Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.04.2009., 22:32   #421
mahoona
Premium
Moj komp
 
mahoona's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 284
To što se grije nek te ne brine, grije se svaki, neki više neki manje.
Ono što nije ok je da ne radi manual ip setup, to mora raditi i ako si dobro podesio sve na njemu i na pc-u mora raditi. Jedino bi ti preporučio da ne koristiš 192.168.0.x mrežu. Ako to ne radi, router je neispravan.
Jesi zaštitio wlan? To što tvoja mama ne surfa ne znači da si sam na netu.
Još možeš isprobati i ostale lan portove na routeru, čisto da eliminiraš da baš taj port nije ok.
mahoona je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 00:57   #422
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,742
Wlan je zasticen, ostale portove nisam probao i da svi ostali rade opet nezelim imati modem/router koji sam platio 500kn a da sve neradi kako treba!(to cu probati). Ono sto jesam probao je druga lan kartica na maticnoj, i tamo se javlja problem da je local area network limited or no connectivity bilo da su postavke automatske ili manualne!!!???(+uvjeren sam da je druga lan kartica na maticnoj 100% ispravna). Jos jedna stvar koju treba napomenuti je da kada sam podesavao modem radio sam prema smjernicama sa ovog foruma.

I jos nesto dali postoji nek dobar program za ispitivanje kvalitete veze jer mi je glupo tlaciti ekipu da prica preko skypa 20 sek dok veza ne pukne?

probao i druge utore na modemu/routeru ista stvar...
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 08.04.2009. u 16:56.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.04.2009., 12:42   #423
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,423
Jesi li otvorio port za Skype?
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 12:56   #424
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,742
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Jesi li otvorio port za Skype?
Neznam tocno o cemu pricas, ali sa 2 od 7 ljudi mogu normalno pricat, sa ostalima mi pukne veza nakon cca 3 sekunde razgovora. Negovorim o konferenciji vec 1 na 1 razgovori....

Ono sto sam jos skuzio je da od 5 mogucih servera garene ja se mogu samo spojiti na prva dva!+ sto mogu uci tek u svaku trecu sobu kada sam jednom u gareni. Inace sam se mogao spojiti na bilo koji nikada nije bilo ovakvih problema, ekipa koja samnom igra mogu ici na bilo koje od tih 5 servera....
Jucer sam htio gledati MUFC protiv Porta u ligi prvaka preko MYp2p, od cca 15 ponudjenih providera prijenosa samo sam mogao gledati na jednom i to ne preko programa tipa tvants ili soapcast nego preko neke stranice koja je ko jubito. Svaki link koji je zahtjeva tvants ili sopacast ili neki treci program je dosao do bufferanja i stao...Sve mi se nekak cini da je mene bnet stavio na neki njihov loš server....
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 08.04.2009. u 16:58.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 13:07   #425
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,423
Opet, otvori port za svaki pojedini program koji van ne ide preko porta 80 nego nekog drugog...

http://portforward.com/

I daj kreni koristiti tipku EDIT, a ne postati više puta u nizu...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 14:13   #426
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,742
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Opet, otvori port za svaki pojedini program koji van ne ide preko porta 80 nego nekog drugog...

http://portforward.com/

I daj kreni koristiti tipku EDIT, a ne postati više puta u nizu...
Port forwardanje neuspjelo posto nemogu namjestiti staic ip adresu, svi pokusaji namjestanja static ip vode na limited or no conectivity.
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 14:39   #427
mahoona
Premium
Moj komp
 
mahoona's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 284
Još jednom, static ip mora raditi! Ako si dobro sve iskonfigurirao i static ip ne radi, zamjeni router jer je neispravan. Osobno sam promijenio hrpu kabelskih modema/routera i jedina kombinacija koja već mjesecima radi bezgrešno je dobri stari kabelski modem epc2100 u kombinaciji sa Linksys wrt54gl routerom.
Zašto si prešao uopće na wireless router, da nisi uzeo telefoniju?
mahoona je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 15:14   #428
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,742
Citiraj:
Autor mahoona Pregled postova
Još jednom, static ip mora raditi! Ako si dobro sve iskonfigurirao i static ip ne radi, zamjeni router jer je neispravan. Osobno sam promijenio hrpu kabelskih modema/routera i jedina kombinacija koja već mjesecima radi bezgrešno je dobri stari kabelski modem epc2100 u kombinaciji sa Linksys wrt54gl routerom.
Zašto si prešao uopće na wireless router, da nisi uzeo telefoniju?
Nisam uzeo telefoniju, wireless je iz razloga prakticnosti i smanjenja kablova po stanu kojih je ionako previse.

Ja mislim da sam dobro iskonfigurirao, ali zelim biti 100% siguran...pa evo par slikica, hvala na pomoci...http://img12.imageshack.us/img12/3199/netcofig.jpg
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 15:34   #429
eklektik
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9
Bnet i Canyon CN-WF514

korisnik sam Xcarnet usluge od Bneta i imam Canyon CN-WF514 ruter koji bi trebao po onome kaj pise na http://portal.bnet.hr/ biti kompatibilan za spajanje putem pptp. no stvar ne funkcionira. isto sam probao sa AirLive
WL-1500R ruterom i isto tako nemam uspjeha. ne mogu se spojiti putem pptp. jedino kaj zasad prolazi je obicna pptp konekcija kroz win, to radi. canyon kaze ovo u logu
Code:
Jan  1 00:09:18 pptp[8902]: anon log[main:pptp.c:242]: The synchronous pptp option is NOT activated 
Jan  1 00:09:18 pptp[8909]: anon log[pptp_dispatch_ctrl_packet:pptp_ctrl.c:630]: Client connection established.
Jan  1 00:09:24 pptp[8909]: anon log[callmgr_main:pptp_callmgr.c:236]: Closing connection
Jan  1 00:09:24 pptp[8909]: anon log[pptp_conn_close:pptp_ctrl.c:357]: Closing PPTP connection
Jan  1 00:09:28 pptp[9090]: anon log[main:pptp.c:242]: The synchronous pptp option is NOT activated 
Jan  1 00:09:29 pptp[9094]: anon log[pptp_dispatch_ctrl_packet:pptp_ctrl.c:630]: Client connection established.
i tak u nedogled... jedino kaj meni pada sad na pamet je da eventualno modem nije dobar il je do linije, al opet win se spaja relativno ok. kazem relativno ok, zato jer modem cesto zna zastekati kad se recimo odkonektam i ponovo konektam na brzinu. onda se zblesira i moram ga resetirat. jednom kad se spoji, onda nema problema.

svaka pomoc je dobrodosla

fakat mi nije jasno zakaj su trebali mijenjati pppoe konekciju koja je delala korektno...
eklektik je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 15:54   #430
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
B.net
Ima li uređaj zadnji firmware?
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.04.2009., 16:25   #431
eklektik
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9
da... 1.49
eklektik je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 16:40   #432
mahoona
Premium
Moj komp
 
mahoona's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 284
Na drugoj sliki stavi opciju DHCP server na No, obavezno nakon svake promjene stisni Apply, a u propertiese od mrežne kartice (zadnja slika), pod dns servere stavi 192.168.0.1 kao primarni, a sekundarni 213.149.32.23
Kad sve podesiš i applyaš, restart routera, pa probaj.
mahoona je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 17:31   #433
Vrga
Lalalallalaaaaaa
 
Vrga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 520
Canyon je... njega nemoš natjerat ni da radi kad nema pptp-a u igri.
Vrga je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 17:41   #434
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,742
Citiraj:
Autor mahoona Pregled postova
Na drugoj sliki stavi opciju DHCP server na No, obavezno nakon svake promjene stisni Apply, a u propertiese od mrežne kartice (zadnja slika), pod dns servere stavi 192.168.0.1 kao primarni, a sekundarni 213.149.32.23
Kad sve podesiš i applyaš, restart routera, pa probaj.
Napravio kak si rekel al nis od toga opet ista pjesma, limited or no conectivity...arghhh
@Vrga imas ti kakvu ideju o mom problemu? vidim da ti u sigu pise rjesavanje bnet problema pa pitam.
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 18:43   #435
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,423
Onda umjesto port forwardinga napravi port triggering...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 19:56   #436
Vrga
Lalalallalaaaaaa
 
Vrga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 520
dhcp uključi.
na istom prozoru CPE connections smanji na 50.
stavi na kompu ip adresu 192.168.0.200

u port forwardingu stavi sljedeće
192.168.0.200, port range recimo od 1500-1600 i probaj si tu postaviti sve portove.

postavljaj određeni port range, ništa drugo..

Zadnje izmijenjeno od: Vrga. 08.04.2009. u 20:09.
Vrga je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 20:04   #437
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Citiraj:
jedino kaj zasad prolazi je obicna pptp konekcija kroz win
Pa i to samo zato
Citiraj:
U padajućem meniju obavezno promijenite
dosadašnju opciju u: No encryption allowed (Server will...)
Nadalje,označite Unencrypted password (PAP) i obavezno isključite sve ostale opcije!!! Kliknite OK
Tako da treba istražit mogućnosti "finog" podešavanja uređaja(ono što predstavlja problem jest to da se dotično radi iz CLI-a).
Dodatni je problem što za ovaj uređaj čak ne postoji ni "obični" manual na službenim stranicama.

Citiraj:
fakat mi nije jasno zakaj su trebali mijenjati pppoe konekciju koja je delala korektno...
Možda samo prividno?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 14:34   #438
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,742
Citiraj:
Autor Vrga Pregled postova
dhcp uključi.
na istom prozoru CPE connections smanji na 50.
stavi na kompu ip adresu 192.168.0.200

u port forwardingu stavi sljedeće
192.168.0.200, port range recimo od 1500-1600 i probaj si tu postaviti sve portove.

postavljaj određeni port range, ništa drugo..
Nemogu postaviti ip adresu koju si naveo, bilo koje mjenjanje ip adrese dovodi do toga da je connection limited...postavio sam ju na alternate config pa to izgleda ovako http://img13.imageshack.us/img13/7900/konfmreze.jpg



sad me zanima za program koji koristim (garenu) ima sljedece opcije...
UPNP Portforward(Need Router Support) opcija je da/ne
Specify Port(For Bypass Firewall) opcija da/ne

TCP Port=0 UDP POrt=1513

Što tu točno treba postaviti?

Što se skypa tiče tamo sam postavio Use port 1501 for incoming connections. Ostale opcije nisam dirao.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 09.04.2009. u 15:09.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2009., 15:18   #439
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Citiraj:
postavio sam ju na alternate config
Ne pomaže to, dok god može dobit adresu.
Zato se možda u uređaju može podesit da se uvijek dodjeljuje ista adresa?
U slučaju korištenja UPnP-a nije potrebno ovo ostalo činit.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 15:52   #440
zlo_prase
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Nigdjezemska
Postovi: 64
kabelska televizija na racunalu

Pozdrav!
Planiram uzeti ovaj b-netov 3D paket, no nemam televiziju u stanu a ne da mi se ni kupovati ju jer je stvarno premali.
Mozete li mi molim vas reci kakav tv-tuner mi je potreban i mozda preporuku modela nekakvu nabaciti?
Budzet mi je nekih 500-600 kuna.
Ako me mozete uputiti na neku temu spajanja kabelske na komp, takodjer bih bio zahvalan.
Hvala!
zlo_prase je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 15:56   #441
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,423
Bilo koji s video ulazom, čak ni ne mora biti TV tuner, dovoljna je samo nekakva capture kartica.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 15:59   #442
zlo_prase
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Nigdjezemska
Postovi: 64
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Bilo koji s video ulazom, čak ni ne mora biti TV tuner, dovoljna je samo nekakva capture kartica.

Kralju klanjam ti se do poda zbog brzine odgovora
Imas neki konkretan prijedlog? Tek tako da znam sto uzeti...
Stan sam iznajmio na godinu dana pa bi lijepo bilo i kasnije imati tv karticu kad se maknem.
zlo_prase je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 16:05   #443
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,795
Šta nema ta tvoja 4850 video-in? Znam da je Avivo zadužen za to još od 1xxx serije.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 16:19   #444
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Bilo koji s video ulazom, čak ni ne mora biti TV tuner, dovoljna je samo nekakva capture kartica.
Bez tunera mora ići preko VHS uređaja i onda na njemu šaltaš kanale...jednostavnije je nabavit Tv-karticu

Ako govorimo o starom analogmom paketu, sa novim digitalnim nema više da buš razdjelio signal i gledao različite programe.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Šta nema ta tvoja 4850 video-in? Znam da je Avivo zadužen za to još od 1xxx serije.
VIVO a ne Avivo
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 16:24   #445
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,423
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Šta nema ta tvoja 4850 video-in? Znam da je Avivo zadužen za to još od 1xxx serije.
Avivo i VIVO su sasvim različite stvari.

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Bez tunera mora ići preko VHS uređaja i onda na njemu šaltaš kanale...jednostavnije je nabavit Tv-karticu

Ako govorimo o starom analogmom paketu, sa novim digitalnim nema više da buš razdjelio signal i gledao različite programe.
Priča se o digitalnom tako da može i video in kartica. Razdijeliti programe ne možeš, ali u istom trenutku možeš gledati program na TV-u i na kompu. Jedan te isti program, naravno.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 16:30   #446
zlo_prase
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Nigdjezemska
Postovi: 64
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Avivo i VIVO su sasvim različite stvari.



Priča se o digitalnom tako da može i video in kartica. Razdijeliti programe ne možeš, ali u istom trenutku možeš gledati program na TV-u i na kompu. Jedan te isti program, naravno.
Je li moguce s bilo kojom tv karticom dakle, gledati jedan program, a snimati drugi?
zlo_prase je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 16:32   #447
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Citiraj:
video in kartica
Pa to je dobro poznato. Iako meni nezanimljivo.
Zanimljivije (i skuplje) bi bilo nabavit DVB-C karticu( i dodatnu opremu, da tako kažem).
Citiraj:
Je li moguce s bilo kojom tv karticom dakle, gledati jedan program, a snimati drugi?
Ne.

Ovdje nije rečeno koji se to programi misle istovremeno gledati(i snimati)?

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 17.04.2009. u 16:52.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 16:33   #448
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,423
S bilo kojom ne. Moraš imati ili analognu s dva neovisna TV tunera ili digitalnu koju ćeš pak spojiti na zemaljsku DVB-T antenu pa onda jedan stream gledaš, a drugi snimaš.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2009., 14:43   #449
zgpirate
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Citiraj:
Autor zlo_prase Pregled postova
Je li moguce s bilo kojom tv karticom dakle, gledati jedan program, a snimati drugi?
Ne znam da li svaka može, ali npr. Terratec Cinergy HTC USB XS HD može snimati i 2 programa. Software koji dođe s karticom je loš pa ja koristim Dvbviewer i mogu gledati jedan program i snimati ga, i snimati još jedan. Nisam probao da li se može više od 2 programa snimati. Ja doduše nemam Bnet i koristim samo DVB-T, ali kartica ima i DVB-C pa pretpostavljam da se isto može kad ju spojiš na Bnet. Ova kartica je izvrsna i preporučujem ju.
Što se tiče spajanja, pa samo spojiš Terratec karticu u USB, a kabele koje dobiješ s karticom spojiš s jedne strane na Terratec karticu, a s druge na set top box koji dobiješ od Bneta, mislim da je sve po bojama pa nemožeš fulati, i to je to.
Kartica ima i video in/out ako netko želi digitalizirati stare VHS kazete.
zgpirate je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2009., 14:53   #450
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,490
Citiraj:
Autor zlo_prase Pregled postova
Je li moguce s bilo kojom tv karticom dakle, gledati jedan program, a snimati drugi?
Prouči DVB-T tutorijal, posebno od 9. posta. Tutorijal je prilično star, MP se stalno razvija i vjerojatno upute ne možeš slijediti korak po korak ali daje sliku što se moglo 2007. Danas je vjerojatno sve to bolje i lakše za instalaciju i konfiguraciju.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na