Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.08.2014., 13:14   #61
andreja-os
Registered User
 
andreja-os's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
evo da malo pomognemo mladim kolegama
https://drive.google.com/?usp=folder...2JqeFVMdUZKMHc
__________________
Dobre djevojke idu u raj, loše djevojke idu u pakao, a djevojke sa motorom idu kud god žele!
andreja-os je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2014., 12:31   #62
Gustavo
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Sisak
Postovi: 337
Očito je cijena tog reballa previsoka pa je jeftinije kupiti novu matičnu ploču, konkretno je za ovaj moj laptop za popravak traženo 500 kuna. Sam postupak i nije toliko kompliciran samo treba imati potreban alat i raditi po prihvatljivim cijenama, jasno je da ako pukneš cijenu veću od cijene matične ploče nitko neće to raditi.

Zadnje izmijenjeno od: Gustavo. 15.09.2014. u 12:52.
Gustavo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.09.2014., 14:24   #63
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Citiraj:
Autor andreja-os Pregled postova
evo da malo pomognemo mladim kolegama
https://drive.google.com/?usp=folder...2JqeFVMdUZKMHc



Citiraj:
Autor Gustavo Pregled postova
Očito je cijena tog reballa previsoka pa je jeftinije kupiti novu matičnu ploču, konkretno je za ovaj moj laptop za popravak traženo 500 kuna.
Cijena od 500kn za reball s računom i jamstvom je više nego prihvatljiva.
Sam postupak i nije toliko kompliciran samo treba imati potreban alat i raditi po prihvatljivim cijenama, jasno je da ako pukneš cijenu veću od cijene matične ploče nitko neće to raditi.
Nitko ne voli kada se podcjenjuje njegov rad, ipak ne vjerujem da ti to radiš iz loše namjere nego iz neznanja. Neće mi biti problem ti sve objasniti ali o tome možemo na odgovarajućoj temi.

Što se alata tiče, da samo treba imati alat, znanje, vještinu, materijal i to je otprilike sve što je potrebno za popravak matične ploče.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2014., 14:49   #64
Gustavo
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Sisak
Postovi: 337
Nije stvar neznanja nego cijene, ako mene ili bilo koga netko za reball traži 500 kuna jasno da ću potražiti drugu matičnu ploču jer se i nova može kupiti za taj novac, nije to nikakvo podcjenjivanje već realnost, jednako kao što neću iskrcat par tisuća kuna za spašavanje podataka s harda ako mi nisu životno važni.
Gustavo je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2014., 17:53   #65
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Citiraj:
Autor Gustavo Pregled postova
Nije stvar neznanja nego cijene, ako mene ili bilo koga netko za reball traži 500 kuna jasno da ću potražiti drugu matičnu ploču jer se i nova može kupiti za taj novac, nije to nikakvo podcjenjivanje već realnost, jednako kao što neću iskrcat par tisuća kuna za spašavanje podataka s harda ako mi nisu životno važni.
To ne znači da reball s toga mora biti povoljniji nego da se iz tvoje perspektive on ne isplati na laptopu starom 8-9g. Razumljivo.
Ali da se matične ploče ne popravljaju jer je popravak preskup i da se nove matične ploče nalaze po 500kn jednostavno nije točno.
Rabljene ploče su sasvim druga kategorija, po meni najgora moguća opcija.
Uglavnom radim s drugim servisima kao vanjski suradnik i znam da pojedini servisi tu uslugu mogu prodati i za 900kn a rade dobro.
O zamjeni čipa da i ne govorimo.
E sad, jasno je da smatraš kako cijena od 500kn nije opravdana ako misliš da kvalitetan alat potreban za popravak matične ploče košta par sto kuna, ali to nije baš tako. U alat sam uložio nešto malo manje od 100tkn( a fali mi još dosta toga) s tim da biram isključivo najkvalitetniji materijal(čitaj skup). Pa ti meni slobodno reci koliko bi realno bilo naplatiti reball s računom i garancijom(slobodno si uzmi da od toga sigurnih 30% ide državi)?
Naravno ako ima za kupiti nova matična ploča za 500kn da ju neću popravljati ali u većini slučajeva to nije tako.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 01:09   #66
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,545
I upravo zbog te 'većine slučajeva' se reball isplati i radi se ... , posve je normalno da netko tko moze nać matičnu za 500 neće davat 900 za popravak iste .... e sad o dugoročnim prugama ....

A s druge strane čak i 900 je manje od najeftinijeg laptopa novog, da ne pričam o poštenim laptopima .... tak da ovisi o gledištu .

@alvin 't'kn ? Tisuća? Prefiks je kilo , prvo sam pomislio na tera ... al to je malo previše ...
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 11:30   #67
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,549
A opet NOVU matičnu koja je jeftinija od reballa je teško naći.

Polovna se vjerojatno da naći, no opet je pitanje u kakvim je uvjetima radila? Ima korisnika koji ne čiste laptop i možda je bila stalno pržena jer je hladnjak bio zaštopan. Uostalom, matična može imati opet istu grešku pa se čip odlemi nakon nekog vremena.

Ja bih prije vjerovao kvalitetno odrađenom reballingu.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2014., 13:37   #68
babobabo
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: osijek
Postovi: 4
poz

dali moze preporuka za dobar a jeftin (pocetnicki) flux (tekuci i pasta)
te isto tako pastu za lemljenje SMD (63/37)

kod nas ili na netu

hvala unaprijed
babobabo je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2014., 13:55   #69
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 661
...ima netko iskustva sa opravkom MBO sa kojim savjetom kod oštećene "štampe" koja je prilično tankih bakrenih linija ?? (triput tanje od moje tinol-žice 0.8mm)
mjenjao sam kondenzatore ( 7 komada) i slučajno iskidao na 2 mjesta uz pin od kond.
ps:
...da je barem kraj veći kontakt premostio bi krajeve, ali su sitne točkice ispod čipova
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2014., 03:15   #70
fuad
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: BiH
Postovi: 1
Pozdrav... ovde sam novi a iskreno i nisam neki forumas ali sam u skorije vrijeme skonto da su u stvari forumi pencilin za mnoge bolesti a posto vidim da je tema odmakla imo bih nekoliko pitanja u vezi rebalinga ako bi netko od strucnih bio voljan da se javi i da pomogne ??? unaprijed hvala Lp.
fuad je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.10.2014., 00:45   #71
kerbi
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Petrinja
Postovi: 13
Malo skrećem, ali imam jedan bedast problem sa matičnom. Rijeć je o prastaroj A7NX ploći (athalon xp na njoj) koja se neda ugasiti, tj sama se odmah upali. Niti softverski niti držanjem tipke napajanja ju ne mogu trajno ugasiti. Samo napravi klik i opet se poćne paliti. Kad na par sekundi ugasim napajanje onda ostane ugašena. Probao sam ju sa svim odpojenim, ali efekt je isti.
kerbi je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2014., 10:51   #72
andreja-os
Registered User
 
andreja-os's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Može jedno pitanje, na koji način testirate laptope na čijim pločama je rađen reball?
__________________
Dobre djevojke idu u raj, loše djevojke idu u pakao, a djevojke sa motorom idu kud god žele!
andreja-os je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2014., 10:58   #73
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,317
Citiraj:
Autor andreja-os Pregled postova
Može jedno pitanje, na koji način testirate laptope na čijim pločama je rađen reball?
Sa istim softwerom sa kojim i inace testiramo ispravnost racunala opcenito.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58941
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2014., 22:15   #74
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Citiraj:
Autor babobabo Pregled postova
poz
dali moze preporuka za dobar a jeftin (pocetnicki) flux (tekuci i pasta)
te isto tako pastu za lemljenje SMD (63/37)
kod nas ili na netu
hvala unaprijed
Jeftin a dobar je nešto što obično neide zajedno, a nešto kao početnički flux jednostavno ne postoji, flux je bitan a oko materijala za rad nebi smijelo biti kompromisa.
Prema fluxu se radi profil lemljenja a proizvođač fluksa daje preporuku profila. Moj savjet je kvalitetan i provjeren materijal.

Citiraj:
Autor andreja-os Pregled postova
Može jedno pitanje, na koji način testirate laptope na čijim pločama je rađen reball?
Sve se testira kao i ispravnost svakog drugog uređaja, nema tu nekih posebnih testova kojima bi se vidjela kvaliteta urađenog postupka.
Ja sam si na primku stavio tablicu prema kojoj se testiraju pojedine komponente nekim redosljedom kako bi se izbjeglo eventualni propust, testiram i bilježim temperature pod punim opterećenjem i bez 1h, hdd test, memorija, cpu grafika, periferija pojedinačno te punjač.
Skupa s profilom kojim je čip lemljen ide u arhivu u slučaju nekakve reklamacije imam uvid u stanje nakon popravka.
Postoje i metode kojima se može u detalj provjeriti kvaliteta ali nažalost to je ipak daleko iznad mogućnosti bilo kojeg servisa.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2014., 23:09   #75
BalkanBoy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Split
Postovi: 6
Pitanje za Alvina ili nekog drugog experta:

Da li kod zamjene grafičkog chipa mora ići chip sa identičnom oznakom ili ne. Primjerice G86 chip ima 4-5 varijanti, sad neznam da li su svi kompatibilni te ako nisu jel moguće stvar riješit flashanjem grafičkog biosa (pričam o MXM karticama).

Hvala
BalkanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2014., 22:29   #76
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Citiraj:
Autor BalkanBoy Pregled postova
Pitanje za Alvina ili nekog drugog experta:
Da li kod zamjene grafičkog chipa mora ići chip sa identičnom oznakom ili ne. Primjerice G86 chip ima 4-5 varijanti, sad neznam da li su svi kompatibilni te ako nisu jel moguće stvar riješit flashanjem grafičkog biosa (pričam o MXM karticama).
Hvala
Nije potrebno da je identične oznake ali mora biti iz iste serije pa za lager uzmeš najbržeg iz serije i njega ugrađuješ umjesto čipa na nekom nižem taktu.
Za koji konkretno čip te interesira?
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2014., 01:39   #77
BalkanBoy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Split
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Nije potrebno da je identične oznake ali mora biti iz iste serije pa za lager uzmeš najbržeg iz serije i njega ugrađuješ umjesto čipa na nekom nižem taktu.
Za koji konkretno čip te interesira?
Nvidia 8600m, chip g86-603-a2. Mogu li stavit g86-630-a2 ilo 620-a2, 621-a2 tj. koji je najbolje staviti kao zamjenu? Znam da su ti chipovi sami po sebi defektni pa bi trebalo stavit novije od 2010.g., ali nije mi jasno sta im taj srednji broj predstavlja kao ni ovaj zadnji A2 olotiga A1 ili sta vec. Neznam jel imas skype da mi posaljes na PM, malo bi te gnjavio povremeno
BalkanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2014., 15:50   #78
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Citiraj:
Autor BalkanBoy Pregled postova
Nvidia 8600m, chip g86-603-a2. Mogu li stavit g86-630-a2 ilo 620-a2, 621-a2 tj. koji je najbolje staviti kao zamjenu? Znam da su ti chipovi sami po sebi defektni pa bi trebalo stavit novije od 2010.g., ali nije mi jasno sta im taj srednji broj predstavlja kao ni ovaj zadnji A2 olotiga A1 ili sta vec. Neznam jel imas skype da mi posaljes na PM, malo bi te gnjavio povremeno
E neš
G86-631-A2 ti je nova revizija i odgovara ti za sve ispod uključujući i NVS pr. G86-613-A2 ili 620 .
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2014., 19:45   #79
zicozg
Premium
Moj komp
 
zicozg's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: cro
Postovi: 106
Kako popravit hladnjak s maticne koji otpadne? kako ga ucvrstit? ostetio se u paketu koji je slala posta. bio je jako dobro zapakiran, u foliju, karton, i jos puno folije u paketu i ne znam kako su ga uspjeli sje..., ne znam sta rade tamo s tim paketima.

http://i.imgur.com/TC3rG7G.jpg

http://imgur.com/TC3rG7G
zicozg je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2014., 21:46   #80
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
Taj bi trebao bit ucvrscen kopcama. U najgorem slucaju uzmi termalne trake i zaljepi ga za chipset. U suprotnom, ako ima kopce onda samo stavis tanki sloj termalne paste i to je to. Ostatak odrade kopce.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2014., 10:01   #81
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,503
Citiraj:
Autor zicozg Pregled postova
Kako popravit hladnjak s maticne koji otpadne? kako ga ucvrstit? ostetio se u paketu koji je slala posta. bio je jako dobro zapakiran, u foliju, karton, i jos puno folije u paketu i ne znam kako su ga uspjeli sje..., ne znam sta rade tamo s tim paketima.

http://i.imgur.com/TC3rG7G.jpg

http://imgur.com/TC3rG7G
Ima ona gusta termalna pasta tj. termalno ljepilo šta recimo dolazi i uz zalman kit za postavljanje ježića na memoriju, namažeš i zakeljiš ili termalnom trakom.

Taj pasivni bi trebale dve kopče držat ovo označeno crvenim krugom na slici
http://i.imgur.com/EIo6AWZ.jpg

Ono šta bi ja napravio je očistio termalnu sa čipseta zamolio tu nekog da ti pokloni takva dva jer oni su praktički univerzalni i pašu te kopče od bilo kojeg ili ako ne napiši koja je ploča pa će se već netko javit te kad nabaviš naneseš firšku termalnu pastu zakopčaš, tako bi ja napravio jer sa termalnim ljepilom je malo riskantno može se na nekoj temp. odkeljit il nešto, a traka ako i dotraje kad skidaš pa hoćeš zamjenit teško ju je maknut.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 12.12.2014. u 10:09.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2014., 17:16   #82
zicozg
Premium
Moj komp
 
zicozg's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: cro
Postovi: 106
Hvala na odgovorima. Radi se o ploci p35-ds3. Gigabyte

Iskreno, nisam nikad primjetio te kopce na maticnoj. I kad gledam slike te maticne na netu, bas nigdje ne vidim te kopce.
zicozg je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2014., 17:30   #83
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,720
Imas rupe za kopce tako da ih definitivno nabavi i postavi. Te kopce su ti plasticne, imas ih i na starim plocama pa potrazi. Ako ne budes nasao javi pa cu ja pokusat doma iskopat pa se nadjemo i dam ti
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2014., 21:16   #84
zicozg
Premium
Moj komp
 
zicozg's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: cro
Postovi: 106
zicozg je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2014., 00:04   #85
BalkanBoy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Split
Postovi: 6
Još jedno pitanje za Alvina )

Kako najbezbolnije testirat MXM kartice? Obično po modelu laptopa idu 2-3 grafičke kartice, sad ako ja imam x različitih kartica, moram imat i x/3 različitih laptopa odnosno ploča. Postoji li neki jednostavniji način? Naletio sam na netu da ima neki adapter u koji uštekaš MXM karticu i onda njega moš na PCI-e uvalit u komp, ali ništa slično nema nigdi za kupit. Postoji li možda neka ploča od ovih kompaktnih kompova koja prima sve vrste MXM-a (barem sve vrste po kategorijama, I, II, III itd...).

Hvala unaprid
BalkanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2014., 23:55   #86
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Citiraj:
Autor BalkanBoy Pregled postova
Još jedno pitanje za Alvina )

Kako najbezbolnije testirat MXM kartice? Obično po modelu laptopa idu 2-3 grafičke kartice, sad ako ja imam x različitih kartica, moram imat i x/3 različitih laptopa odnosno ploča. Postoji li neki jednostavniji način? Naletio sam na netu da ima neki adapter u koji uštekaš MXM karticu i onda njega moš na PCI-e uvalit u komp, ali ništa slično nema nigdi za kupit. Postoji li možda neka ploča od ovih kompaktnih kompova koja prima sve vrste MXM-a (barem sve vrste po kategorijama, I, II, III itd...).
Hvala unaprid
E tu ti ne mogu previše pomoći.
Imam dosta laptopa na servisu konstantno pa se uvijek nađe neki za probati.
Gledao sam i ja svojevremeno te adaptere ali nisu univerzalni(ne mogu biti) pa bi morao kupiti za svaki utor po jednu.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2014., 00:10   #87
BalkanBoy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Split
Postovi: 6
Još jedno pitanje, hehe
Imam dosta ovih FX770M kartica koja je u principu ista kao i 9600m GT.
E sad me zanima da li se njima može flashat VBIOS tako da bude 9600m GT ili ne?
Ako ne, da li je moguće stavit grafički chip sa 9600m GT (G96-635-C1) i onda flashat VBIOS tako da bude 9600m GT.
Da li će uopće ovi laptopi (konkretno Acer 6930G prihvatit FX770m ili ne, da znam ima li se smisla zezat uopće.)...

Ugl, poanta je da su nekima chipovi crkli pa ću svakako uzimat nove, a 9600m ću lakše utopit nego fx770m, ali ako nema razlike tj. ako će laptop koji podržava 9600m gt podržavati i fx770m onda se ne trebam zezat sa flashanjem VBIOSA.

Znam da san upila malo, a šta ću, noob san
BalkanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2014., 02:23   #88
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Citiraj:
Autor BalkanBoy Pregled postova
Još jedno pitanje, hehe
Imam dosta ovih FX770M kartica koja je u principu ista kao i 9600m GT.
E sad me zanima da li se njima može flashat VBIOS tako da bude 9600m GT ili ne?
Može
Citiraj:
Ako ne, da li je moguće stavit grafički chip sa 9600m GT (G96-635-C1) i onda flashat VBIOS tako da bude 9600m GT.
G96-630-C1 misliš?
Može.
Citiraj:
Da li će uopće ovi laptopi (konkretno Acer 6930G prihvatit FX770m ili ne, da znam ima li se smisla zezat uopće.)...
Trebao bi, amd-ove platforme neće(recimo 6530g)
Citiraj:
Ugl, poanta je da su nekima chipovi crkli pa ću svakako uzimat nove, a 9600m ću lakše utopit nego fx770m, ali ako nema razlike tj. ako će laptop koji podržava 9600m gt podržavati i fx770m onda se ne trebam zezat sa flashanjem VBIOSA.
Imaš neku čudnu klientelu
Citiraj:
Znam da san upila malo, a šta ću, noob san
Razvio sam svojevrsnu imunost
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2014., 08:40   #89
SaleFFS
Varilnik
Moj komp
 
SaleFFS's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,511
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Ima ona gusta termalna pasta tj. termalno ljepilo šta recimo dolazi i uz zalman kit za postavljanje ježića na memoriju, namažeš i zakeljiš ili termalnom trakom.

Taj pasivni bi trebale dve kopče držat ovo označeno crvenim krugom na slici
http://i.imgur.com/EIo6AWZ.jpg

Ono šta bi ja napravio je očistio termalnu sa čipseta zamolio tu nekog da ti pokloni takva dva jer oni su praktički univerzalni i pašu te kopče od bilo kojeg ili ako ne napiši koja je ploča pa će se već netko javit te kad nabaviš naneseš firšku termalnu pastu zakopčaš, tako bi ja napravio jer sa termalnim ljepilom je malo riskantno može se na nekoj temp. odkeljit il nešto, a traka ako i dotraje kad skidaš pa hoćeš zamjenit teško ju je maknut.
Ima toga i na ebay-u.

http://www.ebay.com/itm/50-pcs-x-Whi...item3399b593d1
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2014., 22:39   #90
babobabo
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: osijek
Postovi: 4
kako odlemiti smd sa lemilicom na topli zrak

eto imam ATTEN 858D+ vec par mjeseci i donekle sam se upoznao s njom
i onda dobijem ovu plocu BA41-02243A (GCE) i doslovno se ubijem da skinem i jedan mali smd kondenzator a kamo li mosfet

moram ju dici do 440 stupnjeva i dosta grijat da bi odlemio i naj manji dio

s drugim stvarima nemam takvih problema, ali ova ploca me ubi

e sad dali je do mene do lemilice ili do bloce ili totalno radim nesto krivo?


a kad sam vidio ovaj filmic totalno sam odljepio

https://www.youtube.com/watch?v=5Ts6lPkYDsU

pa molim lijepo ako moze neki savjet
babobabo je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na