Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 28.02.2012., 19:11   #181
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,702
Ako zelis kupovati u Rijeci, jedino sta ti preostaje su Links i NetCom (robna kuca ri, 1 kat), pa si pogledaj malo cijene i u netcomu jer mislim da su ipak nešto jeftiniji nego links.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 19:15   #182
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,799
Ali im je izbor lošiji.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.02.2012., 15:32   #183
Jinx
Registered User
 
Jinx's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 53
Citiraj:
Autor veve Pregled postova
Evo iz adma



Sve ostale komponente imas?
da li bi mi možda bio bolji izbor Scythe Mugen3 umjesto Coolermastera Hyper 612S? cijena je malo skuplja...
Jinx je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 15:37   #184
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Nema ti Mugena u Adm-u a ta dva kulera su tu negdje tak da je svejedno
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 15:40   #185
veve
woot!!!
Moj komp
 
veve's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,192
Yep, kao sto ti je lolofuxy rekao, oni su tu negdje.
Inace koje kuciste imas? Da nebi bilo problema oko montiranja, zatvaranje bocne stranice.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 15:56   #186
Jinx
Registered User
 
Jinx's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 53
Kučište je je noname sa kojim sam dobio Codegen500W ali je prostrano i iznenađujuće kvalitetno izrađeno što me čudilo s obzirom na cijenu...
trenutno imam Kama Cross hladnjak unutra pa pretpostavljam da bi i obo čudo stalo bez problema...
Bočna stranica ni neznam gdje mi je
Jinx je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:01   #187
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Ha ak nemaš bočnu stranicu na kućištu, onda nemaš problema, al nebi bilo loše da si uzmeš neko kvalitetno kućište kad ćeš već dobit ovak dobre komponente.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:11   #188
Jinx
Registered User
 
Jinx's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 53
razmišljam o tome da uzmem neko kućište koje ima front i back ventove od 120cm. Što bi mi bilo super što se tiče airflowa.
ali to je ionako samo šminka...

radije ću tu lovu zabit u SSD
Jinx je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:27   #189
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Kvalitetno kućište s protokom zraka, je potreba, a ne šminka, uz takve komponente koje idu unutra.
FD Core 3000, CM 690 II, CM HAF 912 plus

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 29.02.2012. u 16:32.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 21:24   #190
Shira
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pomoc oko preinake stare konfiguracije?!

Molio bih vas za pomoc i prihvacam sve prijedloge posto sam totalni noob kada je u pitanju hardware. Imam komp koji bi htio preraditi tako da mogu bez ikakvih problema pokrenuti nove naslove kao sto su Battlefield 3, COD MW3, Skrym,... Dakle, htio bi ostaviti sto je vise komponenata moguce, ali necu skrtariti na novim djelovima. Trenutna konfiguracija je sljedeca:

Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz
Gigabyte GA-P35-DS3R
2x Corsair XMS2 DHX 2GB DDR3
ATI Radeon HD 3800 Series (512 MB)
2x WDC WD5001AALS-00L3B2 ATA Device 500GB
Cooler Master CM690

Hvala unaprijed na pomoci!
Shira je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 01.03.2012., 10:55   #191
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
S kolko novca se raspolaže? Koje napajanje je u toj konfiguraciji (brand i model)?
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 11:44   #192
Shira
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Napajanje je CORSAIR HX Series CMPSU-520HXEU. Ulozio bi do 4000kn.
Shira je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 12:13   #193
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,799
Može ti ostati kućište, hard, napajanje, a vjerojatno i prža tj. treba ti ploča, proc, ram i grafa. Kombinacija bi otprilike bila ovakva: i2500K, Asrock P67-Pro3, 2x4Gb DDR3 i Gigabyte/MSI GTX560Ti.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 14:01   #194
Shira
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Posto sam poprilican noob za hardware, sto sam i napomenuo u postu, molio bih te da mi navedes tocne nazive komponenata ili slozis ponudu na nekom od sajtova.

Puno hvala!
Shira je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 14:22   #195
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,799
procesor: Intel i2500K
matična ploča: Asrock P67-Pro3
ram: 2x4Gb DDR 1333MHz (marka nebitna)
grafika: MSI/Gigabyte GTX560Ti

Gdje? ADM, Protis, Portio,.. izaberi koji ti je najjeftiniji i najdostupniji.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 16:25   #196
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Sramota je voziti 2500K na defoltu pa predlažem za CPU hladnjak nešto kaoooo...TherMax II, CNPS10X Performa, Hyper 612S i memoriju s nižim hladnjacima. Sandy Bridge OC
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 15:09   #197
horva_
Radim igre
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: bla
Postovi: 10
"Zamjena" matične ili kupnja novog kompleta(maticna + proc + rami)?

Pozdrav, otšla mi je matična > ht2000 atx v2.x support.

Ono sto mi je ostalo je sljedeće:
Graficka - Power Color AX3870 512MD3-PH, (512 MB) PCI Express Video Card
RAM - DDR2 2x2GB
AMD Athlon 3600+

Zanima me dal postoji mogućnost zamjene sa sličnom matičnom da mi procesor koji imam radi, te koliko je to uopće isplativo.

Druga opcija koja mi se čini boljom jer bi komp nadogradio za duže vrijeme mi je da uzmem DDR3 + matčnu + proc. Pa bih vas zamolio da komentirate. maximalni budžet je do 1700 kn.

Na slici je konfiguracija koju sam si odokativno složio pošto uopće nemam iskustva sa hardwerom puno

http://imageshack.us/photo/my-images/201/konfa.jpg


Komp mi treba za:
- programiranje grafike (OpenGL, DirectX) > više-jezgreno kompajliranje koje mi je trajalo predugo na starom procu
- igranje

Grafičku ne namjeravam mijenjat jer nemam love pa mi treba nešto na što će mi ona pasat

Hvala,
Hrvoje
horva_ je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 15:29   #198
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,702
Dakle mozes uzeti neku polovnu AM2 maticnu, cijene su im oko 150kn - to ti je najjeftinija opcija.

Mozes uzeti novu maticnu koja podrzava ddr2 i ddr3 memoriju, npr. ova.

A mozes kako si i zamislio uzeti sve novo, to je najskuplja ali naravno i najbolja opcija posto ces dobiti puno brzi komp (bilo koji novi procesor odere tog tvog starog athlona duplo ako ne i troduplo).
U tom slucaju preporucavam ovako neku kombinaciju:
Memorija PC-10666, 4 GB, MUSHKIN Essentials, 991769, DDR3 1333MHz
Matična ploča ASROCK H61M US3S, iH61 Rev B3, DDR3, zvuk, S-ATA, G-LAN, VGA, PCI-E, HDMI, DVI, D-SUB, USB 3.0, mATX, s. 1155
Procesor INTEL Core i3 2100 BOX, s. 1155, 3.10GHz, 3MB cache, GPU, DualCore
1.760,00 KN u Linksu.

Pogledaj i ostale trgovine di mozes proci jeftinije sa besplatnom dostavom (adm, portio, futura it, protis itd.)
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 15:41   #199
njuskalo
Premium
Moj komp
 
njuskalo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Remetinec
Postovi: 820
Posto ti treba proc za visejezgreno kompajliranje, misljenja sam da je bolje uzet pravi 4-jezgreni od ovog i3 sa HT-om. Znaci intel neki i5 ili AMD phenom 960T. Posto bas nemas budget za i5 rekao bih da ti je bolje ici na AMD. Za mbo si pogledaj po ostalim temama koje se preporucaju za taj proc a da ti pasu u budget. I prilicno je bitno kakvo napajanje imas?
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 15:42   #200
horva_
Radim igre
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: bla
Postovi: 10
Još par stvari koje sam zaboravio napomenut

Volio bih nastaviti sa AMDom, znači nebih uzimao intel nikako i imam ATX.

Ova moja kaj sam ja slozio jer vrijedi to kaj?


edit
> napajanje LC POWER LC6600 v2.2 600w

Pozdrav
horva_ je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 16:23   #201
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Citiraj:
Autor horva_ Pregled postova
Ova moja kaj sam ja slozio jer vrijedi to kaj?
Stavljene su dvije ploče, memorija i procesor (FX 4100), kojeg ja ne bi uzeo

To LC6600 napajanje je tak-tak (prenapuhani wati). Na toj grafi se baš ne budeš naigrao na visokoj rezoluciji i visokim detaljima. Monitor (rezolucija)? Koje je kućište? Unutra stane matična koje veličine? Disk i optiku (ako ju koristiš) imaš?
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 16:29   #202
njuskalo
Premium
Moj komp
 
njuskalo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Remetinec
Postovi: 820
960T je brži od fx 4100 (iako je 100kn skuplji, pa ti dode na isto ako gledas uloženo/dobiveno). Bonus je što ima šanse da mu otključaš 1 ili 2 jezgre pa dobiješ X6. Oba se dobro clockaju, ali i tad pobjeđuje 960T. Naravno za OC trebaš bolju ploču od ove koju si ti stavio. Također uzmi jednu pločicu od 4GB rama ako već nemaš za 2 (8GB) jer ćeš puno lakše nadogradit RAM kasnije, osim ako ti je jako bitno to malo što ćeš dobiti dual channelom. I pošto nemaš neki budget, nemoj kupovat u linksu, eventualno u protio.hr (linksom web shop). Gledaj cijena na nabava.net pa odluči gdje ćeš kupit. Napajanje čini mi se nije nešto prekvalitetno ali pretpostavljam da će džat novu konfu, bez overclocka. Najbolje da se raspitaš u temi o napajanjima, wolverine je stručnjak tamo
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 16:39   #203
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Uzimanje x4 960T nema smisla jer mu treba bolja ploča i kuler za njega i tu dolazi na cijenu i5-ice 2300/10/20 + H61 ploča koji ima bolje performanse.

Navedi neki krajnji buđet i točno sve komponente koje ti trebaju pa ćemo iskombinirat nešto.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 16:44   #204
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Buđet je 1700 kn
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 16:46   #205
horva_
Radim igre
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: bla
Postovi: 10
Serial ATA je HDD(ako treba točna marka pogledam)
ATX kuciste
LG monitor 1920x1080, full hd reza


Clockanje nikad ne radim pa ne namjeravam pocet, idem na sigurniju opciju uvijek


Znaci:

RAMI > Memorija PC-10666, 4 GB, MUSHKIN Essentials, 991769, DDR3 1333MHz
Procesor > CPU AMD Phenom II X4 960T

Maticna > Gigabyte 970A-UD3 - mozda ova ploca, to sam nasao na AMD forumu za ploce, eventualno neku 100-200 kn jeftinija, svaka stotica jefitnije mi omogucava ljepsi zivot po pitanju budžeta
horva_ je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 16:57   #206
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Ako se procesor ne bi klokao ili/i otključavale jezgre, onda može neka jeftinija 4+1 fazna ploča. Po meni je šteta kupit tog procesora i ne provjerit dal može stabilno raditi kao X6, ali to iziskuje dodatne troškove, tj kupnju boljeg CPU hladnjaka.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 16:59   #207
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Vidim da želiš uštedit i sve to ali ako nećeš oc-at taj x4 960T nije za tebe, moj savjet ti je skupi još 300 kn i uzmi si ovak nešto:

i5 2320

Transcend 1x4 gb ddr3 1333 mhz

AS ROCK H61M U3S3 = 1989 kn ili uzmi i3 2100 jer na stocku nema neke razlike između njega i x4 960T, a ispast će te sa ovom pločom i ramom navedenim 1554 kn.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 17:02   #208
horva_
Radim igre
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: bla
Postovi: 10
Volio bih izbjec intel ako je ikako moguce
horva_ je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 17:07   #209
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Volio bi izbječ i5 što je za malih 300 kn više (kolko vidim nije za 300 nego za manje od 200 kn) puno bolji izbor ili i3 koji za 200 kn manje daje iste performanse ko tvoja skuplja amd verzija. Ne razumijem te baš, ali tvoj izbor.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 17:11   #210
horva_
Radim igre
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: bla
Postovi: 10
Nije mi bas malo 300kn, i ne nemogu to bas tak navuć lagano. Jer je prvobitni plan bio 1.5k max i to mi je tesko izvuc. Financijsko stanje mi nije bajno uopce tak da mi svaka stotica jako puno znaci.

Intel bih volio izbjec opcenito atm. jer nemogu kupit i5.
__________________
http://www.theredsolstice.com
Tactical coop survival shooter
horva_ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na