Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 28.02.2016., 17:10   #931
Commandos
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zadar
Postovi: 4
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
zaboravi na otvaranje portova na zte-u...probao sam sve moguce i nikako ih otvoriti za ps4, dok sa starim gigasetom sam bez problema otvorio ali njega vise nema posto smo sad na vdsl-u

ja cu slati mail ht-u da mi daju novi ruter jer mi na ovome tak i tak wifi na metar udaljenosti padne na 162 do 216mbit a nema zidova ni prepreka te na rubu kuce 76mbit wifi-a pa mi brzina neta jedva do 20mbit dode, a na katu ga rijetko kad i ima

inace moj zte je hardware version 1 pa se nadam bar noviju reviziju dobiti
da ima na njuskalu kupit starih rutera ali niti jedan nije vdsl
sluzba za korisnike se s tim ne zajebava , sto mi preostaju prodat PS4 ?
a ja nemam prituzbe na wlan samo na portovo jer nemogu nistao online igrat, triba smislit sto im u mailu napisat da mi zaminu ruter
Commandos je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2016., 18:19   #932
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,113
sacekaj dok vidimo sto ce meni odgovoriti i ako dobijem novi ruter oce li raditi onda pa cemo biti pametniji, ali prodati ps4 radi operatera nije opcija, rade traziti raskid ugovora zbog njihove nemogucnosti pruzanja usluga te preci drugom operateru, vjerujem da tebi u zadru nije problem naci drugog operatera za razliku od mene gdje imam samo ht i ostale preko ht linija
vacs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.02.2016., 20:32   #933
Commandos
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zadar
Postovi: 4
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
sacekaj dok vidimo sto ce meni odgovoriti i ako dobijem novi ruter oce li raditi onda pa cemo biti pametniji, ali prodati ps4 radi operatera nije opcija, rade traziti raskid ugovora zbog njihove nemogucnosti pruzanja usluga te preci drugom operateru, vjerujem da tebi u zadru nije problem naci drugog operatera za razliku od mene gdje imam samo ht i ostale preko ht linija
nepada mi napamet preci na drugogo operatera jer sto je je t com otkloni kvar u roku 24 sata bilo radni ili neradni dan, bnet nemam jer nisam u zgradi ostalo niti ne pomisljam...
Commandos je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2016., 12:18   #934
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Bok.

Moze pomoc.

Ping mi je preveliki, cca 50-60.
Jel se to moze negdje u postavkama popraviti?
Brzina mi je 20mb.
30 ne moze zbog lose linije.

prije sam imao thompsona, 10mb/s i ping je bio 10, max 15.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.03.2016. u 22:58.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2016., 17:39   #935
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Ne moze se ping promjenit u postavkama.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2016., 22:13   #936
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
a jel se mogu svi portovi otvoriti?
za WoT sam nasao koje treba otvoriti, ali nema ip adrese, a bez ip-a nece primiti ruter.

digli mi brzinu na cca 38(40) i vele da odgovaraju samo za brzinu i da za ping nisu odgovorni. zalosno.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.03.2016. u 22:49.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2016., 22:57   #937
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Još da je bilo:
1- pismeno napisati post a ne idiotski bez razmaka kako je od nedavno "moda", kao da plaćaš svaki karakter
2 - pročitati u starim temama šta i kako treba napraviti za podesiti PortForward funkciju
3 - ako je Ping problem (zbog igranja) onda zaboravi wireless i žično (Lan) se spoji na router, takav savjet si već dobio
4 - štrapaš u x tema, koji je tvoj operater i router ??
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2016., 16:19   #938
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Angry

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Još da je bilo:
1- pismeno napisati post a ne idiotski bez razmaka kako je od nedavno "moda", kao da plaćaš svaki karakter
2 - pročitati u starim temama šta i kako treba napraviti za podesiti PortForward funkciju
3 - ako je Ping problem (zbog igranja) onda zaboravi wireless i žično (Lan) se spoji na router, takav savjet si već dobio
4 - štrapaš u x tema, koji je tvoj operater i router ??
1. mozda sam pismeniji od tebe,ali moda je moda i ona u biti prati mene.
ne pises velika slova-sramota
2. trazio sam letimicno i nisam pronasao.
fale mi ip adrese.u vatrozidu mi pisu domene,a kad ih pronadem na netu imaju ip od-do,a u postavkama rutera treba samo jedna,......znam da ima alata koji domenu pretvaraju u ip,ali nisam siguran da ce mi to pomoci oko pinga pa mi se ne da igrati sa time.
////trazi: LAN Host IP Address // i bez nje nece sejvati.
3. zicno sam spojen i ugasen mi je wifi.
4. da,greskom sam postao na iskonovu temu,a post nakon 5 min. nisam mogao izbrisati.

operater i ruter pisu u naslovu teme.

brzinu su digli sa 20 na 38,upload sa 2 na 5,ali ping je i dalje isti ili cak malo veci.

//// sada sam pricao sa operatrom i kaze da neke postavke u ruteru poboljsavaju ping.ne zna koje su,kaze da googlam.

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 02.03.2016. u 17:01. Razlog: zz
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2016., 17:07   #939
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Hehehe, dobar ti je taj operater.., nek on to izgugla kad je tako vispren
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2016., 17:19   #940
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
I opet tvrdoglavo bez razmaka između riječi i interpunkcije, kako ti nije jasno da je tako tekst nepregledan ?

Sa stavom ja se hoću igrat i neću ništa potražiti i naučiti nećeš daleko dogurati.

IP adresa koju tražiš je ona koju ima (koja je postavljena) na kompu, dakle lokalna adresa a ne javna ip adresa.
Dakle, prvo otvori web konfig routera i provjeri kako je podešen DHCP Server,
pametnjakovići kod nekih uređaja po defaultu postavljaju cijeli raspoloživi segment (192.168.1.2 - 192.168.1.254), to ne valja i skrati ga npr. na 192.168.1.100 - 192.168.1.200 (ne zaboravi Save and Reboot).

Kada to riješiš na mrežnoj kompa postavi:
- isključi TCP/IP v6 ako je uključen
- pod TCP/IP v4 ide IP=192.168.1.10, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1
- slijedi jedan Reboot

Sa ovim koracima ćeš riješiti brže dolaženje u operativno stanje i vezu na internet nakon boot - a,
to neće riješiti problem sa ping - om jer na to ne možeš nikako utjecati sa svoje strane,
ujedno ćeš ovim odraditi potrebnu pripremu za podešavanje PortForward funkcije.
Dakle, u routeru otvaraš taj i taj port za IP=192.168.1.10 (na lokalnoj strani routera) a to je tvoj komp.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.03.2016., 19:26   #941
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Nikky oprosti,ali pametujes kaj se tice pravopisa.
svaki forum,.... nova pravila.
poceo si pisati velika slova-cestitam.

ipv6 je ugasena na tri mjesta.
net bios zablokiran.

od svega toga kaj si napisao samo je zadnja recinica u redu i hvala ti.
ali brza je,navodno,ip 192.168.1.30
isprobati cu.

do prije par mjeseci imao sam thompsonov router 10mb/s i ping je bio 10-15.
sada je 40-60.
????
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 02:23   #942
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,383
Kako pristupiti postavkama ovom ruteru, nisam nekoliko mjeseci, digo windowse i ne mogu da si...
Znači username:user
password:????
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 3000GB DM001 & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-10 // Logitech Z-2300 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 02:34   #943
denied
Premium
Moj komp
 
denied's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,108
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Kako pristupiti postavkama ovom ruteru, nisam nekoliko mjeseci, digo windowse i ne mogu da si...
Znači username:user
password:????
Sa stražnje strane S/N.....
denied je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 02:36   #944
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,383
Riješio... Jel mogu vidjeti i di ko mi je spojen?
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 3000GB DM001 & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-10 // Logitech Z-2300 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 03:01   #945
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,318
Da, za WiFi pod: Network-WLAN-Associated Devices a za LAN: Status-User Interface-Ethernet ili za sve odjednom pod: Network-LAN-DHCP Server.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2016., 03:47   #946
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
ping rijesen!
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2016., 15:53   #947
spacer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: svemir
Postovi: 6
dobio sam ova modem prije par dana,sve sam uspio sloziti osim dtdns-a koji se ne updejta! jel ima netko verziju v4 ovog modema da je rijesio problem, naime za razliku prijasnjih postova koji su spominjali ovaj problem u dijelu gdje se upisuju podaci vezani za dns postoji samo dio gdje se upisjuje username i pass a ne i vasa adresa kao sto je to slucaj kad bi recimo odabrao dyndns.. uglavnom u username sam probao upisati naravno prvo svoj username, nakon toga sam cak napisao umjesto njega svoju adresu i poanta u prvom slucaju kad se manual osvjezi onda radi 24 h no nakon toga ne. probao sam sejvati backup i onda onaj bin dekriptirati, ali mi ni to nije uspijelo. Svaka pomoc dobrodosla
spacer je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2016., 18:03   #948
all_or_nothing
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: osijek
Postovi: 22
isolation na zte ne radi.
nema što nisam probao i moram si priznati da neće.
all_or_nothing je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2016., 13:58   #949
VandaL.pr!
-^sato.
Moj komp
 
VandaL.pr!'s Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: zaDAR
Postovi: 361
Citiraj:
Autor k1z+ Pregled postova
ping rijesen!

Kako si rijesio ping?
I mene zafrkava nesto...
__________________
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220
VandaL.pr! je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2016., 19:25   #950
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor -^sato. Pregled postova
Kako si rijesio ping?
I mene zafrkava nesto...
stvarno ne znam kaj je bilo.u ove moderne postavke se nis ne kuzim.
nes je operater prckao,nes ja,novi widowsi,....
sad mi se nece automatski spojiti,jbg,nes sam zeznuo
pa nece mobitel primiti na wifi i ko zna kaj sam jos zeznul

ali bas me briga kad radi ono kaj mi treba.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2016., 19:38   #951
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Ako se ne varam negdje u temi ima slika kako "treba izgledati" WAN odnosno PPPoE konekcija pa usporedi.
Možeš i ovdje staviti sliku, samo zamaskiraj svoj user / pass, pa se može pogledati.
U principu treba biti "kvačica" na autoconnect odnosno Always On.
Možda trebaš odraditi reboot routera ili ugasi - sačekaj 5 sec. - pali.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2016., 19:51   #952
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp
 
E-mil's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,681
k1z+
Zašto ti je kod pinga od 38 ms server u Londonu?


Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 09.04.2016. u 19:58.
E-mil je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2016., 20:21   #953
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
k1z+
Zašto ti je kod pinga od 38 ms server u Londonu?
zato jer MI6-5-4 mora imati brzu vezu.
nije problem u tih 5-10-30 ms +- ,nego u preko 150 ms u pucacinama(cak i u ogejmu).
jos do 180 ms se kod mene moze nekak igrati,ali sve vise steka.znas?

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 09.04.2016. u 20:49. Razlog: zz
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2016., 20:47   #954
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp
 
E-mil's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,681
Ne kužim baš ali ... ping ti je bio 40-60ms, pa 150-180ms, pa 38ms pa 11ms.

Ako si mjerenja vršio samo sa speedtest.net, onda ne uspoređuj pingove sa različitih lokacija testnih servera.
E-mil je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2016., 14:23   #955
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Ne kužim baš ali ... ping ti je bio 40-60ms, pa 150-180ms, pa 38ms pa 11ms.

Ako si mjerenja vršio samo sa speedtest.net, onda ne uspoređuj pingove sa različitih lokacija testnih servera.

da,sa Zagrebom oko 50ms.(meni je logicno,pa sam mislio.....,vjerojatno nista )

a igrice imaju kvalitetnu inrastukturu,kao recimo taj najbrzi server u londonu.mada to vjerovatno nije bas za usporediti,ali nesto pokazuje,barem meni.

uglavnom,treba ili biti dosadan,sa stvarnim problemom, ili imati vezu u,recimo,tehnickoj podrsci operatera ili.....
recimo kad su prije par mjeseci imali brzinu do 30(u kutini), iz neke sluzbe t-coma mi je receno da ako mi spoji brzinu 30 da ce mi pucati veza-lol-pa mi je spojila 20.a sada kada se placa 10-setak kuna za brzinu 40Mb/s,brzina nije upitna.

strasno,ne?

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 10.04.2016. u 14:34. Razlog: z
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2016., 19:40   #956
A-V
Premium
 
A-V's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 293
Može li mala pomoć. Dobio sam ovaj novi router ZXDSL 931VII hardware version 1.1, na njemu je i novi software.

Moram podesiti Static routing tako da se zahtijev za googlovim dns serverima (8.8.8.8)prebacuje natrag na router (gateway ip 192.168.1.1) pa da se onda koriste dns serveri podešeni u routeru (Netflix app ima po novom hardcoded DNS servere pa njih prvo traži bez obzira na postavke unutar devicea).

E sad, našao sam opciju pod Local Network->Route-IPv4->Static routing i upisao slijedeće:

Network Address: 8.8.8.8
Subnet Mask: 255.255.255.255
Gateway: 192.168.1.1
WAN Interface: Internet_VDSL (ovaj redak me brine jer prema svemu što sam čitao trebao bi imati LAN ili BRIDGE Interface, međutim te postavke nema)

Nakon toga restart routera i ping 8.8.8.8 sa kompjutera i uredno se googlovi serveri odazivaju, znači nema routinga (ovo je potvrđeno i s time da Netflix kuži koja sam regija).

U čemu griješim? Kako napraviti Static routing da određene (googlove) DNS adrese ne prolaze?

(Tutorial sam radio prema ovoj stranici: https://getflix.zendesk.com/hc/en-gb...c-DNS-Overview )
A-V je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2016., 19:53   #957
back2quick
Banned
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 442
to moraš u firewallu konfigurirat, ako imaš shell pristup s ovim komandama:

iptables -t nat -I PREROUTING -p tcp --dport 53 -j REDIRECT --to-ports 53
iptables -t nat -I PREROUTING -p udp --dport 53 -j REDIRECT --to-ports 53
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2016., 19:59   #958
A-V
Premium
 
A-V's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 293
Hvala, ali ovo mi je stvarno van dometa... Zar ne postoji jednostavniji način preko stranice od routera?

Na Getflixovim stranicama (servis koji koristim za deblokadu Netflixa - link u postu iznad) sam pratio upute, sve kako oni kažu da treba, ne kužim zašto neće tako.

Jel ima način da pod Interface u padajućem izborniku dobijem opciju LAN ili BRIDGE, to je jedino po ćemu se razlikuje moj setup?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.04.2016. u 20:06.
A-V je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2016., 20:05   #959
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Po priči sa linka trebaš to postaviti za Lan stranu, dakle Lan interface ili grupa,
tamo je čokac "blokirao" obje ip adrese Google DNS - a (vidi sliku).
Šta ti nudi pod interfaces ?
Kako ima x fw verzija / implementacija ne znamo kako ti izgleda / šta nudi u web konfigu pa bi nekakve slike pomogle.
U manualu baziranom na std. univerzal fw postoji traženo tj. može se postaviti za LAN ...

Moram priznati da mi idu na kua (blago rečeno) takvi servisi koji pametuju, traže nešto "posebno", oće / neče nešto ovisno o tvojoj lokaciji ...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.04.2016. u 20:13. Razlog: Dodano
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2016., 20:39   #960
A-V
Premium
 
A-V's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 293
Evo slike opcija.

Trebao bih nekako dobiti interface LAN, kao što je u gornjoj Routing Table (koju nisam ja kreirao, ona je tu po defaultu). Ali jedine opcije su mi ove sa slike.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	router.jpg‎
Views:	221
Size:	97.4 kB
ID:	16420  
A-V je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na