Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.09.2017., 15:22   #1411
FitzTN
Premium
Moj komp
 
FitzTN's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Samobor, HR
Postovi: 1,371
Brzina je 18-23, kako kada, tako da nije to stavka.
Zapravo mi ga nije žao rashodovati, stvarno je odlično poslužio, to mi je jedan od najstarijih dijelova HW koji je u funkciji, ali vidim da ga još uvijek prodaju redovito u maloprodaji .

Kako sam u postupku prelaska s Amisa na T-Com, sad je spojen Amis WAN na Linksys LAN i to radi savršeno. Sad sam spojio dodatno T-Comov ZTE (192.168.2.1 255.255.255.0 DHCP off) LAN to LAN na Linksys (192.168.1.1 255.255.255.0 DHCP on) i računala iz mreže ga vide/ne mogu pristupiti.

U Linksysu imam za podesiti pod Advanced routing ovo:
Static Routing
Destination LAN IP: 192.168.2.1 ili 192.168.2.0
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.2.1
Interface: LAN & Wireless

Kako god, javlja "Invalid static route!" i neda savati postavku. Pročitao sam na jednoj stranici da neki Linksys/Cisco imaju bug koji neda savati nikakve postavke i javlja takvu grešku i da se pokušaju unesti neke googlove static route 8.8.8.8 ali ni to neda savati sa istom porukom.

Kad odjavim Amis i budem imao samo T-Com, updatat ću firmware i vidjet jel onda radi, ako ne ostaje samo ZTE na testu .
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 15:38   #1412
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,099
Ako ja nisam nešto zabrijao, zar nebi trebalo postaviti:
Static Routing
Destination LAN IP: 192.168.2.1 ili 192.168.2.0
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
Interface: LAN & Wireless
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.09.2017., 15:52   #1413
FitzTN
Premium
Moj komp
 
FitzTN's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Samobor, HR
Postovi: 1,371
Je, al ne pomaže
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 16:44   #1414
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,471
mislim da si ti jedina osoba koja ima wrt54gl a NEMA linux na njemu.

strp'se dok ne prebaciš na tcom.
staviš ih u isti subnet, jedan kabel iz njhivog routera u wan port i to ti je za net, drugi kabel u lan port i on ti je za pristup modemu. tako je meni uredno radilo sa svim providerima ikad, dok god je modem u bridge modu sa ugašenim dhcp-om.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2017., 18:10   #1415
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,471
kako se podešava QoS za wifi na ovoj kanti?

te da li je moguće podesiti nezavisno QoS za odvojene ssidove?

npr ssid "turisti" na 10/1 i privatni koji ne bi bio limitiran?

hvala
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2017., 18:59   #1416
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,912
Nisam već dugo na zte ali lani ta opcija nije radila uopće

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 21.09.2017. u 20:49.
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2017., 21:34   #1417
FitzTN
Premium
Moj komp
 
FitzTN's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Samobor, HR
Postovi: 1,371
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
mislim da si ti jedina osoba koja ima wrt54gl a NEMA linux na njemu.

strp'se dok ne prebaciš na tcom.
staviš ih u isti subnet, jedan kabel iz njhivog routera u wan port i to ti je za net, drugi kabel u lan port i on ti je za pristup modemu. tako je meni uredno radilo sa svim providerima ikad, dok god je modem u bridge modu sa ugašenim dhcp-om.
Eto, više nisam jedina osoba, DDWRT je gore
Ima puno previše opcija

ZTE još nije u bridge modu, ali Tehnicolor (Amis) je, a sve skupa radi s metodom "2 kabla".

Linksys 192.168.1.1
ZTE 192.168.2.1
Tehnicolor 192.168.1.254

Sad imam dva neta, samo na klijentu postavim gateway 192.168.1.1 ili 192.168.1.2 Barem do idućeg petka kad isključuju Amis/Vip

Hvala na pomoći
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2017., 17:10   #1418
goran1985
Ili jesi ili nisi
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: vrgorac
Postovi: 392
Jučer su mi kod majke u kući iz Tcoma zamijenili router, stavili ovaj Zte. Razlog: nakon stalnih prigovora i javljanja kvara te nakon promjene 30m kabla do kuće ostalo im je još to, kao bolji je od tg782i pa smo pristali.

Sad za posljedicu imam to da se nijedan od 3 laptopa neće spojiti bežično na njega, te jedan AP, ne vide ga uopće. Mobiteli se mogu spojiti.

Koje podatke/postavke routera trebam reći da mi se pomogne?
__________________
Emocije su za*ebane...
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2017., 19:24   #1419
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,986
U Wlan - Basic postavkama provjeri da ti je Mode: IEEE 802.11 G + n,
mozda imas samo IEEE 802.11n Only ukljucen...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2017., 20:41   #1420
goran1985
Ili jesi ili nisi
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: vrgorac
Postovi: 392
Odabrano je "Mixed (802.11b+g+n)...
__________________
Emocije su za*ebane...
goran1985 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.10.2017., 21:08   #1421
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,986
Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Sad za posljedicu imam to da se nijedan od 3 laptopa neće spojiti bežično na njega, te jedan AP, ne vide ga uopće. Mobiteli se mogu spojiti.

Koje podatke/postavke routera trebam reći da mi se pomogne?
Sa nekim alatom na mobitelu (Wifi Analyzer) ispitaj koji su ti slobodni (ili najmanje optereceni) wiFi kanali, pa u routeru fiksno izaberi neki slobodan. Izbjegavaj kanale 12 i 13, jer ga neki (americki) uredjaji ne mogu vidjeti/primati.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2017., 15:05   #1422
goran1985
Ili jesi ili nisi
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: vrgorac
Postovi: 392
Hvala ti, do kanala je bilo. Bio je na 13.
__________________
Emocije su za*ebane...
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2017., 18:01   #1423
golfw12
Premium
Moj komp
 
golfw12's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 354
planiram se vratit sa iskona na tcom zbog magenta usluge, pa me zanima ako je netko skoro uzeo internet od njih koji ruter je dobio (zte, speedport,neki drugi), te kakav im wifi domet? nadam se bolji nego na sadašnjem Zyxelu
__________________



CPU: AMD Ryzen 5 2600@3.4GHz@ CM Hyper 212X

MBO: ASUS PRIME X370-PRO

RAM: 2 x 8 GB DDR4 3200Mhz CL16 Kingston HyperX Predator RGB

GPU: MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB

SSD: Adata SP550 240GB

HDD: Seagate 1TB, Sata III

PSU: Corsair RM650X 650W

CASE: Cooler Master CM 690 III

MONITOR: DELL P2414H

MOUSE: Logitech MX518 Batman Edition

KEYBOARD: Logitech K200

PERIPHERY: RAZER Goliathus Control Alpha

OS: Windows 10 Home x64

PRINTER: HP LaserJet Pro M12w

CONNECT: T-Com VDSL 30/6 Mb Flat




CPU: Intel® Core™ i5-8250U@1.6GHz

RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400Mhz

GPU: Intel® UHD Graphics 620

HDD: 256 GB M.2 SSD

PSU: HP 90W

LCD: 1.920 x 1.080 FHD-Display SVA

OS: Windows 10 Home x64

golfw12 je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2017., 16:31   #1424
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 207
Može li se u zte ubaciti neki drugi ddns provider dtdns mi se ne updata a dyn se plaća

Zadnje izmijenjeno od: Doktor-X. 31.10.2017. u 16:37.
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 20:14   #1425
euromatik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: SR
Postovi: 20
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
našao sam na netu par fw-ova od drugih providera:

flasha se tamo pod administration > software upgrade

neki ruski fw:
izgleda da je adsl annex a, neznam za vdsl, nemam ga pa neznam ako radi na t-com. Ima dosta više opcija, login je superadmin/zteadmin123

V2.0.00.RUSS
https://www.dropbox.com/s/45civpmc4jm9vi0/931VII_v2000russt04_firmware.bin?raw=1

orig link: ovjde

ote grčki provider fw:
ista stvar annex a, za login nisam siguran da li superadmin/zteadmin123 radi, ali admin/admin bi trebalo.
Ima izgleda iste opcije ko ovaj russ, samo što još ima support za 3g modem, ali radi jedino sa ZTE 3g modemima, probao sam neki huawei, ali ne radi.

V2.0.00.OTET05
https://www.dropbox.com/s/fiphe60uxktx3ye/931VII_v2000otet05p1_firmware.bin?raw=1

orig link: ovdje

Inaće ako ne napravite factory reset kod mijenjanja fw-a, ostane stari config, pa onda npr na t-com fw radi superadmin login ko na russ.

i još sam dumpao sam cijeli flash iz svog zte, pa sam izvukao van t-com fw da se može nazad vratiti na t-com fw:

V2.0.00.CROATT02
https://www.dropbox.com/s/jivcfwmlqjwmeh2/931VII_v2000croatt02_firmware.bin?raw=1

Flashanje novog fw traje jedno 5 minuta, treperi power ledica.

p.s.

ko si želi napraviti backup cijelog flasha, logirajte se u telnet i uđite u shell po proceduri napisanoj par postova iznad.
zatim treba spojiti usb stick, i kroz shell izvršiti:

Code:
cat /dev/mtdblock0 > /mnt/usb1_1/mtdblock0
(ovaj usb1_1 je najcesce gdje se mounta usb, može biti drugačije, pogledajte sadržaj /mnt/ prije izvršavanja)

Radi i unbrick web od bootloadera, pa se i kroz to može flashati fw:
procedura na openwrt wiki
Jedina je razlika da je ip adresa rutera 192.168.1.254
Probao sam da uradim preko telneta backup flasha na ZTE H367N ali posle komande dobijem samo ovo (USB mi je usb1_1):



euromatik je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 20:49   #1426
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 730
To je uredu, file bi trebao biti kreiran na usb sticku.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 20:56   #1427
euromatik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: SR
Postovi: 20
ima fajl na USB-u mtdblock0 od 128 kilobajta
euromatik je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 21:15   #1428
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 730
To je novi zte v4? Ako je onda su drugačije particije, izvrši "dmesg" komandu i "cat /proc/partitions" i stavi output ovdje, možda mogu vidjeti tako koja je za cijeli flash.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 21:24   #1429
euromatik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: SR
Postovi: 20
euromatik je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 21:34   #1430
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,099
Pretpostavka da je u ovom najvećem mtdblock1 ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 21:49   #1431
euromatik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: SR
Postovi: 20
Jel to zanači da treba komanda
Code:
cat /dev/mtdblock1 > /mnt/usb1_1/mtdblock1
euromatik je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 21:54   #1432
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,099
A po logici stvari da.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 22:08   #1433
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 730
Izgleda da nema jedna particija za cijeli flash, najbolje je da od 0 do 11 napraviš backup.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2017., 22:14   #1434
euromatik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: SR
Postovi: 20
Probao sam:
Code:
cat /dev/mtdblock1 > /mnt/usb1_1/mtdblock1
euromatik je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2017., 10:36   #1435
euromatik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: SR
Postovi: 20
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
Izgleda da nema jedna particija za cijeli flash, najbolje je da od 0 do 11 napraviš backup.
Misliš svaka komanda posebno:
Code:
cat /dev/mtdblock0 > /mnt/usb1_1/mtdblock0
cat /dev/mtdblock1 > /mnt/usb1_1/mtdblock1

i tako do mtdblock11......ili.....?
na mtdblock1 prijavljuje error.
euromatik je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2017., 01:04   #1436
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 730
da tako je, probaj sa dd tool ako je instaliran:
Code:
dd if=/dev/mtdblock0 of=/mnt/usb1_1/mtdblock0
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2017., 08:21   #1437
euromatik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: SR
Postovi: 20
Nema instaliran dd tool.

Zadnje izmijenjeno od: euromatik. 05.11.2017. u 00:45.
euromatik je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2017., 18:16   #1438
euromatik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: SR
Postovi: 20
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
da tako je, probaj sa dd tool ako je instaliran:
Code:
dd if=/dev/mtdblock0 of=/mnt/usb1_1/mtdblock0
jel možeš možda na osnovu ovoga da provališ komandu za backup fw?




euromatik je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 20:28   #1439
Danijel Dane
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Gospić
Postovi: 60
Poštovanje, Da li je moguce spojiti ZTE 931VII sa TP link TL-MR3420 na nacin da ZTE je kod telefonske uticnice a na njega spojen TP link koji je u drugoj sobi i na njega racunalo?
Danijel Dane je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 21:21   #1440
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,099
Znači htio bi da TL-MR3420 radi kao Universal repeter ili Client?
Sad sam na mobu, mislim da nemože.
Provrti susjedne teme, xy puta smo nabrajali koji bi uređaji tu igrali.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na