Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.08.2008., 23:23   #211
///Marac
Emergency Scratcher
Moj komp
 
///Marac's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 142
Ljudi jel ima neko sa zapadnog dijela grada ko ima bnet?
__________________
Have you ever noticed that chicks against abortion are the ones you would never fuck anyway?
///Marac je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 23:47   #212
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
178 kn je pretplata za ADSL (ili kako to oni zovu ADSL brzina i FLAT paket - ovih 251 je s pretplatom za telefon (nemozesh dobiti DSL bez telefona))

cuj, ostani gdje hocesh, ja znam da cu na bnet kad se vratim u osijek.

mjesecno sam dobivao racun od 251 kn, a sad ce biti 123 kn. meni dovoljna razlika (s fiksnim nikad nisam obavio niti jedan poziv tako da mi netreba)
danij3l je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.08.2008., 00:09   #213
RisingPower
čudovište
 
RisingPower's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 757
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
178 kn je pretplata za ADSL (ili kako to oni zovu ADSL brzina i FLAT paket - ovih 251 je s pretplatom za telefon (nemozesh dobiti DSL bez telefona))
Kakve to sad veze ima? Telefon je jedno, a internet drugo. Nećemo sada miješati kruške i jabuke. Koliko je meni poznato, niti kabelski net nije moguće dobiti bez televizije, tako da ne vidim neku poantu u tvojoj priči.
__________________
Failure is always an option.
RisingPower je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 00:12   #214
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,490
Opet ti po svom starom običaju tupiš jedno a ne informiraš se prije toga. Zbog čega si uletio u ovu temu ako "sve znaš"? Lijepo ti ljudi govore kakve su cijene/brzine/usluga a ako ne vjeruješ www.bnet.hr.
Btw, kabelski net je moguće dobiti bez televizije, znam iz osobnog iskustva a ti?
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 00:26   #215
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
dobro LAcy veli
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 00:55   #216
///Marac
Emergency Scratcher
Moj komp
 
///Marac's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 142
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
dobro LAcy veli
Slazem se
__________________
Have you ever noticed that chicks against abortion are the ones you would never fuck anyway?
///Marac je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 11:22   #217
RisingPower
čudovište
 
RisingPower's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 757
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Opet ti po svom starom običaju tupiš jedno a ne informiraš se prije toga. Zbog čega si uletio u ovu temu ako "sve znaš"? Lijepo ti ljudi govore kakve su cijene/brzine/usluga a ako ne vjeruješ www.bnet.hr.
Ne znam sve, zato pitam. Još nitko nije ni slovo napisao u vezi stabilnosti njihove usluge, a to ne piše na www.bnet.hr Lako je moguće da se teorija i praksa ne poklapaju. Zapravo, nikad se niti nisu poklapale za doba DCM-a.

Citiraj:
Btw, kabelski net je moguće dobiti bez televizije, znam iz osobnog iskustva a ti?
Već sam rekao da se moje mišljenje temelji na zastarjelim informacijama. Od početka su forsirali najmanji TV paket kao obavezni uvjet za Internet... Nego, imam na kraju još jedno pitanje - moram li platiti 199 kn za priključak iako on već postoji u stanu? U slučaju da prijeđem na B net, oni mi moraju samo dati modem i aktivirati internet.
__________________
Failure is always an option.
RisingPower je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 13:47   #218
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
Meni je internet stabilan, sasvim sam zadovoljan, netrebaš platiti 199kn to je za telku. Potpišeš ugovor na godinu dana i dobiješ besplatno ugradnju
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 20:07   #219
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 166
Ja sam na Xnetu malo preko 3 godine i uvijek sve bilo OK. Moram priznati da se ne sjecam kad sam zadnji put imao problema, bilo kakvih.
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2008., 10:37   #220
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Ponekad se dese nestabilnosti u vezi a to je u zadnjih 2 godine uglavnom isključivo vezano uz međugradske linkove (dakle nije njihova greška nego vlasnika tih linkova). Svi su načelno dosta zadovoljni njihovim uslugama. Znam, jer znam o njima više nego oni sami...
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.08.2008., 17:13   #221
Zetor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zg
Postovi: 3
trenutno uredjujem stan, i izmedju ostalog provlacim struju. bnet mi je upravo usao u zgradu (jos nisu rijeseni papiri, ali je iza zgrade njihov ormaric, treba proci suglasnost stanara i stajaznam). razvukao bi odmah kablove po cijelom stanu na mjesta gdje bi stajao tv, pa je pitanje kako to najpametnije izvesti, sta, ko, koga, di.... htio bi pripremiti sve za neku dalju buducnost, dakle da svaka soba ima telku
- koliko sam shvatio, oni stavljaju spliter (data <-> tv) koji se nalazi u uticnici. da li se da taj spliter izvuci van, ili postoji neka druga verzija tog splitera, jer bi htio izbjeci da iz uticnice izvlacim i uvlacim u drugu uticnicu koja ide do iduceg tv-a... ustvari najbolje bi mi bilo da taj spliter ostane pod zidom, i od njega povucem jedan kabel do modema, drugi do prve telke.
- moze li se uopce na taj tv koax (75 omski?) staviti onaj razdjelnik, jedan kraj spustiti u jednu telku, drugi kraj ide dalje do iduce telke, i tako 2-3 komada?
- sta u tom slucaju sa digitalijom?
moram priznat da sam neuk u tom podrucju, pa su mozda i pitanja malo nesuvisla. par puta sam zvao njihovu szk, ali nis pametno nisam cuo.

thx
Zetor je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2008., 20:04   #222
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
Jedino ti mogu odgovorit da oni prelaze na digitalno, pa će ti u skoroj budućnosti kad ugase analognu kabelsku morati reciever za svaki telkač posebno
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2008., 22:48   #223
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 166
Analogija se nece gasiti sigurno jos 3-4 godine, ako i tada, a do tada ce valjda netko smisliti neko rjesenje za ljude s vise televizora.
Najbolje ti je od ulaza u stan sloziti zvijezdu do svakog mjesta gdje ce ti biti tv, odnosno mjesto gdje zelis modem za net/telefon. Na ulazu te ti staviti spliter 1 na x, koliko ti treba i to je to. Ja imam 1 na 3 jer imam 2 TVa i treci za net....
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2008., 00:27   #224
Zetor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zg
Postovi: 3
hvala na odgovorima.
napraviti cu otprilike ovako kako garak kaze, s tim da ce mi na jednom "kraku" biti 2 telke. neznam koliko to utjece na kvalitetu slike.
za ovu digitaliju sam iskopao informaciju da ce nuditi kao uslugu opciju za vise tv-ova (na svakoj telki drugi program) sa jednim risiverom. ako sam dobro zapamtio / shvatio risiver bi imao analogne izlaze za vise uredjaja. to ce meni vjerovatno znaciti provlacenje novih kablova, al sta je tu je.
sto se tice bnetovog splitera-uticnice, docepao sam se jednog. ima 3 izlaza na kojem pise tv, radio i internet (ili tako nes), i od toga se koriste 2 komada. sve u svemu tesko ce stati u kutiju u zidu koliko ga god rastavljao na sastavne djelove:/
Zetor je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2008., 22:44   #225
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
Ja se jedino zalim na njihov router jer moram svaki dan ručno(ili se ponekad sam) restartati. Jednostavno ostanem bez neta i telefon ne radi...
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 14:20   #226
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Citiraj:
Autor Zetor Pregled postova
- moze li se uopce na taj tv koax (75 omski?) staviti onaj razdjelnik, jedan kraj spustiti u jednu telku, drugi kraj ide dalje do iduce telke, i tako 2-3 komada?
- sta u tom slucaju sa digitalijom?
Svako granjanje (razdjelnik) i dužina kabela guši (smanjuje intezitet) signal.
Prilikom nabavke isplati se uzeti kvalitetniji kabel (manje gušenje po dužnom metru). Ista je stvar sa razdjelnicima (prolazno / odvojno gušenje i radna frekvencija). Pasivni razdjelnici za satelitsku su kvalitetniji a mogu raditi i za kabelsku / zemaljsku.
Obzirom da preuređuješ stan / kuću, razmisli o provlačenju mrežnog kabela. Najbolje od nekog centralnog mjesta do svakog koriničkog mjesta (dnevni boravak, sobe). Kroz mrežni kabel bez problema ide i telefon (čak oboje dok je 100 Mb mreža).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 15:29   #227
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,423
Kod sebe imam provučeno oko 20-30 m kabela, spojeno pet splittera jer imam tri TV-a, TV karticu i modem i sve super radi. Kabel je RG6 i na svim spojevima su F male konektori.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2008., 21:45   #228
Rbec
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 17
Citiraj:
Autor Garak Pregled postova
Analogija se nece gasiti sigurno jos 3-4 godine, ako i tada, a do tada ce valjda netko smisliti neko rjesenje za ljude s vise televizora.
Najbolje ti je od ulaza u stan sloziti zvijezdu do svakog mjesta gdje ce ti biti tv, odnosno mjesto gdje zelis modem za net/telefon. Na ulazu te ti staviti spliter 1 na x, koliko ti treba i to je to. Ja imam 1 na 3 jer imam 2 TVa i treci za net....
Zanima me iz kojih izvora i koliko sigurno znaš da se nece analogija gasiti tako dugo. Sviđa mi se opcija 3D Carnet, a imam analognu televiziju i ne vjerujem da ću imati skoro para za digitalnu.
edit: Još jedno pitanje. Jel moram i dalje plaćati pretplatu za telefon HT-u i i za televiziju HRT-u ako se prebacim na Bnet?

Zadnje izmijenjeno od: Rbec. 17.08.2008. u 21:59.
Rbec je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2008., 11:49   #229
Zetor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zg
Postovi: 3
thx @ nikky i domy
kablove sam uzeo kvalitetne, moram vidjet onda jos za te razdjelnike za satelitsku.
mrezu sam razvukao, to me ne brine, tu sam doma..

@rbec tv pretplatu placas i dalje, telefon mozes odjavit liniju (netko je vec odgovorio ranije na to)
Zetor je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 19:36   #230
joco7
clon: joco7 i kloker1974 i martina7 i maja_kokolari blake
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 138
Imam Sciroocco i zadovoljan sam sto se tice.....Tv cable osnovni paket....sad jos jedino mozda padne i phone veza......jel ima netko to i nek mi kaze o cem se radi i jel se isplati !
joco7 je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2008., 21:29   #231
RisingPower
čudovište
 
RisingPower's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 757
Kao što sam već napisao u ranijim postovima, prije nekog vremena zvali su me iz B.neta da me pokušaju preobratiti na svoje "usluge". Kod njih imam samo TV i ništa drugo. Dakle, nakon informativnog razgovora sa njima rečeno im je neka sastave neku ponudu i pošalju je poštom, jer napismeno je sasvim nešto drugo od sistema "rekla-kazala". Međutim, u sandučiću je neki dan osvanuo njihov račun za "telekomunikacijske usluge" (valjda za taj njihov kvazi-telefon) u istom iznosu kao i onaj račun za televiziju koji je već uredno plaćen. Da sam zabunom platio i taj novi račun, to bi lako moglo značiti da pristajem na njihovu muljažu i da me imaju u šahu. Eto, zbilja sramota da su mi pokušali naplatiti nešto što uopće nemam, ne koristim, i nisam tražio. Ostajem gdje jesam i zaobilazit ću ih ubuduće u jaaaako širokom krugu...

Lopovi.
__________________
Failure is always an option.
RisingPower je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 21:36   #232
51days
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1
B NET hub

ola,

ja sam tražil i tražil, no našao nisam...naime još prije b-net.a imao sam ANTENA JD(Dugave) i prilikom "prelaska" antene i još nekoga u B NET, postojao je "korisnički hub"..znači "svi mi" mogli smo koristiti hub koji nije utjecao nikako na vezu a korisnici su mogli biti SAMO korisnici antene i još nekoga, prije b net.a.
Sjećam se da je pravilo bilo da u svoj nick upišeš ime grada (ZG)51days itd.(radi se o cijeloj HR), i skidaj od ekipe.

E sada...kako sam se preselio u V.Goricu a comp mi je otišao u....pa..znate gdje...izgubio sam SVE postavke itd.

PITANJE:
dali netko od Vas ima adresu itd. za taj HUB?

p.s. u help desk.u od B NET-a su me liq mi je rekao da oni nemaju nikakav hub i da (što i jesam ali 0 bodova)

pljz. HELP ME
51days je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 15:44   #233
sasuke_the_king
Premium
Moj komp
 
sasuke_the_king's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: istra
Postovi: 1,016
imam par konkretnih pitanja vezano za bnet, jer rođak kani odjavit t-com i uzet bnet.
prvo - kako je rješen telefon i internet? da li kabel dolazi u "nešto" iz njega se granaju kabeli za tv, telefon i internet?
drugo - njihov kabelski modem, da li je u stanju sam dizati vezu? u smislu da ga se prišteka na switch i da bez nekih kerefeka radi internet na 3 kompjutera, kao sad na wirelessu?
treće - da li telefon radi ako nema struje?
prvi put se susrećem sa bnetom pa me zanima.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 18:01   #234
srle
Premium
Moj komp
 
srle's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Pozega/Osijek
Postovi: 195
e ovako...kad upisem adresu u dostupnost, kaze mi da trenutno usluga nije dostupna...no cude me ove uticnice jel zna neko mozda sta je sta ili je li to mozda za kablovsku?btw stan je u osijeku
__________________
g2top only!
srle je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 18:03   #235
Filip7
Premium
Moj komp
 
Filip7's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb, Hrvatska
Postovi: 108
Citiraj:
Autor srle Pregled postova
e ovako...kad upisem adresu u dostupnost, kaze mi da trenutno usluga nije dostupna...no cude me ove uticnice jel zna neko mozda sta je sta ili je li to mozda za kablovsku?btw stan je u osijeku

Ovo TV ti je signal sa zemaljske antene, SAT sa satelitske i ovo R signal s radio antene. nema veze s kabelskom
Filip7 je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 18:10   #236
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Citiraj:
Osim toga trebat će Vam i modem koji podržava govornu usluga koji će Vam osigurati pružatelj usluge B.net.
Citiraj:
Na mjestu najpogodnijem za «račvanje» postavlja se razdjelnik (TV/DATA splitter), i od te točke dalje se provodi do mjesta gdje želite imati internet.
Citiraj:
Umrežavanje više računala radite samostalno. B.net ne odgovara za kvalitetu i mogućnosti spajanja više od jednog računala. Jedan od načina za spajanje je da u jedno računalo stavite dvije mrežne kartice, a između dva računala «switch» ili «router» uređaj. Veza ide iz modema mrežnim ulazom u jednu mrežnu karticu, a iz druge van na «switch», pa na mrežnu karticu drugog računala.
Citiraj:
Zbog održavanja, nadzora i mogućnosti popravka kvarova iz centrale (bez izlaženja na lokaciju korisnika), morate uzeti naš modem. Svaki modem mora biti posebno programiran za rad u našoj mreži.

Česta pitanja i odgovori
Citiraj:
B.net izvodi infrastrukturu potpuno neovisno o postojećem antenskom sustavu tako da svi koje ne žele koristiti usluge B.neta mogu ostati priključeni na postojeći antenski sustav, kao i oni koji žele u stanu pored kabelskog priključka zadržati i priključak na stari sustav.
B.net ne isključuje zajednički antenski sustav i ne skida postojeće antene. B.net izvodi vlastitu infrastrukturu jer nam je zakonom zabranjeno korištenje postojeće instalacije.

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 27.09.2008. u 18:22.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 18:26   #237
sasuke_the_king
Premium
Moj komp
 
sasuke_the_king's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: istra
Postovi: 1,016
dobro, ali i dalje to nisu potpuni odgovori koji me zanimaju.
da li je telefon neovisan o struji i o routeru ili čemu već?
i da li bnetov modem može sam dizati liniju, kao šta to rade adsl modemi/routeri, da ne mora stalno 1 kompjuter bit upaljen? jer je jeftinije kupit modem nego router.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 19:31   #238
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,490
Modem je samo modem, barem je tako bilo u mom slučaju. On je zapravo bridge prema njihovoj mreži i računalo spojeno na njega dobije IP. Ne postoji nikakva konekcija, osim ako se ne koristi xcarnet. Modem sam može biti uključen ali kakvog to ima smisla? I kod ADSL-a je potrebno barem jedno računalo koje će koristiti Internet. Ovdje se može spojiti routerov WAN port na kabelski modem i onda je router stalno na netu sa vanjskim IP dok se računala po potrebi spajaju preko njega...
Također bnet ima u svojoj ponudi WLAN routere.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 19:56   #239
sasuke_the_king
Premium
Moj komp
 
sasuke_the_king's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: istra
Postovi: 1,016
koristio bi se xcarnet (ona cjelokupna 3d ponuda za 190 kn), ali u stanu su 3 kompjutera koji su trenutno spojeni preko 4 portnog switcha a net dobivaju od wireless ap-a koji je na balkonu i nakačen je na wireless mrežu. sad bi mi (oni) htjeli samo da novi modem prištekamo umjesto wirelessa i da to radi, da sva 3 kompjutera imaju net istovremeno.
a razlika modem - router je 300 vs 500kn.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 20:04   #240
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,490
Da bi više računala spojio na net preko jednog IP-a koji si dobio od ISP-a uvijek moraš imati router. Imate ga i sada a to je ili taj wireless ap ili je on samo bridge do nekog routera. Vjerojatno se taj AP na balkonu može prebaciti u router mod, spojiti njegov WAN port na kabelski modem... a o tome sam mislim već pisao u ovoj temi.
Zapravo nema neke mudrosti, samo se spoje i to radi. Jedino se mora konfigurirati router, DHCP (ako se ne žele fiksni IP), uključiti UPnP ili forwardati portove... no to često bude već uključeno u default postavke routera.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na