Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.09.2016., 00:08   #1111
Deamon101
Premium
Moj komp
 
Deamon101's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 355
Limit na količinu memorije

AMD FX-8150 Zambezi 8-Core 3.6 GHz, koji ima prijatelj, piše na netu da podržava samo 24gb. Njemu u windowsima piše 32gb, ali 24gb usable.

Molim vas podsjetite me kakvi su danas limiti za memoriju, i koji procesor možda kao zamjena ovome bi podržavala 32gb?

Memorija je potrebna zbog solidworksa i sva se popuni bez brige nije za igre

Hvala svima!
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 00:20   #1112
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,967
Procesor sigurno podrzava (barem) 32GB RAM-a - problem je vjerojatno u tome sto ovisno o ploci imas razne (poludokumentirane) limite vezane za brzinu ili napon prilikom koristenja vise modula. Pokusaj smanjiti brzinu memorije i eventualno malo povecati napon.
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.09.2016., 01:34   #1113
Deamon101
Premium
Moj komp
 
Deamon101's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 355
Ok poigrat ću se.

Nego taj limit sam pročitao ovdje da ne bi bilo da izmišljam.

http://cpuboss.com/cpu/AMD-FX-8150

Maximum memory size 24,576 MB

Matična je : GIGABYTE GA-970-A-DS3P socket AM3+

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 05.09.2016. u 08:46.
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2016., 17:12   #1114
fostes
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: sara
Postovi: 48

Zadnje izmijenjeno od: fostes. 06.09.2016. u 21:53.
fostes je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2016., 00:41   #1115
MAGOG
Premium
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 51
Ima li tko iskustva jel bi radilo i5 750, Asus maximus formula III sa 4x4 GB Gskill Sniper 1866 MHz? Trenutno imam 2x4 ali bih nadogradio na 4x4.
MAGOG je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2016., 01:55   #1116
Deamon101
Premium
Moj komp
 
Deamon101's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 355
Evo samo info da sam pregledao slotove i da sam našao muhu u jednom od slotova. Dal je povezano ne znam, malo sam sve prodrmao i probao sa različitim redoslijedom, sad prikazuje da je usable 32gb.

Frekvrencije i voltaže nisu pomogle.

Hvala kolega problem riješen

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 20.09.2016. u 17:25.
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2016., 21:59   #1117
Deamon101
Premium
Moj komp
 
Deamon101's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 355
Vidim da je dnevna doza humora u akciji

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 20.09.2016. u 22:31.
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 17:19   #1118
Santana
Premium
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: V. Gorica
Postovi: 59
bok,

htio bi si dodat jos 4gb rama u laptop lenovo g780. u njemu je trenutno:

Ramaxel RMT3160ED58E9W1600 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)

ukratko 1600mhz ddr3, 11-11-11-28 na 1.5v

pokusavao sam naci bas tu memoriju da izbjegnem eventualne probleme, ali nema je nigdje, osim preskupih oglasa na ebayu i tako, a rade bi uzeo nesto novo iz hr da imam garanciju..

pitanje je dali ce mi bilo koji ddr3 ram, 1600mhz, 11-11-11-28, 1.5v radit sa ovim ramom ili bi mogao imat probleme? zbog posla mi nebi bilo bas zgodno da nesto zeza. alternativa mi je jednostavno kupit 8gb za nekih 300kn od g-skilla i pokusat ovaj prodat za neki sitnis..

svaki savjet dobrodosao
Santana je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2017., 00:45   #1119
Zagorhac
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 395
Ja sam dodao u HP 4730s 4gb ddr3 na postojećih 4 gb. postojeći su bili 1333 1.5V, a novi su 1600 1.35V. Laptop za sad radi bez problema, no nekako imam osjećaj da je malo sporiji. Je li moguće da dvije takve različite memorije sa razlicitim latencijama uspore sustav? gdje mogu vidjeti na kojim su tocno postavkama?
Zagorhac je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2017., 12:08   #1120
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Pokreni CPU-z i vidi na kojim postavkama rade
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.03.2017., 12:56   #1121
Zagorhac
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 395
hmm

pise da je na 9-9-9-24, no jednoj pločici za taj tajming pise da je na 685 MHz. kada pokrenem prime95 zauzme 50% rama, tj. oko 4gb, ne zeli svih 8
Zagorhac je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2017., 13:04   #1122
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ne gledaj SPD postavke već aktivno stanje. Dakle gledaš što ti piše pod Memory.
Koju opciju si odabrao kad su pokrenuo Prime95?
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2017., 13:26   #1123
Zagorhac
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 395
ma samo sam stisnuo "OK" (default postavke) jer je to uvijek na drugim racunalima zauzelo cijeli ram.

no, vidio sam da ima i manualan unos pa sam sad stavio 6000 MB te je sav ram u upotrebi
Zagorhac je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2017., 14:38   #1124
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 1,443
Imam trenutno dva 4GB ddr3 keksa 1600 CL9.
Kakva je vjerojatnost za probleme ako bih recimo upiknuo još i 1800 CL10 dva keksa?
Pretpostavljam da bi bios automatski spustio te vrijednosti na 1600 CL9 radi kompatibilnosti?
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2017., 14:43   #1125
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 207
Ne pratim bas hardwer pa sam se izgubio u ramima, situacija je sljedeca.
Imam 16 GB (2x8) Kingston Hyper Furyja koji radi na 1866.
Uz njega sam nasao doma jos 4 GB (2x2) Corsair Venegancea koji radi na 1600.

Sto je bolje, staviti u racunalo oboje da radi na 1600, ili ostaviti samo Fury da radi na 1866?
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 16:52   #1126
Pingvin90
Registered User
Moj komp
 
Pingvin90's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Pod kamenom
Postovi: 43
Pozdrav,

ako ima neki stručnjak za memorije molio bih pomoć oko kompatibilnosti.

1. Kingston 8GB DDR3, 1600MHz, 1.5v, CL11 - trenutno u računalu
2. Kingston 4GB DDR3, 1600MHz, 1.5v, CL9, XMP HyperX Savage - kupljeno, čekam dostavu

U principu jedina razlika koju ja vidim je u latencijama CL9 i CL11, hoće li to biti problem i ako da postoji li rješenje?

EDIT: uglavnom memorija isprobana, Memtest64 odvrtio nekih 8h i nije bilo ni jedne greške.

Zadnje izmijenjeno od: Pingvin90. 24.08.2017. u 20:34.
Pingvin90 je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2017., 17:44   #1127
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,738
Bi li mogao raditi Dual channel ako imam 2x A i 2xB memoriju tj
2x
https://edigital.hr/ddr3-memorija/ki...8c9sr4-p331916
2x
https://edigital.hr/ddr3-memorija/ki...series-p297765

Ili bi radio i jedan od ovih 2x sa Transcend JM1600KLN-8GK (1600mhz, CL11)
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2017., 21:23   #1128
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,343
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Bi li mogao raditi Dual channel ako imam 2x A i 2xB memoriju tj
2x
https://edigital.hr/ddr3-memorija/ki...8c9sr4-p331916
2x
https://edigital.hr/ddr3-memorija/ki...series-p297765

Ili bi radio i jedan od ovih 2x sa Transcend JM1600KLN-8GK (1600mhz, CL11)
Trebala bi raditi i to na frekvenciji sporije memorije , u tvom slučaju 1600Mhz .

Vjerujem da si već naručio memoriju iz Extreme Digital pa kada upariš podijeli s nama iskustvo .
Javi nam dali radi u Dual channel .
IMO raditi će u Dual channel .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 10:39   #1129
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,934
moze savjet/info ako netko ima identicnu specs doma.

dali rade provjereno na ASRock Z270 extr4 (i5-7600k) neke od sljedecih:

DDR4 2400 16GB C16 Corsair Ven K2 843591082877 [CMK16GX4M2A2400C16R] (510676)

DDR4 2400 16GB C16 Corsair Ven K2 843591082549 [CMK16GX4M2A2400C16] (510675)

DDR4 2666 16GB C16 Crucial [BLE2C8G4D26AFEA]

DDR4 2400 16GB C16 Crucial OC K2 0 [BLS2C8G4D240FSC] (510679)

DDR4 3000 16GB C15 Crucial OC K2 [BLT2C8G4D30AETA] (513880)

DDR4 2400 16GB C15 GSkill Aegis K2 4719692009647 [F4-2400C15D-16GIS]

koju preporucate? ja bi nekak iso na aegis zbog cl15?

---------------------

dali radi na ASRock Z68 Extreme4 Gen3:

DDR3 PC1866 16GB CL9 Kingston Hyp k 2x8GB Hyper X Savage [HX318C9SRK2/16]


problem mi je sto dolazi sve iz IT i ak se slucajno desi da nije mema kompatibilna sa maticnom onda sam u velikom problemu.
hvala.


EDIT:
naso sam za z68
https://www.kingston.com/en/memory/s...rd&Model=73898

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 24.11.2017. u 11:11.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 17:00   #1130
Igi385
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 244
https://fenix.hr/hardware/radna-memo...33-mhz-crucial
Ekipa jel ova memorija konpatibilna s ovom mojom Kingston iz potpisa? Koliko vidim brzina i latencija su iste...
Igi385 je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 22:39   #1131
Nixis
Casual gamer
Moj komp
 
Nixis's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 675
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
moze savjet/info ako netko ima identicnu specs doma.

dali rade provjereno na ASRock Z270 extr4 (i5-7600k) neke od sljedecih:

DDR4 2400 16GB C16 Corsair Ven K2 843591082877 [CMK16GX4M2A2400C16R] (510676)

DDR4 2400 16GB C16 Corsair Ven K2 843591082549 [CMK16GX4M2A2400C16] (510675)

DDR4 2666 16GB C16 Crucial [BLE2C8G4D26AFEA]

DDR4 2400 16GB C16 Crucial OC K2 0 [BLS2C8G4D240FSC] (510679)

DDR4 3000 16GB C15 Crucial OC K2 [BLT2C8G4D30AETA] (513880)

DDR4 2400 16GB C15 GSkill Aegis K2 4719692009647 [F4-2400C15D-16GIS]

koju preporucate? ja bi nekak iso na aegis zbog cl15?

---------------------

dali radi na ASRock Z68 Extreme4 Gen3:

DDR3 PC1866 16GB CL9 Kingston Hyp k 2x8GB Hyper X Savage [HX318C9SRK2/16]


problem mi je sto dolazi sve iz IT i ak se slucajno desi da nije mema kompatibilna sa maticnom onda sam u velikom problemu.
hvala.


EDIT:
naso sam za z68
https://www.kingston.com/en/memory/s...rd&Model=73898
DDR4 2400 16GB C16 Corsair Ven K2 843591082549 [CMK16GX4M2A2400C16] (510675)

Ta ti radi sigurno jer je na popisu:

https://www.asrock.com/MB/Intel/Z270...dex.asp#Memory
Nixis je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 22:41   #1132
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,934
nasao sam podrsku za svih. trebo sam gledat na stranicama proizvodaca RAM-a, a ne na ASRock stranicama gdje sam ja trazio. njihova je lista dosta slaba.
oslucio sam uzeti DDR4 3000 16GB C15 Crucial OC K2 [BLT2C8G4D30AETA].
hvala.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 11:35   #1133
MDrago53
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 2
Molim savjet!
Koja je razlika između DDR4 UDIMM i DIMM RAMA!
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
MDrago53 je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 20:18   #1134
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,358
Citiraj:
Autor MDrago53 Pregled postova
Molim savjet!
Koja je razlika između DDR4 UDIMM i DIMM RAMA!
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
UDIMM je isti kaj i DIMM i to je obicni ram za sve normalbe korisnike samo je tolko uobicajen da mnogi izostavljaju taj U...

UDIMM = unregistered DIMM = obican ram
RDIMM = registered DIMM - poznatije kao ECC memorija
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2017., 23:00   #1135
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,738
Izvadio sam 2x 4Gb Transcend CL11 1600mhz i stavio 2x Kingston 8GB 1600MHz CL10 DIMM DDR3 HyperX Fury White Series



Ništa u biosu nisam dirao radi clocka procesora.

No da li mi sada memorija radi na CL11 umjesto CL10? Tebam li to promijeniti u biosu ili ne?
Čini se da je Dual channel aktivan? Je sve u redu, može li bolje/brže?




Code:
Polje	Trenutna vrijednost
Informacije o memorijskim modulima	
Naziv modula	Kingston HyperX KHX1600C10D3/8G
Datum proizvodnje	44. tjedan / 2017
Kapacitet modula	8 GB (2 ranks, 8 banks)
Tip memorijskog modula	Unbuffered DIMM
Tip memorije	DDR3 SDRAM
Brzina modula	DDR3-1600 (800 MHz)
Širina modula (bit)	64 bit
Napon na modulu	1.5 V
Metoda otkrivanja pogreški	Nema
Brzina osvježavanja	Normal (7.8 us)
	
Memorijski tajminzi	
@ 800 MHz	11-10-10-30  (CL-RCD-RP-RAS) / 39-208-5-12-6-6-24  (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 800 MHz	10-10-10-30  (CL-RCD-RP-RAS) / 39-208-5-12-6-6-24  (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 720 MHz	9-9-9-27  (CL-RCD-RP-RAS) / 35-188-5-11-6-6-22  (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 640 MHz	8-8-8-24  (CL-RCD-RP-RAS) / 31-167-4-10-5-5-20  (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 559 MHz	7-7-7-21  (CL-RCD-RP-RAS) / 27-146-4-9-5-5-17  (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 479 MHz	6-6-6-18  (CL-RCD-RP-RAS) / 24-125-3-8-4-4-15  (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
EDIT: Imam mali Single score
http://ram.userbenchmark.com/SpeedTe...0C10D38G-2x8GB
(prosjek je 16)
__________________
🤠😴🤠

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 29.11.2017. u 23:13.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 02:16   #1136
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Otiš'o sam, morao sam
Postovi: 513
Ručno podesi latencije 10-10-10-28 / 38-200-5-12-5-5-22 pa vidi jel stabilno, ako ne onda koristi latencije navedene u ovom citatu koji si izvukao iz aide. Drugi red za 800mhz.
shar je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 09:32   #1137
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,738
Samo da stavim 10-10-10-28? Ovdje, mogu ostaviti ostalo auto?


Btw zadnji broj, zašto je predviđen 30, a ne 29 odnosno 28?


Ovo ništa ne diram?
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 15:46   #1138
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Otiš'o sam, morao sam
Postovi: 513
1.) Možeš ostavit taj ostatak na auto, bit će malo sporije nego da si ručno podesio.
2.) Postoje određena pravila i formule po kojima se računaju dovoljno opuštene latencije da mogu radit na svakoj platformi out of the box, to ne znači da ih ti ne možeš dodatno zategnut da bi dobio sitan pomak u performansama
3.) Ako ručno podešavaš, onda ne moraš mijenjat docp profil.
shar je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 16:47   #1139
Rogue92
Premium
 
Rogue92's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Našice
Postovi: 230
Jel netko ima ovu memoriju na ryzenu? Zanima me radi li kako treba i na kojoj ploči.

https://www.uzishop.hr/ddr4-memorije...acer&results=3
Rogue92 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 16:55   #1140
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 2,082
Citiraj:
Autor Rogue92 Pregled postova
Jel netko ima ovu memoriju na ryzenu? Zanima me radi li kako treba i na kojoj ploči.

https://www.uzishop.hr/ddr4-memorije...acer&results=3
što bi izmisljo, ako ova radi sasvim dobro

https://www.uzishop.hr/ddr4-memorije...4-3000mhz.html
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na