Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.10.2016., 15:05   #1171
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
Ne treba ti uopće pokušavati podešavati ACS kad oni taj uređaj nemaju / ne podržavaju.
Već smo naveli da se Internet relativno lako podesi, problem je sve ostalo.
Moraš "kopati" i izvuči sve (šta više) postavke iz origigi TC788 v2, a onda vidit kako ih primjeniti / postaviti ovamo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2016., 22:15   #1172
TheBEaST
Premium
Moj komp
 
TheBEaST's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Varaždin
Postovi: 628
Pozdrav svima, imam jedan specifičan problem pa me zanima koje su mi još mogućnosti za isprobavanje. Oprostite na dugom postu, ali mislim da je bitno kako bi znali dati savjet.

ZTE ZXDSL 931VII mi je smješten u radnoj sobi sa kompom.
Do dnevne sobe imam nekih 10-tak metara, Smart tv je spojen sa WIFI i radi relativno ok na youtube i sl. Tu itamo zna pisati učitavanje, ali ne prečesto.

Dugo sam odgađao max-tv jer mi se neda vući cca 20m+ mrežnog kabla iz radne sobe prvo gore na tavan pa da se spustim kroz bužir od koaksijanog kabla i napravim mrežnu utičnicu iza TV-a.

Pa sam uzeo powerline adapter TP-Link 2010Kit u tu svrhu. Spojio sam na jednom i drugom kraju adaptere u zasebne utičnice i radi super. Iz rutera na komp dobivam max 32Mbit/s, a toliko sam izmjerio i laptopom na adapteru kod Tv-a. Dok spojim Max-tv na powerline adapter radi sve ok.

Ono što me muči je slijedeće:
Želio bih spojiti i smart tv preko tog istog powerline adaptera. Imam TP-Link WR743ND koji mi skuplja prašinu pa ga pokušavam iskoristiti da glumi switch, da ne uzimam one male s 5 portova.
Spojio sam mrežni kabel iz powerline adaptera na onaj plavi priključak TP-Link rutera - WAN/Internet. U Lan portove sam spojio za probu laptop i maxtv prijamnik.
Na laptopu dobivam brzinu 32Mbit/s, ali Max tv nakon dosta učitavanja, update, provjeravanja i sl ne želi raditi i izbaci neku grešku.

Da li bi se ikako moglo složiti i da max-tv i smart-tv budu spojeni s tim istim powerline adapterom ili tu nema pomoći?
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.10.2016., 12:56   #1173
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Mislim da to nece ici po istom LAN kabelu. Ovako kako imas spojeno, ili imas internet ili maxtv, jer svaki treba zasebnu liniju. Zbog toga su i portovi na routeru podjeljeni u dva dijela, jedni za internet, drugi za maxtv.
Jel bi se to moglo izvesti sa dva powerline kompleta, neznam...

Imas i drugo rjesenje koje je mozda jednostavnije, ako ti telefonske uticnice to dopustaju, da stavis router i maxtv prijemnik kod televizora, pa powerline-om dovedes internet do kompa.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 30.10.2016. u 13:06.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2016., 13:28   #1174
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
E tu je zaheb jer se std. u gl. routeru odvajaju Lan portovi za MaxTv i Internet / kućna mreža.
Nisam siguran hoće li ovakav trik upaliti ali vrijedi pokušati:
- nabavi / posudi neki mrežni switch i stavi ga kraj ZTE
- spoji mrežni kabel ZTE Lan1 > switch 1. port
- spoji mrežni kabel ZTE Lan4 (MaxTv) > switch 2. port
- spoji mrežni kabel powerline1 > switch 3. port

- spoji mrežni kabel powerline2 > WR743ND Lan1
- spoji mrežni kabel MaxTv box > WR743ND Lan2
- vidi jeli MaxTv proradio / uspio proći

- spoji mrežni kabel smart-tv > WR743ND Lan3
- vidi jeli smart-tv uspio izaći na Internet, lako moguće da će mu trebati postaviti fiksne ip adrese, npr. IP=192.168.1.240, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1, DNS1=192.168.1.1, DNS2=8.8.8.8

- ostaje sami WR743ND, njemu stavit npr. IP=192.168.1.241, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1, DNS1=192.168.1.1, DNS2=8.8.8.8
- njegov AP po želji a da je različit od gl. routera

Baš me interesira bili / hoće li ovaj trik upaliti.
Ako to ne prođe onda ćeš morati presložiti opremu kako je kolega poviše napisao.
Javi rezultat.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2016., 13:33   #1175
TheBEaST
Premium
Moj komp
 
TheBEaST's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Varaždin
Postovi: 628
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Mislim da to nece ici po istom LAN kabelu. Ovako kako imas spojeno, ili imas internet ili maxtv, jer svaki treba zasebnu liniju. Zbog toga su i portovi na routeru podjeljeni u dva dijela, jedni za internet, drugi za maxtv.
Jel bi se to moglo izvesti sa dva powerline kompleta, neznam...

Imas i drugo rjesenje koje je mozda jednostavnije, ako ti telefonske uticnice to dopustaju, da stavis router i maxtv prijemnik kod televizora, pa powerline-om dovedes internet do kompa.
Da, sve mi je to jasno. Mislio sam jedino s obzirom da ovaj ruter nema posebno označene portove za MAXtv da će ići možda oboje, ali da griješim u nekim postavkama i slično.
Ovaj ruter ima 4 žuta LAN porta i crveni WAN port.

Opcija koju predlažeš nije izvediva jer nemam blizu TV telefonske utičnice.
Preko tavana bi jedino mogao spustiti telefonski kabel, ali isto tako i mrežni što sam u uvodu napisao.
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2016., 13:45   #1176
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
Citiraj:
Autor TheBEaST Pregled postova
Da li bi se ikako moglo složiti i da max-tv i smart-tv budu spojeni s tim istim powerline adapterom ili tu nema pomoći?
Pa TP-Link 2010Kit provodi preko sebe 4 parice tj. 8 zica ako se ne varam ?

Zbaci nekom logikom bi trebalo ici ovako:

ZTE ZXDSL 931VII - LAN1 ( internet )
ZTE ZXDSL 931VII - LAN4 ( maxtv )

Skrimpat kabl koji ce povezati 2010Kit sa LAN1 i LAN4 na ZTE ZXDSL 931VII.

Ovako treba izgledati onaj kraj kabla koji ide u TP-Link 2010Kit.



Za internet/smart tv trebaju nam pinovi: 1,2,3 i 6.

Pinove 4,5,7 i 8 mozemo iskoristiti za max tv ! Kako ?

Pa ljepo... znaci drugi kraj kabla rastaviti i na njemu ce biti 2 konektora na kraju. Jedan konektor ce ici u LAN1 a drugi u LAN4 ZTE ZXDSL 931VII.

Pinove 4,5,7 i 8 spajati u konektor identicno rasporedu pinova 1,2,3 i 6 !

Znaci kada se gleda konektor ovako spojiti:

4->1
5->2
7->3
8->6

Na kraju cemo dobiti 2 obicna LAN kabla na jednom kraju a na drugom sto ide u TP-Link 2010Kit full 8 zica LAN kabl.

Sada na drugom kraju TP-Link 2010Kit-a treba napraviti istu stvar, isti kabl koji ce imati 2 konektora na izlazu TP-Link 2010Kit-a i onda izlaz sa pinovima 1,2,3 i 6 moze ici direktno u komp/tv ili router kakav pa dalje po zelji.

Izlaz sa pinovima 4,5,7 i 8 koji su fizicki skrimpani po rasporedu izlaza 1,2,3 i 6 idu direktno u max tv prijemnik.
Ako TP-Link 2010Kit provodi svih 8 zica ovo 10000% mora raditi.
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 30.10.2016., 14:24   #1177
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
Ovo šta govori silver_tip - dijeljenje mrežnog kabela u dva bi moglo igrati da je PowerLine deklariran tj. da ima GB mrežu koja podrazumijeva korištenje svih parica.
Međutim kolega je naveo da ima TL-PA2010 KIT > specs > http://www.tp-link.com/en/products/d...specifications
na žalost "samo" 100 MB i lako moguće da je spojeno / koristi samo dvije parice (1-2 i 3-6) šta i je 100 MB.
Zato mislim da u konkretnom slučaju silver_tip - ovo rješenje nebu radilo
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2016., 14:45   #1178
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
Zato sam i napisao ako jer nemamo info koliko zica provodi...

U svakom slucaju i to se da isprobati prije tako da skrimpa 2 kabla.
Jedan kraj normalan sa pinovima 1,2,3 i 6 a drugi kraj skrimpa sa pinovima 4,5,7 i 8 u normalnoj poziciji po difoltu.

Tako napravi i za drugu stranu TP-Link 2010Kit-a... 4,5,7 i 8 iz njega a na drugom kraju je 1,2,3 i 6.

To je 10min posla... ako mu prolazi sve po paricama 4 i 5 tj. 7 i 8 onda ce raditi.

Nebih rekao da TP-Link 2010Kit nema sposobnost provoditi svih 8 zica i da je zato 100Mbps nego bih prije rekao da nije 1Gbps zbog mogucnosti slanja te brzine kroz zice od struje tj. same tehnologije prijenosa.

Znaci uopce se ne radi o brzini Ethernet Port-a nego o tome dali prenosi 4 ili 8 zica... Tko kaze da mora biti 1Gbps ako provodi svih 8 zica ?
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 30.10.2016., 15:06   #1179
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
Ma da, jedno je mogućnost slanja odr. brzine kroz žice od struje, a drugo je mrežna (Lan) strana.
Al onako tehnički / proizvođački, čisto sumljam da su mu parice 4-5 i 7-8 uopće spojene tj. u funkciji ...
No dobro, neka čoek proba.

Prije bi mu mogao "proći" ovaj trik opisan u #1174 postu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2016., 19:13   #1180
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor TheBEaST Pregled postova
Opcija koju predlažeš nije izvediva jer nemam blizu TV telefonske utičnice.
Preko tavana bi jedino mogao spustiti telefonski kabel, ali isto tako i mrežni što sam u uvodu napisao.

S napomenon da ti je moguci izbor izmedju jednog telefonskog kabela i DVA mrezna kabela, za to sto zelis ostvarit.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.10.2016., 23:11   #1181
TheBEaST
Premium
Moj komp
 
TheBEaST's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Varaždin
Postovi: 628
Hvala svima na prijedlozima, probat ću posuditi negdje switch pa da probam ovo što je Nikky predložio.

Ako to ne upali, otići ću da mi skrimpaju kablove kao što je predložio silver_tip jer nemam kliješta za posuditi.

S time da mogu MAXtv mogu dobiti na bilo kojem lan portu jer nema posebno naznačeno da su portovi 3 i 4 samo za to(evo slike s neta). Probao sam spojiti u portove 2,3,4 i sa svima radi.
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 15:36   #1182
TheBEaST
Premium
Moj komp
 
TheBEaST's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Varaždin
Postovi: 628
UPDATE problema:

Probao sam ovu metodu koju je Nikky predložio sa switchem uz glavni ruter, ali ništa od toga. Na drugoj strani powerline adaptera nema mreže, probao sam i direkt s laptopom na powerline adapter bez onog drugog rutera, ali je sve mrtvo.
Probao sam onda laptop spojiti na switch s ove druge strane i tu normalno radi, tako da nije do switcha. Očito powerline nebre prenijeti na drugu stranu kod tv-a i maxtv prijamnika upotrebljiv signal, nego sve zblesira.

Ima smisla onda da negdje skrimpam ova dva kabla kao što je silver_tip predložio ili? Nemam kliješta ni ništ, tak da bi trebao otići do nekog servisa da mi to skrimpaju, ali valjda ne bi trebalo biti preskupo za tak nešto...
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 16:22   #1183
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
A ništa, preostaje ti "djeljenje" Lan kabela u dva 100 Mb linka.
Možeš cvikat pa krimpat, treba istu stvar napraviti na oba kraja kabela,
jedan bi bio sa std. bojama, 1 - orange/white, 2 - orange, 3 - green/white, 6 - green
drugi bi bio, 1 - blue/white, 2 - blue, 3 - brown/white, 6 - brown

Ako je problem doći do krimp kliješta onda imaš gotovo rješenje,
trebaš 2 x > https://www.links.hr/hr/adapter-delo...45-z-053512325
i 2 x > https://www.links.hr/hr/adapter-delo...45-z-053512342

Pri spajanju samo pripaziš šta si pustio kroz koju "stranu".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 20:37   #1184
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Jel tako kroz LAN razdjeljeni signali trebaju zajednicki signal (IPTV&Net) proturit kroz strujne zice, il sam nesto krivo shvatio? Ako trebaju oba signala ici kroz iste strujne zice, to 99% nece radit.

Ako pak radi, izgubio sam okladu
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 21:18   #1185
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
Ah, treba čitati sa razumijevanjem
Ovo "dijeljenje" radi samo za Lan kabel, kad imaš provučen kabel od točke a do točke b a trebaš dva.
Nitko ne spominje PowerLine u toj kombinaciji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 23:04   #1186
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
Citiraj:
Autor TheBEaST Pregled postova
Nemam kliješta ni ništ, tak da bi trebao otići do nekog servisa da mi to skrimpaju, ali valjda ne bi trebalo biti preskupo za tak nešto...

Covjece pa kupi si krimp kljesta... pa neces ih u grob odnjeti sa sebom ?
Pa 50kn su...

http://www.adm.hr/product.asp?produc...&code=16050ADM

Vise ces platiti te kojekakve điđi-miđi adaptere koji cesto znaju gubiti spoj ili u servisu da ti krimpaju. Citajuci tvoj prvi post i koliko zica imas nije da ti nece i kasnije mozda trebati.

Da ne krimpas bez veze vec gotove kablove sa 2 + 1 krajem prvo testiraj svoj powerline jer i dalje neznamo dali provodi svih 8 zica ili samo 4.

Citiraj:
U svakom slucaju i to se da isprobati prije tako da skrimpa 2 kabla.
Jedan kraj normalan sa pinovima 1,2,3 i 6 a drugi kraj skrimpa sa pinovima 4,5,7 i 8 u normalnoj poziciji po difoltu.

Tako napravi i za drugu stranu TP-Link 2010Kit-a... 4,5,7 i 8 iz njega a na drugom kraju je 1,2,3 i 6.

To je 10min posla... ako mu prolazi sve po paricama 4 i 5 tj. 7 i 8 onda ce raditi.

Ako radi tako onda znaci da provodi i putem 4,5,7 i 8 zica.

Najjednostavnije ce ti biti presjeci kakav gotov LAN kabl sa 8 zica po pola i uzemes 2 konektora, raspetljas odsjeceni kraj kabla i izdvojis zice 1,2,3 i 6 te ih zakrimpas u konektor ali fizicki na mjesto 4,5,7 i 8 zica.

Zica 1 ide fizicki u konektor na mjesto zice 4.
Zica 2 ide fizicki u konektor na mjesto zice 5.
Zica 3 ide fizicki u konektor na mjesto zice 7.
Zica 6 ide fizicki u konektor na mjesto zice 8.

Tako i za drugi komad odsjecenog kabla, turis onda u powerline i vidi jel radi goli net ili goli max tv.

Ako sve stima onda sve ovo zaboravis i kupis si UTP kabl u zeljenoj duzini i napravis po uputama gore kako sam napisao.

Nema gotovih rjesenja u ovakvim situacijama, pa nije ovo nuklearna fizika... nemos tu rjesit problem tipa instal, next, next... odrasti, napravi si sam i budes se bolje osjecao a mos se i zeni pohvaliti da si slozio kabl
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 23:22   #1187
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,737
Ma kakva klješta, to će mu trebati u najboljem slučaju 2-3 puta u životu.
Neka ode do najveće centrale u gradu, tamo gdje se parkiraju T-Comova vozila i daj nekome u džep 10kn da ti to napravi.
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 23:27   #1188
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
I onda ćeš mu ti provući kabel sa konektor(ima) kud mu je već provučen kabel ?
Dajte malo promislite prije nešto predložite / napišete
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 01:27   #1189
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ah, treba čitati sa razumijevanjem
Ovo "dijeljenje" radi samo za Lan kabel, kad imaš provučen kabel od točke a do točke b a trebaš dva.
Nitko ne spominje PowerLine u toj kombinaciji.
Ah.., silly me
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 02:09   #1190
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
Nego... ako mu se vec neda krimpati ili se boji da ce prste zgnjecit kljestima posto ima TP-Link WR743ND koji podrzava WDS Bridge zar nebi takva 2 mogla prenjeti max tv ?

U teoriji bi WDS Bridge WiFI link trebao raditi ako ce biti solo za max tv a onda neka powerline koristi za net s time da na izlazni kraj moze staviti kakav switch ili bilo koji glupi ISP router koji ima 2 i vise LAN portova tako da i smart tv ima neta.

Znaci iz ZTE ZXDSL 931VII salje jedan LAN na powerline a drugi na TP-Link WR743ND ali ne u WAN nego ga spaja u njegov LAN pa WDS Bridge. Na drugom kraju iz drugog WR743ND sa LAN u max tv.
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 02:31   #1191
spitfire83
spava mi se
Moj komp
 
spitfire83's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 325
Koliko znam wlan iptv bridge ne radi u praksi iako u teoriji zvuči moguće. Ja san prije par godina probava s 2 Siemensa. Ako netko uspije svakako javite konfiguraciju
spitfire83 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 09:44   #1192
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 712
IPTV wlan bridge ce ti raditi samo ako i kroz bridge guras VLAN od IPTV-a

Sent from my C2 using Tapatalk
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 12:01   #1193
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
A šta u pravilu kod konfiga od ISP - ova nije
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 15:37   #1194
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,928
kako na ovom ruteru promjenit DNS servere? ja tu opciju ne vidim odnosno jedinu koju nadem je pod local network / dns / dns i tu ukucam 2 custom, ali nakon reboota device-a vidim pod status da su opet defaultni od tscuma (195.29.247.162/195.29.247.161)?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 18:24   #1195
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 712
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A šta u pravilu kod konfiga od ISP - ova nije
Jako ovisi o provideru,no većina koristi VLAN tagging za IPTV promet.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2016., 14:22   #1196
Marin!!!
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 165
Pozdrav!
Imam problem koji ne mogu riješiti.
U zadnje vrijeme nestaje struje i kod ponovnog dolaska max tv radi a internet ne. Uskličnik stoji i ne miče se. Ne mogu ući niti na 192.168.1.1.
SZK kaže da kod njih izgleda da sve radi ali su poslali tehničare koji su promijenili router i sve je radilo do ponovnog nestanka struje. Nakon toga isti problem. Kako ne mogu ući u postavke tražio sam sam službu za korisnike da napravi tvornički reset ali nije pomoglo.
Ima tko kakvu ideju?
Marin!!! je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2016., 16:47   #1197
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,071
Očito ga nestajanje struje blesira, usput je pitanje jeli uredno pamti cijeli konfig / postavke ili ih gubi.
Ne bi smio gubiti postavke sa nestankom struje / napajanja.
Svakako probaj nekako riješiti napajanje nekim ups - om.
Ako su nestajanja kraća od cca 1 sec. može pomoći bolje / kvalitetnije napajanje koje eventualno "preživi" te kratke prekide napajanja.

Ako nemaš negdje spremljeno / zapisano na SZK saznaj user / pass za Internet konekciju, trebali bi to dati bez problema.
Slijedi igrokaz sa winsima da unatoč "uskličniku" otvoriš web konfig i provjeriš / postaviš navedeni user / pass za internet.
Alternativa je da ga pokušaju ponovo konfigurirati preko remote.

Kada Internet ponovo proradi i imaš pristup web konfigu, provjeri jeli sve podešeno kako treba,
nakon toga nađi opciju da na komp spremiš konfig routera na komp (jedan file).
To ti kasnije služi da na istom mjestu ubaciš konfig u uređaj + eventualni reboot te na brz i jednostavan način imaš ispravno operativno stanje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2016., 18:43   #1198
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor Marin!!! Pregled postova
Ima tko kakvu ideju?
Kad se meni nesto slicno dogodi, iskljucim ga iz struje na minutu, pa kad se ponovno digne sve je po starom, tj sve normalno radi.

Probaj ga iskljucit iz struje pa onda iskljuci LAN kabel od MaxTv-a (iskljuci iz struje i prijemnik Maxa) i provjeri jel ces nakon kaj se rooter ponovno potpuno ukljuci, imat normalni pristup routeru i jel ce ti net proradit. Ako je sve OK, samo prikljuci natrag kabel od MaxTv-a i pricekaj koju minutu pa onda uljuci prijemnik Maxa...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2016., 19:40   #1199
quantum112
Premium
Moj komp
 
quantum112's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: .
Postovi: 88
Ja uopće ne uspijevam otvoriti portove na ovom routeru. Stavio sam fiksnu IP 192.168.1.2, otvorio port 3478 (nešto za Steam game server) i ništa, svi alati pokazuju zatvorene portove koji god da pokušam otvorit.

Firewall u Windowsima isključen, u routeru isključen, T-Com FW isključen... zaključujem da je jednostavno uzaludno.
quantum112 je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2016., 20:30   #1200
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Kako kontroliras jel je doticni port otvoren, sa svog kompa, tj. iz mreze iza routera? Prilicno nepouzdna ametoda...
Za tocne rezultate ispitaj jel doticni port otvoren preko nekog drugog routera, ili pomocu moba na GSM 3/4G mrezi. Naravno, moras prethodno pogledat koji IP ti je T-Com dodijelio.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na