Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.09.2014., 13:22   #151
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Neznam zasto bi trebao imat gbit lan ako je za optiku. Najvise sto nude je 100mbs, cisto dovoljno za lan koji je stavljen...
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2014., 16:02   #152
denied
Premium
Moj komp
 
denied's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,108
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Neznam zasto bi trebao imat gbit lan ako je za optiku. Najvise sto nude je 100mbs, cisto dovoljno za lan koji je stavljen...
Znači ako je 100Mb lan port i imaš 100Mb optiku (znači internet), koliko ti ostane za internu mrežu? Znači mreža bi u tom trenutku bila neupotrebljiva - ne bi ništa mogao radit. Ne govorim ako je jedan komp spojen na ruter nego ako imaš u ruter spojen više kompova i napravljenu mrežu.
denied je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.09.2014., 18:38   #153
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Opet ne razumijem bas. Svaki port je zaseban i fura onoliko koliko je na njemu. Ne vidim i dalje u cemu je problem. 1 port fura 100mbs za internet, drugi 100mbs za lan. Problem?
Da je bolje gbit za lokalnu je, ali da je nuzno? Ne vidim zasto. Nije da se oni sabirno iskljucuju, pa ako ovaj fura 100mbs nijedan drugi nemoze nista.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2014., 19:25   #154
Veky
...
Moj komp
 
Veky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,950
Zna li netko moze li se i kako iskljuciti "Internet" lampica jer stalno svijetli crveno i zivcira me?
__________________
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2014., 19:30   #155
denied
Premium
Moj komp
 
denied's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,108
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Opet ne razumijem bas. Svaki port je zaseban i fura onoliko koliko je na njemu. Ne vidim i dalje u cemu je problem. 1 port fura 100mbs za internet, drugi 100mbs za lan. Problem?
Da je bolje gbit za lokalnu je, ali da je nuzno? Ne vidim zasto. Nije da se oni sabirno iskljucuju, pa ako ovaj fura 100mbs nijedan drugi nemoze nista.
Ako se kopira fajl između dva kompa to bi trebalo ići max.brzinom (nauštrb interneta) - to govorimo max. 11MB/s (to nije neka velika brzina).....Bolje da se nešto skopira za 5min nego za pola sata....
100Mb je u realnost max.11MB/s, dok je 1000MB negdje oko max.55MB/s (tako je meni bila barem).....

Naravno ako nešto krivo pišem, slobodno me ispravi (još i bolje)......

No morat ću ipak vratiti moj prijašnji ruter mada sam mislio da sam se jednog rješio
denied je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2014., 20:08   #156
iNoob
Game Collector
Moj komp
 
iNoob's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Viškovo (Rijeka)
Postovi: 363
Citiraj:
Autor Veky Pregled postova
Zna li netko moze li se i kako iskljuciti "Internet" lampica jer stalno svijetli crveno i zivcira me?
Ja sam zaljepio debelu crnu izolirku preko lampica. Ni malo svjetla ne prođe.
__________________
Trust me - I know what I'm doing!
iNoob je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2014., 21:00   #157
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Ako se kopira fajl između dva kompa to bi trebalo ići max.brzinom (nauštrb interneta) - to govorimo max. 11MB/s (to nije neka velika brzina).....Bolje da se nešto skopira za 5min nego za pola sata....
100Mb je u realnost max.11MB/s, dok je 1000MB negdje oko max.55MB/s (tako je meni bila barem).....
Sve 5. Opet ne vidim zasto je problem 100mbit port i optika? I nisam skuzio sto ti tocno znaci "naustrb interneta" ?

Svaki port, svoja brzina. Da je bolji gbit na lanu, je. Jeli nuzno? Pa ne bas. Neznam, nije mi jasno i dalje zasto router za optiku mora imat gbit port. Mozda se jednostavno ne razumijemo.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2014., 19:17   #158
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Na temi o ADB-u pisao sam nešto o svojoj lošoj parici i problemima koji su se pojavljivali svakih 2-3 mjeseca. Ove kišurine pogoršale su situaciju sa podzemnim kablom i došli smo na to da linija puca 10-ak puta dnevno. Tehničari su probali sve i jedino je još preostalo mijenjati podzemni kabel, što se očito neće dogoditi u dogledno vrijeme, ili spuštati brzinu. Konačno sam zatražio promjenu routera i dobio ZTE. On se na slaboj liniji bitno drugačije ponaša i veza ne puca (za sada). Ali kada se nagomila određeni broj CRC/HEC grešaka brzina padne sa 10.3 Mb na 6-6.5 Mb. Iako sam router pokazuje da se i dalje sinhronizirao na 12.2 Mb speedtest pokazuje brzine koje sam naveo. Kod mene se ovo smanjene brzine dogodi nakon 7-8 sati intentivnog surfanja, igranja, downloada sa nekoliko računala i mobitela. Router imam tek nekoliko dana i obično ga jednom dnevno restartam i veza se popravi. Bitno mi je da veza više ne puca i da je ping stabilan (zbog kućnih gamera). Probat ću ostaviti router upaljen što duže (unatoč manjoj brzini) da vidim dokle će to ići.

Moram napomenuti da sam u igru ponovo vratio ADB nakon što mi veza nije pucala sa ovim routerom i dobio 4 pucanja linije od 20 sati do ponoći.
Očito je da ovaj router puno bolje hendla loše linije. Slijedeći kandidat je SX763 kojeg sam upravo dobio od kolege.
Test bih učinio odmah, ali iz nekog razloga moram zvati operatera nakon izmjene routera. Kada sam mijenjao ZTE sa ADB-om i obratno to nije radilo iako su routeri imali sve postavke od ranije.

Evo, nadam se da ću nekom ovim pomoći. U zadnje vrijeme sve više kolega tuži se na probleme koje imaju na dosada besprijekornim linijama. Da li je problem u preopterećenosti infrastrukture ili neulaganju u mrežu ne znam, ali je očito da će routeri sa modemima koji dobro podnose loše linije biti veoma traženi.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2014., 20:21   #159
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Pa stavi te podatke linije, i ako mozes ajde bas ih stavi kad ga tek resetiras i kad ti pocnu problemi.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2014., 20:37   #160
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Ne vjerujem da ću uspjeti preko tjedna, ali za vikend ću probati skužiti o kojem se broju errora radi. Uglavnom tamo gdje je ADB pucao ovaj nastavlja raditi. Ostavit ću ga sad do kraja tjedna da vidim hoće li linija puknuti. Prvo sam mislio da se radi o automatskom smanjenju brzine na niži profil, ali tehničar mi kaže kako nema takve automatike na toj centrali i da se profili podešavaju ručno. Također me zanima da li će možda nakon određenog vremena podići brzinu jer pretpostavljam da će biti daleko manje errora na smanjenoj brzini. Na žalost za neku pravu diagnostiku trebao bih znati kako fukcioniraju stvari na strani centrale pa se sve zaključke donosim na osnovu zapažanja, a ne nekakvim inžinjerskim pristupom. Uglavnom ovo je za sada daleko stabilnije od ADB-a koji je u zadnjih tjedan dana imao preko 60 pucanja linije s tim da sam ga ručno gasio 3-4 puta dnevno jer se veza nije ponovo uspostavljala. ADB bi imao opterećenje CPU-a od 80-90% i jedino je reboot ili gašenje pomoglo.
herion je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.09.2014., 23:34   #161
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Ma adb je banana. Kad uhvatis stavi pa da vidimo. Znaci resetiraj, vidi parametre, spremi negdje, pa kad ti pocne rusenje brzine ponovo pogledaj i slika i to je to.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 12:54   #162
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Da li je neko složio dynamic dns? Ja sam kreirao account na dtdns-u i to posložio na routeru. Samo taj prvi put dns je updejtan na dtdns-u i ta mi adresa tamo stoji tjednima. Router uopće ne šalje update nakon promjene adrese.

EDIT:
kreirao sam novi account, ponovo konfigurirao dynamic dna na ZTE i adresa je OK. ali samo prvi put. nakon sada već 26 sati od izmjene imam staru adresu. čak sam rebootao router, ali ona prva adresa koju je pokupio nakon kreiranja accounta još stoji.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.09.2014. u 14:43.
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 14:55   #163
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,070
Ako imaš neki pc stalno u pogonu onda na njemu instaliraj onaj njihov sw koji odrađuje istu stvar.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 15:29   #164
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Evo da javim situaciju sa ZTE i slabom linijom. Veza ne puca definitivno za razliku od ADB-a. Tamo gdje bi ADB puknuo ZTE nastavlja, ali sa smanjenom brzinom (cca 6 Mb, umjesto 10 Mb). Očito je sve povezano sa korekcijom grešaka koju ZTE odrađuje bolje. ZTE smanjuje brzinu, a ADB-u se zauzeće CPU-a popne na preko 80% (inače je oko 10%) i tu je kraj svake priče.
Primijetio sam da pad brzine nije u vezi sa ukupnim brojem grešaka već u količini takvih grešaka u nekoj jedinici vremena.
Kada je zadnji put bio serviser prekrimpao je telefonski kabel koji ide u router. Novi router je pokazivao attenuation u downloadu od 34 dB, a prije je bilo 31.5. Mislio sam da je to normalno jer routeri nisu isti. Međutim jučer mi vrag nije da mira i promijenim kabel te dobijem 32 dB atenuaciju, a S/N mi je porastao za čitav dB. Za testiranje pustio sam skidanje s posla fajla od 18 GB. Taj sam file skidao i kada sam prvi put primijetio smanjene brzine. Tada sam imao 3700 CRC erora i 13.5 milijuna HEC grešaka. Ovaj put brzina nije pala i imao sam 365 CRC erora i 450.000 HEC grešaka. Sada, gotovo 14 sati nakon toga brzina, je OK, a broj grešaka CEC 379/HEC 469.000.
Ja bih za sada ovaj router tj. modemsku jedinicu preporučio onim koji imaju problema sa ADB om na lošim linijama kao alternativu. To se može dobiti za zamjenu od T-Coma. SX763 ću istestirati kada budem imao više vremena pa ću onda dati definitivnu preporuku. Inače ZTE pokazuje maksimalnu dobivu brzinu od 15,7 Mb, a ADB, koji sam opet na kratko uključio 14 Mb. Informacije radi kada sam prije 10-ak mjeseci uveo novu liniju ADB je pokazivao preko 18Mb.

PS
Cruiser, ni meni ne radi dtdns ako ti je to nekakva utjeha. Nisam se zezao sa ovim drugim (jedan je i komercijalan). Na žalost jedini stroj koji mi je 24/7 gore je Raspberry pi za kojeg nema clienta, a i link prema linux clientu je mrtav.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 19:28   #165
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Tamo gdje bi ADB puknuo ZTE nastavlja, ali sa smanjenom brzinom (cca 6 Mb, umjesto 10 Mb). Očito je sve povezano sa korekcijom grešaka koju ZTE odrađuje bolje. ZTE smanjuje brzinu,
Ne smanjuje ti router brzinu nego dlm, a svi tvoji testovi su nazalost uzaludni ako ne baratas istim pocetnim stvarima. Cim ti je brzina srusena, povecala ti se margina s kojom veza radi, te se normalno, i broj pucanja smanjio. Tako da je ocito zte radio s vecom marginom od adb-a.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 20:06   #166
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Iskreno, ne mogu reći da se kužim kako ADSL radi da bi o tom raspravljao, ali pazi ovako-brzina mi padne na 6 Mb, ali ruter pokazuje još uvijek cca 12250 Mb. Nazovem T-com i pitam zašto mi je došlo do pada brzine, ovaj to proslijedi nekim tehničarima i nakon minut-dva čekanja kažu mi da njima pokazuje kako je linija 12250 Mb. Bilo kako bilo, linija više ne puca i nadam se da neće doći do daljnej degradacije parice jer mi susjed kaže kako je on ispočetka imao MaxTV i 10 Mb, a sada je odustao od TV-a i još mu linije puca poput moje pa je sada na 4Mb. On se nije bunio i gnjavio za razliku od mene pa su na njemu primjenili najjednostavniji način rješavanja problema-spuštanje brzine.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 21:07   #167
Volume
Premium
 
Volume's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Šibenik
Postovi: 324
Pozdrav ljudi!

Neznam jeli ovo uopće prava tema za moje pitanje, ali s obzirom da sam vlasnik dotičnog ZTE rutera pitat ću ovdje pa će valjda netko znati odgovor
Inače u slobodno vrijeme volim baciti koju partiju Battlefielda pa mi je bitan što niži ping. Donedavno sam imao Siemensa i ping se prema njemačkim serverima kretao oko 25-30ms, a otkad sam dobio ovaj ZTE skočio mi je na 50-60ms na istim tim serverima.
Postoji li možda nešto u postavkama samog rutera što mogu promijeniti da se dobije niži ping? Čitao sam nešto po netu da je moguće isključiti nekakav Interleaving pa da bi to tribalo pomoći. To se isključuje u samom ruteru ili nekako drukčije? Ja tu opciju u postavkama rutera ne vidim nigdi...

Eto pa ako tko ima bilo kakav savjet bio bi zahvalan! Inače sam laik šta se tiče tih mrežnih problema i postavki pa nemojte zamjeriti
Volume je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 22:01   #168
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Nemam sad ruter ispred sebe, ali da li je u interleaving-u vidi ti se pod Device information=>Network interfaces=>xDSL (poprilici). Za tu stavku znam da vezu čini stabilnijom. Mislim da to ne možeš mjenjati već to dobiješ od DLM-a za vrijeme sinhronizacije. Kod mene je uključeno, a ne znam može li forsati da bude isključeno ako ih nazoveš. Doduše meni je tehničar spominjao nekakav gaming profile i kada ga je pustio prema www.srce.hr sam imao ping 9ms, a inače imam 15 ms. Navodno bez interleavinga linija puca na lošijim paricama, a takve kod nas izgleda prevladavaju.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 22:17   #169
Volume
Premium
 
Volume's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Šibenik
Postovi: 324
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Nemam sad ruter ispred sebe, ali da li je u interleaving-u vidi ti se pod Device information=>Network interfaces=>xDSL (poprilici). Za tu stavku znam da vezu čini stabilnijom. Mislim da to ne možeš mjenjati već to dobiješ od DLM-a za vrijeme sinhronizacije. Kod mene je uključeno, a ne znam može li forsati da bude isključeno ako ih nazoveš. Doduše meni je tehničar spominjao nekakav gaming profile i kada ga je pustio prema www.srce.hr sam imao ping 9ms, a inače imam 15 ms. Navodno bez interleavinga linija puca na lošijim paricama, a takve kod nas izgleda prevladavaju.
Da, pod data path up/down stoji interleaved. Taj gaming profil si zatražio preko telefona od njihovog tehničara da ga uključi?
Inače brzina mi je 4/0.5 i parica nije pitaj boga kako kvalitetna... Znači po tebi je to bolje ostaviti uključeno?
Volume je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 22:47   #170
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
ali pazi ovako-brzina mi padne na 6 Mb, ali ruter pokazuje još uvijek cca 12250 Mb. Nazovem T-com i pitam zašto mi je došlo do pada brzine, ovaj to proslijedi nekim tehničarima i nakon minut-dva čekanja kažu mi da njima pokazuje kako je linija 12250 Mb.
Neznam sta bi ti odgovorio jer nisam previse razumio sta si napisao. Ili je 6mb ili nije. U svakom slucaju, kako ti ruse brzinu, tako ti povecavaju marginu i veza moze radit s vise smetnji (to sto rade tvom susjedu). Sad ako oni kazu da je jos 12, a ti vidis 6, nisam siguran gdje vidis onda.

Citiraj:
Autor Volume Pregled postova
Čitao sam nešto po netu da je moguće isključiti nekakav Interleaving pa da bi to tribalo pomoći. To se isključuje u samom ruteru ili nekako drukčije?
To ti operater mora iskljucit, i da, bit ce ti brza veza, ali nestabilnija. Ako ti to parica podrzava super. Nisam vidio puno ljudi da stavljaju na fast, jer zakonski nikakav ping ti nemoraju garantirat, dok brzinu i stabilnost moraju, tako da ti radi pinga nemozes raskinut ugovor, ali mozes radi nestabilne veze.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2014., 00:56   #171
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Neznam sta bi ti odgovorio jer nisam previse razumio sta si napisao. Ili je 6mb ili nije.
Router pokazuje da sam spojen na 12256 Mb, a speed.net i još neki testovi pokazuje 6-7Mb. Kada sam nazvao support njima je također pokazalo da sam spojen na 12.256Mb. Valjda bi kod njih pokazalo da sam na nižoj brzini ako već router ne može dinamički promijeniti podatke o stvarnoj brzini.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2014., 14:55   #172
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Pa jel imas maxtv uz to i gdje si radio speedtest? Probaj zg, pa onda frankfurt. I da, oni bi vidjeli na sta si spojen.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2014., 15:00   #173
hrki
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: ZG - VŽ - KR
Postovi: 279
Od kad su mi zamjenili SX763 za ZTE pada mi brzina sa 10 na 3
Nakon palenja i gašenja modema vraća se na 10 al opet isto.
Danas su mi resetirali port pa cemo vidjeti.
Sa sx763 nije se nikad događalo
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2014., 08:36   #174
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Pa jel imas maxtv uz to i gdje si radio speedtest? Probaj zg, pa onda frankfurt. I da, oni bi vidjeli na sta si spojen.
Nema MaxTV-a. Speedtest vrtim reda radi. Pravi test je kada skidam nešto sa posla. Njega pustim kada osjetim kroz rad kako sve ide sporije, a obično i neki od klinaca počne urlati kako je sporo (vječiti update igara,Steam downloadi ,torrenti...). Interesantno je da nakon reboota routera speednet prema T-Com serveru radi dobro, a poslije znam dobiti 3-4 Mb dok u isto vrijeme test datoteke koje vučem iz firme imaju 6-7 Mb transfer. Uglavnom nakon svakog restarta speednet prema T-Comu je oko 10.4Mb da bi s vremenom pao na navedene vrijednosti.
Evo od zamjene telefonskog kabla nijednom nije usporilo. U tri dana imam 5 puta manje errora nego prije u jednom danu. A količina prenesenih podataka u tom periodu je daleko veća.

Citiraj:
Autor hrki Pregled postova
Od kad su mi zamjenili SX763 za ZTE pada mi brzina sa 10 na 3
Nakon palenja i gašenja modema vraća se na 10 al opet isto.
Danas su mi resetirali port pa cemo vidjeti.
Sa sx763 nije se nikad događalo
Kao što sam gore naveo, a i kolega sandokan napomenuo speedtest prema T-com-u serverima preko Ookle, kao i speedtest.ht.hr iz nekog razloga znaju pokazivati manju brzinu od stvarne. Osobito ovaj drugi. Ovo nisam primijetio na ADB-u.

PS
Hrki, koju brzinu pokazuje router kada primjetiš da brzina pala na 3Mbs?

Zadnje izmijenjeno od: herion. 30.09.2014. u 09:28.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2014., 23:24   #175
hrki
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: ZG - VŽ - KR
Postovi: 279
Nakon reseta porta, brzina je 10
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2014., 12:32   #176
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 187
pozdrav
zanima me ovaj ruter,pošto sam ga u fazi nabave
-kako radi,voip,portovi,dns adrese itd
-imali mogučnost upisivanja voipa pošto imam pasword za voip koji sam izvuko iz adb-a
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 12:30   #177
ivang80
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštela
Postovi: 33
Kolega radi vrhunski.
Portovi,dns i ima upisivanje voipa.
Eh sad pitanje je da li se i na koji nacin moze izvuc iz njega pass za voip nadam se da neko od kolega moze potvrdit.
I mene zanima jedna stvar da li se moze priko winscpa moze uci u prijemnik.
ivang80 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 15:09   #178
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 187
@ivang80
hajde molim te provjeri koliko tcp portova dozvoljava?
i ja imam pasword za voip samo mi bitno da se može upista..
i negde sam pročito da neradi ftp konekcija,sad neznam jesam sanjo (mislim na spajanje sa winscp u drugi uredjaj dreambox i sl)
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2014., 16:10   #179
ivang80
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštela
Postovi: 33
To ti radi sve i ftp konekcija kao i port forwarding.Mene jedino zanima kako iz zte-a izvuci pass za voip.A sto se tice upisa za voip moze.
ivang80 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2014., 01:42   #180
prozor
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Otočac
Postovi: 4
Evo da i ja napišem sa kakvim se problemom već mjesec dana susrećem kod ovog modema (ZXDSL 931WII), t-com MAX2S paket.

Primjetio sam da se prilikom upload-a videa na youtube smanjuje brzina downloada i to puno.

Kad ne šaljem brzine su slijedeće: ping/down/up - 38/10,46/0,7, a kad šaljem onda su slijedeće: ping/down/up - 749/2,6/0,31 provjeravano sa ookla, a sa speedtestom od t-com: ping/down/up - 743/0,99/0,27.

A kad stavim modem TG782 rezultati su: ping/down/up - 29/10,43/0,66, a kad šaljem video, na njemu su rezultati: ping/down//up - 58/10,41/051. Na TG782 nije t-com software.
Prijavio sam kvar, čekam novi modem.
Da li se još kome ovako nešto događa?
prozor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na