Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Novosti
Ime
Lozinka

Zaključane teme
 
Uređivanje
Staro 30.08.2012., 13:49   #31
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,030
Ovo što si ti naveo nije ništa čudno u svijetu industrije. Nađeš proizvod sa najvećim tržnim udjelom (valjda je dobar proizvod, a iPhone to je) i ugledaj se na njega i njegove prednosti. Kopiranje je oduvijek bilo i dobro da ih je bilo. Ovo "more like" znači; iPhone je dobar proizvod, ugledajte se na njegova rješenja. Kao što je prije bilo "more like" Nokia.

Sasvim druga stvar je to što je Samsung otišao predaleko po presudi američkog suda.
cccp je offline  
Staro 30.08.2012., 13:54   #32
Overclock
Premium
Moj komp
 
Overclock's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 492
@ poltergeist
Vidi gore moj link, pa ti reci meni je'l samsung mogel nategnuti apple za muda za kopiranje dizajna.

Ne kazem ja da samsung ne kopira, svi kopiraju, a apple nije iznimka, samo su njihove kopije originalne jer tako kaze njihov marketing.... how yes no (brainwashing in progress)

Itunes je appleova ideja...je'l ovo šala dana?

Kolko ja znam jedino originalno u iphone svijetu je upravljanje preko touchscreena, siri nema veze s originalnoscu (jedino je nesto efektivnije od konkurencije).

Meni je iskreno dosta prepucavanja s apple fanboyevima i ispravljanje brainwashinga, svako ko ima internet i IQ iznad 100, moze sam odluciti kolko zeli biti pametan i informiran.
Overclock je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.08.2012., 13:57   #33
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 3,722
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Ovo "more like" znači; iPhone je dobar proizvod, ugledajte se na njegova rješenja. Kao što je prije bilo "more like" Nokia.

Sasvim druga stvar je to što je Samsung otišao predaleko po presudi američkog suda.

Mislim da to više znači "iPhone je proizvod na koji rulja pati i donosi ogromnu zaradu, no bit svega je da rulja gleda površno na njega tj. pati na izgled koji je unikatan (moš mislit unikatnosti kad ga svaka druga šuša sad ima, isti taj) pa ćemo mi imat jaaako sličan proizvod koji će se vjerojatno nekom svidjet i prepoznat mogućnosti Androida."

A ostatak: "Nema Apple toliko "patenata" kolko mi imamo kovanica po 5 centi"
ThePornstar je offline  
Staro 30.08.2012., 14:22   #34
domis
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Hrvatistan
Postovi: 4,092
@Overclock
zaboravljas da iphone4 nije prvi iphone i samim time ti usporedba pada u vodu...
ovo je nest realnije
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=1827

pogledaj datume kad su objavljeni i izdani...tak da jbg...samsung je ukrao dizajn i to je cinjenica. sad dal treba tolko polemike i para radi dizajna ciglice s jednim gumbom, bome netreba
domis je offline  
Staro 30.08.2012., 14:48   #35
doublev
the letter
Moj komp
 
doublev's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: 127.0.0.1
Postovi: 791
Taj F700 je izbačen iz tužbe jer njega je stvarno Samsung dizajnirao prije iPhonea.
Nakon što je iPhone polučio nevjerojatan uspjeh, apsolutno SVI su počeli "kopirati" recept (kapacitivni ekrani, App storeovi i tako to). Samo što je Samsung otišao predaleko.

http://todayilearned.co.uk/2012/07/2...-after-iphone/
__________________
Exception up = new Exception("Illegal operation.");
throw up;
doublev je offline  
Staro 31.08.2012., 10:25   #36
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 4,131
Apple izgubio spor protiv Samsunga u Japanu

Citiraj:
Naravno, tužbe i sporovi se razlikuju od države do države, ovisno o zakonima koji su na snazi, a do sada smo mogli naučiti da amerikanci imaju zaista najsmješnije.
__________________
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline  
Staro 31.08.2012., 11:46   #37
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
@ poltergeist
Vidi gore moj link, pa ti reci meni je'l samsung mogel nategnuti apple za muda za kopiranje dizajna.

Ne kazem ja da samsung ne kopira, svi kopiraju, a apple nije iznimka, samo su njihove kopije originalne jer tako kaze njihov marketing.... how yes no (brainwashing in progress)

Itunes je appleova ideja...je'l ovo šala dana?

Kolko ja znam jedino originalno u iphone svijetu je upravljanje preko touchscreena, siri nema veze s originalnoscu (jedino je nesto efektivnije od konkurencije).

Meni je iskreno dosta prepucavanja s apple fanboyevima i ispravljanje brainwashinga, svako ko ima internet i IQ iznad 100, moze sam odluciti kolko zeli biti pametan i informiran.
upravo tako, moj savjet je da se informiras jer usporedjujes f700 sa zadnjim ajfonom umjesto prvim.
jedini brainwashing koji ja ovdje vidim je od samsung lovera koji u potpunosti nerazumijem jer sigurno niste placeni da pisete za njih...
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline  
Staro 31.08.2012., 13:18   #38
Overclock
Premium
Moj komp
 
Overclock's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 492
@ codiac
procitaj moju zadnju recenicu, izgleda da ne ispunjavas uvijete za shvatiti bitno (hint: vidi post od doublev, samo nije stavio direkt link na presudu o kopiji dizajna)

A ja sam samsung lover koji obozava prcati vlasnike istog sa brojem posjeta servisu u garantnom roku (zasad je min 1, prosjek 3)


EDIT:
@ poltergest
hehe, a dizajn je zahebana stavka, u svakom slucaju za sud je bilo dovoljno dokaza da proglasi "da samsung kopira sam sebe" (a vlasnistvo su dokazali vlastitim materijalima iz 2006.)

Dosta mi je, vec 2 mj. natezanja sa uvijek istim krajem: svako vjeruje u sto hoce pa makar pred nosom ima dokaz da je vjerovanje krivo.

Zadnje izmijenjeno od: Overclock. 31.08.2012. u 14:17.
Overclock je offline  
Staro 31.08.2012., 14:04   #39
poltergeist
Premium
Moj komp
 
poltergeist's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 415
@Overclock
Istina, kad sam vidio f700 trebalo mi je malo duze da shvatim da se ne radi o iPhoneu
F700



EDIT:
@Overclock
Upravo tako, a meni je najveci dokaz da je Samsung otisao predaleko ovo (iako svi to ovdje sustavno ignoriraju):
Google Warns Samsung Do Not Plagiarize
__________________

Zadnje izmijenjeno od: poltergeist. 31.08.2012. u 15:28.
poltergeist je offline  
Staro 31.08.2012., 16:15   #40
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,783
Citiraj:
Autor poltergeist Pregled postova
@Overclock
Istina, kad sam vidio f700 trebalo mi je malo duze da shvatim da se ne radi o iPhoneu
Nešto očigledno krivo shvaćam, kakve on veze ima s iPhoneom?
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.08.2012., 16:35   #41
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
mah nevrijedi...
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline  
Staro 31.08.2012., 16:41   #42
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,783
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
mah nevrijedi...
Što ne vrijedi?
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline  
Staro 31.08.2012., 16:43   #43
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Izgleda da Nokia i WP najviše profitiraju. + negdi san čita da je ovo najbolja reklama za 1 milijardu dolara

https://dl.dropbox.com/u/37030313/No...ng%20apple.jpg
Baja 001 je offline  
Staro 31.08.2012., 17:09   #44
skitnica
Debeli gad
 
skitnica's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Makarska
Postovi: 698
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
upravo tako, moj savjet je da se informiras jer usporedjujes f700 sa zadnjim ajfonom umjesto prvim.
jedini brainwashing koji ja ovdje vidim je od samsung lovera koji u potpunosti nerazumijem jer sigurno niste placeni da pisete za njih...
Znaci zadnji ajfon je kopirao stari Samsung? Sta pokusavas reci?

Problem je kad Samsung kopira 3 godine star ajfon a nije problem kad Apple kopira 5 godina star Samsung? Ako dobro pratim Samsung bi se trebao odreci pravokutnog dizajna sa zaobljenim kutovima zato jer ajfon takvog oblika iako je koristio taj dizajn (a i mnogi ostali) puno ranije nego je apple uopce proizveo mobitel?
skitnica je offline  
Staro 31.08.2012., 17:48   #45
poltergeist
Premium
Moj komp
 
poltergeist's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 415
Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
Ako dobro pratim Samsung bi se trebao odreci pravokutnog dizajna sa zaobljenim kutovima zato jer ajfon takvog oblika iako je koristio taj dizajn (a i mnogi ostali) puno ranije nego je apple uopce proizveo mobitel?
Nije uopce stvar samo u fizickom dizajnu. Radi se o povredi tzv trade dressa i violationu nekoliko patenta (zoom pinch, scroll bounce it'd..). Samsung kao takav je sa svojim fizickim dizajnom PLUS softwerskim rjesenjima (touchwiz) napravio telefon koji je jednostavno preslican iPhonu. Znaci da se radi SAMO o pravokutnom dizajnu, Apple bi dobio figu.

Ja samo interpretiram optuznicu a dali mislim da je stvar sa patentima rijesena dobro ili nije, to je druga stvar. Iako po pitanju Samsunga sam apsolutno na strani Applea, jer je ne mali broj primjera gdje se tocno vidi kako Samung nije nista drugo nego troll firma koja samo kopira ostale.

Samsung Blackjack anyone?
__________________
poltergeist je offline  
Staro 31.08.2012., 20:56   #46
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,980
I zato što se predobro prodaju za Appleov ukus .

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...08126843_n.jpg
tutix je offline  
Staro 31.08.2012., 21:14   #47
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 3,722
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
+ negdi san čita da je ovo najbolja reklama za 1 milijardu dolara

Upravo to. I još usputni prc
ThePornstar je offline  
Staro 31.08.2012., 22:20   #48
poltergeist
Premium
Moj komp
 
poltergeist's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 415
Citiraj:
Autor ThePornstar Pregled postova
Upravo to. I još usputni prc
Druze, vec 3 puta spominjes nesto sto je potpuni hoax, fake, izmisljotina, never happend, bored-kids-posting-on-9gag glupost. Mislim dokle?
__________________
poltergeist je offline  
Staro 01.09.2012., 13:33   #49
Zvone2772
interferometar
Moj komp
 
Zvone2772's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 750
Evo sada im se ne sviđa više niti S III i još nekolicina modela.

IMHO, sada stvarno pretjeruju i polako izazivaju gnjev čak i među svojom publikom (uključujem ovdje i sam sebe) što se može vidjeti u komentarima članka.
__________________


Thinkpad Yoga

Intel i5 6200U

4GB RAM

256GB SSD

12,5" HD



Win10 Ent 64bit
Zvone2772 je offline  
Staro 01.09.2012., 23:22   #50
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 4,131
Očekivano, bahato žele iskoristiti priliku do kraja.

Očekujem da će im se obiti u glavu. Vrlo brzo.
__________________
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline  
Staro 02.09.2012., 03:12   #51
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: S, DE
Postovi: 1,720
Ja cak mislim da je to vise do reklame nego do tuzbi, jedni zive od drugih, a grana na kojoj se sjedi se ne reze...
Pomalo pretjeruju.. I jedni i drugi.. U svemu..
Ovaj mjesec bude zanimljiv, ceka se W8, izlazak novog gejfona, pa se mozda i na kraju predje sa iP4 na neku fensi lumiu ako bude kakva
__________________

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,21 GHz c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin Silverline 8 GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Corsair CX 450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG c.w. Noctua NF-A14 ULN |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |

| Intel Pentium N4200 @1,10 GHz |
| Lenovo Ideapad 120S-14IAP | 4GB DDR4 @2400 MHz |
| Intel HD Graphics 505 |
| 256GB M.2 SATA SSD | Windows 10 Home x64 |
| 14" LED @768p | Logitech M720 | JBL Flip 3 |

| Sony PS4 Pro 1TB |
| LG 49UH603V 4K |

| Intel Xeon E3-1535M v6 @3,1 GHz |
| Dell Precision 7520 | 32 GB DDR4-SDRAM @2.400 MHz |
| nVidia Quadro M2200, 4 GB GDDR5 |
| Toshiba XG5 NVMe 512GB SSD | Windows 7 Pro x64 |
| UltraSharp IPS-Display, 15,6" @1080p |
Campeonato je offline  
Staro 02.09.2012., 13:25   #52
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,988
Neo-ST je offline  
Staro 02.09.2012., 13:30   #53
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Možda potez očajnika možda dobar PR. Jer po ovome laicima ispada da je apple linija uređaja jednako dobra ili bolja od Samsunga. Šta se tiče same kompanije, mislin da joj ide sada stagnacija i lagani pad. Jer jednostavno nema smisla da toliko vridi jedna kompanija koja baš i nema prejak utjecaj na tržištu (tipa MS). I kako vidin iz godine u godinu dominacija opada a Android raste. Dodatni zalogaj u svemu je RIM / MS koji sada mogu manje više zbog turbulencija oko tužbu uhvatit već dio kolača. Sve u svemu, Apple se pomalo trese.
Baja 001 je offline  
Staro 02.09.2012., 15:38   #54
poltergeist
Premium
Moj komp
 
poltergeist's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 415
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Možda potez očajnika možda dobar PR. Jer po ovome laicima ispada da je apple linija uređaja jednako dobra ili bolja od Samsunga. Šta se tiče same kompanije, mislin da joj ide sada stagnacija i lagani pad. Jer jednostavno nema smisla da toliko vridi jedna kompanija koja baš i nema prejak utjecaj na tržištu (tipa MS). I kako vidin iz godine u godinu dominacija opada a Android raste. Dodatni zalogaj u svemu je RIM / MS koji sada mogu manje više zbog turbulencija oko tužbu uhvatit već dio kolača. Sve u svemu, Apple se pomalo trese.
Boze dragi sta ti trabunjas. Ne bi bas stavio lovu na nekoga cija je prognoza za iPad bila:
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Nije laptop, nije AjFon. Po meni promašaj desetljeća.
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Pa svi su očekivali koji su mislili da će ozbiljno napast tržište netbooka i W7. Kad ono šipak
Razumijem da ljudi ne vole Apple i njihovu politiku, sto je u redu i svacije pravo, ali ovo sto ti pricas ne moze nadmasiti 100 Apple fanboyeva.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: poltergeist. 02.09.2012. u 15:43.
poltergeist je offline  
Staro 02.09.2012., 18:03   #55
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,030
Donekle je u pravu jer se Apple (i njegova vrijednost) oslanja na consumer tržište koje zna biti nestabilno.
cccp je offline  
Staro 02.09.2012., 18:11   #56
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,783
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Donekle je u pravu jer se Apple (i njegova vrijednost) oslanja na consumer tržište koje zna biti nestabilno.
Ne samo to, Apple inače nije inovatorska firma i teško da može ovako na duže staze.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline  
Staro 02.09.2012., 18:20   #57
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor poltergeist Pregled postova
Boze dragi sta ti trabunjas. Ne bi bas stavio lovu na nekoga cija je prognoza za iPad bila:
Razumijem da ljudi ne vole Apple i njihovu politiku, sto je u redu i svacije pravo, ali ovo sto ti pricas ne moze nadmasiti 100 Apple fanboyeva.
Izgleda da je ipak udario na tržište, ali opet poplavom sadašnjih Androida i a bome i W8 čuda teško da će moć šišta i dalje

I ima san Apple i device, i iman iMac. Nije da ih nevolin, neke stvari san i žestoko branio
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Donekle je u pravu jer se Apple (i njegova vrijednost) oslanja na consumer tržište koje zna biti nestabilno.
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ne samo to, Apple inače nije inovatorska firma i teško da može ovako na duže staze.
A Apple je i '97 već bio pred kolapsom, jednostavno su uvik bili drugčiji, ali sada definitivno na krilima SJ i nove pro socijalne sadašnjosti su se vinuli kao must have proizvod, opet kažem po meni to ne ide na duge staze jer su uvik jedini od prvih u postavljanju trenda, ali kasnije su iza konkurencije.
Baja 001 je offline  
Staro 02.09.2012., 18:21   #58
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,783
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
A Apple je i '97 već bio pred kolapsom, jednostavno su uvik bili drugčiji, ali sada definitivno na krilima SJ i nove pro socijalne sadašnjosti su se vinuli kao must have proizvod, opet kažem po meni to ne ide na duge staze jer su uvik jedini od prvih u postavljanju trenda, ali kasnije su iza konkurencije.
Osobno se nadam i mislim da su te staze došle kraju. Previše su prljavi i preveliki kradljivci da bi smjeli uopće biti na tržištu, ali kako je to ipak samo biznis...
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline  
Staro 02.09.2012., 19:36   #59
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,988
Dok god ima ljudi koji kampiraju ispred dućana iščekujući njegovo otvaranje i kupnju novog proizvoda, ništa se neće promijenit...
Neo-ST je offline  
Staro 02.09.2012., 19:52   #60
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,783
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Dok god ima ljudi koji kampiraju ispred dućana iščekujući njegovo otvaranje i kupnju novog proizvoda, ništa se neće promijenit...
Od takvih se (srećom) ne živi...
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Zaključane teme


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na