lenovo modela
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2015., 13:33   #36
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Nekompatibilan je svaki koji ima whitelistu koja se neda zaobici na mpcie slotu.

Express card su vise manje svi ok.

Edit: na prvoj stranici bi trebal biti link na kandidate.
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD

Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 10.05.2015. u 17:18.
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2015., 20:53   #37
blava
Premium
Moj komp
 
blava's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: スラボニア
Postovi: 2,832
@darkydark

Iako sam stavio sve na prodaju,trazim po cijele dane preostale opcije.

Naletio sam na ovo,slicna konfiguracija,Lenovo takoder

http://forum.techinferno.com/impleme...harris%5D.html

Had to do DSDT override and use Setup 1.30 witih 56.25GB/36-bit compaction to have the card detected. On my X220 it is still plug and play from a cold boot with no DSDT/Setup 1.30 needed, that was after Lenovo tweaked the BIOS to do a dynamic TOLUD adjustment when detecting EC plugged in. Seems that this feature is absent in the L440.

U biti,DSST override je morao napraviti jer mu kartica nije bila detektirana.

Ne znam vrijedi li pokusati ili si ti cak to pokusao ?

Mozda cak da probam sa Windows 8.1 ? Vise ne znam ni ja sam sa cime probati,najcudnije mi je to sto 10-15 ljudi sa G500 ima egpu preko mpcie bez poteskoca,a ja ovdje se *ebem da osposobim,ocigledno nesto krivo radim,G500 i G510 serija su ista generacija,cak nema razlike u wifi karticama...

Zadnje izmijenjeno od: blava. 10.05.2015. u 21:05.
blava je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2015., 22:17   #38
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Nando je i sam izjavio da win8 bolje upravlja s uredjajima. Dsdt nisam isprobavao uopce, postupak traje cca 15 minuta, samo prati tutorial.
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 11.05.2015., 08:44   #39
Srky
Moderator
Moj komp
 
Srky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,225
Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Nekompatibilan je svaki koji ima whitelistu koja se neda zaobici na mpcie slotu.

Express card su vise manje svi ok.

Edit: na prvoj stranici bi trebal biti link na kandidate.

A koja je razlika u nekakvim "performansama" izmedju mpcie i express card varijante?

Zna netko da li HP Elitebook 8570p podržava eGPU?
__________________
Abit IP35 Pro Intel Quad Q6600 G0@3000Mhz (333x9)
Thermaltake BigTyp VX120@800rpm2 x 2Gb Kingston HyperX Black 1066@1000Mhz (5-5-5-18) 1.95V
XFX HD7770 1Gb GDDR5 Core Edition@1100/1250Intel 60Gb SSD + 3 x 250Gb Seagate Single Platter 16Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2015., 09:06   #40
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Nema razlike izmedju mpcie i express card, ali express card je mnogo jednostavniji za koristenje.

8570p se moze srediti da radi s egpu. Varijanta sa samo integriranom grafikom bi trebala biti plug n play sa nvidiama karticama koje nisu na maxwell arhitekturi. Dok modeli sa radeonkom ili ako se koristi amd egpu vrlo vjerojatno zahtjevaju dsdt override i koristenje diy egpu setup programa
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.05.2015., 10:58   #41
Srky
Moderator
Moj komp
 
Srky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,225
Zasto onda ekipa vecinom uzima mpcie po forumima ako jednako sljaka? Mislim i fizicki je jednostavnije, nema potrebe za rezanjem donjeg poklopca pa ako se odlučim uzeo bih onda verziju za express card. Sto se grafike tice, prikazuje mi samo Radeon HD 7570 u device manageru...jel postoji sansa da stvar radi sa Radeon 7770 grafom u egpu ili je nuzno nVidia?
__________________
Abit IP35 Pro Intel Quad Q6600 G0@3000Mhz (333x9)
Thermaltake BigTyp VX120@800rpm2 x 2Gb Kingston HyperX Black 1066@1000Mhz (5-5-5-18) 1.95V
XFX HD7770 1Gb GDDR5 Core Edition@1100/1250Intel 60Gb SSD + 3 x 250Gb Seagate Single Platter 16Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2015., 11:17   #42
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Uzima mPCIE jer im laptopi nemaju Express Card

Da, morat ces napraviti DSDT Override i koristiti DIY eGPU Setup.

U biti postupak je vjerojatno potpuno isti kao i u trećem egpu članku - ovome ovdje ili ako pogledaš pri početku teme kad sam na M6600 spajao 6570 ili tako nekakvu Radeonku.

Naravno eGPU u tom slučaju može tjerat isključivo eksterni ekran.
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2015., 12:12   #43
Srky
Moderator
Moj komp
 
Srky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,225
Da li eGPU moze tjerati 2 (ili vise) eksterna ekrana ako grafa (7770) ima na sebi 2 x DVI? laptop mi je spojen na Advanced Docking koji ima 2 x DVI i 2 x DP, te imam 2 monitora spojena na DVI, jel bi ti izlazi ostali u funkciji sa diskretnom grafom od laptopa?
__________________
Abit IP35 Pro Intel Quad Q6600 G0@3000Mhz (333x9)
Thermaltake BigTyp VX120@800rpm2 x 2Gb Kingston HyperX Black 1066@1000Mhz (5-5-5-18) 1.95V
XFX HD7770 1Gb GDDR5 Core Edition@1100/1250Intel 60Gb SSD + 3 x 250Gb Seagate Single Platter 16Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2015., 12:26   #44
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Bude za par dana clanak sa slikicama, ali ja sam u ovom svom preko docka tjerao 2x dp izlaza, a na egpu treci. Samo je monitor na egpu morao biti postavljen kao primary display.

Kombinacija da sve to radi mora biti intel + svejednokojagrafa ili AMD + AMD ili Nvidia + nvidia
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2015., 12:32   #45
blava
Premium
Moj komp
 
blava's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: スラボニア
Postovi: 2,832
Valja jel napomenuti da donacija za diy Egpu setup je 170 kn
blava je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2015., 12:35   #46
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Pa ako je citao članke onda je vidio da spominjem tih 25$
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2015., 13:23   #47
blava
Premium
Moj komp
 
blava's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: スラボニア
Postovi: 2,832
@darkydark rješava to preko veze
blava je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2016., 16:20   #48
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,739
Dal je tko radio u skorije vrijeme s eGPU rabotom?

Možda se odlučim, pa da čujem iz prve ruke dal ima tko kakav svježi info?

tnx
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2016., 13:58   #49
CABaaL
Premium
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 45
Ja taman narucio EXP GDC Beast mPCI-E v8.0 i cekam da stigne da testiramo to, po svemu sto sam vidio trebalo bi biti ok.

Mogo bi bacit neki post nakon sto stigne. (cca 15-20 dana. Kina ovo ono)

CABaaL je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2016., 21:07   #50
mdodig
Premium
Moj komp
 
mdodig's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Split
Postovi: 252
Citiraj:
Autor CABaaL Pregled postova
Ja taman narucio EXP GDC Beast mPCI-E v8.0 i cekam da stigne da testiramo to, po svemu sto sam vidio trebalo bi biti ok.

Mogo bi bacit neki post nakon sto stigne. (cca 15-20 dana. Kina ovo ono)

Jesi kupio kakav case za komplet?
Koliko sam vidio grafa se ne šarafi pa postoji mogućnost da se nehotice pogurne gdje ne treba...
mdodig je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2016., 21:09   #51
mdodig
Premium
Moj komp
 
mdodig's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Split
Postovi: 252
Ovo je najjeftinije što sam pronašao:
http://www.banggood.com/Expresscard-...p-1009976.html

Ima li u EU da me ne kači mrski PDV ili još jeftinije?

I da li je ovaj EXP GDC Beast dobra kupnja?
mdodig je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 12:51   #52
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.
 
Gjurovski's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,296
Citiraj:
Autor mdodig Pregled postova
Ovo je najjeftinije što sam pronašao:
http://www.banggood.com/Expresscard-...p-1009976.html

Ima li u EU da me ne kači mrski PDV ili još jeftinije?

I da li je ovaj EXP GDC Beast dobra kupnja?
Nitko mjesecima nece da odgovori
Iz prve ruke dobra kupnja, meni neki dan dosao isto expresscard, malo cheap jeluje za cijenu od 360kn (barem ova pokrov plastika oko adaptera).

Uglavnom moj eGPU setup:

Lenovo x230
i5 3320m
8GB DDR3
Intel 4000
+

V8.0 EXP GDC Beast


+
Gainward GTX 660 GS 2GB

Doslovno niti jedan jedini error nisam imao, sve je plug and play, jedine poteskoce mojom greskom sa kojima sam se susreo su bile sa win10, optimus jednostavno nije htjeo uposliti grafu na internome ekranu i nekada nije htjeo bootat ako je vanjski display bio spojen...

Prebacio sam na win 8.1 i vise vremena potrosio na updateove win nego slaganje setupa
Cak taj zvanicni beast sa kojim koliko sam vidio je ekipa imala problema da da upogoni na PCI 1x 2.0 meni radi...

Naravno na internome ekranu je vidljiv gubitak performansi ali kako svejedno vrti igre na internom sam i vise nego zadovoljan
__________________
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 13:23   #53
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Ak ti se da opisi postupak u temi na techinfernu, čisto da se zna da je bilo plugnplay.

Sent from my D5803 using Tapatalk
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 04.09.2016., 13:29   #54
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.
 
Gjurovski's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,296
Budem kad uhvatim vremena, jedva sam i ovo istipkao
__________________
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2016., 18:24   #55
Pilac_III
Registered User
 
Pilac_III's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 3
Pozdrav,

Konfiguracija:
- Dell Latitude e5440 sa win10
- graficka R9 280x
- napajanje LCpower 600w
- exp gdc v7 sa Expresscard kablom
-LG monitor na koji sve to prikljucim.

Pojavlju je mi se greska pri instaliranju drajvera za R9 "Code 43", koliko sam ja uspeo da saznam to je greska u komunikaciji izmedju grafe i laptopa, valjda. Zeleo bih da cujem sta vi mislite sta da promenim. Koliko sam razumeo citajuci po forumu ovde mogu da resim ovo ako uzmem neku slabiju graficku, da li mi to preporucujete? Ili da idem na ovaj DIY eGpu Setup?

Hvala!!!
Pilac_III je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2016., 22:44   #56
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Sa diy egpu se to rješava, budem tokom večeri bacio link kak sam ja na m6800 rjesavao to da imas referencu.

Sent from my XT1068 using Tapatalk
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 05.12.2016., 09:48   #57
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Procedura ti vjerojatno bude kao s linka za nVidiju:
https://www.techinferno.com/index.ph...in7-darkydark/

S AMD karticama ja imam sreće i rade ko zmaj kdo mene:




In the meantime I've received FreeSync monitor R9 290 and FirePro W8100 and will try eGPU on those two very soon
EDIT:
M6800 R9 290 eGPU implementation proces:
1. Enter bios and disable switchable graphics
2. Boot into windows and install latest available Catalyst drovers
3. Put computer to sleep
4. Plug in R9 290 eGPU
5. Profit
6. Make sure you only plug in eGPU when you send computer to sleep
Edit2:
For some reason sleep method is no longer needed. Pure plug n play, like in desktop :-)
Also just testing AMD FirePro W8100 which is also plug n play :-)


__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 00:13   #58
Pilac_III
Registered User
 
Pilac_III's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 3
Problem mi je podesavanje DIY eGPU Setup-a. Nekada se zamrzne komp, nekada polude ventilatori na grafickoj. Mozes li da mi das koji savet? Treba li mi ovaj DSDT override?
Pilac_III je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 11:38   #59
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Citiraj:
Autor Pilac_III Pregled postova
Problem mi je podesavanje DIY eGPU Setup-a. Nekada se zamrzne komp, nekada polude ventilatori na grafickoj. Mozes li da mi das koji savet? Treba li mi ovaj DSDT override?
DSDT Override obavezno moraš napraviti.
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 22:29   #60
Pilac_III
Registered User
 
Pilac_III's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 3
Ako bi mogao da pomognes malo oko pravljenja ovog DSDT Override-a. Ne mogu da nadjem asl kompajler. Po ovim linkovima sto ima pise da je on sad u sklopu WDK. Ali onda ne znam kako da ga setujem u Command Prompt-u. Najbolje bi bilo da ispises sve ako ti nije problem da imaju i drugi ovde na forumu.

Mozda je lakse ovako https://www.techinferno.com/index.ph...#comment-45077, ali nece da mi pokrenem DSDT Editor.bat :/

Zadnje izmijenjeno od: Pilac_III. 07.12.2016. u 22:59.
Pilac_III je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na