|
![]() |
#121 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Crucial Admits m4-Series SSDs Are Affected by Firmware Bug Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Kao totalni neznalica sto se tice SSd ova cuo sam da oni imaju "konacan" vijek trajanja zbog toga sto im nekakvi cipovi rikavaju malo po malo. Tip koji mi je to rekao kaze da je to normalno i da je to opce znjanje a ja se na to usro da ce mi disk riknut :-D . Jel tko zna sta o tome. Tj jel se moze viditi gdje "uznapredovalost" crkavanja (pod uvjetom da prica o crkavanju toga sto god vec crkava drzi vodu). Podsjecam da se ne kuzim u te stvari :-D |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 |
Premium
|
Da to je normalna stvar kod SSD-a. Skini Crystal Disk Info i daj screenshot da vidimo koliko je SSD potrošen. Moj SSD nakon dvije i pol godine ima još 92% "života", znači da se neće potrošiti još barem 20 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Registered User
|
Hvala na savjetu, budem kad dođem doma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@zwer54.. pogledaj da li ti je u biosu namjesten boot disk na ssd, ako nije 64 bit windowsi imaju problema s tim kod instalacije nekad. Takoder, pokusaj odspojiti ostale diskove za vrijeme instalacije, to mice ostatak potencijalnih problema. Ovome nije kriv ssd ![]()
![]() |
#129 |
Tactical Sport Orange
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako si stavio SSD na drugi kontroler (marvell ili slicni) promjeni na drugi konaktor, koji je na intel kontroleru pa probaj. mene je tako zezalo kad sam spojio na marvell kontroler pa sam morao rucno instalirati drivere kontrolera (preko usb sticka) prije instalacije na taj disk... EDIT Jmicron kontroler sam mislio ![]() Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 10.01.2012. u 10:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Premium
|
@antrax - probao sam sve kad je samo ssd bio spojen, kao sto se moze i vidjeti na slikama... A boot disk je namjesten da taj ssd bude prvi poslije bootabilnog usb sticka sa kojeg dizem instalaciju... Stakac, ustekano i je u sata 3 konektor, vjerojatno jmicronov, drivere instaliram prije onog dijela di biram disk no i dalje nista... Jedino nisam probao sata 2 kabel i na ove ostale sata konektore... Samo mi bije jasno zasto nebi radilo na sata3... Na nekom forumu sam sad nasao da se usb disk hoce poklati s tim, a ja dizem instalaciju sa usb (cak osoba koja je navela taj problem ima isti usb stick)... Tako da jos moram probati instalaciju sa dvd-a... Ali mislim da me samo driver kolje, ali ne znam di da uzmem drugi driver i zasto ovaj sa asusovog dvd-a koji je dosao sa plocom ne radi... ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#131 | |
Tactical Sport Orange
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
stavi na intelov konektor i instalacija ce ici bez frke, cak i sa USB sticka... EDIT: Probaj na drugi konektor do tog na kojem je trenutno pa vidi jel pomoglo... Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 10.01.2012. u 16:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Premium
|
http://www.asus.com/Motherboards/Int...specifications sad procitao specs, svi sata konektori su intel controller, a jmicron je samo za e-satu iza na back panelu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni se to jednom desilo na nekom HDD-u, nije htio napravit particiju nego je javljao tak neku glupu grešku. Mislim da je proradilo kad sam uzeo disk i napravio particiju na drugom stroju. Dakle probaj uzet disk i stavit ga u drugi stroj. Napravi particiju i formatiraj je u NTFS. Onda bi trebalo šljakat.
![]() |
#134 | |
Premium
|
Citiraj:
sad bi ja probao skinut sa intelove stranice zadnje ahci drivere za ucitavanje kod instalacije, no sad me muci, koja intel chipset serija je Z68??? jel to pripada necemu od ovoga: AHCI Controllers: - Intel(R) Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI Controller - Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller - Intel(R) 5 Series/3400 Series SATA AHCI Controller - Intel(R) 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller - Intel(R) 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller - Intel(R) ICH10D/DO SATA AHCI Controller - Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller - Intel(R) EP80579 SATA AHCI Controller - Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller - Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller - Intel(R) ICH7M/MDH SATA AHCI Controller - Intel(R) ICH7R/DH SATA AHCI Controller Na intel stranici kad idem na download sekciju pa odaberem da trebam chipset, naon toga da je desktop chipset (gledao i po ostalima) i onda nudi da odaberem seriju chipseta, nudi serije od 2 do 6, pa npr X58, X79, 875P i takve, ali nema Z68 u ponudi... jel ona spada pod serije 6 ili?? pretpostavljam da da, ali nigdje ne mogu naci podatak da je Z68 intel chipset serije 6... ako i je tak, to mi je debilana, jer to je po meni serija z a ne serija 6 (a i razlikuje se serija 6 recimo p67, h67 i z68 tak da retardirano ak je sve to serija 6) ok, sad sam našao podatak da je Z68 intel serija 6, i kad u toj seriji 6 skinem driver za ahci, ovo gore nabrojano su navedeni kontroleri za chipsete za koje je driver namjenjen i ne vidim da je serija 6 u toj prici... a to je inf fajl iz zip fajla koji je skinut sa ove stranice... Zadnje izmijenjeno od: zwer54. 10.01.2012. u 15:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Intel Z68 ti spada pod Intel 6-series. Ovo su navodno zadnji službeni driveri za chipset. Jesi li probao instalaciju napravit na tom disku ali na nekom drugom stroju?
![]() |
#136 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() evo ga, pokrenuo boot sa cd-a a ne sticka i sve radi uredno, klalo se sa stickovima... Zadnje izmijenjeno od: zwer54. 10.01.2012. u 17:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Premium
|
Citiraj:
a kaj se cijena tice, nikad ssd nije manje koštao i uvijek je bio debelo skuplji od ostalih diskova, a od kad su porasle cijene okretnih diskova, ove su više manje ostale di su i bile... jedino šta možeš očekivati je to da ssd dobro napreduje i proizvodnja se širi, a samim time cijena mora krenut dolje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Premium
|
@ fizicica: Očito je to sve od S.M.A.R.T.-a što tvoj Kingston bilježi i nije moguće vidjet koliko je potrošen. Ma nemoj se uopće zamarati sa životnim vijekom SSD-a, sigurno će trajati duže nego što ćeš ga trebati, osobito model sa 128GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
aka Striko
|
Lp, Imam par pitanja , ne isplati mi se zaletavati u kupnju a da nisam prije sve ispitao. Vlasnik sam ove maticne : http://www.asus.com/Motherboards/Int..._1366/P6X58DE/ ASUS P6X58D-E Marvell® PCIe 9128 controller 2 x SATA 6Gb/s port(s) Intel® ICH10R controller : 6 x SATA 3Gb/s port Vidio sam da se Marvell spominje u lošem svjetlu? I kakve su razlike u "brzinama" između ta dva kontrolera. S time da bi uzeo Corsair Force 3 60 ili 90 GB. ( Da se za rođendan malo pocastim ) HVala. Trebam li na nešto još pripaziti , obratiti pažnju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Uzmi 90gb ali Force GT ako mozes ili 60. Brzi su i GT i obicni ali GT je u nekim sitacijama puno brzi. Marvell ce mu skresat nekih 20% sekvencijalnih perf, sto nije tak ni bitno. Za neke druge sepc. probleme ne znam jer ga nisam nesto koristio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Mislim da ti sve ploce ili bar većina ima taj marvellov kontroler za sata3. Razlika između brzine sata2 i sata3 je skoro duplo ako kupis sata3 disk. Na sata 2 diskovima nema razlike između marvellovog i intelovog kontrolera.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Pozdrav svima! Igrom slučaja u rukama mi se našao Iomega 64 GB SSD flash USB 3.0. Nakon analize s HDTune pro dobio sam rezultate average read 140 MB/s za SSD (uštekan u USB 3.0 slot)i 110 za samsunga (sata 2) kojeg trenutno koristim. Zanima me da li bi se isplatilo prebacit windowse (i Starcraft 2) na SSS? (budući da je brži ali bi bio tretiran kao external zbog USB-a) Ok, onda imam još jedno pitanje, da li bi povezivanjem preko ovog adaptera bio prihvatljiv za instalaciju winsa? Adapter služi za spajanje sata diskova preko usb-a. Nigdje ne piše da li radi u obratnom smjeru. Hvala svima na odgovorima, posebno Wolverinu na odličnoj ideji. Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Ossir. 27.01.2012. u 14:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neces uspjet instalirat windoze na usb.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Premium
|
Evo link s uputama za instalirati Win 7 na USB. XP sam probao instalirati na USB i to radi bez problema, ali ovo sa Win 7 nisam još uvijek probao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|