Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.01.2019., 13:59   #121
Ilerein
Registered User
Moj komp
 
Ilerein's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Pozdrav, nedavno sam kupio ovaj laptop
https://www.mikronis.hr/hp-omen-gami...m_medium=click


Ima samo 8 GB RAMa pa me zanima koji RAM bi pasao da kupim?
Ovaj sam dobio na savjet.


https://www.mikronis.hr/memorija-za-...26s19s8-8.aspx
__________________
I aim to misbehave!
Ilerein je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2019., 14:03   #122
thesaint255
Premium
Moj komp
 
thesaint255's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 384
Ja bi posavjetovao skinuti CPU-Z, i vidjeti točan model rama koji je u laptopu, i vidjeti na nabavi ako ga netko mozda prodaje. Ako imas extra vremena i zelje, jako je lagano skinuti donju stranicu od laptopa i fizicki doci do rama, 2 min posla, nedavno u omenu nadogradivao HDD.
__________________
i7 2600k @ Corsair H100
AsRock Z77 Extreme4
2x4 GB GSkill Sniper 1600 MHz
XFX HD 7950 + Accelero Xtreme
HX520W Corsair
Corsair 800D Obsidian
thesaint255 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2019., 14:38   #123
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,706
Nije bitno koji je proizvođač, bitno je da je iste brzine. Ako baš želiš biti 100% siguran u kompatibilnost, prodaj postojeći keks i kupi kit 2x8Gb SO-DIMM DDR4 2666MHz.
btw, ako se ne baviš obradom videa i grafike, 16Gb ti je nepotrebno.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2019., 14:54   #124
Ilerein
Registered User
Moj komp
 
Ilerein's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Hvala na odgovorima momci, evo cpuZ:
https://imgur.com/2luWmt2


Laptop je radi gaminga i multimedije, sigurno 8GB dosta?
__________________
I aim to misbehave!
Ilerein je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2019., 06:17   #125
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,706
Dovoljno. Ali, ako te svrbi novčanik...
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2019., 05:20   #126
subabuse
Premium
Moj komp
 
subabuse's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 102
Pozz, dal je itko uspješno stavio A10-5750m u Lenovo Ideapad Z585(A6-4400m)?
Ak da, koju reviziju biosa je koristio?

Ne morate surfat, več sam prerovao cijeli net i nigdje nema 100% definirano,
jedna osoba je kao uspjela bez problema(s Z585),
druga kaze da je a10-4600m najviše kaj moze no HPovi laptopi s istim iznutricama(ono, sve isto, i MBO i GPU itd..) bez problema mogu i rade bez problema.

Ak je itko uspio , koja revizija biosa(ja sam trenutno na 60cn97ww)?

Dva put sam ga otvorio, zamjenio CPU,promjenio BIOS, digne se,stane na Lenovo logu(CPU je 100% ispravan), znači ne mogu uc u bios il tak nekaj, samo Lenovo startni logo.
Na pol sam da stavim bios od Lenovo G505s(sve isto iznutrice).

Napor mi je rastvarat laptop i mjenjat CPU za svaku reviziju biosa(ima malo više posla nego kod desktop PCa, hvala bogu u lenovu ne rade ljudi iz Apple pa nije tolka tlaka, al opet, ima 50 minuta posla ak hočes sve da bude po P.S.u)
subabuse je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 08:27   #127
rodriguez
....
Moj komp
 
rodriguez's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1,641
Sestra ima dell vostro 3558
Sa i3 5005U
4 gb ram
1 TB hard
Nvidia geforce 920

zanima me dali se moze ugraditi ssd disk i jos 4 gige rama? Laptop je spor kao blato zbog Windowsa 10 vjerojatno.

Ako moze preporuka servisa koji bi to mogao napravit u Zg?
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 09:02   #128
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,465
Možeš memu ugraditi, imaš još jedan slot slobodan.

HDD možeš izvaditi i staviti SSD.

To možeš sam napraviti, par min posla.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 09:05   #129
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 582
Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Sestra ima dell vostro 3558
Sa i3 5005U
4 gb ram
1 TB hard
Nvidia geforce 920

zanima me dali se moze ugraditi ssd disk i jos 4 gige rama? Laptop je spor kao blato zbog Windowsa 10 vjerojatno.

Ako moze preporuka servisa koji bi to mogao napravit u Zg?
Instaliraj si speccy i potvrdi da li imas slobodan modul za RAM, prije nego kupiš
trex je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 09:06   #130
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,706
Obzirom da taj laptop nema optiku, možeš samo zamijeniti postojeći hard sa SSD-om, ali će on onda biti jedini disk u laptopu.

Za ram je malo pimplavije. Izgleda da tvoj laptop ima samo 1 utor za ram što znači da ne možeš dodati još jedan keks, već moraš zamijeniti postojeći keks od 4Gb sa keksom od 8Gb.

Radove možeš izvesti i sam za 10-15min. Vodi se ovim service manualom.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 09:53   #131
rodriguez
....
Moj komp
 
rodriguez's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1,641
Hvala puno momci, koji ssd da joj uzmem? 250 GB?
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 09:55   #132
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,465
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Obzirom da taj laptop nema optiku, možeš samo zamijeniti postojeći hard sa SSD-om, ali će on onda biti jedini disk u laptopu.

Za ram je malo pimplavije. Izgleda da tvoj laptop ima samo 1 utor za ram što znači da ne možeš dodati još jedan keks, već moraš zamijeniti postojeći keks od 4Gb sa keksom od 8Gb.

Radove možeš izvesti i sam za 10-15min. Vodi se ovim service manualom.
4096 MB
, DDR3-1600, Single-Channel, two memory slots (one occupied)
https://www.youtube.com/watch?v=42vuK9dlxyY

2 slota su, tako da nema brige.

Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Hvala puno momci, koji ssd da joj uzmem? 250 GB?
Pa ovisi što trebaš.
Ako je neki korisnik koji gleda Youtube, sluša mjuzu itd. 250GB će biti dovoljno.
No, ako želiš neki medium usage, uzmi 500GB, nisu više tako skupi.

Osobno, uvijek preporučam Samsung, nije više toliko superioran po cijeni, ali s njim nema problema.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 18:15   #133
rodriguez
....
Moj komp
 
rodriguez's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1,641
https://www.nabava.net/ssd-disk/cruc...6847151#ponude

https://www.nabava.net/ssd-disk/adat...0042511#ponude


Stavit cu jedan od ova dva-preporuka?

I gore lupit Lubuntu ili Linux Mint.

Zadnje izmijenjeno od: rodriguez. 09.04.2019. u 18:20.
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2019., 22:03   #134
Xenon
Premium
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,220
ja imam OCZ, WD Green, Gigabyte i Crucial ... svi rade ok ... jedini s kojim sam imao sranje je bio Kingston.
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2019., 12:57   #135
rodriguez
....
Moj komp
 
rodriguez's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1,641
Zahvale svima,

Stavio Gigabyte ssd od 240 gigi, i Linux Mint. Laptop kao da je nov, sve se brzo otvara sve leti, Chromium je na Linuxu povukao sve bookmarke sa Chrome.

Prezadovoljna sestra a i ja
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2019., 21:34   #136
Ilerein
Registered User
Moj komp
 
Ilerein's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Pozdrav, imam sljedeći laptop:
https://www.mikronis.hr/hp-omen-gami...n-4ud23ea.aspx


Ima samo 8 GB rama, stavio bi novi set od 16GB, koji mogu staviti da bude podržano?
__________________
I aim to misbehave!
Ilerein je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2019., 21:44   #137
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,076
Citiraj:
Autor Ilerein Pregled postova
Pozdrav, imam sljedeći laptop:
https://www.mikronis.hr/hp-omen-gami...n-4ud23ea.aspx

Ima samo 8 GB rama, stavio bi novi set od 16GB, koji mogu staviti da bude podržano?
Ne moras kupovat set, trenutno imas 1x 8GB DDR4, tako da ti treba jos jedan modul od 8GB DDR4... Odes na konfigurator od recimo Microna, Cruciala, Kingstona ili nekog drugog proizvodjaca RAM modula i pronadjes svoj modul te vidis koji moduli su preporuceni... To je onda garantirano da radi sa tvojim laptopom, iako bi teoretski bilokoji 8GB DDR4 modul trebao raditi sa tvojim laptopom...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2019., 21:55   #138
kiki86
Tehničar
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Rijeka
Postovi: 341
jesi siguran da ima 1x8 a ne 2x4? ja sam u y700 imao 2x4gb ddr4. Provjeri sa nekim programom ili ga otvori ako je lagan pristup memoriji
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2019., 21:57   #139
Ilerein
Registered User
Moj komp
 
Ilerein's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ne moras kupovat set, trenutno imas 1x 8GB DDR4, tako da ti treba jos jedan modul od 8GB DDR4... Odes na konfigurator od recimo Microna, Cruciala, Kingstona ili nekog drugog proizvodjaca RAM modula i pronadjes svoj modul te vidis koji moduli su preporuceni... To je onda garantirano da radi sa tvojim laptopom, iako bi teoretski bilokoji 8GB DDR4 modul trebao raditi sa tvojim laptopom...

Navodno imam ovaj RAM: https://www.amazon.com/Hynix-PC4-213.../dp/B07JP4C1PD


Koliko sam shvatio da ga nema kod nas pa zato pitam.
Plus ne znam zašto je tako teško doći do RAM-a, sve šarafe skinem ali stražnji dio kod monitora kao da je zaljepljen( znam da nije ali ...) i tu sam odustao jer mi je bed da plastiku ne sj***m.
__________________
I aim to misbehave!
Ilerein je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2019., 22:13   #140
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,076
Citiraj:
Autor kiki86 Pregled postova
jesi siguran da ima 1x8 a ne 2x4? ja sam u y700 imao 2x4gb ddr4. Provjeri sa nekim programom ili ga otvori ako je lagan pristup memoriji
Pise na webu od Linka 1x 8GB DDR4, a pise i u specifikaciji na HP webu...

Citiraj:
Autor Ilerein Pregled postova
Navodno imam ovaj RAM: https://www.amazon.com/Hynix-PC4-213.../dp/B07JP4C1PD

Koliko sam shvatio da ga nema kod nas pa zato pitam.
Plus ne znam zašto je tako teško doći do RAM-a, sve šarafe skinem ali stražnji dio kod monitora kao da je zaljepljen( znam da nije ali ...) i tu sam odustao jer mi je bed da plastiku ne sj***m.
Za prckanje po plastici ti treba plasticni alat, kosta par dolara na eBayu...

Sto se tice otvaranja, pogledaj na Youtube ako ima uputstvo kako rastavit laptop... Ima ih dosta, samo pitanje je da li ima za tvoj (ili slican) model...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2019., 22:17   #141
Ilerein
Registered User
Moj komp
 
Ilerein's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Pise na webu od Linka 1x 8GB DDR4, a pise i u specifikaciji na HP webu...



Za prckanje po plastici ti treba plasticni alat, kosta par dolara na eBayu...

Sto se tice otvaranja, pogledaj na Youtube ako ima uputstvo kako rastavit laptop... Ima ih dosta, samo pitanje je da li ima za tvoj (ili slican) model...

Dali bi bilo probema ili nekompatibilnosti ako stavim recimo ovaj RAM
https://www.mikronis.hr/memorija-za-...26s19s8-8.aspx
__________________
I aim to misbehave!
Ilerein je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 06:30   #142
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,706
Bitno je da je frekvencija oba keksa ista jer ako je jedan sporiji, oba će raditi na manjoj frekvenciji.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2019., 12:08   #143
Ilerein
Registered User
Moj komp
 
Ilerein's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Gledam ovaj RAM :
https://www.uzishop.hr/so-dimm-memor...617252323.html
Dali bi sve bilo OK ako ga uzmem?
Slabo se razumijem u laptop RAM zato sam dosadan.
__________________
I aim to misbehave!
Ilerein je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2019., 20:44   #144
Noj
Premium
Moj komp
 
Noj's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 136
Pozdrav. Imam pitanje u vezi nadogradnje laptopa. Nikad nisam imao laptop, pa se baš ne kužim u to. Radi se o laptopu ACER Aspire V Nitro Intel Core i5 4210H 2.90GHz, 8GB, 1TB HDD, nVidia GeForce GTX860M 2GB. Jel moguće hitit van ovu grafu i bubnut neku jaču, da izdrži još koju godinu? Zamišljeno bi da bi to bio gaming laptop... I još pitanje, SSD. Jel se može dodat, pa imat uz ovaj disk od 1TB koji bi bio storage?
Noj je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2019., 21:53   #145
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,076
Citiraj:
Autor Noj Pregled postova
Pozdrav. Imam pitanje u vezi nadogradnje laptopa. Nikad nisam imao laptop, pa se baš ne kužim u to. Radi se o laptopu ACER Aspire V Nitro Intel Core i5 4210H 2.90GHz, 8GB, 1TB HDD, nVidia GeForce GTX860M 2GB. Jel moguće hitit van ovu grafu i bubnut neku jaču, da izdrži još koju godinu? Zamišljeno bi da bi to bio gaming laptop... I još pitanje, SSD. Jel se može dodat, pa imat uz ovaj disk od 1TB koji bi bio storage?
Graficku ne mozes mijenjat na laptopima... Na nekim starijim modelima se to moglo, no unatrag zadnjih skoro 10ak godina sve su integrirane na maticnim plocama...

Sto se SSDa tice, provjeri da li imas M.2 port na laptopu jer onda u tom slucaju mozes nabaviti M.2 SSD disk kojeg onda podesis za OS, a 1TB disk koristis za storage... Druga solucija je umjesto 1TB diska ubosti neki SSD, a onda ovaj 1TB ili staviti u HDD Caddy (umjesto DVD pogona, ako tvoj laptop podrzava) ili u eksternu ladicu koja kosta 50ak kuna i onda imas eksterni 1TB disk...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2019., 22:22   #146
Noj
Premium
Moj komp
 
Noj's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 136
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Graficku ne mozes mijenjat na laptopima... Na nekim starijim modelima se to moglo, no unatrag zadnjih skoro 10ak godina sve su integrirane na maticnim plocama...

Sto se SSDa tice, provjeri da li imas M.2 port na laptopu jer onda u tom slucaju mozes nabaviti M.2 SSD disk kojeg onda podesis za OS, a 1TB disk koristis za storage... Druga solucija je umjesto 1TB diska ubosti neki SSD, a onda ovaj 1TB ili staviti u HDD Caddy (umjesto DVD pogona, ako tvoj laptop podrzava) ili u eksternu ladicu koja kosta 50ak kuna i onda imas eksterni 1TB disk...

Hvala puno, to je sve što me zanimalo. Izgleda da će se ipak ić na novi jači laptop jer je grafička najbitnija.
Noj je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2019., 12:41   #147
Black Dragon
Premium
Moj komp
 
Black Dragon's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Agram
Postovi: 2,898
Lenovo ideaPad 11s, 20246 model

Imam ga 5 godina i radi ko metak prošao pola svijeta i ok mi je.
Da li ima smisla obaviti FaceLift
Sada
i3-4020Y (Haswell)
4 GB DD3L
128 mSATA SSD (93% ostatak života)
baterija je sada na 50% (oko 2 sata)

Upgredao bi:
Max RAMa je 8Gb (300 kn)
SSD mije dosta 256 GB (315 kn)
Baterija (780 kn)

Sve skupa 1395 kn
__________________

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na