Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.06.2018., 14:01   #1
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 28
(riješeno) Laptop - LCD kabel

Danas sam na Acer Aspire V3-572G promijenio LCD kabel.

Mislio sam da sam sve odradio kako treba, no sad ne mogu laptop upaliti. Kad stisnem gumb za paljenje na trenutak zasvijetli tipkovnica i neće dalje.

Pregledao sam spoj svih konektora koje sam ranije odspojio i uredno su spojeni sa matičnom.

Ima li netko ideju što bi moglo biti?
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2018., 14:32   #2
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,336
Mislim da si ipak nešto krivo spojio, tj. nisi spojio.
Ili te neki kabel zeza, možda si nešto pokidao kada si otvarao laptop.
Mommistake je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.06.2018., 15:20   #3
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 28
Već sam ga prije otvarao pa sam upoznat s kabliranjem i gdje sto ide.

Jedino da novi lcd kabel ne odgovara. Ali i to sam 10 puta provjeravao pa kataloskim brojevima.
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2018., 15:32   #4
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,336
Čitam po netu, moguće da kopije ekrana ne odgovaraju. Uzeo si original?
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 27.06.2018., 15:46   #5
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 28
Uzeo sam samo LCD kabel jer on nije valjao. Ekran je OK

https://www.ebay.com/itm/NEW-for-Ace...53.m2749.l2649

Kodovi Z5WAH i DC02001Y910 se podudaraju sa mojim kabelom. Jedino je kod mene na kabelu oznaka SYMIA(S006), a na kupljenom SYMIA(S004).

No pod tim symia brojevima nitko ne drži te kabele. Ključna su ona dva gore.
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2018., 05:24   #6
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 379
Jesi li konektor dobro okrenuo ???

Zadnje izmijenjeno od: Nbdy32. 28.06.2018. u 07:42.
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 16:57   #7
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 28
Ma jesam. Sve je sjelo na mjesto al opet i dalje isto.
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 19:32   #8
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 379
MOžda glupo izgleda,ali da li si i konektor na monitoru dobro okrenuo ???


Izvadi bateriuju,i probaj ga upaliti smoa sa punjačem ...


Probaj ga upaliti samo na bateriju (pod pretpostvakom da je puna) ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2018., 11:00   #9
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 345
Ne može se krivo okrenuti konektor niti na panelu niti na matičnoj, ali se može loše uštekati
Prvo otpoji LCD kabel i probaj da li laptop pali normlano
Rastavljao si cijeli laptop prilikom zamjene LCD kabla ili si ga zamjenio "odozgora" bez rastavljanja donjeg dijela?
trex je online   Reply With Quote
Staro 08.07.2018., 19:28   #10
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 28
Morao sam skinuti panel kao i gornji dio s tipkovnicom koji ima 4 konektora koja ga drze za maticnu. Kad se to skine lako se dodje do lcd konektora na maticnoj jer je na vrhu.

Pali kad je LCD kabel na matičnoj iskopčan. Što sad?

Zadnje izmijenjeno od: ante_os. 08.07.2018. u 19:40.
ante_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.07.2018., 08:59   #11
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 345
Citiraj:
Autor ante_os Pregled postova
Morao sam skinuti panel kao i gornji dio s tipkovnicom koji ima 4 konektora koja ga drze za maticnu. Kad se to skine lako se dodje do lcd konektora na maticnoj jer je na vrhu.

Pali kad je LCD kabel na matičnoj iskopčan. Što sad?
Vizualno pregledati pinove konektora na maticnoj da se neki nije spljostio prilikom ustekavanja.
Ako je sve OK, vizualno, vjerojatno je ipak krivi tip flex kabla.
Da li imaš stari flex kabel i da li pali s njim ?
Zašto si uopće i mijenjao kabel, ne vidim da piše ?
trex je online   Reply With Quote
Staro 09.07.2018., 12:02   #12
NBElite
Registered User
 
NBElite's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 47
Pozdrav,



molim te, provjeri da li laptop daje sliku na vanjski ekran, (imas VGA konektor, pa spoji monitor neki), pa provjeri da li uopce graficka radi. OK..znam, ovo je samo provjera iz razloga da si mozda "skurio" ekran prilikom (krivog) spoja. Nemoj se plasiti, ali neka bude radi provjere.


za ostalo, slazem se sa trex-om
NBElite je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 10:51   #13
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 28
Citiraj:
Autor trex Pregled postova
Vizualno pregledati pinove konektora na maticnoj da se neki nije spljostio prilikom ustekavanja.
Ako je sve OK, vizualno, vjerojatno je ipak krivi tip flex kabla.
Da li imaš stari flex kabel i da li pali s njim ?
Zašto si uopće i mijenjao kabel, ne vidim da piše ?
Nije se ništa oštetilo. Na konektoru na matičnoj imaju kao četiri male metalne trakice preko kojih ide kontakt na kabelu koji trebam ugurati tako da sam ga ispravno i pažljivo utaknuo. Isprobati ću danas sa starim kabelom pa ću vidjeti.

Mijenjao sam kabel jer mi se ekran svako malo smrznuo i onda ga moram mrdnuti da normalno radi. Donedavno je to bilo podnošljivo, ali se, naravno, s vremenom pogoršalo do te mjere da se na laptopu nije moglo raditi.
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2018., 10:03   #14
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 28
Na kraju nije bilo do LCD kabela nego je krepao ekran.

Hvala svima na sugestijama.
ante_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na