Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.01.2019., 17:09   #4651
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,935
Kaj dag je vec toliko zrasel?
Jer nekaj gpu rama ti pojednu windowsi
Tak da je dag ocito presao granicu
Linux je nesto bolji po tom pitanju tak da seli na to
Btw koji build windowsa je?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 17:25   #4652
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,634
Nemoguće, nešto je drugo na stvari
Ja imam u startu pogašene updateove windowsa i nemam tih problema
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.01.2019., 17:27   #4653
vjeko1980
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 27
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Kaj dag je vec toliko zrasel?
Jer nekaj gpu rama ti pojednu windowsi
Tak da je dag ocito presao granicu
Linux je nesto bolji po tom pitanju tak da seli na to
Btw koji build windowsa je?
win 10 pro......al tvoj prijedlog to je samo privremeno......gledao sam i na youtube i instalirao sam claymore v12.0, povecavao virtualnu memoriju sa min 16 na max 20 pa 24 upisivao komandu na kraju batch filea -eres 0, sve sam probao al gotovo je izgleda sa 4gb karticama rudarenje etha

molio bih savjet što drugo rudariti sa tim karticama a da je isplativo
vjeko1980 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 17:29   #4654
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,049
Updateal je windowse I tu je problem. Skini neku staru verziju i onemogući update.
__________________


AMD Ryzen 5 3600
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
16GB (2x8GB) HyperX 3200MHz HX432C18FB2K2/16
MSI GeForce® GTX1070Ti Armor 8GB
500GB Crucial MX500
240GB HyperX Fury
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Logitech G930
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



HP Microserver N40L
AMD Turion II Neo Dual-Core 1.5GHz
4GB ECC DDR3 RAM
HP NC360T PCI Express Dual Port Gigabit Server Adapter
Seagate Barracuda LP 1.5 TB
Seagate Iron Wolf NAS 3 TB
WD Purple 2 TB
Seagate 2.5" 500GB
OS: Xpenology @ DSM 6.2.2-24922 Update 2

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 17:36   #4655
vjeko1980
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Updateal je windowse I tu je problem. Skini neku staru verziju i onemogući update.
onemogucen je update gore je win 10 pro

version 1709
vjeko1980 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 17:36   #4656
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,935
Pa pital ga koji build
Al hebiga, univerzalan odgovor win10pro
Stisni start i tipkaj
Winver
Enter
Javi kaj pise
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 17:38   #4657
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,634
Tako je, pa donedavno se moglo sa 3GB karticama kopati ETH
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 17:41   #4658
vjeko1980
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 27
imam rig 6x 580 4gb...... 8gb ram intel celeron....win 10 pro verzija 1709 i claymore v12.0 virtualna memorija min 16000 mb max 24000 mb

jel trebate još koju informaciju oko riga
vjeko1980 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 17:53   #4659
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 731
Jbga prvo komentiram,onda vidim da ima još 10 postova iza ;-)



Jesi probao smanjiti clockove ???


Jesi instalirao zadnji claymore ???


Navodno da je problem sa updejtom winbloza ... ako nije to,updejtal ti je windefendera i možda obrisal claymore ...


Eto čitam na forumu,da moraš vratiti drivere od grafe na 18.8.2 ili čak i niže ...


Jel ako ja minam sa 1060 3gb,onda bi i ti trebao sa ovima, a i 570/4 i 580/4 imam ...

Zadnje izmijenjeno od: Nbdy32. 02.01.2019. u 18:00.
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2019., 18:15   #4660
vjeko1980
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 27
hvala maxonji.....izgleda je neki problem sa claymorom kod mene.....sad sam instalirao phoenix miner v4.0b i proradilo je
vjeko1980 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.01.2019., 01:03   #4661
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,513
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Tako je, pa donedavno se moglo sa 3GB karticama kopati ETH
Jos uvijek se moze, al Linux... SMOS i slicno... samo claymore 12...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2019., 12:49   #4662
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 731
Dečkovi da li je netko imao problem sa ETH walletom ???


U biti 12 word koji imam otvara mi drugu adresu ...


Sad pitanjce da li postoji (ako je netko probao) iz ETH adrese izvuč bilo kaj van da se može pristupiti ETH walletu,samo da se prebaci ETH ...


Naime između ostalog uspio sam skuriti i SSD gdje je bio recovery tog walleta ...


I da napomenem wallet je izgubljen zbug updejta samog walleta na mobitelu ...



Druga adresa je već otvorena i sad na 4 strane je rezerva :-)
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2019., 17:08   #4663
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,513
Piši propalo... iz same adrese ne možeš nikako do coina. Lekcija za drugi put...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2019., 21:04   #4664
Psycho
Master Of Disaster
 
Psycho's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka
Postovi: 659
pitanje: ako imas dzabe struju, koji se currency isplati mineat ?
__________________
Psycho je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 00:03   #4665
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,513
@Psycho ... bilo koji... koji god da majnaš si u plusu. Pitanje jedino je da li ćeš odmah prodavati pa ići na neki trenutno najisplativiji coin ili ćeš čuvati coine pa čekati rast i onda ih prodavati. U svakom slučaju ako je džabe struja, koji god majnao je profit.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 23:58   #4666
Psycho
Master Of Disaster
 
Psycho's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka
Postovi: 659
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
@Psycho ... bilo koji... koji god da majnaš si u plusu. Pitanje jedino je da li ćeš odmah prodavati pa ići na neki trenutno najisplativiji coin ili ćeš čuvati coine pa čekati rast i onda ih prodavati. U svakom slučaju ako je džabe struja, koji god majnao je profit.
tnx. mislim logicki mi je da bi imao profit, ali cisto iz pogleda da sredim neki manji rig i samo majnam za otplatit taj rig za pocetku, da li je isplativost dosta manja nego prije ? zbog tezine majnanja i toga sam vise mislio, nisam se bas dobro izrazio
__________________
Psycho je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2019., 00:04   #4667
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,634
Pa ubaci u kalkulator koji bi hashrate imao i saznaj
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2019., 00:51   #4668
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,513
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
tnx. mislim logicki mi je da bi imao profit, ali cisto iz pogleda da sredim neki manji rig i samo majnam za otplatit taj rig za pocetku, da li je isplativost dosta manja nego prije ? zbog tezine majnanja i toga sam vise mislio, nisam se bas dobro izrazio
Kao sto Maxonja rece, imas kalkulatore.. tipa whattomine.com .. ubaci broj kartica, stavi struju na nulu i izracunaj si ROI.

Tezina majnanja je uglavnom otisla vrit, ali stvar je gledista... ovisi iz koje perspektive gledas... ako mislis odmah prodavati iskopano i s tim vracati ulozeno onda ce ti trebati dosta vremena... ali ako mislis cuvati coine i nadati se da ce jednog dana skociti opet, mozda otplatis rig u 3 dana kopanja... ako me razumjes...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2019., 14:12   #4669
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 88
da li je bilo sto isplativo za mining s rx570?
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2019., 16:56   #4670
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 880
Citiraj:
Autor skrgahr Pregled postova
da li je bilo sto isplativo za mining s rx570?
Jesi pročitao post iznad tvog?
lit je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2019., 22:20   #4671
andrea998877
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Opatija
Postovi: 13
RX 580 8GB

Pozdrav svima,
Molim ako netko zna koji majner je najbolji i da radi sa RX 580 8GB za Grin coin.
Zasad sam uspio pokrenut GGM Grin gold miner 2.2 i daje mi brzinu od 1.5 gps-a.
Vidim da sa nvidia grafama ide to puno bolje pa me zanima dal je netko probao sa AMD i koja se brzina moze postic.
andrea998877 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2019., 11:08   #4672
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 88
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
Jesi pročitao post iznad tvog?
naravno da jesam, ali iz iskustva znam da su kalkulatori smece, nikad nisam dobio ni priblizno toliko koliko su izracunali, osim na ETH i jacim coinovima.

pitanje je islo u smjeru ako je netko mozda pronasao kakvu "rupu", neki novi coin, neki skriveni miner ili sl., kao sto je svojevremeno bio tdxminer za lyra2z kad sam dnevno tukao po 15$ na 5 kartica.
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2019., 15:05   #4673
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,935
nitko ne komentira .. ETH diff je lijepo pal . 35% na 1,9 nečeg ..
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2019., 15:18   #4674
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 171
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
nitko ne komentira .. ETH diff je lijepo pal . 35% na 1,9 nečeg ..
A da li ti je isplata išta veća nego inače?
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2019., 15:28   #4675
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,634
I block reward sa 3 na 2 što je 33% tako da smo na istome
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2019., 16:01   #4676
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,935
a jel to znači da je 35% ekipe otišlo nešto drugo rudarit ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2019., 16:15   #4677
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,634
Ne, to znači da je difficulty bomb koji je podigao difficulty i block time odgođen za narednih 12 mjeseci
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2019., 17:19   #4678
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,513
Meni jedna stvar tu nije jasna... difficulty je pao za 35%, ali se i block reward smanjio sa 3 na 2 (dakle 33%)... to je sve jasno...

Ali ako je pao difficulty, ne bi li trebalo rudarenje biti brže, odnosno imati više shareova u rundi nego sa većim diffom? Gledam recimo Nanopool, prije je blok bio nađen u prosjeku svakih 20 sekundi, sad pool nalazi blok svakih 13 sekundi... dakle to je varijabla više u odnosu na difficulty i block reward...

Zašto je onda ostalo isto kao prije? Zašto sad ne radi više etha u istom vremenskom roku kad sad imamo više shareova u više blokova?
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2019., 18:21   #4679
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,924
Dakle diff je tezina kopanja, sam si napisao da je prije za 1 blok trebalo 20 sekundi, odnosno za 20 sekundi je potrebno za “nagradu” od 3 ETHa.
Sada se 1 blok iskopa za 13 sekundi, odnosno 13 sekundi je potrebno za “nagradu” od 2 ETHa.
Tak da overall isti drek
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2019., 10:07   #4680
Srky
Moderator
Moj komp
 
Srky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,246
Ekipa sa 3Gb (GTX 1060) karticama, šta kopate pošto se ETH već neko vrijeme ne može zbog DAG-a? Netko probao Callisto (CLO)?
__________________
Abit IP35 Pro Intel Quad Q6600 G0@3000Mhz (333x9)
Thermaltake BigTyp VX120@800rpm2 x 2Gb Kingston HyperX Black 1066@1000Mhz (5-5-5-18) 1.95V
XFX HD7770 1Gb GDDR5 Core Edition@1100/1250Intel 60Gb SSD + 3 x 250Gb Seagate Single Platter 16Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na