Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.10.2015., 23:29   #751
jonbonjovi
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: nedelišće
Postovi: 4
Citiraj:
Autor hrki Pregled postova
Provjeri ovo

sve tu je ok, identično kao na slici

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Možeš jedino probati aktivirati 40 Mhz širinu kanala u routeru,
ako to ne pomogne "možeš se slikati" ...
dobro, a gdje to?

a pardon, sad vidim!

ništa nažalost, ovo su rezultati


Last Result:
Download Speed: 19919 kbps (2489.9 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 5385 kbps (673.1 KB/sec transfer rate)
Latency: 14 ms
Jitter: 1 ms
04.10.2015. 22:34:38

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.10.2015. u 00:13.
jonbonjovi je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2015., 19:56   #752
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,330
Jel na tom ruteru wifi N na 150mbps ili 300mbps?
Kako drži na nižim marginama? Imam trenutno zte h201l i imam problema sa pucanjem veze.
tintin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.10.2015., 00:24   #753
jonbonjovi
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: nedelišće
Postovi: 4
a kako da se to provjeri?
jonbonjovi je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2015., 09:53   #754
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 872
Mislim da je nebitno 150 ili 300 Mb jer bi uređaji koji se spajaju na taj ruter morali imati isto da bi se teoretski dobila ta brzina. Zašto teoretski, zato jer je wifi nužno zlo podložno smetnjama iz okoline (drugi wifi uređaji u okolini pogotovo ako rade na istom kanalu). Lan kabal nema tih problema pa dobijaš punu brzinu. Neznam koliko ti je ruter daleko od laptopa ali bi se moglo dobiti nešto ako digneš snagu svog rutera sa tih 20% na 100% i ako odabereš fiksno kanal sa najmanje komšijinih wifi uređaja (imaš dosta softwera za pregled zauzetosti kanala npr "inSSIDer home" ).
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2015., 12:19   #755
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,330
Pa ako na n150 dobijem 135mbps sa uređajim koji podržava 300mbps onda ako i ruter podržava 300mbps može biti samo bolje. Da sad ne petljam tu i 5ghz (imam i takvih).
Problem je što mi je AP koji može ići na 300mbps lockan na brzinu tcom rutera od 150mbps.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2015., 17:20   #756
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 872
Da bi dva wifi uređaja imali komunikaciju moraju biti na istom bandu (2,4 ili 5GHz) , na istom kanalu ( 1-13CH kod 2,4GHz) i na istoj brzini (54g , 150n ili 300n).
Dakle ako ti jedan ima max 150 Mb (t-com ruter) a adapter na laptopu je 300Mb raditi će tj. ostvariti konekciju na 150Mb ukoliko nema smetnji i dobar je nivo signala. Znači nije adapter laptopa "lockan" na 150 već nema ruter tu brzinu i nađu se na 150 kod konektiranja.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2015., 17:35   #757
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,330
Pa tako sam i mislio.
AP = Access piont
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2015., 15:40   #758
noob23
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Postovi: 51
Poštovani, nisam htjeo otvarati novi post, nadam se da mogu ovdje iznjeti pitanje. Ako treba, neka moderator prebaci...

Posjedujem samsung smart tv koji je spojen na wireless mrezu. Pc mi je spojen na tu istu mrezu ali žično direktno znaci kabal iz pc u router. Da li ikako mogu pristupiti sa tv-om na sadrzaj hard diska u pc-u? Skidam dosta filmova i serija ali mi je muka prebacivati sve na prijenosni hard pa spajati na tv. Stavio sam disk na pc na share ali mi ga ne ocitava na tv.. Router je nekakav zte za vdsl ako to sto znaci... ako je moguce, molim detaljan postupak jer kako mi ime kaze, noob sam. :-)
noob23 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2015., 15:55   #759
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Moras na PC-u prvo instalirat neki DLNA Server i u njemu otvorit foldere koje ces dijelit. Tek onda ce TV vidit te foldere, jer kolko znam, TV-i podrzavaju samo DLNA mod.
Proguglaj koji jednostavan (i besplatan) DLNA server bez problema radi s tvojim TV-om. Cesto upotrebljavan, melen i dobar je Mezzmo, koji nije besplatan, ali se tome lako doskoci.
Vidi ovaj video kako to fercera...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2015., 16:01   #760
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,924
a nije na odmet i točan model tv-a
pa onda i savjet može biti bolji
dadoremix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.10.2015., 16:57   #761
Gile
Premium
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 369
Zna li netko ima li ovaj router SNMP?
Gile je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2015., 22:52   #762
noob23
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Postovi: 51
Riješeno, ali da podijelim ako netko bude imao sličan problem.. Skinuo sam na PC sa samsungove stranice software Samsung Link i preko njega "otključao" koje foldere na PC-u želim da budu vidljivi i povezao sa TV-om (nudilo je odmah opciju). Sada na TV-u gledam sve što imam na hardu PC-a bez problema.
Svakako hvala ekipi.
noob23 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2015., 20:35   #763
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
ljudia cemu sluzi ta IPv6 veza ?
imao sam agnitum firewall i preko tog ipv6 je isao ogroman promet,
preko 10 gigi na dan,ne sjecam se vise.i sve na windondowsowe ip adrese.
ja sam to iskljucio i sve sljaka bez problema.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2015., 21:26   #764
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Pa razvidno je, sluzi MS-u za spijuniranje
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2015., 10:30   #765
Daniel_kkkk
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Nigdjezemska
Postovi: 26
Citiraj:
Autor k1z+ Pregled postova
ljudia cemu sluzi ta IPv6 veza ?
imao sam agnitum firewall i preko tog ipv6 je isao ogroman promet,
preko 10 gigi na dan,ne sjecam se vise.i sve na windondowsowe ip adrese.
ja sam to iskljucio i sve sljaka bez problema.
Ako se ne varam, za koju godinu IPv4 veza se ukida, te sve prelazi na iPv6. Tako da ne znam koliko ti je to pametno.

A za promet od 10 gb na dan, i to na MS ip adrese???? Ili si pobrkao lončiće, ili imaš neki gadan virus (navedi točno adresu). Iako i ja preporučujem i koristim zabranu slanja podataka na MS server, neke dopuštam, uz nemjerljiv iznos prometa.
Daniel_kkkk je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2015., 20:41   #766
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor Daniel_kkkk Pregled postova
Ako se ne varam, za koju godinu IPv4 veza se ukida, te sve prelazi na iPv6. Tako da ne znam koliko ti je to pametno.

A za promet od 10 gb na dan, i to na MS ip adrese???? Ili si pobrkao lončiće, ili imaš neki gadan virus (navedi točno adresu). Iako i ja preporučujem i koristim zabranu slanja podataka na MS server, neke dopuštam, uz nemjerljiv iznos prometa.


windowsi cisti ko suza. isprobaj outpost, jer samo sam u njemu nasao savrsene opcije. zablokiram te ip adrese, on prebaci na druge, koje su isto windows serveri.
u win se dobro kuzim i znam kaj pisem. niti jedan drugi program koji sam isprobao ne pokazuje taj promet.
isto ti je sa skype-om. ima njegove dvije ip adrese koje ne smijes zablokirati, a spojeno ih je barem jos njih 5. zablokiras ih, on "resetira" vezu spoji se na par sec na 20-tak ip adresa i ostavi novih 5-6-7.
outpost je daleko najjaci firewal.

ip adrese ti ne mogu dati, jer mi je istekla licenca.
a provjerene su na:
http://www.ip-address.org/tracer/ip-whois.php
http://whois.domaintools.com/ ,.......

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.10.2015. u 16:26.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2015., 13:05   #767
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Ajd ne budi lijen pa baci pogled na 5. temu prije ove u kojoj pitas
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2015., 13:36   #768
malibu
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: Ck
Postovi: 1
Pozdrav,
Ovako imam problema sa signalom kao i vecina, pa me zanima dali ja mogu kupiti svoj router i dali ce mi ga tcom htjeti konfigurirati,
treba mi za telefon i internet (gosti, kuca na tri etaze), router je ASUS DSL-AC68U, koji je ADSL/VDSL Modem Router.

Zvao SZK i rekao lik da moze, al da moram poslati podatke od uredaja da ga oni konfiguriraju, a onda sam poslao mail i tehnickoj i dobio sam odgovor:
Mene samo interesira da li mogu kupiti doticni router(ASUS DSL-AC68U) i da mi ga vi podesite da radi normalno sa uslugama koje imam sada.
Poštovani,
Vi možete napraviti promjenu routera ukoliko smatrate da će usluga s Vašim routerom bolje funkcionirati, ali HT ne pruža podršku za opremu koja nije dodijeljena od strane HT-a te ne možemo garantirati funkcionalnost s uređajima izvan ponude HT-a.


Ako nemoze dali ga mogu kupiti i spojiti zicno sa ZTE kao extenderi da radi bez problema i kako najbolje?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.10.2015. u 16:31. Razlog: Piši pregledno, nema potrebe da ponavljaš isti tekst.
malibu je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2015., 16:59   #769
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Za početak objasni / opiši šta si mislio pod "imam problema sa signalom" ?
Ako si mislio na pokrivenost wifi signalom, neće ti skoro ni jedan uređaj (sam za sebe) pokriti "gosti, kuca na tri etaze".

Za kvalitetno rješenje treba:
- napraviti skicu kuće / prostora
- označiti trenutnu poziciju uređaja
- testirati / izmjeriti kako se sa postojećim uređajem pokriva wifi signal
- jel ima mogućnost da se provuče Lan kabel (barem po vertikali) između svake etaže
- na svakoj etaži izuzev one gdje je gl. router ide jedan AP / Router
- ako se "goste" prvenstveno pokriva wireless - om onda treba pametno / iskustveno pozicionirati AP / Router
- za ove dodatne AP / Router - e treba odabrati takav na kojem se (barem donekle) može podesiti QoS, poželjno prema klijentu a ne po vrsti prometa,
ovo je jako važan detalj jer sprječava da ti par pacijenata udavi cijeli link prema internetu

Ovo šta su ti odgovorili je std. odgovor i za očekivati.
Tvoj "problem" nadilazi standardna rješenja (bilo kojeg ISP - a) i po ovom poviše zahtjeva odgovarajući način rješavanja.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2015., 17:54   #770
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor Daniel_kkkk Pregled postova
Ako se ne varam, za koju godinu IPv4 veza se ukida, te sve prelazi na iPv6. Tako da ne znam koliko ti je to pametno.

A za promet od 10 gb na dan, i to na MS ip adrese???? Ili si pobrkao lončiće, ili imaš neki gadan virus (navedi točno adresu). Iako i ja preporučujem i koristim zabranu slanja podataka na MS server, neke dopuštam, uz nemjerljiv iznos prometa.
outpost opet proradio
ne da mi se paliti ipv6.dokazi si sam.

a eo kaje sve spojeno kad startas skype na kojem nemam ni jednog kontakta:
http://prntscr.com/8xgiu0

i kad pokupe kaj ih zanima sa harda,za minutu-dvije ostaje 8-9 konekcija.sve ok.
eo to je promet u cca 5 min
http://prntscr.com/8xgoel



ova tri cu sad rijesiti.ignoree lista je cista
http://prntscr.com/8xgsqz

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 31.10.2015. u 18:00.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2015., 18:12   #771
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Pa to je sv * * * ja, eto zašto "mora" biti zadnja verzija sw, bolje da cenzuriram sam sebe ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2015., 01:02   #772
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
kaj je to "sw"?
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2015., 01:22   #773
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Ah djeca, sw = software = program
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2015., 09:46   #774
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ah djeca, sw = software = program
bahatost je u nekim slucajevima vrlina.

engleski ne znam.tipkam sa dva prsta.
racunalni engleski savladao sam na pleyki 1 i mobitelima.
racunalni hrvatski jezik ne razumijem.
jesi sretan?
M2BOB se kulturno pise sa mnom preko GT-a.
a ti si ipak,mislim,50 klasa ispod njega.

o win 7 znam sve(99%).
isprobao sam min 35 "vrhunskih" firewalla.

i sad trenutno (i u zadnjih cca5 god)samo hvalim outpost.

skidas torenente i u cca vuru vremena izbaci min 50 prozorcica kako je zaustavio napade; netbios,ddos,netcut,.....
sada instaliram wot i tri puta ih je zablokirao(htjeli su nes vidjeti u kompu).

KOJI TO JOS FIREWALL RADI?

a updejtanje


http://prntscr.com/8xpbkz

k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2015., 18:33   #775
UnimatriX
Premium
Moj komp
 
UnimatriX's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Okolica Zagreba - Zagorje
Postovi: 59
Ekipa, kako ući u ZTE kao admin i pogledat one statistike poput max attainable rate i to?
Može kratki guide?
UnimatriX je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2015., 20:08   #776
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,072
Uđi kao administrator, piše ti u temi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2015., 21:54   #777
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Kad se logiras izabires Status > Network Interface > xDSL i uzivas...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2015., 20:56   #778
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
bok
jel pise negdje kaj o njegovom firewallu?
jel samo blokira stranice ili radi nes korisno?
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2015., 21:01   #779
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,985
Pise, posebni navod za svaki od moguca tri nivoa zastite + "Anti-Hacking Protection"
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2015., 17:39   #780
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Pise, posebni navod za svaki od moguca tri nivoa zastite + "Anti-Hacking Protection"
da znao sam da negdje pise.na ht-oovoj stranici ne pise.
jel mozda imas neki link?
k1z+ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na