Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.09.2011., 17:28   #871
zvone07
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 122
Konfiguracija je pod moj komp. Zanima me isplati li se uzeti jos 2gb za 100 kn, tj. dali bi se osjetila neka razlika u svakodnevnom radu i igranju?

Hvala!
zvone07 je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2011., 18:32   #872
Matt
Premium
Moj komp
 
Matt's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,595
Razmišljam o zamjeni 4*1gb sa 2*2gb pa je taj takt u pitanju.
Hvala na odgovoru!
__________________
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim!
Kad dim izađe uređaj više ne radi!!!
Matt je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.09.2011., 07:51   #873
bail
Premium
Moj komp
 
bail's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Novigrad
Postovi: 127
htio bi uzeti jos rama ali ove mushkine sta imam sada tesko ih naci pa da pitam sta bi bila dobra opcija!?
hvala
bail je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2011., 12:58   #874
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,771
Citiraj:
Autor bail Pregled postova
htio bi uzeti jos rama ali ove mushkine sta imam sada tesko ih naci pa da pitam sta bi bila dobra opcija!?
hvala
Imao san sličnu dvojbu i rješio sam je tako da sam svoje rame prodao, a kupio lijepo novi 2x2 GB kit. Sve drugo je svojevrstan rizik, jel kod tog rama nikad ne znaš kad će matična tulit jer se stari ne slažu s novim.
Pa ako ti igra ta opcija, možda ti je i najpametnije, ako ne... a nađi nešto slične voltaže, latencija, brzine,...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2011., 20:22   #875
bail
Premium
Moj komp
 
bail's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Novigrad
Postovi: 127
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Imao san sličnu dvojbu i rješio sam je tako da sam svoje rame prodao, a kupio lijepo novi 2x2 GB kit. Sve drugo je svojevrstan rizik, jel kod tog rama nikad ne znaš kad će matična tulit jer se stari ne slažu s novim.
Pa ako ti igra ta opcija, možda ti je i najpametnije, ako ne... a nađi nešto slične voltaže, latencija, brzine,...
tu imas pravo samo neznam koliko bi para dobio za njih!?
evo malo sam sam gledo u linksu i naiso na ove dvije koje mi se cine zanimljivom i samo 20kn je razlika!!!

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.210.156

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.210.191

znam da ova od 1600MHz ima bolja vremena ali razlika je u 20kn i mislim da
bi ovaj red lajn isto isao na 1600 s tim vremenima,sada koliko citam taj red lajn
im je vrh ponude,pa bi mozda za vise frekvencije bila pogodnija nego black line!?
bail je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 13:22   #876
Papashango
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 41
Mislim nadograditi komp sa 6GB RAMa, pa me zanima koji od sljedecih da uzmem ? Odnosno da li da kupim najskuplji ili su svi slicni pa mi je ekonomicnije uzeti najjeftiniji.
Ako netko zna jos neki koji bi trebao uzeti u obzir, neka molim napise Proc bi opet lagano OCao na 3GHz.

Corsair 6GB, 3x2GB, 1333 MHz DDR3, XMS3-1333
MUSHKIN 6 GB SilverLine FrostByte
G.SKILL DDR3 Series, F3-10666CL9T-6GBNQ, DDR3 1333 MHz

Da li bi bilo pametno ostaviti i ovaj 3×1 OCZ RAM koji sad imam u kompu ? Iskreno mi je vaznija stabilnost, a i razliku izmedju 6GB i 9GB mozda ne bi ni primjetio ?
Papashango je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 13:29   #877
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
trebaš isprobat pa vidit, ali kolko ja znam mislim da ti trebaju memorije bit identične tak da bolje ne riskirat nego prodat ocz kaj imaš i nadoplatiš malo i uzmeš si ovaj drugi mushkinov kit
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 13:33   #878
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,138
Ne moraju biti memorije identične, nije pravilo.
Normalno, gledaj da uzmeš memorije istih taktova i istih latencija kao i postojeće ako ih misliš ostaviti da rade zajedno. Proizvođač i ostalo je nebitno, uzmi najjeftinije ili onu s najdužom garancijom. Jedino što bi ja bježao od mushkina jer je hrpa ljudi imala problema sa tim proizvođačem.
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 13:46   #879
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Pa sad s mushkinom osobno niti za vrijeme testiranja nisam imao nekih problema. Jedinifail je bio recimo black ascent serija s predebelim hladnjacima pa nisi mogao stavit dva keksa jedan do drugog

No u principu neces imat nista manje ili vise problema nego s recimo corsairom, apacerom ili nekim drugim. Sve sto sam do sada imao prilike isprobat je radilo kako treba, jedino je jedan kit nabrijanog apacera aeolus kenjao.

Btw identicni keksi su definitivno pozeljni no ne i presudni za stabilan rad. No ipak koristenje razlicitih modula s razlicitim cipovima povecava vjerojatnost da ce se medusobno poklat.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 10.10.2011. u 13:51.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 21:08   #880
Papashango
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 41
Hvala na odgovorima!

Jedno mozda pomalo OT pitanje. Sad sam pogledao (nakon dugog vremena) i vidio da je ovaj OCZ RAM koji imam sad ugrađen ustvari na 1600MHz. Zanima me da li da radije kupim opet 1600MHz, zbog OCa ili mogu uzeti i 1333MHz jer se ne radi bas o nekakavom velikom OC procesora ?

Edit: Odlucio sam da necu koristiti, odnosno da cu izvaditi, sadasnji OCZ RAM van kad kupim novi.

Zadnje izmijenjeno od: Papashango. 10.10.2011. u 22:53.
Papashango je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.10.2011., 22:36   #881
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,109
Već su ti napisali da uzmeš / koristiš istih karakteristika, dakle 1600 mada sada možda ne radi na toj brzini.
Kod uštekavanja neka je ista memorija u "svom" Triple-channel nizu bijeli ili plavi).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 16:38   #882
Papashango
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 41
Hvala jos jednom na odgovorima.

Uzet cu ovo na kraju:
MUSHKIN RadioActive FrostByte, 998974, DDR3 1600MHz, kit 3x2GB

Jos jedno noob pitanje Iako pise za taj RAM "Voltage:1.65V", automatski ce mu se spustiti npr. na 1.5V jel ?
Papashango je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 17:40   #883
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ovaj te G.Skill izađe još manje ako već gledaš Links.

Mada mislim da bi ti najpametnije bilo prodat taj OCZ i ostavit samo ovih novih 6GB ili ako misliš da je to malo memorije onda uzet 3x 4GB kit.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 18:49   #884
Papashango
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 41
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ovaj te G.Skill izađe još manje ako već gledaš Links.

Mada mislim da bi ti najpametnije bilo prodat taj OCZ i ostavit samo ovih novih 6GB ili ako misliš da je to malo memorije onda uzet 3x 4GB kit.
Geldao sam taj G.Skill i sad bas nazvao Links, ali ga nemaju u ZG, tako da sam uzeo onaj Mushkin.

I da, izvadit cu OCZ. Vaznije mi je da je sistem stabilan, a razliku izmedju 6GB i 9GB vjerojatno ne bi primjetio.
Papashango je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2011., 04:21   #885
Papashango
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 41
Evo našao sam malo slobodnog vremena i instalirao danas Mushkin koji sam kupio. I ne radi.

Prije instalacije sam vratio BIOS na default vrijednosti. Izvadio sam OCZ van, stavio unutra Mushkin i ne zeli mi uopce bootati komp. Ukljucim ga, ventilatori se vrte ali nista se ne dogodi. Na ekranu se nista ne pojavi i ode u standby. Isto tako nema onog "beepa" koji se obicno cuje par sekundi nakon sta upalim komp.
Flashao sam i BIOS na zadnju stabilnu verziju koju sam nasao na Gigabyte stranici ali nije pomoglo. Sad sam stavio OCZ nazad i sve radi.

Da li da idem zamjeniti ovaj RAM za neki drugi mozda ?
Papashango je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2011., 04:30   #886
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,138
Citiraj:
Autor Papashango Pregled postova
Evo našao sam malo slobodnog vremena i instalirao danas Mushkin koji sam kupio. I ne radi.

Prije instalacije sam vratio BIOS na default vrijednosti. Izvadio sam OCZ van, stavio unutra Mushkin i ne zeli mi uopce bootati komp. Ukljucim ga, ventilatori se vrte ali nista se ne dogodi. Na ekranu se nista ne pojavi i ode u standby. Isto tako nema onog "beepa" koji se obicno cuje par sekundi nakon sta upalim komp.
Flashao sam i BIOS na zadnju stabilnu verziju koju sam nasao na Gigabyte stranici ali nije pomoglo. Sad sam stavio OCZ nazad i sve radi.

Da li da idem zamjeniti ovaj RAM za neki drugi mozda ?
Voltažu si stavio na 1.65v, pošto je to deklarirana voltaža za taj ram??
A lijepo sam ti rekao da se kloniš mushkina....
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2011., 11:42   #887
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor Papashango Pregled postova
Evo našao sam malo slobodnog vremena i instalirao danas Mushkin koji sam kupio. I ne radi.

Prije instalacije sam vratio BIOS na default vrijednosti. Izvadio sam OCZ van, stavio unutra Mushkin i ne zeli mi uopce bootati komp. Ukljucim ga, ventilatori se vrte ali nista se ne dogodi. Na ekranu se nista ne pojavi i ode u standby. Isto tako nema onog "beepa" koji se obicno cuje par sekundi nakon sta upalim komp.
Flashao sam i BIOS na zadnju stabilnu verziju koju sam nasao na Gigabyte stranici ali nije pomoglo. Sad sam stavio OCZ nazad i sve radi.

Da li da idem zamjeniti ovaj RAM za neki drugi mozda ?

Pretpostavljam da si ih stavio u iste utore kao i OCZ dakle bijele.
Jesi li probao bootati samo s jednim keksom pa ući u BIOS i namjestiti postavke te nakon toga dodati ostala dva keksa?
Jesi li isprobavao svaki keks zasebno da nije neki možda mrtav?

Isti sam kit (PC12800 Radioactive) imao na X58-UD4P + i7 940 i radio je posve normalno. Možda si potrefio kit koji nije ispravan ili mu nešto ne paše u postavkama.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2011., 21:26   #888
Papashango
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 41
Hvala na odgovorima i sugestijama.

Evo sad sam probao sva 3 keksa zasebno i svaki put je bilo isto kao onda kad sam stavio sva 3 unutra. Znaci sistem se nije bootao. S tim da sam stavio zadnji keks u plavi(DDR3_1) slot.

Izgleda da cu morati reklamirati RAM.

Samo da nadodam

Zadnje izmijenjeno od: Papashango. 16.10.2011. u 21:33.
Papashango je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2011., 16:58   #889
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,812
Komp iz siga. Ploča radi u dual channelu jer su u dva slota (od 4) stavljeni keksi od 1Gb. Keksi su na prvom kanalu (slotovi 1 i 3). Dobih keks od 2Gb iste brzine. Kako ih sada postaviti po slotovima? 1x2Gb na prvom kanalu (slot 1), 2x1Gb na drugom (slotovi 2 i 4)?
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 18:09   #890
TROOPER007
Propali User
Moj komp
 
TROOPER007's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: ZG
Postovi: 221
Imam isti slucaj kao i kolega iznad mene. Imao sam 2 keksa od 1GB i dobio sam keks od 2GB. Do sada mi je bilo upiknuto na 1 i 3 slot. Pokušao sam staviti ovaj keks u 1 slot a ostala dva u 2 i 4 ali nije radilo(prilikom paljenja kompa cuje se dugi beeep zvuk te se sistem ne podize). Nakon toga sam stavio keks od 2 GB u slot 1 a ostala dva u 3 i 4. Tamo je sve radilo(bez beep zvuka ali windowsi se ne podizu(prvo nekoliko sekundi u gornjem desnom lijevom kutu bute crta te nakon toga dobim plavi ekran sa errorom STOP). Pogledao sam u biosu i memorija je prepoznata. Bilo koja sugestija je dobro dosla? Svi keksi su Kingmax.
TROOPER007 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 18:34   #891
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Velik broj ploča u principu ne radi s tri keksa.
Probaj tako da ova dva ubaciš na jedan kanal a 2GB keks u drugi kanal. Dakle dva od 1GB u utore iste boje a 2GB u treći utor.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 19:01   #892
TROOPER007
Propali User
Moj komp
 
TROOPER007's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: ZG
Postovi: 221
Hvala na prijedlogu no to sam vec pokusao ali bez uspjeha pokusati cu sa samo 2 keksa. Pokusat cu sa time pa javim rezultate.
TROOPER007 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 19:48   #893
sapunko_HR
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: _
Postovi: 277
Nadogradio sam memoriju koja ima i XMP? To je samo za OC ili ima još kakovu ulogu? Točan raspored se vidi na slici
Šta se tiče virtualne memorije,staviti recomended ili potpuno isključiti na C disku(SSD 120GB)?
Dual Chanel radi ili ne u ovoj konfiguraciji?

Zadnje izmijenjeno od: sapunko_HR. 17.11.2011. u 19:50. Razlog: Dual Chanel
sapunko_HR je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 20:09   #894
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor sapunko_HR Pregled postova
Nadogradio sam memoriju koja ima i XMP? To je samo za OC ili ima još kakovu ulogu? Točan raspored se vidi na slici

Nema to veze s overclockingom, to je preddefinirani profil s postavkama radnog takta, latencija i radnog napona. Ako imaš ploču koja podržava XMP profile onda ćeš u BIOS-u moći odabrati XMP profil. No kako nemaš samo taj kit u računalu upitno je hoće li prijašnji kompler raditi na tim postavkama.


Citiraj:
Autor sapunko_HR Pregled postova
Šta se tiče virtualne memorije,staviti recomended ili potpuno isključiti na C disku(SSD 120GB)?
Stavi fiksnih recimo 512MB i to je to.

Citiraj:
Autor sapunko_HR Pregled postova
Dual Chanel radi ili ne u ovoj konfiguraciji?
Pa lijepo ti piše da rade u DC-u
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 20:51   #895
sapunko_HR
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: _
Postovi: 277
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Nema to veze s overclockingom, to je preddefinirani profil s postavkama radnog takta, latencija i radnog napona. Ako imaš ploču koja podržava XMP profile onda ćeš u BIOS-u moći odabrati XMP profil. No kako nemaš samo taj kit u računalu upitno je hoće li prijašnji kompler raditi na tim postavkama.




Stavi fiksnih recimo 512MB i to je to.



Pa lijepo ti piše da rade u DC-u
Hvala,vidio sam da piše DC,piše i takt procesora ali nije točan
Stavit ću onda 512MB,cilj je naravno ubrzanje

Stavio za minimum 512mb a za maksimum 1024mb,po microsoftu je ispod 800mb rizično

Zadnje izmijenjeno od: sapunko_HR. 17.11.2011. u 21:13.
sapunko_HR je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 21:43   #896
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Stavi obje vrijednosti iste. Nije niš rizično ispod 800MB, ali ak te strah stavi koliko želiš.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 22:03   #897
QuidZz
Premium
Moj komp
 
QuidZz's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Sinj
Postovi: 3,501
Trebao bih preporuku za ram. Trenutno imam 4GB kingmax 1333mhz. Gledao sam ovu GSkill memoriju ali ako netko ima bolje rijesenje neka kaze

BTW treba li napravit reset biosa nakon promjene RAM-a? ( ovaj kingmax je do sad radio na default postavkama )

__________________
"¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya! Mi corazón está con el Barcelona siempre"
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17, 18, 19
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 22:06   #898
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,341
A što ti fali tim kingmaxima? Zašto bi ih mijenjao?
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 22:08   #899
QuidZz
Premium
Moj komp
 
QuidZz's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Sinj
Postovi: 3,501
Ne fali im nista Zelio bih brzi/bolji RAM
__________________
"¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya! Mi corazón está con el Barcelona siempre"
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17, 18, 19
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2011., 22:24   #900
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,771
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Ne fali im nista Zelio bih brzi/bolji RAM
Čemu onda sa 1333 na 1600 Mhz? Premala je to razlika za takav deal imho...

ne treba pravit reset biosa ako su defaultne postavke, ugradi, pali i vozi
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na