Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.07.2016., 01:14   #1081
Mar
Suit up!
Moj komp
 
Mar's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Šibenik
Postovi: 5,632
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Zaboravi Speedšrot, nije otvoren / otključan, nema funkcije koje ti trebaju ...
Idi uzmi TL-WR843ND, podesi u Universal Repeter za 5 min. i pjevaj uz pivo.
A kakve ovo ima veze sa ZTE temom ?

Da li WR841ND može poslužiti za isto?
__________________
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
- Barney Stinson
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2016., 02:04   #1082
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 250
Jeli itko otkrio kako radi qos? Smart tv mi uzima 3mb dl brzine, a nitko negleda youtube, vecinom je maxtv. Sada bi ogranicio nekako tu brzinu s 3mb na 0.5 ili 1, jer s mojom vezom je cak i 3 previse..
baTman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.07.2016., 13:16   #1083
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,986
Pa na kaj taj "smart tv" trosi toliko brzine? Iskljuci to na tv-u, ili ga iskljuci s neta dok ti nije nasusna potreba. To ti je puno lakse nego na tom routeru podesit QOS da uredno radi.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2016., 14:52   #1084
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,109
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Da li WR841ND može poslužiti za isto?
Nisam siguran da 841 ima u pameti Universal Repeter, cijene su im slične a sa 843 si siguran da će raditi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2016., 19:00   #1085
hrki
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: ZG - VŽ - KR
Postovi: 279
ZTE u bridge i koji preporucate da spojim na njega?
Da ima gigabit lan/wan i 2,4 + 5 GHz wifi a/b/g/n
pozz
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2016., 19:49   #1086
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,109
Bilo je par tema "Koji router" pa potraži / vidi, zavisi i za koliko nofčića.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2016., 21:12   #1087
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 723
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nisam siguran da 841 ima u pameti Universal Repeter, cijene su im slične a sa 843 si siguran da će raditi.
Pa 843 ti je 841 sa POE.

Staviš OpenWRT gore i radiš što god hoćeš.
Samo si ograničen 100 mbitnim portovima
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2016., 21:26   #1088
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,109
Da ako će se zezat sa alternativnim fw, gore sam govorio o mogućnostima stock fw.
Sa stock fw 843 ima nešto više mogućnosti / opcija, uključujući Universal Repeter odnosno da mu je "ulaz" preko wifi (kako su nazvali WISP Client Router mod rada).
Inače smo par puta navodili razlike, nije samo POE, 843 ima hladnjak na SoC - u, itd.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2016., 11:45   #1089
Viperus
Premium
Moj komp
 
Viperus's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 729
Upravo sam dobio novi ZXDSL 931VII V4.0.


Piše na njemu 2008-2016, i GUI je vizualno dosta bolji. Vjerojatno se naši stari routeri ne mogu nadograditi na tu novu verziju, pošto piše HW version 1.1.0. Od novosti, vidim bolji support za USB uređaje i 3G stickove.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	novi-zxdsl931vii.png‎
Views:	295
Size:	52.5 kB
ID:	16816  
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2016., 21:00   #1090
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 1,443
Jel zna itko jel još uvijek lutrija dobivanje speedport/zte ili za VDSL dijele novi zte?
Naime, Thompsonu je otpala antena pa se nadam zamjeni.
Pretpostavljam da je novi zte bolji od speedporta?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.07.2016. u 22:06.
kopija je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.07.2016., 22:03   #1091
Viperus
Premium
Moj komp
 
Viperus's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 729
Imao sam taj speedport na 10 minuta (ubrzali su mi na 30mbit, ali mi je upload i dalje ostao isti. Došli tehničari sa novim speedport routerom i bila je ista stvar. I tada sam imao opciju birati speedport ili ZTE.) ZTE mi se činio lakši za konfigurirati. Možda griješim, ali ZTE mi se čini bolji, pogotovo taj upgrade ZTE-a.
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2016., 17:24   #1092
grizli1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Daruvar
Postovi: 90
Postoji li način limitirati brzinu na SSID2 za goste? Također imam i sx 763 sa DD WRT-om ali nisam uspio upogoniti qos na njemu...
grizli1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2016., 21:11   #1093
ilje
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: SB
Postovi: 114
jel zna ko kako na ovom modemu podesit QoS ja vise ne znam sta da pokusam
dal nesto krivo pisem il ovo ne radi
hocu za ssid 2 na wlan podesit pola brzine neta al ne ide nikako



EDIT: nije valjda da nitko ne zna da li ova opcija radi na modemu ili ne ?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.08.2016. u 21:18.
ilje je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2016., 21:20   #1094
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,109
Ne bi bio ni prvi ni zadnji uređaj od operatera kojima QoS ne radi ili ne radi nikako ili su složili po svom (šta njima treba) a da tvoj custom ne prima.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2016., 13:16   #1095
back2quick
Banned
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 442
ima li negdje generički fw za prvu verziju ovog rutera? s tcom fw obično kod prebacivanja wifi na 40mhz se ruter zglupira i ne dozvoljava pristup preko wifia.
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2016., 03:18   #1096
miroRovis
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
miroRovis je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2016., 03:20   #1097
miroRovis
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
Ako bude odgovora, a ja dalje ne odgovaram ni nakon više dana, onda se nisam uspio logirati, kako sam već danije imao problema...

Miro
miroRovis je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2016., 09:24   #1098
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,109
Na žalost ni prvi ni zadnji uređaj sa njihovom (custom) fw verzijom,
taj na sreću još dobro radi kad usporediš šta su napravili sa Speedšrot biserom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2016., 16:45   #1099
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,114
bok svima, selim se sa speedport teme na ovu jer su mi donijeli zte i naravno ni ovdje nisam presretan sa wifi

naime, kroz admin panel sam stavio ove postavke



i rezultat je ovakav



8. kanal jer 1 i 6 su susjedi okupirali no mislim da nije problem u kanalu jer sam odma kraj rutera, signal je pun, a n300 je samo nakon reboota nekoliko minuta, onda padne na ispod 150 i tu varira od 117 do 144

takoder sam primjetio da mi na mobitelu sad puno duze treba da otvori stranice ili ucita neki sadrzaj nego sto mi je trebalo dok sam na speedportu bio, ali na laptopu mi jednako brzo ucitava kao prije

sta mi je ciniti? bridge + asus ruter?

edit: wifi kartica u laptopu je Intel AC 7265 i zadnji driveri

Zadnje izmijenjeno od: vacs. 27.08.2016. u 16:52.
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2016., 18:41   #1100
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,109
Za regiju stavi nešto iz EU pa ćeš imati na raspolaganju 1 - 13 kanale.
Band With stavi na Auto (20/40), zavisi kako ima definirano - pametnije je tako da se prilagođava uvjetima okoline i klijentima nego forsirati 40.

Jel postoji (koristiš) više SSID - a ?
Probaj pogasiti sve osim jednog glavnog SSID, mnogi routeri imaju problema kada se definira / aktivira više SSID - ova (čitaj obično loša pamet).
Vezano na ovo SSID Isolation prebaci na Off.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2016., 19:30   #1101
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,114
bilo je prvo na hrvatskoj pa sam isao probati sa usa, ista stvar je
nema auto, samo 20 ili 40Mhz

ne, samo jedan ali imam dva ap-a i ovako to izgleda



ne vjerujem da oni stvaraju problem jer dok sam imao speedport sa 038fw drzalo mi je kraj rutera svih 300Mbit bez dropova
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2016., 19:51   #1102
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,794
Ja sam na Speedportu imao dobar wifi na mobitelu, čim sam se prebacio na ZTE stranice duže otvara itd., ali npr update skida istom brzinom.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2016., 21:14   #1103
japa
Premium
Moj komp
 
japa's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Apsurdistan
Postovi: 232
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Ja sam na Speedportu imao dobar wifi na mobitelu, čim sam se prebacio na ZTE stranice duže otvara itd., ali npr update skida istom brzinom.
Nema bezveze speed u imenu.
japa je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2016., 23:37   #1104
vedranzeman
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Kloštar Podravski
Postovi: 973
Moja pretpostavka zašto vam na ZTE sporije otvara stranice na mobitelu je IPv6 koji je uključen u novijim verzijama Androida i ne može se ugasiti bez rootanja.
ZTE vjerojatno po defaultu ima upaljen IPv6 DHCP server, dok Speedport pretpostavljam nema.

Rješenje je ugasiti IPv6 DHCP u postavkama routera (u "starom" ZTE-u za to treba biti ulogiran kao admin: Network-LAN-IPv6_DHCP Server) ili ga ostaviti upaljenog ali ukucati adrese IPv6 servera koje nedostaju (na "starom" se može kao user pod: Application-DNS Service-DNS).

Recimo Google IPv6 DNS serveri:
Code:
2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844
Za one koji to misle riješiti na (rootanom) mobitelu, možete to riješiti old school ili potražite neki od appova na Storeu.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2016., 10:51   #1105
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,114
probao sam sa gasenjem IPv6 u ruteru i ista stvar je na mobu...u 8 od 10 slucaja mu treba izmedu 5 do 10 sekundi da ucita sadrzaj, u ostala dva puta ucita normalno kroz sekundu dvije

sto se tice wifi dropa, probao sam i odvojiti kanale da mi se ruter ne sijece sa ap-ima ali ista stvar

Zadnje izmijenjeno od: vacs. 30.08.2016. u 14:14.
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2016., 23:12   #1106
miroRovis
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Na žalost ni prvi ni zadnji uređaj sa njihovom (custom) fw verzijom,
taj na sreću još dobro radi kad usporediš šta su napravili sa Speedšrot biserom.
Sliedeći post koji sam pripravio, je pod predpostavko da je, kako je u mojem slikopisu:
http://www.croatiafidelis.hr/foss/ro..._Izvornik.webm
i kod drugih koristnika. Ako sam dobro razumio, a puno razboritih i korstnih postova ima od tebe, vjerujem da si vrlo naprjedan u računalstvu, ne radi se o osakaćenosti samo mog ZXDSL931VII routera...

Jedan od "hall of fame" auktora iz razdoblja nastanka iptables (IP-tabela), Oskar Andreasson, u dokumentu na kojeg se još uviek poziva i upućuje kao na koristno, ako ne i nužno čtivo svima koji žele izgraditi vlastiti Linux poslužitelj/router, Oskar Andreasson, piše (
podpun tekst nađite na izvornoj lokaciji:
https://www.frozentux.net/iptables-t...tml#NATCAVEATS
):
Citiraj:
Autor Oskar Andreasson

Caveats using NAT

As we have already explained to some extent, there are quite a lot of minor caveats with using NAT [...]

The main problem is certain protocols and applications which may not work at all [...]

The second and smaller problem is applications and protocols which will only work partially [...]

The third, and largest problem, in my point of view, is the fact that the user who sits behind a NAT server to get out on the internet will not be able to run his own server.

It could be done, of course, but it takes a lot more time and work to set this up.

In companies, this is probably preferred over having tons of servers run by different employees that are reachable from the Internet, without any supervision.

However, when it comes to home users, this should be avoided to the very last.

You should never as an Internet service provider NAT your customers from a private IP range to a public IP. It will cause you more trouble than it is worth having to deal with, and there will always be one or another client which will want this or that protocol to work flawlessly. When it doesn't, you will be called down upon.

Vjerujem da većini naprjednih čtioca PCEkspert foruma nije potrjeban prievod gornjeg. Ali zacielo mnogim namjernicima jest... Pa, ako ste naprjedni i ne treba vam, preskočite moj prievod kojeg ovdje za manje naprjedne pišem.

Citiraj:
Autor Oskar Andreasson

Neki caveat-i[*] kod uporabe NAT-a

Već smo donekle objasnili, prilično je manjih caveat-a kod uporabe NAT-a [...]

Glavni je problem što bi neki protocoli i aplikacije mogli uobće ne raditi [...] [**]

Drugi i manji problem je što neke aplikacije i protocoli rade samo djelomično [...] [**]

A treći, i najveći problem, prema mojem mišljenju, jest činjanica da koristnik koji sjedi iza NAT poslužitelja i želi dosegnuti van k svjetskom međumrežju ne će moći imati vlastiti poslužitelj.

Moglo bi se i to izvesti, naravno, ali je puno više vrjemena i truda potrebno za to.

U tvrdkama, to je vjerovatno poželjnije nego imati tone poslužitelja koje razni uposlenici imaju i koji su sa svjetskog međumrežja dosežni, a bez nadzora nad njima.

Međutim, kad govorimo o kućnim koristnicima, ovo treba izbjegavati koliko je ikako moguće.

Nikad ti, kao pružatelj mrežnih usluga, ne bi trebao NAT-irati svoje koristnike/kupce iz privatnog razpona IP adresa u javne IP adrese. To će ti prouzročiti više štete nego što vriedi truda to izvesti, i uviek će biti ovaj ili onaj klient koji će trebati da ovaj ili onaj protokol radi bezpriekorno. I kad ne bude radilo, tebe će se kriviti za to.

A sad "u glavu". Ovaj modem/router nalazite samo u postkomunističkim zemljama. Tu serija ZTE ZXDSLxxxyy, možete naći u Rusiji, u Poljskoj i nekim drugim (ali samo bivšim komunističkim) Europskim zemljama, izpravite me ako griešim, molim... (Ne schmoogle-am, nego rabim duckduckgo.com tražilicu, pa se naravno informiram nešto slabije, ali bar me malo teže i slabije bulk-collect-ira NSA, najbolji prijatel Sergeya, Larryja, i Erica Schmooglea, velikih moralnih nakaza prividno, vrlo prividno i lažno: liepih lica.)

Jer je to cviet Kinezkoga režimà cenzùre, koji ovi režimi rado uvoze (jer su i te kako veliki dionici vlasti u sjeni u Hrvatskoj bivši udbaši i ini...)!

S tim modemom/routerom nema načina, neprobojno je skriveno od koristnika, u vlastitom računalu, da saznate na kojoj ste IP adresi kad ste spojeni na međumrežje ("Internet").

Muku mučim već nekoliko tjedana da izgradim vlastiti Gentoo Linux router koji bi, spojen na ovaj router, preko sebe spajao bilo koje drugo računalo iz mog stana...

Dobro veli Oskar Andreasson!
Citiraj:
Autor Oskar Andreasson
[...] Koristnik koji sjedi iza NAT poslužitelja i želi dosegnuti van k svjetskom međumrežju ne će moći imati vlastiti poslužitelj.
Doista je tako! Ma nema tog tutoriala na mreži za SNAT ili MASQUERADE koji radi za moj ZTE komunistički-sviet-cenzure ZXDSL<931VII-kod-mene-i-mnogih-čtioca> slučaj! Opovrgnite me molim vas, dajte poveznicu na tutorial koji vriedi za ZXDSL! Jer:
Citiraj:
Autor Oskar Andreasson
Moglo bi se i to izvesti, naravno, ali je puno više vrjemena i truda potrebno za to.
Eh, sad, razumiem da mora biti tako u tvrdkama:
Citiraj:
Autor Oskar Andreasson
U tvrdkama, to je vjerovatno poželjnije
nego imati tone poslužitelja koje razni uposlenici imaju i koji su sa svjetskog međumrežja dosežni, a bez nadzora nad njima.
Ali, ali, ali!
Citiraj:
Autor Oskar Andreasson
Međutim, kad govorimo o kućnim koristnicima, ovo treba izbjegavati koliko je ikako moguće. Nikad ti, kao pružatelj mrežnih usluga, ne bi trebao NAT-irati svoje koristnike/kupce iz privatnog razpona IP adresa u javne IP adrese. To će ti prouzročiti više štete nego što vriedi truda to izvesti, i uviek će biti ovaj ili onaj klient koji će trebati da ovaj ili onaj protokol radi bezpriekorno. I kad ne bude radilo, od tebe će se kriviti za to.
Ma briga njih, dragi moji Hrvati (ili barem državljani, kao i drugi čtioci), briga njih za muke pri sprovođenju nekih inače normalnih naprjednih računalnih tehnika koj njihovih koristnika, kao što su vlastiti poslužitelj i vlastiti router!

Ono što oni moraju imati, pod svaku cienu, jest kontrola kakvu Kinezi imaju nad svojim građanima. Prdnut ne možeš u Kini a da to komunjare na vlasti ne saznaju, a ponekad moraš valjda i da bi pljunuo imati dopuštenje!

Kakva (tvoja, makar i privrjemeno) vlastita adresa. Pa nije ona tvoja, što ti je, vlastnik je T-konj! Ti ne smieš znati koja ti je!

Ne bez (relativno) velikoga truda! Velikog, jer to je nešto što je inače, kod većine modema/routera za male, obične, normalne koristnike u zapadnim demokracijama, pa i u većini zemalja cielog svieta, koristniku razpoloživo čim to zatraži, iz vlastitog računala, bez odlaženja na ikakve myip.com adrese...

Dosta UDBe, dosta UDBe! Ili ima čtioca koji ne razumiju da se ovdje radi o cenzuri?

On meni ne da da ja izradim svoja iptables pravila, nego mi nudi svoje, prihvaćam: state-of-the-art, sučelje ("interface"); najbolji državni Kinezki mozgovi ga radili!, prihvaćam!... (A zašto? Ma zato jer on to može snimiti, a ne bi nužno mogao u mom računalu: podpuno kontrola!)

Ali gledajte koliko su naši još dalje otišli: u slikopisu u kojem bez teksta prikazujem (
slobodno ga uporabite, dajem ga, evo ovim tekstom u javnu domenu, odričem se auktorskih prava nad istim, malo je to bilo truda...) koje usluge u diagnostici je T-konj oduzeo ovom modemu/routeru:
http://www.CroatiaFidelis.hr/foss/router/ZXDSL931VII/
http://www.CroatiaFidelis.hr/foss/ro..._Izvornik.webm
) u slikopisu u kojem bez teksta prikazujem za koliko toga, a sve u svrhu podpunije kontrole nad koristnicima, je T-konj osakatio i ono što Kinezi inače nude, jer su taj uređaj vjerovatno namjenili, ili pokušali namjeniti, izvozu na zapad; pa bi čak i bio isti prolazno-uporabljiv u tvrdkama...

[Ali gledajte koliko su naši još dalje otišli], pogledajte za koliko toga je T-konj osakatio ovaj modem/router, u tom slikopisu!

A ovo je najbitnije. To jako dobro znam, jer nikamo na mrežu ni ne idem bez snimanja trace-a, a i screencast-anja, čim se spojim online (a radi toga što su mi htjeli podmetnuti da sam slao spam:
http://www.croatiafidelis.hr/foss/ce...a0ce25.en.html
http://www.croatiafidelis.hr/foss/ce...5398a1.en.html
https://forums.gentoo.org/viewtopic-...6.html#7682770

Kako ja to radim svaki naprjedniji Linux koristnik može lahko vidjeti u skriptu na:
https://github.com/miroR/uncenz
)
[A ovo je najbitnije.] Funkcionalnost za koju sam ovdje:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...37#post2960029
-- zapravo u poveznici odanle: http://www.croatiafidelis.hr/foss/ro...II/README.html , sasvim na dnu --
rekao da bi mi mogla jako nedostajati jest:

( Da donje sliedite, morate, negdje sa prvih stranica, 3 ili 4-ta stranica ili tamo negdje, skinuti priručnik:

SJ-20110324090655-002-ZXDSL 931VII (V2.0) VDSL2 Modem Maintenance Management Manual_341202.pdf )

Citiraj:
8.5.3 Mirror Configuration

Short Description

Perform this procedure to execute the mirror configuration.

Context

If the mirror configuration is performed, the packets at the WAN side will be copied to the specified LAN interface, and it can be used for the network analysis and troubleshooting.

To execute the mirror configuration, perform the following steps:

Steps

1. On the navigation tree, choose Administration > Diagnosis > Mirror Configuration, as shown in Figure 8-10.

2. Configure the parameters and then click Submit.

– End of Steps –

Result

The mirror configuration is performed.
Prjevest ću samo najbitniji dio:

Ako se provede ogledalna konfiguracija, paketi sa WAN strane bit će preslikani na odabrano LAN sučelje, i to se može uporabiti za analiziranje mreže i ustanovljenje kvara.

Drugim rječima, ovaj uređaj izvorno ima mogućnost da koristniku pruži mogućnost da snimi trag ("trace"), ili da iztrese pakete ("packet dump") svega što se u tom uređaju zbiva, sav ples elektrona, precizno do u svaki pojedini bit, prilikom slaganja "razgovora" ("conversations") pa bilo to: lokacijama na mreži, DNS serverima, ftp, http, https, ssh, bilo kojim razgovorima, ama sve.

Pa nisu Kinezi blesavi, bez te funkcionalnosti ovaj modem je samo cenzorna sprava, i stoga zemljama na tragu (još uviek dominantne) Zapadne civilizacije, gdje se demokracija ipak ozbiljno shvaća, i nude tu (i te) funkcionalnosti, pa se one nalaze i u priručniku za uporabu.

Bez te funkcionalnosti, T-konj s mojom spravom, i UDBA (pardon SOA, u ovom slučaju; ovdje se ne radi o vlasničtvu nad Zaba-om ili Konzum-om ili ulagateljima u "Hrvatski" T-com, ovdje se radi o konkretnim nadzorima nad, primjerice NGO-ima poput mojeg, i obćenito o bulk-collection oliti mass surveillance, dakle nad bilo kime tko ima takav modem, u stilu NSA-a, sjetite se Edwarda Snowdenovih odkrivenja)...

Bez te funkcionalnosti, T-konj, i UDBA, rade s mojim ZXDSL-om što god hoće, i nadziru moju uporabu istog (ali podpuno! trace-ovi su njima dostupni, a ne meni!), umjesto da je ta sprava pod mojim nadzorom u podpunosti, budući da je software u njoj GNU (nije li tako?, jest, jer GNU/Linux je unutra!), kako je pravo u civiliziranim i istinski demokratskim zemljama.

Moja izprika ovdje poštenim djelatnicima T-com-a, ne svima, neki zaslužuju i veće pogrde, nego poštenim djelatnicima T-com-a se izpričavam na uporabi "T-konj" nadimka za njihovu tvrdku. Ovo osakaćenje uređaja za koji mi koristnici plaćamo me ipak čini biesnim i vrlo nezadovoljnim.

Svako dobro svim čtiocima. I iskreno se nadam da će nam Hrvatski hackeri (hackeri u najljepšem GNU/FOSS značenju te rieči), jednog dana, nadam se prije radije nego li kasnije, srediti da i u Hrvatskoj imamo firmware kojim se izpravljaju ove osakaćenosti ZXDSL serije modema, posebice ovog 931VII modela.

---[*] caveat (izgovor: kaveat), lat.: čuvaj se! (nečega, nekojih loših strana neke tehnike, postupka...)
[**] Ne bih rekao da više ima puno protokola i aplikacija koje NAT-irane ne rade, ali tako je bilo prije 10 i više godina kad je taj tekst pisan.

Napomena 2016/09/01 izpravak: s/Kakva privatna adresa./Kakva (tvoja, makar i privrjemeno) vlastita adresa./
---
Miroslav Rovis
Zagreb, Croatia
http://www.CroatiaFidelis.hr
Try refute: rootkit hooks in kernel,
linux capabilities for intrusion? (Linus?)

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.09.2016. u 12:41.
miroRovis je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2016., 00:35   #1107
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,986
Citiraj:
Autor miroRovis Pregled postova
A sad "u glavu". Ovaj modem/router nalazite samo u postkomunističkim zemljama. Tu serija ZTE ZXDSLxxxyy, možete naći u Rusiji, u Poljskoj i nekim drugim (ali samo bivšim komunističkim) Europskim zemljama, izpravite me ako griešim, molim...
Isti uredjaj se koristi u, kolko znam nikad komunistickoj, Grckoj
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2016., 00:44   #1108
back2quick
Banned
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 442
jel ovaj tekst sarkazam ili samo dramatiziranje?

zbilja ne znam koje su to ip adrese od tebe skrivene na zte ruteru, logiraš se u sučelje sve piše.

pokreneš tcpdump vidiš sve zahtjeve, čak i privatne ip adrese i gatewaye voip/management servera.....
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2016., 16:28   #1109
kbkbkb
Registered User
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Ri
Postovi: 4
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
probao sam sa gasenjem IPv6 u ruteru i ista stvar je na mobu...u 8 od 10 slucaja mu treba izmedu 5 do 10 sekundi da ucita sadrzaj, u ostala dva puta ucita normalno kroz sekundu dvije

sto se tice wifi dropa, probao sam i odvojiti kanale da mi se ruter ne sijece sa ap-ima ali ista stvar
Moraš upisat server za IPv6, ali samo jedan, odnosno kako piše u http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=2895491&postcount=920

Bio sam tako napravio i normalno je otvarao stranice na mobitelu (android 6).
kbkbkb je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2016., 16:56   #1110
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,114
trebam help, ne znam vise sto, nesto mi promaklo...stavio sam zte u bridge i na njega spojio asus rt-ac55u

zte je 192.168.1.1, iskljucen dhcp server i kabel u lan1
asus je 192.168.1.2, kabel u wan i postavke sa slike









i sad pise da je spojeno a ja neta nemam, sto mi je promaklo?

btw koji god dns server stavim isto je
vacs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na