Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.11.2008., 23:10   #1
Marquee
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: SK
Postovi: 14
"Prazan" DVD nakon prženja

Evo, upravo sam skurio 5 dvd-a i niti jedan ne radi

Pržio sam istim postupkom i istim programom (nero) kojim pržim već godinama, a koristim i iste DVD-e (traxdata) samo što od danas svaki dvd koji spržim se poslije USPJEŠNOG (nero javi na kraju da je sve ok, verifying disc uključen) prženja javlja kao prazan na oba računala koja imam (sigurno nije prazan jer se vidi da je nešto na njemu sprženo, a i isobuster vidi sprženi sadržaj). Prža je Optiarc AD 7560a. Probao sam pržit i preko windowsa i preko Oronta, ali ista stvar. Zanimljivo je da cd-e prži sasvim normalno i normalno se mogu očitati.

Ima netko sličnih iskustava?
Marquee je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2008., 23:19   #2
rivaldo10
Intel Pentiumnaš 4-vretaš
Moj komp
 
rivaldo10's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Križevci
Postovi: 162
da,tako je i moj frend imo
cd je spržen i vidie se da je na cd onaj krug
i kad otvoriš ima foldera samo neče

Frend je imal pionner
Ispalo je da je strgana
Kupil novu i ok
__________________
rlly bored....

opel tigra in my mind
rivaldo10 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.11.2008., 23:48   #3
Ubleha
Premium
Moj komp
 
Ubleha's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: BiH
Postovi: 1,485
Meni je tako bilo sa dvd+rw snima slomi se snimajuci a kad zavrsi prazno, ispalo je neko softwersko klanje reinstalirao windowse i sve ok.
__________________
Nisam pijan sve dok mogu da ležim na podu i da se nizašta nedržim.
Ubleha je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2008., 13:53   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp
 
Burko's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,304
*sto se meni dogadalo sa pionner-kom

takoder, przila je (mislim) dvd +r bez beda, ali na dvd -r sprzi, i vidi se da je sprzila, ali nema nikakvih podataka na disku.

rjesenje - stavio zadnji firmware. od onda radila kao podmazana sa svim medijima.
__________________
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor.
Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars!

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2008., 14:23   #5
Sultan
Six Blade Knife
Moj komp
 
Sultan's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 292
Ne vjerujem da će mu novi firmware pomoći jer teško da će ga naći.

@Marquee jesi probao pržit sa imgburnom?
Sultan je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2008., 22:45   #6
Marquee
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: SK
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Sultan Pregled postova
Ne vjerujem da će mu novi firmware pomoći jer teško da će ga naći.

@Marquee jesi probao pržit sa imgburnom?
spržio sam i dok je dvd bio unutra mogao sam ga otvorit i vidjet fileove unutra iako je prža nekako čudno roštala i bilo je dosta sporo, ali kad sam ga izvadio i ponovno stavio opet se ništa ne vidi.
Marquee je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2008., 22:57   #7
Bambusha
Premium
 
Bambusha's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Čepin
Postovi: 297
te dvd-ove mos spasit tak da u neku drugu przu stavis(ak si upalio multisession) i doprzis neki mali fajl...nece sprzit taj mali fajl al ce napravit lead-out opet i moci ce ocitat...tak sam ja prije imo jednu pioneer za przit i jednu malo pokidanu asus za lead out
Bambusha je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2008., 23:19   #8
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Ja sam sebi isto zaprzio jedan DVD sa
PIONEER DVR-216D

i stavim unutra i nist se ne vidi. Na disku se isto vidi da je nesto zaprzeno. Jel bi to moglo biti nes do Viste x64 ?
  Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 00:37   #9
Marquee
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: SK
Postovi: 14
Zasad mi je rješenje to što sam umrežio laptop i komp pa sad pržim stvari sa laptopa na pržilici od kompa, malo je sporije, ali dobro za sad

Btw, jel ima OVOG kupit kod nas?
Marquee je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 11:05   #10
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.11.2008., 11:15   #11
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,787
Citiraj:
Autor Marquee Pregled postova
Btw, jel ima OVOG kupit kod nas?
Ima nešto slično
http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=7500000294
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 12:19   #12
mrga
all you need is freeware
Moj komp
 
mrga's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Stolica
Postovi: 861
__________________
Ovo je potpis.
mrga je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 14:20   #13
Marquee
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: SK
Postovi: 14
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Je li na to onda mogu spojiti i pržilicu pošto piše: spajanje svih 2.5" i 3.5" IDE/SATA diskova preko USB-a?
Marquee je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 23:28   #14
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 10:33   #15
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,787
Pržilica je 5,25" uređaj, ali ima iste konektore kao i 3,5" jer se 5,25" odnosi na vanjeske gabarite uređaja. Ukratko: možeš.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 12:23   #16
Marquee
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: SK
Postovi: 14
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Pržilica je 5,25" uređaj, ali ima iste konektore kao i 3,5" jer se 5,25" odnosi na vanjeske gabarite uređaja. Ukratko: možeš.
Kupio sam taj adapter, ali vista i ubuntu uopće ne reagiraju kad spojim Pioneer DVR-216 DBK i nigdje ne vidim pržilicu.
Marquee je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 12:41   #17
Sultan
Six Blade Knife
Moj komp
 
Sultan's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 292
Citiraj:
Autor Marquee Pregled postova
Kupio sam taj adapter, ali vista i ubuntu uopće ne reagiraju kad spojim Pioneer DVR-216 DBK i nigdje ne vidim pržilicu.
Ovaj iz Chipoteke? Jel imaju uopće drajveri za ubuntu i vistu?
Sultan je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 13:06   #18
hash
Premium
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: zg
Postovi: 1,175
znao sam imat slican problem i bilo je do softwarea uglavnom..
hash je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 21:11   #19
Marquee
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: SK
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Sultan Pregled postova
Ovaj iz Chipoteke? Jel imaju uopće drajveri za ubuntu i vistu?
Piše samo MAC i XP, ali nakon nekoliko restarta, gašenja i paljenja napajanja, nekim čudom je ipak proradilo i na Visti i na Ubuntuu i sad već nakon nekoliko gašenja sve ok i sve radi. Čudno, ali rješeno, zasad
Marquee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na