Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.06.2008., 11:11   #181
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 488
@DaNiJ3L

Mislim da su ti sanse nikakve. Posto da odjavis telefon moras doci u jednu od poslovnica t-coma a tamo mora biti nazocan vlasnik linije sa svojom osobnom. Kod bneta jos bi mogo dobiti samo internet ali telefon isto nikako jer onaj nisi odjavio. Mozes jedino uzeti novi broj preko bneta ali ce ti onda t-com slat racune i dalje.
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2008., 14:26   #182
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
Evo ja se prijavio za 2D, još samo moram odnjet modem da mi daju WLAN modem i to e to
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.06.2008., 15:16   #183
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2008., 17:51   #184
qbone
I have a dream...
Moj komp
 
qbone's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 131
poslije svih pocetnih problema sa ljudima iz bneta, pocinje mi se sve vise svidati iz dana u dan, prvo podigli brzine, smanjili cijenu... way to go! jos samo da je kvaliteta telefoniranja jednaka onoj na t-scumu.
qbone je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2008., 20:35   #185
daddy1976
Premium
 
daddy1976's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zgb/Srednjaci
Postovi: 65
Citiraj:
Autor qbone Pregled postova
poslije svih pocetnih problema sa ljudima iz bneta, pocinje mi se sve vise svidati iz dana u dan, prvo podigli brzine, smanjili cijenu... way to go! jos samo da je kvaliteta telefoniranja jednaka onoj na t-scumu.
da i meni malo šumi i tu i tamo prekine na 1/3sekunde...ali džabe je brate, pa nije bed
__________________
HP 6715b AMD Turion64 X2 TL56 2GB 160GB 15.4''WXGA X1250
...

Black holes suck!
daddy1976 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2008., 15:03   #186
renton77
Premium
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zg
Postovi: 68
pozz..
planiram si ubosti B.net-ov 2D. Pa me zanima kakva imate iskustva sa internetom i igranjem. Ping je uredu ili? Zivim na ravnicama. Molio bih vas vasa pozitivna i negativna iskustva
thx
renton77 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2008., 15:58   #187
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,423
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Nema ništ'...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2008., 21:08   #188
dj-toma@
Registered User
Moj komp
 
dj-toma@'s Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Slavonija
Postovi: 26
Jedno pitanje: gdje pogledat mapu (kartu) dostupnosti?
dj-toma@ je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2008., 21:41   #189
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2008., 17:34   #190
New One
Premium
Moj komp
 
New One's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 457
Sutra si uzimam LCD tv i sad da nebude ribičije na krovu za signal uzeo bi BNetovu kabelsku, zasada osnovni paket 69kn...Vi koji ju već iamte, kakva su iskustva? Jel slika lošija/ista/bolja od klasične ribičije signala na krovu? Brzina dolaska instalirat? Ono, generalije
New One je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.06.2008., 20:27   #191
kundak
Premium
 
kundak's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Split
Postovi: 388
Slika je ka i sa antene - nista posebno, ali barem ima puno programa. Sad za vrime prvenstva su pustali i 2. program u hd-u.
kundak je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2008., 10:36   #192
Voorhees
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2003
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 167
a trebali bi svako malo preći i na digitaliju tako da bi i kvaliteta trebala skočiti
Voorhees je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2008., 14:58   #193
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 122
jeli ima ko iskustva sa spajanjen dodatnog rutera na bnetov modem (da se može više računala spajat)

kako se to radi i tako to?
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2008., 15:06   #194
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,490
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
jeli ima ko iskustva sa spajanjen dodatnog rutera na bnetov modem (da se može više računala spajat)

kako se to radi i tako to?
Našao si ovu temu, što je pozitivno, no nisi istu pročitao, što je negativno. Razumijem da ti se ne da čitati sve postove od početka a shvati da se nama opet ne da ponovno pisati Kao mala pomoć, odgovor koji tražiš se nalazi upravo u ovoj temi u jednom mom postu a par postova iznad od drugog kolege štura potvrda da to radi
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2008., 21:52   #195
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
ugovor s B.netom kao najmoprimac

dakle stan u kojemu trenutno obitavam nije u mome vlasnistvu. imam ugovor o najmu s vlasnikom stana. mogu li ja, iako nisam vlasnik stana, nego samo najmoprimac potpisati ugovor s B.netom o koristenju njihove Xcarnet usluge (samo internet, netrebam TV i telefon)?

molio bih ako imate konkretne informacije da odgovorite(npr. netko tko je bio u toj situaciji), jer je situacija sama po sebi konfuzna


hvala, danij3l

P.S. znam da postoji tema o B.netu u ISP podforumu.

EDIT: hmmm, kad bolje razmislim mozda je ovo ipak tema za ISP podforum
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2008., 00:41   #196
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,670
Da, možeš, samo trebaš presliku osobne iskaznice vlasnika stana. Najbolje da odeš i pitaš u njihov centar.
__________________

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 16:24   #197
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Čujem da je Bnet počeo polako odabranima djelit STB-ove za digitaliju.
Ali selo priča da dotčne škatule nemaju HDMI izlaz.
Za krepat
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 19:32   #198
Filip7
Premium
Moj komp
 
Filip7's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb, Hrvatska
Postovi: 108
Filip7 je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 19:46   #199
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,490
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ali selo priča da dotčne škatule nemaju HDMI izlaz.
A šta će im HDMI? I tako je završilo europsko nogometno prvenstvo u nogometu
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 23:08   #200
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
A šta će im HDMI?
Je, kom to treba
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2008., 09:29   #201
filmoljubac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Kako snimati program digitalne kabelske televizije?

B-Net uskoro počinje s digitalnom distribucijom televizijskih programa, signal će biti u MPEG-4 kompresiji, korisnici dobivaju Set Top box uređaje,
a oni iz kabelske još nisu odgovorili što je potrebno da bi se mogao snimati program.

Ako snimam s televizije s TV karticom, pretpostavljam da trebam onu digitalnu, koja podržava MPEG-4?

A ako koristim DVD recorder - pretpostavio bih da je nužan digitalni tuner, ali iz Pioneera mi je javljeno da i model s analognim tunerom može
snimati digitalni MPEG-4! Zna li netko definitivan odgovor?
filmoljubac je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2008., 11:59   #202
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Ne bi smjelo bit problema sa tim, samo spoji SCART-om i snimaj.
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2008., 21:31   #203
Voorhees
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2003
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 167
ako sam dobro shvatio nema veze u kojem digitalnom obliku je signal kad će se ionako moći samo snimati sa analognog izlaza
dali će biti kodirani kompletni paketi ili samo pojedini programi ili multipleksi
jer bilo bi lijepo dovesti signal do dvb-c kartice na računalu pa bar imati mogućnosti snimanja ako se kojim slučajem štogod nađe sa ovih programa koji ionako ničem ne služe osim podizanju kvantitete
ili sam promašio totalno sve?
Voorhees je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 00:29   #204
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 286
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
dakle stan u kojemu trenutno obitavam nije u mome vlasnistvu. imam ugovor o najmu s vlasnikom stana. mogu li ja, iako nisam vlasnik stana, nego samo najmoprimac potpisati ugovor s B.netom o koristenju njihove Xcarnet usluge (samo internet, netrebam TV i telefon)?

molio bih ako imate konkretne informacije da odgovorite(npr. netko tko je bio u toj situaciji), jer je situacija sama po sebi konfuzna


hvala, danij3l

P.S. znam da postoji tema o B.netu u ISP podforumu.

EDIT: hmmm, kad bolje razmislim mozda je ovo ipak tema za ISP podforum
Možeš! Bio sam u sličnoj situaciji. Samo ih nazovi i pitaj što ti treba od dokumentacije...
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 00:46   #205
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
ok. HVALA !!!
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 22:41   #206
RisingPower
čudovište
 
RisingPower's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 757
Bok ljudi!

Neki dan zvali su me ovi iz B neta jer već imam njihov TV tj. kablovsku i nudili su mi pristup Internetu. Ja sam im rekao da nisam baš zainteresiran jer imam ADSL ,te da u startu nisam htio kabelski internet zbog malih brzina, izrabljivačkih cijena i čestih ispada. Doduše, moje mišljenje o tome potječe još iz "davne" 2003/04 kada su se zvali DCM i bili su zaista koma... Ne vjerujem da su se od tada nešto silno promijenili, osim što su nabildali brzine i stavili marginalno niže cijene od T-coma da ne izgube i tu šačicu korisnika koju imaju... Oni obećavaju brda i doline, pa sam im rekao neka sastave ponudu da ja sve to vidim crno na bijelo, no svejedno trebam nečije suvislo mišljenje iz prve ruke. Nemam namjere čitati ovu razvodnjenu temu od Adama i Eve pa do dana današnjeg, niti se probijati kroz šikaru na njihovim stranicama... Kako stvari sa tim kabelskim internetom stoje sada? Koliko se to zaista isplati u odnosu na T-com flat sa najmanjom brzinom? Njihov telefon ne želim, zanima me samo Internet i TV...
__________________
Failure is always an option.
RisingPower je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 22:47   #207
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 166
Ovako to izgleda na najvecem paketu

ili

Inace, otkad su uveli triple play ponuda je bez konkurencije
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 22:54   #208
RisingPower
čudovište
 
RisingPower's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 757
Citiraj:
Autor Garak Pregled postova
Ovako to izgleda na najvecem paketu...
Meni je sasvim dovoljna najmanja brzina i flat kod T-coma. Koliko je isplativiji ekvivalent kod B neta, ako je uopće isplativiji?

Mislim da sam sada postavio jasno i nadasve jednostavno pitanje, pa se nadam da će ovdje uskoro osvanuti odgovor.

EDIT: Moja računica izgleda ovako:

T-com: 178 kn (flat, 2 Mbit)
B net: 145 kn + najam modema (ista brzina)

Dakle, zbog te razlike definitivno mi se ne isplati prelaziti i imati gnjavažu. Slučaj riješen.
__________________
Failure is always an option.
RisingPower je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 23:04   #209
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
t-com 178kn (s obveznom telefonskom pretplatom 251 kn)
b-net (cijene su za 2048/384) 159 kn (uracunat najam modema u iznosu od 14 kn)
b-net takodjer ima paket 1024/128 - 112 kn (takodjer uracunat najama modema)

ukoliko su student imash xcarnet 2048/384 za 123 kn (ukljucen najam modema)

t-com uvijek isporucuje manju brzinu od deklarirane dok b-net (po iskustvu korisnika) isporucuje deklariranu ili nesto vecu brzinu (tek u rijetkim slucajevima neznatno manje od deklarirane)
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 23:07   #210
RisingPower
čudovište
 
RisingPower's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 757
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
t-com uvijek isporucuje manju brzinu od deklarirane dok b-net (po iskustvu korisnika) isporucuje deklariranu ili nesto vecu brzinu (tek u rijetkim slucajevima neznatno manje od deklarirane)
T-com zato (barem prema mojem iskustvu) ima daleko najpouzdaniju uslugu, a manja brzina od deklarirane ne znači mi ništa jer ne skidam neke nebuloze po cijele dane.

Niš od B neta, ostajem na čemu jesam.

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
t-com 178kn (s obveznom telefonskom pretplatom 251 kn)
Mislim da je ovo totalno pogrešno... Zar nije paušal za ADSL uračunat u tih 178 kn?
__________________
Failure is always an option.
RisingPower je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na