Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.01.2015., 17:05   #1
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
Arrow Kako popraviti tv daljinski

Prvo pozdrav svima!!....
Hteo bih da pitam za daljinski.
Imam tv Samsung AA59-00312A
a daljinski neradi.
kad sam ga otvorio, video sam da ta led dioda koja šalje signa je tamna (to je znak da je LED -ica pregorela??, jel tako??) .
pa ako jed do LED -ice jel mora da se pri menjanju ubaci isti model ledice ili moze bilo koja??
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2015., 17:14   #2
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,709
stavi nove baterije, upali kameru na mobitelu, stišći tipke na daljinskom i gledaj da li na mobitelu blinka ledica dok gleda u daljinski.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.01.2015., 17:18   #3
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
ali ledica je zatamnjena a dok je daljinski radio odlično ledica je bila cista, providna!
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2015., 17:22   #4
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Ne mora značiti da je led dioda crkla zato šta je "tamna",
kako rade u IC spektru mnoge su tvornički crvenkaste / "tamne".

Češći je problem sa kontaktima baterija i sa "masnoćom" koja se stvori između pcb - a i vulkanizirane gume sa tipkama,
pcb lagano obriši sa krpicom sa malo alkohola bez grebanja / upiranja i (sastavi) probaj.

Probaj naći service manual (šta je malo teži zadatak), da bi našao koja (tip) ide u daljinski.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2015., 22:02   #5
casper001
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Tuzla
Postovi: 2
Kako reče syss uključi kameru na mobilnom i usmjeri daljinski na nju pa vidi da li ti svijetli ta LED dioda,ja sam znao neke "mrtve" daljince oživjeti sa fenom(onaj za skidanje boje) na brzinu preći preko zalemljenih dijelova(hladni lem) slabe kontakte se može riješiti sa nekim starim mobitelom kome sa tipkovnice skineš kontakt limiće i nalijepiš ih na svoj daljinski koji će poslije toga dobiti onaj čuveni "klik" na dodir

Zadnje izmijenjeno od: casper001. 02.01.2015. u 22:09.
casper001 je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2015., 22:28   #6
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
pa kad sam ledicu daljinca usmjerio na kameru jos nisam ni poceo da klkcem dugmice a ledica je svetila celo vreme, izvadio sam baterije i ugasila se, a kad sam vratio baterije opet je celo vreme svetlila.
Ali primetio sam da kad sam otvorio daljinac pločica je celaa bila masna.
Obrisao sam krpom ali nista se ne menja.
PA jel onda nije do memorije daljinca ili slično????
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2015., 01:04   #7
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,902
probaj spojiti baterije samo na plocicu, bez sastavljanja ostatka daljinca, kako ne bi neka tipka stiskala , da li i onda stalno svijetli ledica?
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2015., 10:55   #8
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 872
godinama su mi donosili daljinske koji im ne rade...ako nije do odlemljene ic-diode i do keramičkog kristala koje se treba samo ponovo zalemiti onda su uzroci većinom bili od poljevanja pićem (Cola, vino,itd.).Rastavim takve pustim vruću vodu da se pločica zagrije pa dodam Čarli i četkicom ( može i stara za zube) sve dobro istrljam i isperem vrućom vodom, posušim papirnom maramicom i ostavim par sati na termo peći .
Istu stvar odradim na gumi sa dugmićima...
Kad sam siguran da je suho sve sastavim i ubacim baterije a ono radi ko nov.

...da dodam napomenu jer vidim da se javljaju neki sa neuspješnim čišćenjem daljinca...ima za napomeniti da neki imaju dvoslojnu štampu tj. osnovna sa bakrenom folijom i preko toga na izolacijskom laku zna biti naštampano ugljenim (provodnim) slojem kao kratkospojnici pa to se nikako nesmije oštetiti grubim trljanjem četkicom , već vatom pažljivo odmastiti.

Zadnje izmijenjeno od: D/G. 04.01.2015. u 19:25.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2015., 11:13   #9
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,924
takvo nešto sam i ja pokušao.. rastavio daljnac i tiskanu pločicu sam oprao u toploj vodi
isto i gumeni dio
I sad apsolutno ne radi.. imao je i par gumbi sa ledicom koji svijetle na pritisak 0 bodova
Što se sad može učini po tom pitanju? I na koji način sam ubio daljanski do kraja sad?

Isto tako jedan sony daljanac sam rastavio da vidim zašto slabo lovi na gumbe, trebalo je pojedine jako pritiskat.. nakon čiščenja maramicom tiskane pločice i gume totalno sam sredio isto daljanac ko da sam neki sloj obrisao i sad još više treba tiskat
Zaključak.. bolje da ne diram daljanske, a htio bi znam gdje sam zahebo
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 04.01.2015., 16:35   #10
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
probaj spojiti baterije samo na plocicu, bez sastavljanja ostatka daljinca, kako ne bi neka tipka stiskala , da li i onda stalno svijetli ledica?
pa jeste "buljaka" ja sam tako i probao ali celo vreme svetli a onda kad sam probao stavit dugmice pa pritiska nije se nista mjenjalo!
deso00 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.01.2015., 16:41   #11
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
PA " D/G " jel da probam i ja da ga ocistim??
e a sta ti je to sto si pominjao neki " čarli " ?
i koliko otprilike treba onda vremena da se suši?? sat, dva, ili više??
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2015., 16:55   #12
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
e da i jos nesto sam zaboravio da napisem moj tip tv i daljinca je: AA59-00312A
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2015., 17:13   #13
fanATIk
NITKOV
Moj komp
 
fanATIk's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb / Maksimir
Postovi: 3,664
čarli je deterdžent za pranje suđa. Uzmeš bilo kakav ekvivalent tome. Nemaš to kaj sušit, obrišeš ga krpom dok nije suh.
Inače, ne znam kaj se zajebavaš toliko s njim, kupi novi ili si kupi zamjenski za još manje novaca, ukucaš kod u njega i gotovo.
__________________




Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Fortron Bluestorm II 500W
Kejs u izgradnji
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Canon CanoScan 4400F
Win 10




Unique case by fanATIk




Avatar BIG SIZE
fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2015., 19:34   #14
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 872
Citiraj:
Autor deso00 Pregled postova
PA " D/G " jel da probam i ja da ga ocistim??
e a sta ti je to sto si pominjao neki " čarli " ?
i koliko otprilike treba onda vremena da se suši?? sat, dva, ili više??
..pročitaj dodatak za prvi post koji sam nadopunio i normalno da se može očistiti i vizualno provjeriti kod izvoda čipa ako nije zaliven pod smolu tj lemljeni izvodi da budu čisti. Normalno za osušiti možeš koristiti i fen ali ne da koristiš onaj za skidanje boje več da ti temperatura pločice na prelazi 50'C.

Da čip radi možeš provjeriti kad sve sastaviš i ubaciš baterije na običnom radio aparatu koji ima osim UKV i MW ili SW. ....prebaciš na MW i približiš daljinac do radio-aparata i treba se kod pritiskanja dugmeta na zvučniku čuti brujanje.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2015., 08:41   #15
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
E "D/G" imam radio koji ima 4 moda rada AM: 540-1600KHz
FM: 62.5-77MHz
LW: 160-270KHz
i SW: 3.3-12MHz
a taj MW, na kojoj on frekvenciji radi?? jer mi ovde na radiju nepise da ga ima pa reku na kojoj frekvenciji radi?? ili moze SW??
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2015., 10:58   #16
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 872
MW tj srednji val je otprilike 300kHz-3MHz , SW je kratki(short wave)val od 3-30MHz a da se vratimo na temu provjere na raido aparatu nekad mi je ovisno o aparatu bolji bio MW a nekad SW jer se radi o prijemu harmoničkih frekvencija pa nije fiksna frekvencija..ponekad se to čuje na cijeloj frekvantnoj skali a jače kad je blizu pločice unutrašnje tj. onog feritnog štapića sa zavojnicom.
ps: morao sam tako ispitivati jer ljudi ne donesu TV, video itd. već samo daljinski pa mi je to bila jedina opcija
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2015., 12:31   #17
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
e probao sam prvo sa ispravnim daljincom da utvrdim koji mod hvata
hvata mi na SW modu najbolje
e kad sam probao sa ovim sto je u kvaru nista nije se culo ni kad sam kliktao dugmice ni kad nisam kliktao!
a probao sam da promenim i na LW i na AM mod reku ako tamo hvata, ali nista!
pa sta onda je do čipa ili sta????????
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2015., 20:18   #18
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 872
trebaš ako su ispravne baterije vizualno pregledati štampu da nije napukla jer vodi cijelom dužinom pločice do čipa.Usput provjeri da li je kristal dobro spojen ( obično izgleda kao pravokutnik žuti sa dva izvoda ) često se desi da ga ne zaljepe pa uslijed trešnje pukne izvod iz njega
ps: broj na njemu označava frekvenciju u kHz pa se može zamjeniti samo sa isto takvim tj. frekvencijom keramičkog kristala. Kod nekih daljinaca se koriste kvarc-kristali u metalnim minijaturnim valjcima isto sa dva izvoda.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2015., 11:59   #19
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
da video sam u drugim daljincima sto sam otvarao ali u ovom ili ga nema ili je drugog oblika
evo tu nesto ima nešto žuto kao nepravilni pravokutnik ima tri kontakta i na njemu piše:
T3-64F (ovo poslednje slovo bi trebalo da bude nesto kao ćirilično F nesnam tako mi izgleda.
ale frekvencija nepiše samo ovo

pa sta je onda to, jel je to kristal??

aloooo jel ima ovde nekoga dami kaze????????????????????????????????????????????????????????

Zadnje izmijenjeno od: tor. 14.01.2015. u 14:30.
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2015., 13:27   #20
luja
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: pozega
Postovi: 11
luja je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2015., 16:53   #21
deso00
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Kovačica, Vojvodina, Srbija
Postovi: 42
e takvog je oblika samo sto umesto dvjie, ovaj na mom daljincu ima tri kontakta (te iglice)
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2017., 15:52   #22
mladen_87
Premium
Moj komp
 
mladen_87's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 117
Pozdrav,
Starci mi imaju LG TV 42PT353 i problem je sto tv signal sa daljinskog prihvaca samo pod odredenim kutom. Da li je to problem do televizora ili daljinskog. Ako je daljinski uzeo bih neki univerzalni mozda.


Sent from my iPhone using Tapatalk
mladen_87 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2017., 18:27   #23
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 900
Za pocetak rastaviti i oprati alkoholom i cetkicom za zube i staviti nove baterije. Daljinski je ispravan kad kroz kameru mobitela vidis ir kako zasvijetli kad stisnes gumb.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2017., 19:30   #24
mladen_87
Premium
Moj komp
 
mladen_87's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 117
Baterije promjenjene, kao sto sam rekao prima samo pod odredenim kutom. Probao gledati da li svijetli ir preko kamere i svijetli ali se skroz slabo vidi. Da li moze biti da je se zamutila plastika ispred ir lampice?


Sent from my iPhone using Tapatalk
mladen_87 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2017., 22:32   #25
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 900
Svijetli dovoljno. Ne mora kopat oči. Probaj ga očistit. Grafitni kontakti znaju zezat.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2017., 07:14   #26
Chuby
Premium
Moj komp
 
Chuby's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,147
Mozda je pao na pod pa se dioda pomaknula i sad nije na optimalnom mjestu.
Vidi kak stoji dioda iza te plastike.
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2019., 18:49   #27
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 36
Pozdrav, dal slučajno netko zna kako nagovoriti redmi note7 pro, da pali, gasi, i šalta kanale na albis boxu, od optime telekom, jer njihovi daljinci duraju 13 mjeseci i onda ne radi crveni gumb, na sva tri koje imam doma.
Isti mob putem mi remote apk, uredno upravlja sonijevom televizijom i još 2 klime...
Albisa nema na onim spiskovima.
Kako nije bilo ni aircool klime, (radi kao midea), ni quadro klime, (radi kao LG), molija bi nekog ako zna, koju kategoriju uređaja i koji uređaj da odaberem koji ima slične frekvencije ili valove, da mi radi pali-gasi, meni, i listanje po menijima. (Ono par strelica, i sredina)
Hvala.
sttipe je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2019., 20:38   #28
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Jeli možda "ta aplikacija" na mobu ima opciju učenja / pamćenja ?
Ako ima, da tako probaš složiti ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2019., 12:29   #29
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 36
Hvala na odgovoru.
Bilo bi super kad bi ja zna, o čemu ti uopće pišeš ..
Pa ću se morat prvo malo educirati, provjeriti, itd, pa tek onda napisat iole suvisao odgovor..
Pretpostavljam ugrubo, rečeno, da je "učenje", uperiti daljinski u mob, stiskati tipke, da mob dobije te signale, a onda iste signale "razbacati po tipkama nacrtanim na mobitelu??
To bi bilo super..
U međuvrimenu, sam naša aplikaciju koja ima albis, i koja mi može upaliti i ugasiti resiver, (zaza remote), ali ista jako "teško" radi!!
Naime, reciver radi tako kad mu na daljinskom stisnem nešto na 1 sekundu, ne događa se ništa!
Bilo koju tipku. Pritisak i držanje 2 sekunde, pokreće komandu.
3 i više sekundi ubrzava radnju, a 5,6,8 sekundi ubrzava premotavanje eksponencijalno.
Aplikacija ne radi tako. Pritisak pošalje signal, kratak.Držanje šalje puno kratkih signala, nedovoljnih da box odradi išta.
Pritisak nekad "uvati", pokaže traku od pojačavanja zvuka, ali ju ne može pomaknit.. Ne traje dovoljno jedan pritisak, nego stalno šalje nove.
Vjerovatno zato jer u aplikaciji imam postavke nekog drugog albisa, drugačije programiranog...
"Učenje" dosad nisam skužija nigdi, pogledat ću detaljnije ..
sttipe je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2019., 19:29   #30
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 36
Ta aplikacija ima "učenje" ali to iz nekog razloga ne radi.
Ili ja neznam to izvest...
sttipe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na