Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.02.2011., 11:32   #1621
wireless_os
Premium
Moj komp
 
wireless_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 612
Ako si uzeo samo internet, dakle ne 2D ili 3D, tada je deklarirana brzina najslabijeg paketa do 3 Mb, tj do 3072 Kb. Prevedeno u KB to ti ispada 384. Dakle nije normalno, posto se kod tebe radi o smanjenju brzine od cca 45% sto nije malo. Napisao si da ti brzina ide do 200 kb....nisi li mozda mislio do 200KB (kilo byte)...jer ako si tocno napisao onda je to banana brzina (200 od 3072 ako se radi o kb).

Usput, testiraj brzinu na speedtest.net , izaberi neki server tipa maribor ili neki u austriji...probaj na par servera pa vidi.

P.S. Inace imas na forumu temu bas za Bnet ISP... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697
__________________
*************************************





Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC


wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2011., 11:42   #1622
Dado1977
Premium
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: rijeka
Postovi: 113
da uzeo sam 2D, radi se o 200 kb/sec tako za veći download treba užasno puno vremena.
jedino može biti stavr šro nemam premimum accounte na rapidsheru i sotzalim servisima ali evo na t-com mi ide do 350-380 kb/sec
Dado1977 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.02.2011., 11:59   #1623
domis
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Hrvatistan
Postovi: 4,092
vjerojatno kako si i napisao zato jer nemas premium
meni od 4mbps skida sa rapida na oko 100
domis je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2011., 12:43   #1624
wireless_os
Premium
Moj komp
 
wireless_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 612
@Dado1977

Pa jesi li testirao vezu na speedtest? Koliko vidim min brzina na 2D je 8Mbita.... sto bi ti trebalo dati oko 800-900 KB/s... tebi je daleko od toga..
I uporno pises 200kb...alo, to su kilobiti... u 3Mbita imas 3072 kilo bita. Tako da ako imas vezu 3 Mb, trebao bi teoretsku brzinu imati od 3072 kb. A posto imas 8Mb vezu brzina ti treba biti cca 8192 kilobita/s!! Ti kazes da je 200...alo?!!
__________________
*************************************





Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC


wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 01:51   #1625
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: N/A
Postovi: 4,731
Citiraj:
Autor Dado1977 Pregled postova
da uzeo sam 2D, radi se o 200 kb/sec tako za veći download treba užasno puno vremena.
jedino može biti stavr šro nemam premimum accounte na rapidsheru i sotzalim servisima ali evo na t-com mi ide do 350-380 kb/sec
Bez premium acc-a nemozes dobiti istu brzinu. Kad skidas sa neke normalne stranice, ako ti bude islo blizu 800kB/s, onda ti je brzina ok.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 12:42   #1626
someoneCRO
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Bez premium acc-a nemozes dobiti istu brzinu. Kad skidas sa neke normalne stranice, ako ti bude islo blizu 800kB/s, onda ti je brzina ok.
Evo što je meni problem.


Neznam zbog čega je to.
someoneCRO je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 13:53   #1627
Pepermint
Premium
Moj komp
 
Pepermint's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 587
jel se može t-com router zyxel p-600 osposobiti da radi sa b-netovim žičnim modemom? imam i sitecom wl-143 router, jel bi možda njega bilo lakše podesiti? molim vas ako netko zna za bilo koji od ovih koje postavke moram namjestiti?
Pepermint je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 17:23   #1628
Xenon
Premium
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,228
Citiraj:
Autor Pepermint Pregled postova
jel se može t-com router zyxel p-600 osposobiti da radi sa b-netovim žičnim modemom? imam i sitecom wl-143 router, jel bi možda njega bilo lakše podesiti? molim vas ako netko zna za bilo koji od ovih koje postavke moram namjestiti?
ako nije xcarnet može!
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 17:40   #1629
Pepermint
Premium
Moj komp
 
Pepermint's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 587
nije carnet, običan net je. a jel može neki link na postavke, tražio sam tu po temi pa nenađem točno šta treba
Pepermint je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 22:36   #1630
bAKa-47
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: zg
Postovi: 157
danas mi je ping na svim serverima debelo preko 100...dali je jos netkom tako? Ravnice, 2D paket (tv+internet)
bAKa-47 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.02.2011., 10:02   #1631
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,638
Da mi je ovako cijelo vrijeme ko šta mi je ujutro to bi bio najbolji provajder od svih, al nije pa sam ih uzeo samo zato jer su jeftiniji od ostalih.Naravno navečer kad mi je skucana brzina prijavim kvar i oni nazovu sutra i kažu da oni ne vide problema da kod njih sve uredno radi i da mi je pušteno 16mbps da je stabilno... ah da, a znate onda ja sigurno imam halucinacije i lažem da mi je loša brzina jel mi vas se zove ovako iz zabave (sprija za duplo skoro ili više ovisi svaki put je drukčije), oprostite.Očito im je čvorište skucano il nešto samo ne žele priznat.Kad ih nazove postave mi njihova rutinska pitanja skenirajte od virusa,jel prikopčan na utp,probajte resetirat i najjače mi je da ne skidate nešto dok provjeravate brzinu il ugasite wlan kad testirate mislim si svejedno je i ako je upaljen zaštitio sam ga wpa2 samo ako niš nije spojeno isto će mjerenje bit kao i da je ugašen.Vrlo vjerovatno im je infrastruktura loša i nemogu davat normalne brzine to je moj zaključak, a oni koji se spremaju žalit probajte jedno 2-3 puta više od tog vam se ne isplati, ja sam probao zvat,slat mejlove na support, na twitter i svaki put su mi rekli isto,na twitteru su mi čak dali i neki mail da se javim i tamo sam slao i javio mi se tip popričao sam s njim reko mu za brzinu i zvučao je skroz uvjerljivo da će on proslijedit to adminim mislim možda i je,al nisam nikakvog poboljšanja dobio niti su išta napravili očito jel mi je i dalje bilo isto sve, ono čekam u nadanju da će valjda to za koji dan riješit čekam ono tjedan dva sve isto kao i prije, il nemogu popravit zbog loše infrastrukture il tamo rade nesposobni ljudi.


Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 14.02.2011. u 10:39.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2011., 13:58   #1632
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 346
Naravno, isti odgovori uvijek, al evo kaj su meni još napisali, u vezi provjere od strane njihovih tehničara.

Citiraj:
Postovani,

uvidom u stanje signala na Vasem modemu, nismo utvrdili nikakve probleme.
Brzina interneta trebala bi Vam biti jednaka deklariranoj brzini Vaseg paketa..
Provjerite racunalo od virusa i trojana, evidentno je da je Vam nesto na racunalu gusi ili blokira kompletan promet.
Brzinu pokusajte izmjeriti odmah nakon skeniranja.
Pripazite na to da se tokom mjerenja brzine na racunalu ne vrse nikakvi update-i i da nije ukljucen neki od p2p programa (utorrent, BitTorrent..)
Ukoliko se testiranjem i dalje pokaze da je brzina manja od one koju placate, mozemo dogovoriti termin dolaska tehnicara da napravi provjeru brzine kod Vas sa svojim laptopom. Ako se provjerom na terenu pokaze da izmjerena brzina odgovara deklariranoj, izlazak tehnicara na teren ce Vam se naplatiti 150,00 kn.
Termin dolaska mozete dogovoriti pozivom na telefone 062 100 101 ili besplatan broj 9911 ( dostupan isključivo iz XTEL mreže ).
Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte putem e-maila ili telefona.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2011., 14:33   #1633
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,638
Ma meni se više neda s njima prepirat. Kolko sam samo vremena izgubio na njima slanjem mailova i mailova, objašnjavanjem svaki put ispočetka pa onda još i preko twittera misleći kako će mi netko stvarno to sredit jednom zauvijek, da navečer je normalna brzina, a ne u pola manja il da nenormalno od mojih 16 ode na 8-9 i naravno niš od tog, čak nisam ni dok sam davnih dana prije bio na t-comu kad su imali najviše problema nisam tolko vremena izgubio zivkajući ih kolko na b.netu.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 14.02.2011. u 17:36.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2011., 16:15   #1634
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 346
Ma ja se zato vraćam na amis čim mi istekne ugovor, još nekih 5 mjeseci ja mislim
marke je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2011., 19:53   #1635
beziljy
Registered User
Moj komp
 
beziljy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 22
evo kako je to meni izgledalo prošle godine, s im da su mi problemi počeli negdje u 6 mj kad su povećavali brzine i izvodili razne điđe miđe

http://www.pingtest.net/result/27528527.png
http://www.pingtest.net/result/27690550.png

Simptomi su, naravno, kao i svima, ujutro sve 5 al poslije podne žalost teška. Hvala mami što me rodila ovako tvrdoglava pa im nisam dao mira.

Uglavnom, da ne duljim, zahtjevao dolazak tehničara, koji su uvidom u stanje skužili da kada su mi vršili instalaciju usluge "vanjski" (tako oni zovu ekipu koja nije bnet, več kooperanti koji su zaduženi za instalacije) ekipica je stavila neki bezvezni kabel i utičnicu te sam imao velike oscilacije u signalu, međutim ni to nije rješilo problem. daljnim natezanjem koje je potrajalo skoro 3 mj u prekidima konačno su "ustanovili" da je mreža zagušena u mom naselju, te kako rade na otklanjanju, što je naravno potrajalo al se izgleda isplatilo. U početku sam imao živaca slušat pitanja a torrentima, uploadima i sl glupostima al poslije sam nastupao džonom i agresivno ljutim tonom (jer očito samo tako razumiju).
Čak su mi u pol svega i rješili brzinu da bude stabilna al je ping bio užas. A meni kojemu je net 90% igranje, znate što to znaći.
Uglavnom to sad izgleda ovako 24/7

__________________
If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
beziljy je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2011., 20:07   #1636
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,638
Ja sa pingom nemam problema uvijek je oko 11-25 max , al zato imam sa brzinom.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2011., 20:28   #1637
beziljy
Registered User
Moj komp
 
beziljy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 22
meni je brzina bila povezana s pingom, manja brzina veći ping ajitter ode u nebesa
__________________
If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
beziljy je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2011., 00:17   #1638
Bradda
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Molim društvo ako ima neko iz Velike Gorice ko ima internet preko bneta da mi odgovori kakva je situacija s brzinama i pingom u kritičnim dijelovima dana.
Bradda je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 12:42   #1639
Xenon
Premium
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,228
da, da
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2011., 18:53   #1640
sNNooPY
Premium
Moj komp
 
sNNooPY's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: ZG
Postovi: 1,853
Citiraj:
Autor sNNooPY Pregled postova
Meni je brzina pocela drasticno padati tokom vecernjih sati zadnjih tjedan dana... inace imam 16Mbit 2D paket (tel+internet) i navecer zna past na 4-7Mbit sto je nedopustivo s obzirom da placam za 16 Mbit/s. Da mi navecer padne na 12-13, aj..ne bi se bunio, al ovo je previse... ak se ne sredi ovaj tjedan, zovem SZK.
izgleda da su s ovim:

-----------------------------------------------------------------
Zagreb zapad

Najava radova od 17.02.2011. 01:00 do 17.02.2011. 05:00
Područje: Zagreb (ČRNOMEREC, VRBIK, BREZJE, TREŠNJEVKA, FALEROVO ŠETALIŠTE, CIGLENICA)
Usluga: telefon, internet

Tijekom noći doći će do povremenih prekida usluga radi tehničkih zahvata na mreži, a u svrhu poboljšavanja kvalitete B.net usluga. Zahvaljujemo na razumijevanju.
-----------------------------------------------------------------

uspjeli rjesiti sve probleme. Od tada net radi uredno! navecer brzina 13-14 Mbit/s, preko dana max. 15.5MBit/s.
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2011., 23:19   #1641
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp
 
BSA<AK-47>'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,414
da ne čitam milijon stranica unazad,
dali ste možda testirali sa različitim browserima ,
evo u razmaku od 30 sekundi ,3d paket 8mbit

firefox (uvjek oko 7-8)


google crome


na chrome ide čak do 21! drži se do pred kraj oko 8 i zadnjih par sekundi skoči na 10,15 ili čak 20mbit.
dali crome malo "napucava" brzinu?

testirao sam oko 5 puta svaki u razmaku od par minuta.
__________________
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2011., 23:32   #1642
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,638
kod mene je u ff,operi i IE isti razlutat chrome ne koristim.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 01:41   #1643
emogodfather
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: sl brod <-> zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor someoneCRO Pregled postova
Evo što je meni problem.


Neznam zbog čega je to.
...isti problem :/



Anyone? :/

EDIT: Mislim da sam sredio. Firewall na routeru (Cisco EPC2325 imam) sam isključio, i isključio onu flood IP opciju ili tako nešto >.<'''

Sad sam dobio ovaj rezultat:


Zadnje izmijenjeno od: emogodfather. 24.02.2011. u 01:50.
emogodfather je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 01:55   #1644
stipe1771
Premium
Moj komp
 
stipe1771's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: split
Postovi: 229
Danas je bia teror oko 7-8 sati.Ja sam mislia da imam carnet.Youtube blokaje,pcekspert blokaje,tribalo je 2 minute da otvori mail.
Koji šrot.
stipe1771 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 13:48   #1645
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Citiraj:
Autor Terminsku Pregled postova
jel se može t-com router zyxel p-600 osposobiti da radi sa b-netovim žičnim modemom? imam i sitecom wl-143 router, jel bi možda njega bilo lakše podesiti? molim vas ako netko zna za bilo koji od ovih koje postavke moram namjestiti?
Od navedenih može Sitecom WL-143, evo user manual.
Trebaš ga podesit u Dynamic IP Address mode rada, manualno unesi DNS - ove (vidi DNS by ISP Sticky), ako bude problema u Advanced > Routing postavi IP=0.0.0.0 Subnet=255.255.255.0 Gateway=IP adresa cab. modema, wireless nebi trebao biti blem.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2011., 19:29   #1646
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,638
Meni trenutno telefon ne radi trepere mi tel 1 i tel 2 na ruteru a probo sam ih i zvat sa mobitela (teh. podršku) daje mi ton zazueća očito im je neš lijepo crklo.

EDIT:
javljeno mi je preko twittera da imaju problema da riješavaju.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 27.02.2011. u 20:23.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2011., 22:43   #1647
rakija
Premium
 
rakija's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 28
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Meni trenutno telefon ne radi trepere mi tel 1 i tel 2 na ruteru a probo sam ih i zvat sa mobitela (teh. podršku) daje mi ton zazueća očito im je neš lijepo crklo.

EDIT:
javljeno mi je preko twittera da imaju problema da riješavaju.
Meni net ne radi... vec sat i pol, zvao sam info i automat veli da imaju poteskoca sa tel i netom...
Kvart sopot.. iz kojeg dijela si?
__________________
Podaci na Internetu zauzimaju 487 milijardi gigabajta
Ako bi se to pretvorilo u knjige - bio bi to niz knjiga koji bi se protezao od Zemlje do Plutona i to 10 puta (a to je udaljenost od 2562 svjetlosne minute)
rakija je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2011., 23:57   #1648
Vrga
Lalalallalaaaaaa
 
Vrga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 520
pogledajte na famozne obavijesti administratora.

uglavnom, kad je roknulo, izgleda da je roknulo epski, nisam mogo ni na 062100101 ih dobit. nešto o congestionu



totalni krš i lom. ovaj tren radi, al očekujem još par ispada do sutra bar XD




haos ljudi moji, haos XD



btw, za one koji neznaju za ovaj link... http://bnet.hr/cro/podrska/obavijesti_administratora
Vrga je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 12:13   #1649
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 879
ni meni u španskom jučer nije radilo uopce nekih 2 sata...onda je net proradio a fon je jos nekih sat vremena bio u raspasoju....
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 22:11   #1650
Vrga
Lalalallalaaaaaa
 
Vrga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 520
a jebga, najavili jesu. 15 minuta ranije, al opet
Vrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na