Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.11.2015., 16:13   #301
dilijasi
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2015
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2
Backup configa

Pozdrav svima!
Da li bi mi itko od korisnika mogao poslati backup postavki s AAUN firmwarea? Flashao sam genericki u nadi da ce mi proraditi internet veza ali ne radi i dalje iako mislim da sam podesio sve sto je trebalo. Nadam se da ce s backupom postavki Iskon biti u stanju napraviti provisioning.
Hvala.
Davor
dilijasi je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2015., 16:45   #302
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Nešto si totalno zeznuo.
Pod broj jedan, internet veza i podatke za spajanje/voip si morao imati prije flashanja, s Iskon fw-om si mogao napraviti samo backup configa. Bez mozga i totalno je debilno kada tako moram reći je stavljanje drugog fw-a prije toga.
Dva, zašto si išao stavljati generički/tvornički fw ako nemaš te podatke?
Tri, što će ti npr. moji podaci/backup? Ne možeš se spojiti s mojim malipatuljak/1234
Četvrto, što će ti generički fw, koliko znam ništa nije bolji od iskonovog osim što ti se ne bi mogli logirati i nadzirati.

Kako ovaj router na sebi ima dva fw-a tj. dvije particije moli boga da je jedna i dalje iskonova te se logiraj na telnet i digni nultu tj. AUN0.
Code:
sys fwselect 0
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.11.2015., 17:06   #303
dilijasi
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2015
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2
Ag008, hvala na tipu, podigao sam nultu particiju, opet je na AAUN. I opet nista od konekcije...
Za sve ostalo ste u pravu ;-) nisam trebao ni petljati..ali nakon par dana (bezuspjesne) borbe s Iskonom covjek izgubi zivce i napravi glupost. Nista, necu vise kemijati..valjda ce se SZK/TP smilovati i to rjesiti u dogledno vrijeme.
Hvala jos jednom.
dilijasi je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2015., 10:41   #304
Marko031
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: OSK
Postovi: 11
Jedno pitanje..
Meni su nedavno mijenjali router pa imam Firmware Version: V1.00(AAUN.1)
Jel to jedan od starijih fw?

E da, logiram se uspjesno svaki put sa:

superuser
)gR9&cGn3(}ce{et}s[*
Marko031 je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2015., 21:37   #305
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Htio bi montirati router na ormar.
Zna li netko koje vide odgovaraju rupama predviđenim za zidnu montažu?

Bilo bi lijepo da su ih isporučili...
Btw je li to greška u ovom fw-u ili i vi imate 2.4ghz ili 5ghz pod wifi?
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2015., 22:19   #306
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Koje vide ??
Naj običnije kojima glava može "sjest" u one rupe, samo vidi kako će stati kad uštekaš konektore.

U temi smo govorili jeli ova verzija ima dual band wifi ili ne, ako nema zaboravili su sakriti web konfig dio.
Kad je važnije blokirat usere "novim" fw umjesto koristi i funkcionalnosti
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2015., 09:24   #307
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,700
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
U temi smo govorili jeli ova verzija ima dual band wifi ili ne, ako nema zaboravili su sakriti web konfig dio.
Kad je važnije blokirat usere "novim" fw umjesto koristi i funkcionalnosti
A tko zna, možda se i to plaća 10kn/mj
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2015., 15:33   #308
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
jel netko probao ima li Zyxel dual-band WLAN ili je to samo bug u firmware-u
po specifikacijama uredjaja bi rekao da je ovo drugo, ali svasta je moguce
kod Iskona je sve po 10-20kn mjesecno (kao npr. 3G backup)
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.

Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 23.11.2015. u 15:46.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 13:47   #309
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Navodno nam ovo stiže u novom fw-u;
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 14:20   #310
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
sta ima pod QOS, i sta se nudi pod "USB usluga"
interface na hr
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.12.2015., 15:58   #311
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Joj, da, i ja sam odmah uočio interface na hr,
meni to nebi nikako pasalo jer bi mi mali mozak gubio vrijeme na prevod nazad na en

ajd fala Bogu, po ovome izgleda da ima nade ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2015., 13:16   #312
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
U 9h mi uvalili novi V1.00(AAUN.2)b1_151127

Feature:
-više ne prikazuje serial u sučelju
-dodatni bugovi u sučelju


Nemam vremena za njihova igranja, wifi printer mi iz nepoznatog razloga više ne radi. Jako mi je važan, opet bez najave.
EDIT:
Printer proradio nakon vađenja iz struje.
Ne znam je li do Iskona, HT-a ili što no porastao je ping prema HT-ovom serveru speedtesta. Terrakom je ostao 10ms ali HT je s 9 išao na 16ms.
Nakon nedavnih radova na Kozali spojeni smo na čvor bng03.net.iskon.hr [213.191.132.176], ping je ostao isti, iako sam mjesecima prije bio na nbng-ri02.net.iskon.hr [213.191.132.189] gdje je do njega bilo 6ms a nakon 10ms. Sada je do bng03 10ms.
__________________
🤠😴🤠

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 17.12.2015. u 13:39.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2015., 14:46   #313
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
Iskon mucenici i pacenici sta ima novoga ?

Malo sam zapostavio ovu temu kak sam prikljucio ZTE, jesu opet sakrili lozinke sa novim fw gadovi ?
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 17.12.2015., 15:08   #314
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,794
Ne da mi se čitati sve, pa da pitam (iako pretpostavljam da će odgovor biti negativan): može li taj router postati usb printer server? Svi LAN portovi ns njemu su mi već zauzeti, a moram instalirati još jedan mrežni printer.
Naime, glupaci iz M$ su mi novim updateom W10 onemogućili korištenje skenera na AIO Canon color laseru (printanje radi bez problema) i nitko ne poduzima ništa da se to popravi pa moram staviti novi uređaj (HP M1212nf) koji ima skener jer mi je to neophodno u firmi.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2015., 18:39   #315
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Može. To je jedno od osnovnih svojstava (valjda će uskoro dodati i dodavanje wifi kanala,3g backup...)
Prijavi se kao Administrator/Administrator, odi u USB- printer- uključi
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2015., 14:32   #316
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,794
Thx
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2015., 21:29   #317
bope
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Zna li netko kako se na ovom routeru omogući file sharing pod USB device? Naime, priključio sam usb externi disk preko usb priključka sa strane, uključio file sharing, ali sada ne znam kako pristupiti podatcima na disku. Radim na MacBook Air-u....
bope je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2015., 21:40   #318
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Stavi Windowse pa ćeš imati pristup
Hahaha, zezam se. Nađi negdje na pomoći Applea
https://support.apple.com/hr-hr/HT1549
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2015., 22:23   #319
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Kolega Ag008 je već počeo slaviti, pa je promašio slučaj (link opisuje File share na Macu).

Nađi u temi kako otvoriti web konfig routera kao superuser ili administrator,
tada bi trebao imati pristup opciji USB Service / USB usluga,
unutar nje na prvom tabu su opcije za File Sharing,
treba uključiti File Sharing Services = Enable,
pod Add New Share selektirati uštekani usb stick i stavit da je Active,
u manualu nije sasvim jasno jeli se mora definirati User koji pristupa sheranim podacima i ako mora jeli pass obavezan.
Moguće je da na kraju treba odraditi reboot (ne reset) dabi u potpunosti proradilo.

Eto natuknice, prijavi jesi li uspio.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:09   #320
bope
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Ovo sam uspio napraviti, s time da sam morao usb stick formatirati kao dos fat da bi ga router uspio uopće prepoznati pod File sharing.
Nisam uspio prokužiti kako da pristupim fajlovima na usb sticku preko mog Maca.
Misliš treba odraditi reboot routera ili Maca?

Evo scan ekrana
http://forum.pcekspert.com/attachmen...6&d=1450822331
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg‎
Views:	177
Size:	137.2 kB
ID:	15736  

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2015. u 00:31.
bope je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:13   #321
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
Citiraj:
Autor bope Pregled postova
Misliš treba odraditi reboot routera ili Maca?
Je je, treba prvenstveno zamjeniti Mac za nesto normalno




sorry @Nikky moro sam
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:15   #322
bope
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Ma imam ja i stari HP laptop koji još radi, ajde mi onda objasni kako da pristupim tom usb sticku preko windows HP laptopa.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2015. u 00:38.
bope je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:22   #323
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
Pa sta se dogadja kad u preglednik ukucas : ftp://192.168.5.1 ?
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:26   #324
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Ista je stvar je na bilo kojem os - u, u Winsima kroz Explorer otvori Network i sačekaj da malo pronjuška, treba se pojaviti uređaj pod "Zyxel" (isto ime pod Host sa gornje slike), otvoriš ga i eto te na stiku.
Ista stvar samo na drugačiji način je ovo šta govori kolega silver_tip.

Samo jedna napomena a promakla mi je ranije, u onim postavkama u routeru mislim da se negdje spominje parametar Workgroup,
treba u routeru i na svim kompovima biti postavljeno isto, npr. "WORKGROUP".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:32   #325
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Baš i ja sada probao.
File sharing ne radi kak treba.
FTP radi (nakon logiranja) ali u Windowsima ni nakon traženja ne pronalazi.
Nije mi to trebalo ali kada sam prije par godina isto na sx-u s openwrtom uredno je prikazao ovdje
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:35   #326
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Jesi provjerio na oba ovo za Workgrupu ?

Kad si već tu, jesi postavljao usera i pass ili onako samo share aktivirao ?
Možda bi trebalo probati sa XP jer on ne pametuje previše ...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2015. u 00:41.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:47   #327
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Sada dodao usera (moraš i pass), ništa se nije prikazalo ili dodalo.
Premjestio usb na sx-a, odmah prikazao bez tvojih navoda o "workgrupi".
Moguće da je nešto zeznuto u Zyxelu jer bi se trebao dodati uz ovu postavku.

Ja imam V1.00(AAUN.2)b1_151127
Neka iskonovci nadženi za routere malo to istraže, valjda im je stalo do unaprjeđenja proizvoda
Nije ništa krivo podešeno i to bi trebalo raditi.
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:55   #328
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,795
Meni je uspijeva nijedan superuser login. Od svih stavki treba6 mi samo guest ssid i mogucnost zaboravljanja lozinke nakon odspajanja sa tog ssid (znam da na zXelu guest ide preko superusera kojem sam imao davno pristup ali ne znam za ovaj drugi dio).
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 00:58   #329
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Koji fw imaš?
Mislim da su objavljeni i postavljeni ovi;
W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL
)gR9&cGn3(}ce{et}s[*
k{!fF&gK=*Hjx58[8?Yb

Sada probao jedan usb staviti bez uključivanja sharinga, s ftpom i tad možeš pristupiti, to nije to;
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 01:22   #330
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
A ovaj zadnji V1.00(AAUN.2)b1_151127 se jos nema supervisora ili ga @Ag008 krije ko zmija noge ?

Sta sad, moram ZTE micati a bas sam se navikao kako fino sve radi vec mjesec dana.
silver_tip je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na