Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.04.2017., 01:32   #1351
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Ako su uređaji spojeni žicom (Lan) onda to nije traženi (WiFi) Repeter mode nego vulgaris switch + AP.

Radit će i taj ZTE samo sa ispravnim parametrima, postavi mu:
- IP=192.168.0.2 (mora biti u istom nizu kao gl. router)
- Subnet=255.255.255.0
- DHCP Server=Disable
- odabrati da koristi manualno postavljene DNS servere, Primary=192.168.0.1, Secondary=8.8.8.8
- po želji (ako ti treba) prebaci da Lan3 i Lan4 budu u istoj grupi (bridge) kao Lan1, Lan2 i WiFi
- WiFi postavljaš po želji
- uređaje spajaš po Lan1 - Lan1 principu

That's all

Eto kolega bio brži, samo sa malo drugačijim konfigom
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 11:40   #1352
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Sve sam napravio po vašem uputstvu, uhvati se pa nestane wifi /neće se konektirati/. Pogledam u one postavke i vidim da su se pod Port Binding postavke vratile na početne, ponovno ih postavim /submit pretisnem/ i vrate se. Povezao sam kabelom lan4 na Homebox t. - sa lan4 na ZTE 931 VII. Zašto ne pamti postavke?, nov je ZTE, dugo nekorišten. Kod mene ne piše primarni DNS server nego DNS server1 IP adress (192.168.0.1), a za sekundarni sam stavio znači na DNS server2 IP adress 8.8.8.8., tamo na DHCP START IP adress stavio 192.168.0.2 a na DHCP end IP adress 192.168.0.150, na DHCP sam skinuo kvačicu, za zaštitu sam stavio VPA2-PSK, u modem ZTE sam ušao sa administrator a u pass. sam stavio onaj !tc0MhtZTEE40NE......vidim da mi je u Bridge modu i na NAT u je kvačica, na kraju izbaci povezivanje sa tom mrežom nije moguće, na ZTE 931 VII svijetli Power, LAN4 i wlan zelena žarulja, da probamo još neke postavke?

Zadnje izmijenjeno od: Dusan. 18.04.2017. u 12:56.
Dusan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.04.2017., 13:20   #1353
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Jesi prvo resetirao ZTE na tvornicke postavke. Mora ti biti u ROUTER modu, a ne u BRIDGE modu rada.
Za upute koje sam ti ja napisao trebas LAN kabel na ZTE spojit na WAN port, a ne na LAN4, jer taj port je po defoltu postavljen u bridge za IPTV, isto kao i LAN3.

Ako ces koristit upute koje ti je napisao kolega Nikky, onda na ZTE koristi iskljucivo LAN1 ili LAN2 portove NE LAN4!

DHCP Server na ZTE mora biti iskljucen, a u Homeboxu stavi DHCP START IP na 192.168.0.10! IP adresa drugog routera (192.168.0.2 na ZTE) mora biti fiksna tj. izvan DHCP podrucja prvog (Homebox) routera.

Sljedece, samo za probu, iskljuci NAT na ZTE i taj router se ne mora spajat na nikakvu mrezu, jer je on vec SPOJEN cim ih povezes LAN kabelom.
Bitno je da je GATEWAY na ZTE postavljen na IP adresu Homeboxa, tj na 192.168.0.1

Obrati paznju de se nacin koji sam ti ja predlozio razlikuje od nacina koji ti je Nikky predlozio, pa nemoj mijesat pojedina podesavanja. Kolega Nikky ti je savjetovao nesto jednostavniji nacin za koji ne trebas radit (niti je vazan) "Port Binding", samo pazi da spajas routere po principu LAN1 prvog u LAN1 drugog. Tada automatski imas internet na LAN2 ZTE-a, a trebao bi ga imat i na SSID! WiFi-a.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 18.04.2017. u 16:25.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 16:37   #1354
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
I gdje smo zapeli ?
Jel to radi ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 19:59   #1355
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Ne radi, spaja mi se jedan uređaj, drugi 2 neće. Ovaj koji se je spojio ako se diskonektaš ponovno se ne možeš konektirati. Mislim da sam sve napravio kako treba. Možda je do modema.

Zadnje izmijenjeno od: Dusan. 18.04.2017. u 20:17.
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 20:08   #1356
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Onda ukljuci i postavi dodatno DHCP Server na ZTE, samo pazi da se ne preklapaju adrese.

Recimo, za primjer:
Na Homebox-u postavi DHCP Server range (start to end IP address)
Start DHCP IP 192.168.0.50 - End DHCP IP 192.168.0.100

Zatim na ZTE-u postavi
Start DHCP IP 192.168.0.101 - End DHCP IP 192.168.0.199

Restart Homebox-a, pa kad se digne restart ZTE-a i onda se probaj spajat.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 20:29   #1357
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Aha, "spaja mi se jedan uređaj, drugi 2 neće."
Znači da ti treba varijanta koju opisuje Prezime a to je da ZTE radi u WAN Router mode (ako to može).
To znači da treba:
- "izvadit" Lan4 iz "MaxTv" grupe i definirati ga kao WAN
- na takvom WAN portu ide DHCP Client
- Lan stranu (Lan1, Lan2, Lan3 ako se prebaci / oslobodi, WiFi) vratiti na 192.168.1.1
- na takvoj Lan strani vrati / uključi DHCP Server
- treba biti upaljen / aktivan Routing - NAT između WAN porta i Lan strane
- DNS postaviti manualno ali sada na prvo mjesto ide 8.8.8.8 od Google

Ostalo neka kolega nadopuni.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 21:32   #1358
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Znači da ti treba varijanta koju opisuje Prezime a to je da ZTE radi u WAN Router mode (ako to može).
To znači da treba:
- "izvadit" Lan4 iz "MaxTv" grupe i definirati ga kao WAN
Taj router ima posebni WAN port uz 4 LAN porta.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2017., 21:38   #1359
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Aha, nije mi dopao šaka.
U međuvremenu misterij manje - više riješen.
Zafrkava ga šta se neki klijenti hoće a neki neće spojit na ZTE.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2017. u 01:46.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 11:31   #1360
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Ma nije, nijedan klijent se neće spojit, ako se i spoji nakratko kada ga dekonektiraš neće se ponovno konektirati. Siemens sx 763 su zakon imam 3 instalirana, jedan u DB, drugi u app. za turiste a treći u taverni svi lan kablom povezani sa homebox t. koji je na tavanu /svi 4 perfekt rade/, ovo sranje ZTE 931 VII neće da ga je..š, odustao od njega. Jučer cijeli dan visili na njemu probali varijantu Prezime i variantu Nikky. Htio sam i njega imati da tako rečen na vezi jer ima neke mogućnosti koje Siemens nema. Hvala svima ali nismo uspjeli.

Zadnje izmijenjeno od: Dusan. 19.04.2017. u 11:40.
Dusan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.04.2017., 11:42   #1361
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
@Nikky
Neznam u cem bi mogao biti problem kod njega, ali za njegove potrebe - samo mu treba prosirenje WiFi-a - ja bi koristio (i koristim u viksi) jeftini i jednostavni "dedicated" repeater. Kod takvih jednostavnih za podesavanje spravica neme nikad problema i domet im je veci od bilokojeg jeftinjara routera.

Koristim Gembird WNP-RP-002 velicine Powerline adaptera, jednostavan za podesit i na njemu rade svi klijenti besprekorno. Navedeni je nesto skuplji od slicnih jer ima i LAN port, koji je meni glede CS-a neophodan
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 11:49   #1362
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Prezime - do ovih Siemensa SX763 i ZTE 931 VII sam došao besplatno, da trebam platiti sigurno bih tako i ja razmišljao. Hvala ti svejedno.

Zadnje izmijenjeno od: Dusan. 19.04.2017. u 11:54.
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 11:50   #1363
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor Dusan Pregled postova
ovo sranje ZTE 931 VII neće da ga je..š, odustao od njega.
Zanima me, jel si probao varijantu da mu ukljucis i definiras DHCP Server?
Na taj nacin sam spojio kod frenda u kaficu dva ZTE-a (prvi i drugi router su ZTE) i ti rade tako vec dve godine bez problema..
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 11:57   #1364
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Da tu varijantu sam i ja proba, probao i Nikky na team vieveru kada je bio. Nikakve promjene nabolje nisam vidio. Možda je do ZTE modema??
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 12:02   #1365
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Mozda, jer bi trebao uredno radit na oba nacina. Nesto mu je mozda sa wifi-em u banani...
Iako vidim da si odustao, pretpostavljam da te i dalje zanima zasto nece proradit. Ja bi na tvom mjestu jos probao, (samo za probu da se ustanovi dio koji ne radi uredno) iskljucit wifi zastitu i vidit jel ima razlike.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 12:07   #1366
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Nema problema ako netko želi preko Team v. imate na liniji i homebox i ZTE, samo recite. Ja obično ako mi nešto neide, pauza 3-4 dana onda opet oko njega. Inače ZTE mi služi za ubacivanje imagesa u dm8000 jer kod ubacivanja - logiranja u dm8000 Siemens zaj....va pa dobro dođe ZTE, tako da svaka vrsta služi kada zatreba. Ja bi ga rado naštima ali...
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 12:27   #1367
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Jesi probao jel ti net uredno radi preko LAN2 porta kad spojis Homebox na LAN1 ili WAN? Ako tako radi onda mu je "Switch" dio uredan, pa te samo WiFi dio zeza...

Ja imam original T-Com Firmware za njega, pa ti ga mogu poslat da ga flash-as preko njegove opcije za "Software Update". Ako hoces probat posalji mi svoj mejl na PM, pa cu ti ga poslat. FW je cca 7,6MB...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 16:30   #1368
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor Dusan Pregled postova
Da tu varijantu sam i ja proba, probao i Nikky na team vieveru kada je bio. Nikakve promjene nabolje nisam vidio. Možda je do ZTE modema??
A mozda je samo do tvog podesavanja WiFi-a na ZTE-u?

Da slucajno ne podesavas WiFi da radi kao samostalni repeater?
Za upute koje smo ti dali kolega Nikky i ja, wifi NE SMIJE biti podesen kao repeater, jer to nece radit uredno.

WiFi moras podesit da ima vlastito ime (SSSID) i da radi na vlastitom slobodnom kanalu (NE NA AUTOMATIK IZABRANOM!)
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 16:35   #1369
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Nije mu taj slučaj, ne koristi WPS (kvazi repeter) nego kao AP vulgaris.
Pa ima negdje u temi da neki android - i imaju blema u spajanju na ZTE.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 16:41   #1370
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Prezime - nisam štimao da radi na vlastitom kanalu ali naravno SSID sam dao drugi naziv i naravno drugi passwd. Inače ovi SX 763 su svi na automatik. Ni problem probat i dat mu vlastiti kanal a ne automatski da izabere, kud li sriće da je to.

Probao dodjeliti /11/ kanal ali opet isto. Prvi se put konektira kada ponoviš ni slučajno.

Zadnje izmijenjeno od: Dusan. 19.04.2017. u 16:57.
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 17:48   #1371
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Prezime, evo sada sam mu promjenio softwer, probao sam čak i bez passworda da vidim da nije u tom djelu greška, međutim ista stvar. Mislim da sam ok zamjenio softwer po uputi. Ma ako nije do modema ima da nađem-o razlog i nemogućnost konekta nakon prvog uspješnog pokušaja.
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 18:59   #1372
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Nekim Android mobitelima je problem spajanje na ZTE WiFi opcenito, kad je na routeru ukljucen IPv6. Da se to rijesi, treba na ZTE-u iskljucit IPv6. Da to iskljucis napravi konfiguraciju prema slikama:



Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 19:49   #1373
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Hvala ti na trudu Prezime ali ništa ni nakon ovog, proba sve kako je na tom postu, ne ide.
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 20:31   #1374
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Da bi te postavke bile primjenjene moras prestartat ZTE!

Jel imas uredno net na LAN2 portu ZTE-a?

Jel mozes postat ScreenShot tvoje WiFi postavke sa "Path:Network-WLAN-Basic", da vidim kako ti je to slozeno?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2017., 22:33   #1375
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Prezime - homebox t. ima IP 192.168.0.1 i ima ograničenje IP od 192.168.0.10 do 192.168.0.200.
Na lan2 mi dolazi lan kabel iz homebox t.




Zadnje izmijenjeno od: Dusan. 19.04.2017. u 23:03.
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2017., 00:48   #1376
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
WiFi ti je identicno podesen kao i na drugom routeru kojeg sam frendu podesavao, pa kako njemu uredno radi, trebao bi i tebi...

U LAN postavkama stavi "DHCP End IP Address" na 192.168.0.250 i ukljuci kvacicu na "Enable DHCP Server" pa ces imat podeseno kako kod mene.

Kad ti se prvi put mobitel uredno spoji, provjeri koju je IP adresu dobio, da li od ZTE-a ili od Homeboxa, da vidis koji /ciji DHCP je u igri.

Jel imas koji mobitel na kojem mozes fiksno upisat potrebne IP adrese za spajanje, a ne da ih dodjeljuje (neki) DHCP? To se na vecini mobitela moze konfigurirat pod naprenim wifi opcijama. Vidi jel s tim mobitelom postoje problemi sa naknadnim spajanjem?

Jel ti se laptop moze uredno spojit na WiFi ZTE-a i kako je konfiguriran (Fiksne IP adrese ili Automatic)?

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 20.04.2017. u 00:53.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2017., 07:59   #1377
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Nakon što sam uključio DHCP i nakon što se konektirao na wifi vidim na mobitelu IPv4 adresu 192.168.0.203 znači to je IP od ZTE. ali ima ispod 3 kom IPv6 adresa jedna je fec0;;7022:b08f:f55.eeed. Laptop se neće zakačiti na wifi, poruka ne prepoznaje mrežu. Na tabletu se neće konektirati i piše poruku - Status: Privremeno izbjegavanje loše veze. Da nije do tog IPv6, dali da isključim Fireval?
Sada se konektirao i u drugom pokušaju, nema više one 3 IPv6 adresa, samo jedna.
Još jednu stvar primjećujem, kada se konektiram iz wifi ZTE na wifi homebox t. mobitel ne mjenja IP adresu /192.168.0.203/, je to ok.
Kada spojim lan kabelom laptop i LAN1 na ZTE modemu internet veza je u redu.

Kada gledam koliko treba podešavanja i koliko ima sranja na tim starim ZTE 931 VII treba DATI DIPLOMU za rad homeboxu turbo /ZTE MF283+/ na kojem sve radi: ne treba mu nikakva parica, 3 repetora, telefon, cs, iptv i još mnogo toga a da ga uopće nije trebalo podešavati samo promjeniti passworde na wifi i na ulaz u homebox i uštekati se - kapa dolje.

Zadnje izmijenjeno od: Dusan. 20.04.2017. u 10:46.
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2017., 16:08   #1378
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Firewall na ZTE mozes iskljucit, jer ti je ukljucen vec na Homeboxu.
Ocito je IPv6 na ZTE glavna smetnja...

Potrazi na laptopu u Properties Lan kartice i WiFi kartice opciju "Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) i to iskljuci na obje kartice. Vjerujem da ce se onda wifi laptopa uredno spajat na ZTE.

Btw, koji OS vrtis na tom laptopu?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2017., 16:12   #1379
Dusan
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 136
Windows 10 tku.
Dusan je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2017., 16:19   #1380
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
U tom grmu lezi zec
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na