Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.10.2020., 18:04   #11041
duggi
Premium
Moj komp
 
duggi's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 503
tnx
duggi je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2020., 20:36   #11042
nikoss
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 26
Koliko je cijena samo neta kod a1? Vidio sam na njihovoj stranici 179 bez ugovora,koliko je sa ugovorom. Kod iskona sam sada. Jel imaju kakve pogodnosti za nove korisnike.

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk
nikoss je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2020., 22:09   #11043
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 75
Mislim da samo na internet baš ne daju neke popuste, osim Mozaika, bar ja nisam čuo za taj slučaj dosad.
data202 je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2020., 23:26   #11044
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,477
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
ubee, ok, 5ghz wifi dosta dobar
Je li držiš isto ime mreže i pasword za 2,4 i 5 Ghz, ili posebno za svaku mrežu? Meni je različito, ali dešava mi se da sa 150 Mbit/s padne na oko 30 Mbit/s. Moram ga ugasit ili restart laptopa da se vrati. Na 2,4 ghz je konstantno oko 45 Mbit/s. Što je više nego dovoljno, ali me znaima zašto se dešavaju ovi padovi na 5 Ghz?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 11:19   #11045
bozoileo
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2020
Lokacija: šibenik
Postovi: 3
Pozdrav,imao sam tehnicolor na koji ide moj router i preko dmz opcije imao sam otvoren port a sada imam ubee i to ne funkcionira,ima li kakva caka u ubeeju u vezi dmz,hvala.
bozoileo je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 11:51   #11046
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,728
Ubee je u router modu po defaultu,
makni svoj router, spoji pc / ps4 direktno na Ubee,
u njemu postavi portforward / dmz.
Treba provjeriti jeli dobivaš javnu ip adresu ili si iza cgnat - a.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 13:13   #11047
bozoileo
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2020
Lokacija: šibenik
Postovi: 3
Iza cgnata sam ali sam bio i dok je bio tehnicolor pa je zato poslužija dmz i otvorio se port a sada neće.
bozoileo je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 13:34   #11048
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,728
Pitaj vraga kako je to prije (moglo) raditi ...
Traži da te maknu sa CGNAT - a, bez toga ništa od otvaranja portova.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 20:32   #11049
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,214
Na A1 (B.net) analogiji za TV programe Viesat History i Viesat Explore ide pokretni tekst pri vrhu ekrana:

"Ovaj kanal ce nakon 27.10. prestati sa radom, nazovite 0800 913088"

Znaci jos dva TV programa manje na analogiji.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 21:06   #11050
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,728
Odavno je plan skidati 2 po 2 kako bi u konačnici ukinuli analogiju.
Sad rade tako umjesto komplet odjednom jer je bilo bune a i tada klijent ima pravo raskida bez penala.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 21:29   #11051
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,477
Nema, jer analogija nije nigdje službeno u ponudi. S ovim tempom je neće ugasit još 2 godine
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 21:37   #11052
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,214
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Nema, jer analogija nije nigdje službeno u ponudi. S ovim tempom je neće ugasit još 2 godine
Kad su poceli u 7 mjesecu sa gasenjem prvih 5 TV programa, mislio sam da ce svaki mjesec gasiti po 5 i agoniju zavrsiti do kraja 2020.god.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2020., 21:44   #11053
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,477
Takav je bio plan, zato sam i napisao ovaj komentar.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2020., 13:07   #11054
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,991
Samo da javim da su mi spojili danas coax.

Nakon 2 mjeseca patnje, nakon što su mi tvrdili da u zgradi nema coax-a (iako ima) i nakon što su provjeravali 3 puta i opet tvrdili da nema coaxa na mojoj lokaciji. Od jada sam naručio običnu paricu i tu su me zavlačili. Sve je stajalo na mjestu dok ih nisam ispljuvao na fejsu. Žalosno što danas moraš biti bully da bi nešto dobio. 2 mjeseca pokušavam lijepo, pozivi, mailovi, korisnička služba = ništa. Ispljujem na fejsu, dobijem za 10 dana net.

I dolazi danas tehničar, u ruci ubee Spojeno, sve radi.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2020., 13:15   #11055
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,728
Žalosno ali istinito
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 30.10.2020., 15:29   #11056
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,128
Kakve su ti sad brzine u odnosu na ono sto si prije imao?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2020., 16:06   #11057
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 75
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Samo da javim da su mi spojili danas coax.

Nakon 2 mjeseca patnje, nakon što su mi tvrdili da u zgradi nema coax-a (iako ima) i nakon što su provjeravali 3 puta i opet tvrdili da nema coaxa na mojoj lokaciji. Od jada sam naručio običnu paricu i tu su me zavlačili. Sve je stajalo na mjestu dok ih nisam ispljuvao na fejsu. Žalosno što danas moraš biti bully da bi nešto dobio. 2 mjeseca pokušavam lijepo, pozivi, mailovi, korisnička služba = ništa. Ispljujem na fejsu, dobijem za 10 dana net.

I dolazi danas tehničar, u ruci ubee Spojeno, sve radi.
Ja sam imao iste patnje kad su me prvi put spajali...jer u bazi nisu zapisali da moja adresa ima kablovsku 🤦🏻, a provučeno do kuće sve bilo. Općenito su strašno neorganizirani u komunikaciji između odjela.
data202 je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2020., 17:21   #11058
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,991
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Kakve su ti sad brzine u odnosu na ono sto si prije imao?



Kad skidam veći fajl, ide mi do 25mb/s.


Prije sam imao 4g, VIP je bio očajan, znao sam po noći imati do 1mb/s a po danu katastrofa, nekad nije bilo za surfati. Isti ruter, samo simpa kartica mi je išlo do 4mb/s neovisno o danu i noći.



Citiraj:
Autor data202 Pregled postova
Ja sam imao iste patnje kad su me prvi put spajali...jer u bazi nisu zapisali da moja adresa ima kablovsku ����, a provučeno do kuće sve bilo. Općenito su strašno neorganizirani u komunikaciji između odjela.

Ista stvar. U bazi nema zapis za moju adresu.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2020., 13:01   #11059
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,214
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Na A1 (B.net) analogiji za TV programe Viesat History i Viesat Explore ide pokretni tekst pri vrhu ekrana:

"Ovaj kanal ce nakon 27.10. prestati sa radom, nazovite 0800 913088"

Znaci jos dva TV programa manje na analogiji.

Nakon gasenja ova dva gore navedena TV programa, trenutno sad ima jos 26 analognih TV programa.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2020., 10:51   #11060
presto38
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2020
Lokacija: split
Postovi: 9
Nakon gašenja analognih kanala kod mene na LG kanalo koji su ostali za gledanje puno je kvalitetnija slika.
presto38 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 15:19   #11061
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,991
Da li je tko sam skraćivao coax kablove od bneta?


Bio je tehničar, i u dogovoru smo ostavili duže kablove za zlu ne trebalo, ali sam kasnije uspio sve utrpati u komunikacijski ormarić. Međutim, sad mi je ostao coax od 2 metra a treba 20cm Ja bih to skratio.

Ono što neznam, da li su konektori koji jesu gore višekratni tj. da li se daju skinuti (zaljepim sliku)? Ne izgledaju mi kao ovi iz peveca vulgaris.
I da li ima kakvog napona u kablu, iako, odspojit ću ga s filtera. Iako bi i taj dolazni skratio nekih 20cm

tnx
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 15:20   #11062
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 75
Odlična ova promjena osnovnog paketa, evo od jučer mijenjam (a kao u roku sat vremena treba bit).

data202 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 15:59   #11063
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,214
Citiraj:
Autor presto38 Pregled postova
Nakon gašenja analognih kanala kod mene na LG kanalo koji su ostali za gledanje puno je kvalitetnija slika.
Nema razloga, vjerojatno tvoja subjektivna ocjena.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 16:09   #11064
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,728
Ima razloga tj. moguće je,
naime po "starim dobrim uputama" trebalo je kod analogije koristiti svaki drugi RF kanal a kako nebi dolazilo do međusobnih smetnji.
Međutim time se bitno smanjuje max. br. kanala a šta je u suprotnosti šta kabelski operater želi.
O kvaliteti tunera ovisi koliko će uspješno "složiti" sliku i ton .....

Toliko o povijesti, okrenimo se budućnosti
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 16:30   #11065
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,372
Radi li vam prijava na moj a1?
https://moj.a1.hr/prijava
Pogrešno ste upisali korisničko ime i/ili lozinku.
Zaboravljena lozinka:
Korisnik ne postoji.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 16:35   #11066
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,477
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Da li je tko sam skraćivao coax kablove od bneta?
Bio je tehničar, i u dogovoru smo ostavili duže kablove za zlu ne trebalo, ali sam kasnije uspio sve utrpati u komunikacijski ormarić. Međutim, sad mi je ostao coax od 2 metra a treba 20cm Ja bih to skratio.
Ono što neznam, da li su konektori koji jesu gore višekratni tj. da li se daju skinuti (zaljepim sliku)? Ne izgledaju mi kao ovi iz peveca vulgaris.
I da li ima kakvog napona u kablu, iako, odspojit ću ga s filtera. Iako bi i taj dolazni skratio nekih 20cm
tnx

Nema nikakvih problema da to napraviš sam. Ja sam sve promijenio. I kabele i konektore. Nema nikakvog napona. Samo ti treba f konektor za taj kabel ( vjerovatno je 7 mm). Ovaj njihov moraš bacit.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 16:38   #11067
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,477
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Radi li vam prijava na moj a1?
https://moj.a1.hr/prijava
Pogrešno ste upisali korisničko ime i/ili lozinku.
Zaboravljena lozinka:
Korisnik ne postoji.
Meni radi.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 16:39   #11068
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,477
Citiraj:
Autor data202 Pregled postova
Odlična ova promjena osnovnog paketa, evo od jučer mijenjam (a kao u roku sat vremena treba bit).


Gdje se to nalazi u A1 aplikaciji?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 17:28   #11069
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 75
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Gdje se to nalazi u A1 aplikaciji?
Profil -> Moj A1 zahtjevi
data202 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 17:33   #11070
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,614
Citiraj:
Autor presto38 Pregled postova
Nakon gašenja analognih kanala kod mene na LG kanalo koji su ostali za gledanje puno je kvalitetnija slika.
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Nema razloga, vjerojatno tvoja subjektivna ocjena.
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ima razloga tj. moguće je,
naime po "starim dobrim uputama" trebalo je kod analogije koristiti svaki drugi RF kanal a kako nebi dolazilo do međusobnih smetnji.
Međutim time se bitno smanjuje max. br. kanala a šta je u suprotnosti šta kabelski operater želi.
O kvaliteti tunera ovisi koliko će uspješno "složiti" sliku i ton .....

Toliko o povijesti, okrenimo se budućnosti

U teoriji bi se trebao vidjeti pomak na bolje kad se smanji broj programa, u praksi mi je Philips i novim cam modulom zadnjih 2-3 dana poludio, stari radi i dalje bez problema.
__________________
ThinkPad T420: [ i5 2520 | 16 GB | SSD 240 GB Intel 2500 Pro + HDD 1 TB ST1000LM049 | AUO B140HAN01.3 FHD IPS | elementaryOS 5.1.7 ]




bertone je online   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na