Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.12.2013., 16:54   #61
sinke.ZG
Premium
Moj komp
 
sinke.ZG's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 704
trebo bi danas ic po ovaj v300 ssd al neznam zasto moram izbjegavat 506 firmware
sinke.ZG je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2013., 17:15   #62
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,943
Da, i mene zanima. Baš gledam i čini mi se da imam ovaj sa 506 firmwareom (ako je to revision u aidi64) i ne znam što mu fali

Edit, sad sam malo prozujao forume i usporedbe da 505 ima read od 600mb/s a 506 samo 184 mb/s mi se čine budalaštine.

Vrtio sam bencheve na svome, i bili su u najnormalnijem rasponu za taj drive.

Ali tko zna, možda je postojao neki divlji shipment sa 505 frimwareom iz Kine koji je stvorio takve nebuloze...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.12.2013., 20:30   #63
sinke.ZG
Premium
Moj komp
 
sinke.ZG's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 704
a jel se vise ispalti uzet kingston hyperx 3k koji je 100kn skuplji ili v300 oba 120gb
sinke.ZG je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2013., 22:11   #64
spaceman
Registered User
Moj komp
 
spaceman's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Našice
Postovi: 234
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Da, i mene zanima. Baš gledam i čini mi se da imam ovaj sa 506 firmwareom (ako je to revision u aidi64) i ne znam što mu fali

Edit, sad sam malo prozujao forume i usporedbe da 505 ima read od 600mb/s a 506 samo 184 mb/s mi se čine budalaštine.

Vrtio sam bencheve na svome, i bili su u najnormalnijem rasponu za taj drive.

Ali tko zna, možda je postojao neki divlji shipment sa 505 frimwareom iz Kine koji je stvorio takve nebuloze...
Ovih 184 MB/s se dobije sa CrystalDiskMarkom i ASSSD Benchmarkom dok HD Tune i ATTO Disk Benchmark idu oko 500 MB/s, barem moj V300 sa 506 firmwareom ima te rezultate.

Zadnje izmijenjeno od: spaceman. 21.08.2015. u 00:03.
spaceman je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2013., 23:46   #65
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869


FW505. CrystalDiscInfo pokazuje koja je verzija FWa..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 17.12.2013. u 23:57.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2013., 16:46   #66
sinke.ZG
Premium
Moj komp
 
sinke.ZG's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 704
v300 120gb ili hyperx 3k 120 gb??? razlika u cjeni cca 100kn
sinke.ZG je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2013., 18:40   #67
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
kupi 3k ak je 100kn ali onda imas i ostale..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2013., 22:38   #68
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,356
Navodno su u tim hyperima, bar u nekim serijama Intel čipovi, pa možda ti se posreći
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2013., 00:40   #69
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Taj Kingston je postal prava lutrija. Ne znam kolko su 840 evo ili obican, mozda se isplati ic na njih ak se vec moze dat za taj 3k.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2013., 02:16   #70
sinke.ZG
Premium
Moj komp
 
sinke.ZG's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 704
40 kn skuplji od hyperx-a
sinke.ZG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.12.2013., 02:19   #71
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,943
Uzeo sam jos jednog V300 120GB i ubacio u relativno star laptop - Acer Aspire (T4400 @2,2Ghz, 3gb Ram, HD4570) i nakon kloniranja starog i presporog Hitachi 5400rpm harda i malo zezanja sa eneable-njem AHCI-ija u windows 7, lapop je zbilja poletio. Dobio novu dušu čovjek
Sad se guštam radit na njemu, sve leti

A vuklo me da ga ipak stavim u main rig i sredim RAID0 sa već postojećim v300, ali nakon čitanja da ne radi TRIM u RAIDU i da je to više eyecandy zbog blesavih benchmarka koji se ipak toliko ne osjete u stvarnosti, odustah...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2014., 20:29   #72
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,127
V300 506/521 koristi asynchronous flash i njih treba izbjegavati, v505/507/520 su dobre. Performanse na nekompresibilnim podacima su puno puno losije na 506/521.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2014., 21:32   #73
ChP3
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 430
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
V300 506/521 koristi asynchronous flash i njih treba izbjegavati, v505/507/520 su dobre. Performanse na nekompresibilnim podacima su puno puno losije na 506/521.
Kako znati jel SSD koristi asynchronous flash?
Piše li to negdje u specifikacijama diska ili ....
Recimo ja imam OCZ agility 3 60GB? Jel on koristi asynchronous?

Edit: Sada vidim u specifikacijama da ga moj OCZ agility koristi.
ChP3 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2014., 23:24   #74
tomy_t
Premium
 
tomy_t's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: neposredna blizina Zagreba, DS9
Postovi: 278
Pozdrav, moram se ovdje pozaliti, mozda netko pomogne, danas mi se pojavio problem ko i forumasu Syzwick samo sto ja nema V100 vec V300 128GB, disk mi je jednostavno nestao iz biosa, lap je radio uredno, ostavio sam ga i otisao na veceru i kada sam se vratio, ekran crn, i racunalo ne reagira, restartam i imam sta vidjeti lap se nece upaliti jel se nema s cega bootati, bacim oko u bios nista, 0 bodova, probao sam i preko eksterne ladice spojiti disk, ali ga ne vidi, jedino sta cujem je nekakvo piskutanje iz samog diska, prepostavljam da je otisao u lopotarnicu povijesti, sva sreca jos garancija vrijedi, ali sam sada popusio podatke a dosta su mi vazni, jel se to ikako moze izvaditi ili je kod ssd-a to nemoguca misija?
__________________


||DELL Inspiron N7110 || Intel Core i5-2430M || 500GB SATA || DVD RW DL || NVIDIA GeForce GT 525M 1024MB DDR3@ 17,3" WLED TFT 1600 x 900 || 8GB (2 x 4096MB) DDR2 || 802.11a/b/g/n/Bluetooth ||2MP Webcam ||HDMI ||Windows 7 Professional ||
tomy_t je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2014., 00:03   #75
wooden
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: hr
Postovi: 803
Ne možeš tu ništa, trebao si prije misliti na važne podatke.
Možda eventualno neke profesionalne metode u određenim firmama koje se s time bave.
wooden je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2014., 00:04   #76
GrAviTy
Premium
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 255
ljudi imam jedan mali problemcic,ovako imam v300 firmware 506,dakle u biosu je postavljeno u ahci modu,instalirani su novi winsi,i kad ga bencham dale mi rezultate tip 170 read write cca,napravio sam nekoliko testova sa razlicitih programa i svi daju manje vise iste rezultate,jel moguce da sam dobio neki los primjerak?
GrAviTy je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2014., 23:05   #77
atha
Moderator
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,916
Ovako je to kod mene ispalo, na prilicno staroj SATA2 ploci, Windows 8.
Kingston V300



__________________
___________
HTPC: Intel Core2Duo E8500 × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 × Samsung 160GB ×
Lenovo Key+Mouse
× Philips 49PFS5501 LED TV × Technics SA-EH780 5.1 × Windows 10
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 10
atha je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2014., 02:01   #78
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 4,131
Ne znam jel bi amazon slao u Hrvatistan no ako šalje onda imate izvrsnu priliku:

Kingston Digital 240GB SSDNow V300 - $124.99
Kingston Digital 120GB SSDNow V300 - $66
__________________
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 20:42   #79
dejanbinladen
konjpjukter
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 934
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 21:22   #80
Zvone2772
interferometar
Moj komp
 
Zvone2772's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 751
Citiraj:
Autor GrAviTy Pregled postova
ljudi imam jedan mali problemcic,ovako imam v300 firmware 506,dakle u biosu je postavljeno u ahci modu,instalirani su novi winsi,i kad ga bencham dale mi rezultate tip 170 read write cca,napravio sam nekoliko testova sa razlicitih programa i svi daju manje vise iste rezultate,jel moguce da sam dobio neki los primjerak?
Southbridge jako ovisi o rezultatima. Na AMD-ovom SB700 (dio 780G chipseta) sam imao npr. osjetno lošije rezultate sa Samsungom 470 nego sada na laptopu s Intelovim.
Isto tako zna ovisiti o driverima (SATA kontrolera), pa generički driveri mogu biti bolji ili lošiji od službenih AMD-ovih. Trebaš isprobati ima li i kakve su promjene u performansama kada mijenjaš driver.

Na kraju bih preporučio i da se ne zamaraš brojkama, nego samo se osiguraš da TRIM radi i to je to. 10-20 MB/s simo-tamo, opet je iskustvo na nekoliko puta većoj razini nego s klasičnim mehaničkim diskovima.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 21:28   #81
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,943
Citiraj:
Autor dejanbinladen Pregled postova
Ima li ovo ikakvih poboljšanja u odnosu na stariji software? Da li se išta riskira ovime? Nisam nikad radio pa pitam

EDIT:

Naaah, postiskao sve to za 35 sekundi i to je to
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 18.03.2014. u 21:33.
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2014., 15:55   #82
ACMilan
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 20
Jesu ovo dobri rezultati za Kingston ssd 120gb sata 3 spojen na matičnu sata 2. SSD je star 2 tjedna. MODEL: SV300S37A/120GB
http://www77.zippyshare.com/v/42334691/file.html
Prebacio sam ga na ahci i stavio mu zadnji firmwire

Zadnje izmijenjeno od: ACMilan. 08.04.2014. u 17:21.
ACMilan je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2014., 17:53   #83
Thiniad
Anime User
Moj komp
 
Thiniad's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 102
Ako nekoga zanima. Ovaj članak me ponukao da odem uzet samsuga 840 umjesto v300.

http://www.anandtech.com/show/7763/a...er-micron-nand
Thiniad je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 01:20   #84
ACMilan
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Thiniad Pregled postova
Ako nekoga zanima. Ovaj članak me ponukao da odem uzet samsuga 840 umjesto v300.

http://www.anandtech.com/show/7763/a...er-micron-nand
Ja sam uzeo taj kingston v300 u Magazin rs-u. Bez problema sam zamjenio baš za taj samsung što ti navodiš na osnovu ovoga što piše u tom članku, al to stvarno stoji. Sve pohvale dućanu Magazin RS. Čak sam i postavio isto pitanje na Tomshardware-u i javio mi se na mail predstavnik Kingstona u s vezi s postavljenim pitanjem na forumu i objašnjem zašto je to tako.
ACMilan je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 09:08   #85
adaksinjo
Premium
Moj komp
 
adaksinjo's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Virje
Postovi: 461
znaci malo detaljnije, odnio si ssd na garanciju i zalio se da je spor, prihvatili su i dali ti samsung 840 umjesto njega?
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 10:46   #86
ACMilan
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 20
Taj moj Kingston SSD v300 je bio star 3 tjedna. Pokazivao je loše rezultate na Benchmarku. Napisao sam im mail gdje sam im priložio rezultate sa benchmarka,upozorio na ovo što piše na tom linku. Pitali su me za koji želim zamjeniti pa sam odabrao taj Samsung.
Navodno ti Kingstoni stariji od godinu dana su okej i koriste Toschibine chipove, a ovi novijeg datuma imaju te sranjske chipove i pokazuju loše rezultate kao moj.
ACMilan je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 16:44   #87
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,175
Naravno, iz vreće pune Samsung, Intel i inih SSD diskova (da ne koristim prave riječi iz poznate izreke jer bi se moderatori naljutili) ja izvučem baš Kingston V300 60Gb.

Neznam sada koji fw imam baš ću pogledati kad dođem doma. Da li instaliranje ovog zadnjeg Fw525 barem donekle poboljšava performanse diska?

Mislim nije situacija baš tako crna. Prethodni sistemski disk mi je bio Maxtor PATA na 5400 okretaja tako da je ovo neusporedivo brže. Dizanje sustava mi je odokativno brže nego prije hibernacija, ali ostaje onaj gorak okus u ustima.
pogi je online   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 17:11   #88
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,943
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Naravno, iz vreće pune Samsung, Intel i inih SSD diskova (da ne koristim prave riječi iz poznate izreke jer bi se moderatori naljutili) ja izvučem baš Kingston V300 60Gb.

Neznam sada koji fw imam baš ću pogledati kad dođem doma. Da li instaliranje ovog zadnjeg Fw525 barem donekle poboljšava performanse diska?

Mislim nije situacija baš tako crna. Prethodni sistemski disk mi je bio Maxtor PATA na 5400 okretaja tako da je ovo neusporedivo brže. Dizanje sustava mi je odokativno brže nego prije hibernacija, ali ostaje onaj gorak okus u ustima.
Haha, dobro si ovo opisao.
Ja imam dva V300 120GB, i oba su ovaj ludi 506 firmware, ali sam ih jeftino dobio pa se neću žalit. Osim toga, ubrzanje naspram mehaničkog diska je neviđeno
Benchevi nisu nešto, oko 250 mb/s ako me sjećanje služi i uopće se ne opterećujem time...Sumnjam da se u ovom svakodnevnom korištenju osjeti neka veće razlika. A ako je boot 13sec kod PRO modela i 15sec kod ovog usranog kingstona, neš ti neke razlike

Updateo sam na 525 firmware, isti drek
__________________
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 17:25   #89
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,175
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Haha, dobro si ovo opisao.
Ja imam dva V300 120GB, i oba su ovaj ludi 506 firmware, ali sam ih jeftino dobio pa se neću žalit. Osim toga, ubrzanje naspram mehaničkog diska je neviđeno
Benchevi nisu nešto, oko 250 mb/s ako me sjećanje služi i uopće se ne opterećujem time...Sumnjam da se u ovom svakodnevnom korištenju osjeti neka veće razlika. A ako je boot 13sec kod PRO modela i 15sec kod ovog usranog kingstona, neš ti neke razlike

Updateo sam na 525 firmware, isti drek
Ma da i ja tako isto mislim, imam ga već nekih 2 tjedna, disk nije neispravan, u praksi je meni to raketa u odnosu na prije, a i neda mi se sada vaditi sistemski disk na kojeg sam instalirao sve što mi treba, nositi ga u renomiranu trgovinu računalima u hrvata (koji su sigurno znali za taj problem) s njima se natezati...

Ali sam zato poslao jedan lijepi email u Kingston.

pogi je online   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 17:46   #90
adaksinjo
Premium
Moj komp
 
adaksinjo's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Virje
Postovi: 461
dakle nema straha?

adaksinjo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na