Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.03.2007., 15:24   #31
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,802
Citiraj:
Autor Fera_os Pregled postova
Pročitaj članak u PCChipu ako nisi pa ćeš vidjet da su tamo probali sa 3 diska i nikako ne preporučuju neg su stavili 4 i radilo je savršeno...
Hmmm, kako da ti kazem, niti jedan domaci casopis mi nije ozbiljna referenca.
Mozda su imali problema s nekim kontrolerom, da li ti (i oni) specificiraju neki kontroler da ima problema s tim ili je to pravilo?

Naime, tri diska u RAID 5 polju su najcesca kombinacija u serverima sa sest diskova (2 u RAID 1 za sistem, tri u RAID 5 polju, jedan HSP).
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 20:52   #32
svretena
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2
Imam konkretno pitanje ?

Prvo da pohvalim sve korisne informacije u vezi raid-a i drago mi je da se otvorila ova tema.

Već dugo vremena koristim raid i imam 2 diska u RAID 0 na ploči ASUS P4C800E-delux na Intel ICH5-R RAID controlleru sa 2 porta.
Kupujem novu ploču ASUS p5b-e sa Intel ICH8R controllerom (6 x SATA 3.0 Gb/s ports, supports RAID 0, 1, 0+1, 5 ,10, JBOD).

Zanima me da li je moguće zabost ta 2 diska u RAID 0 i jos jedan SATA disk (sam za sebe) na istom controlleru od 6 portova?
svretena je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.03.2007., 21:08   #33
LUKA MX
Rakija
Moj komp
 
LUKA MX's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Pozega
Postovi: 483
sta ovo nece u sticky?????
LUKA MX je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 21:37   #34
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Citiraj:
Autor svretena Pregled postova
Imam konkretno pitanje ?

Prvo da pohvalim sve korisne informacije u vezi raid-a i drago mi je da se otvorila ova tema.

Već dugo vremena koristim raid i imam 2 diska u RAID 0 na ploči ASUS P4C800E-delux na Intel ICH5-R RAID controlleru sa 2 porta.
Kupujem novu ploču ASUS p5b-e sa Intel ICH8R controllerom (6 x SATA 3.0 Gb/s ports, supports RAID 0, 1, 0+1, 5 ,10, JBOD).

Zanima me da li je moguće zabost ta 2 diska u RAID 0 i jos jedan SATA disk (sam za sebe) na istom controlleru od 6 portova?
Naravno da je moguće jer kod kreiranja polja će te pitati koje diskove želiš unutra, odabrat ćeš određena dva, treći će ostati izvan polja i to je to.

Citiraj:
Autor LUKA MX Pregled postova
sta ovo nece u sticky?????
Vidjet ćemo još, malo mi je presažeto... Bilo bi zgodno staviti neki slikoviti prikaz kako RAID izgleda jer znate što se kaže - slika govori više od tisuću riječi.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 00:52   #35
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Citiraj:
Autor svretena Pregled postova
Imam konkretno pitanje ?

Prvo da pohvalim sve korisne informacije u vezi raid-a i drago mi je da se otvorila ova tema.

Već dugo vremena koristim raid i imam 2 diska u RAID 0 na ploči ASUS P4C800E-delux na Intel ICH5-R RAID controlleru sa 2 porta.
Kupujem novu ploču ASUS p5b-e sa Intel ICH8R controllerom (6 x SATA 3.0 Gb/s ports, supports RAID 0, 1, 0+1, 5 ,10, JBOD).

Zanima me da li je moguće zabost ta 2 diska u RAID 0 i jos jedan SATA disk (sam za sebe) na istom controlleru od 6 portova?
Naravno da se može. Budem ja još stavio slika... Nije problem.

EDIT: Slike stavljene.
__________________
Nemam ništa pametno za reć!

Zadnje izmijenjeno od: Fera_os. 25.03.2007. u 21:23.
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 11:39   #36
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp
 
TomRi's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb, Kvatrić
Postovi: 2,067
evo malo i slikovnih benchmarka RAID / NON-RAID da se bolje stekne dojam koliko je ta stvar dobra(RAID 0, from here),

isplati se zaista jer se ne gubi niti jedan MB a dobitak na brzini je i vise nego zadovoljavajući

__________________
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 19:16   #37
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
ne gubi se MB sve dok ti kontroler radi kak treba
kad se polje raspadne ode svih 640GB

osim ako ne radiš redovito kompletan backup

no po meni nema smisla imat samo ta dva velika diska u nuli ... meni je to ipak prevelik rizik
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 10:17   #38
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,802
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
ne gubi se MB sve dok ti kontroler radi kak treba
kad se polje raspadne ode svih 640GB

osim ako ne radiš redovito kompletan backup

no po meni nema smisla imat samo ta dva velika diska u nuli ... meni je to ipak prevelik rizik
Backup je uvijek potreban, bez obzira kakav RAID bio u igri. Backup / archive procedure su danas ujedno i najveci problem, diskovi su sve veci, backupi isto, a oprema za backup n puta skuplja i kompleksnija od DASD uredjaja.

Stoga, za kucnu upotrebu, zgodno je imati jedan offline disk za privremenu pohranu podataka, "just in case".
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 13:19   #39
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Pa naravno, za korisnika kojem je stalo do njegovih podataka bila to kolekcija najdražeg porn sadržaja ili neki proračuni i programi važni za poslovanje njegove firme ili sl.

Tako sam ja uvijek da se barem jedan dio prostora rezervira za redoviti backup izvan polja ili ćak izvan konfiguracije.

Po meni imati dva diska od 320GB (ma bilo kojeg većeg kapaciteta) bez ikakvog backupa je nepromišljeno

Naravno ja ovdje govorim za kućnog korisnika čije matične ploče i kontroleri na njima nisu bezgriješni a još kada se uzme u obzir da korisnik ide i overklokirati mašinu onda ti tek treba backup
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 13:24   #40
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Za mene je i 2 x 80 GB koliko trenutno imam previše za RAID 0 jer na RAID nema smisla stavljati dokumente i ostale podatke. RAID je dovoljan za system, programe, igre i video/audio obradu, sve ostalo nema što raditi na RAID-u.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.03.2007., 13:33   #41
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Za mene je i 2 x 80 GB koliko trenutno imam previše za RAID 0 jer na RAID nema smisla stavljati dokumente i ostale podatke. RAID je dovoljan za system, programe, igre i video/audio obradu, sve ostalo nema što raditi na RAID-u.
Upravo tako (naravno govorim opet za kućnog korisnika)
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 13:55   #42
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,802
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Za mene je i 2 x 80 GB koliko trenutno imam previše za RAID 0 jer na RAID nema smisla stavljati dokumente i ostale podatke. RAID je dovoljan za system, programe, igre i video/audio obradu, sve ostalo nema što raditi na RAID-u.
Nema nikakvog razloga ne imati apsolutno sve na RAID-u 0, dok god postoji neki smisleni backup bitnih podataka.

Cak stovise, ja doma obicno imam sve na RAID-u 0, plus backup negdje (disk unutarnji, vanjski, CD/DVD, whatever). A i najmanja je potrosnja diskova. No, sve ovisi o korisniku.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 14:08   #43
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp
 
TomRi's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb, Kvatrić
Postovi: 2,067
kod mene isto tako, sve zivo na raid-u 0,
a cijeli my documents backup na externom usb disku...

ak se i raspadne win particija, sve se vrati preko image-a nazad...
(makar mislim da ne treba biti toliko paranoican, ako je sve novo i koristi se u granicama normale...
znaci ne 24/7 vec par sati dnevno, sumnjam da ce do 'raspada' i doci uopce )
__________________
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 14:13   #44
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Pa i kod mene je tako... Imam sve na RAID-u, a backup na vanjskom USB disku. Koliko ljudi ima backup svega što ima u RAID-u? Većina ih nema jer im se to ne da raditi...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 14:20   #45
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,802
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Pa i kod mene je tako... Imam sve na RAID-u, a backup na vanjskom USB disku. Koliko ljudi ima backup svega što ima u RAID-u? Većina ih nema jer im se to ne da raditi...
To i je osnovna pogreska vecine ljudi. BTW, koliko se mozemo ljudi sjetiti (naravno, privatnih osoba) kojima je riknuo disk, a nemaju nikakvog backupa? RAID ili ne, isti im se pise.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 15:17   #46
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp
 
LorD ClockaN's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Veli Lošinj
Postovi: 4,601
Ja imao 2*160 baracuda i jednom se s***ao boot sektor ili nešto sl. Tako da sam na trećem posebnom instalirao xp i sa 3rd party programom spasio sve sa raid0 diskova...

Sada imam 2*320 barica 7200.10 i + barica od 160 kao backup i sl...

Nema do raid-a
__________________
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
HTC HD OC 528@710MHz 24/7
Dell Strak OC 1000@1267MHz 24/7 +250mV
HTC Desire HD OC 1000@1800MHz
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 23:53   #47
musso
Unregistered User
Moj komp
 
musso's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2002
Lokacija: Beč
Postovi: 660
Krecem sa RAIDom... pitanja

RAID mi je opcenito spansko selo i nemam pojma nist o njemu jer me nikada nije zanimao. Pa imam par pitanja
Dokupio sam si jos jedan seagate 320, isti model. No vjerojatno drugi firmware posto je razlika izmedu prve i druge kupnje cca 10mjeseci.
Jeli uopce moguc raid ako je drugi firmware?
Ako jest, zelio bih napraviti RAID 0 no na tom prvom disku imam instalirane windowse i skoro je cijeli popunjen podacima. Da li cu morati formatirati i reparticionirati taj disk ili moze sve ostati? (Mislio sam u biti samo formatirati c particiju i samo windowse nanovo)
Floppy disk nemam pa kako da rijesim problem pri instalaciji raid drivera pri instalaciji windowsa?
Osim ovoga mozete mi reci jos koje bitne i informacije koje bih trebao znati sto se tice RAID 0...
Puno hvala
musso je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 23:55   #48
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp
 
CatKiller's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,251
Moras najprije backupirati podatke jer se prilikom kreiranja RAID "mreze" obrise sve sa diskova.
__________________
Thinkpad T540p | Thinkpad X240 | HP Chromebook X2
CatKiller je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2007., 23:58   #49
musso
Unregistered User
Moj komp
 
musso's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2002
Lokacija: Beč
Postovi: 660
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Moras najprije backupirati podatke jer se prilikom kreiranja RAID "mreze" obrise sve sa diskova.
Erff da, to sam si i mislio.

Kak da backupiram 300gigi
Bit ce zanimljivo
musso je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 00:48   #50
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Ja bih ti preporučio da odustaneš od toga...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 00:53   #51
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Što se drivera tiče... Ako nemaš floppy, nije problem. Integriraš ih na CD od winsa. Eo domy je napiso opširno postupak na ovom stickyju pa si pročitaj mal: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885
__________________
Nemam ništa pametno za reć!
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 00:54   #52
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,785
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ja bih ti preporučio da odustaneš od toga...
Potpisujem.
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB Crucial Ballistix DDR4-3200 - Corsair CX400 - Samsung 970 EVO M2 500GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 00:58   #53
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Zbog čega da odustane?? Zbog tolkog backupa ili??
__________________
Nemam ništa pametno za reć!
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 01:03   #54
Veki-os
Premium
Moj komp
 
Veki-os's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,931
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ja bih ti preporučio da odustaneš od toga...
Zašto da odustane?Pa nitko ne zna dok prvi put ne napravi,onda shvati koliko je to ustvari jednostavno.
Ne kužim zašto se na ovom forumu UVIJEK misterizira taj RAID i odgovara ljude od njega ko da je ne znam kakvi problem
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 01:03   #55
musso
Unregistered User
Moj komp
 
musso's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2002
Lokacija: Beč
Postovi: 660
Citiraj:
Autor Fera_os Pregled postova
Što se drivera tiče... Ako nemaš floppy, nije problem. Integriraš ih na CD od winsa. Eo domy je napiso opširno postupak na ovom stickyju pa si pročitaj mal: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885
Nasao sam da, to mi nije problem ali mi je gadan problem sa backupom... jOJJ
Nista stavljam ga unutra i odustajem od RAIDa do daljnjeg samo dok se ne nade neki 3. disk...
musso je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 01:08   #56
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
a da malo pogledas vjerovatno bi shvatio da nemas ni 100gb backupa...tako sam i ja razmisljao gdje cu sa 130gb zbog raida pa na kraju ispalo 20ak, sve ostalo ili postoji vec snimljeno (dakle bitno mi je) ili je potrosna roba.

e vidis, tako dodjemo do odlicnog testa da li raid za tebe - ako stvarno imas 300gb podataka bez kojih ne mozes a nemas ih negdje snimljeno raid0 stvarno nije za tebe
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 01:21   #57
musso
Unregistered User
Moj komp
 
musso's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2002
Lokacija: Beč
Postovi: 660
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
a da malo pogledas vjerovatno bi shvatio da nemas ni 100gb backupa...tako sam i ja razmisljao gdje cu sa 130gb zbog raida pa na kraju ispalo 20ak, sve ostalo ili postoji vec snimljeno (dakle bitno mi je) ili je potrosna roba.

e vidis, tako dodjemo do odlicnog testa da li raid za tebe - ako stvarno imas 300gb podataka bez kojih ne mozes a nemas ih negdje snimljeno raid0 stvarno nije za tebe
Nije da nemogu bez svih tih podataka. Prilicno muzike u vecoj kvaliteti i glazbenih koncerata mi treba i nemislim brisat a to ima nekih 90 gb. Da recimo i obrisem nesto sto opet mogu nabavit bit ce 50gb i sad jos ostali filmovi, igre. uff uf dode mi podne. I da ima 100gb svega opet mi je previse za backup.
Ma joj gle, glava me zabolila cim je catkiller spomenuo backup....

katastrofa
musso je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 01:26   #58
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp
 
CatKiller's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,251
100 DVDa i przi Barem ce ti biti srce na mjestu kad jednog dana otkaze disk (ili diskovi).
__________________
Thinkpad T540p | Thinkpad X240 | HP Chromebook X2
CatKiller je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 01:30   #59
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Ili "pukne" RAID 0 ako ga bude kreirao...
__________________
Nemam ništa pametno za reć!
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2007., 01:37   #60
musso
Unregistered User
Moj komp
 
musso's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2002
Lokacija: Beč
Postovi: 660
Citiraj:
Autor Fera_os Pregled postova
Ili "pukne" RAID 0 ako ga bude kreirao...
Cek, cek kad pukne RAID? Nema podataka vise? Maaa nista stavljam disk i dodajem 2 particije...
musso je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na