Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.06.2009., 18:39   #121
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,468
Nema, "problem" je u operativnom sustavu, većina ih krivo pokazuje kapacitet...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2009., 19:57   #122
WichitaQ
Soul Eater
 
WichitaQ's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Isolated
Postovi: 538
oh. damn.

čudno mi bilo jer je explorer točno pokazivao a WD-ov vlastiti diagnostic tool fulavao za 70g. šteta, a baš se ponadah tom sočnom bonusu
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.06.2009., 13:42   #123
Stipsa
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Biograd
Postovi: 1
HDD Verbatim 250 Gb, Externi - problem

Dobio sam ga na produljenje ugovora u T-com-a. Kad pokušam prebaciti u
njega neki veći folder (MKV, DVD i sl), javlja da nema dovoljno prostora u njemu, pokušam prekinuti proces, a onda se sve zblokira i moram napraviti reset kompa. Kad ponovo pokrenem windowsi jave: želite li skenirati i popraviti VERBATIM?. Stavim na SCAN i to traje... kad završi, pokušam ponovo, i opet se ponovi isto. Ima li nade da to pokušam sam riješiti ili da
ga jednostavno reklamiram? iskustva? Preporuke?
Stipsa je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2009., 13:55   #124
sasuke_the_king
Premium
Moj komp
 
sasuke_the_king's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: istra
Postovi: 1,016
a da ga formatiraš u ntfs?
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2009., 13:17   #125
sharkzo
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 6
externi hard pomoć

Kupio sam wd My book 1 tb i sad me jedna stvar muči.Dal je normalno da on bude stalno upaljen?Kad odem na safely remove on ga makne,ali kad idem stisnut gumb na njemu,on i dalje radi i lampica mu svjetli.Tek se gasi kad izvadim usb iz kompa ili kad zgasim windowse.Kako se treba sa njim ponašati da bude što trajniji?dal da stalno vadim usb ili da ga pustim da stalno radi??pomoć hvala
sharkzo je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2009., 23:53   #126
sharkzo
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 6
Citiraj:
Autor sharkzo Pregled postova
Kupio sam wd My book 1 tb i sad me jedna stvar muči.Dal je normalno da on bude stalno upaljen?Kad odem na safely remove on ga makne,ali kad idem stisnut gumb na njemu,on i dalje radi i lampica mu svjetli.Tek se gasi kad izvadim usb iz kompa ili kad zgasim windowse.Kako se treba sa njim ponašati da bude što trajniji?dal da stalno vadim usb ili da ga pustim da stalno radi??pomoć hvala
Riješio.Instalirao sam wd drive menager koji ima opciju isključivanja diska bez vađenja usb-a
sharkzo je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2009., 18:45   #127
Viperus
Premium
Moj komp
 
Viperus's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 729
Imam i hrpu igrica i filmova na dvdima pa sam mislio sve to prebaciti na nekoliko hard diskova (ništa super mobilno, to bi nosio jednom il 2x godišnje na odmor). Malo sam preletio net i vidio da bi mi docking stationi bili najbolji. Jel oni valjaju? Mislio sam ovaj uzeti

http://www.diskont24.com/product.php?productid=71770
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2009., 21:48   #128
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Nabavio sam Sharkoon Quickport duo docking station. Kako postići da mi radi "hot swap" funkcija? Trenutno kad ubacim terabajtnog crnca (formatiranog u dvije extended particije i spojenog preko eSATA), ništa se ne događa. Moram napraviti restart kompa i onda ga skuži...
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2009., 22:27   #129
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,468
SATA kontroler mora raditi u RAID (preporučam) ili AHCI modu da bi to radilo, drugačije nikako.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2009., 22:43   #130
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
SATA kontroler mora raditi u RAID (preporučam) ili AHCI modu da bi to radilo, drugačije nikako.
Hm...treba li mi poseban kontroler ili može i ovaj na ploči? (ako ga uopće imam ?) Trebam onda koristiti i dva harda?
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.07.2009., 22:56   #131
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,468
Ništa onda, imaš stari ICH7 SB, ostaje ti samo AHCI...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2009., 23:10   #132
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ništa onda, imaš stari ICH7 SB, ostaje ti samo AHCI...
Thanks

Evo, čitao sam malo o AHCIju:

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831

Prošla me volja Restart i nije tako loša stvar
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2009., 23:19   #133
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,468
Kod sljedeće instalacije Windowsa integriraj drivere i vozdra...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2009., 13:54   #134
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Koliko je štetno diskove u docku gasiti dok su winsi pokrenuti? Sinoć sam jednoga ugasio, a komp je nastavio raditi...torrenti and stuff. Jutros vidim da ledica od harda non stop svijetli, a nakon restarta, windowsi se dižu čitavu vječnost. Ova "stara" instalacija windowsa, na drugom hardu radi ok

EDIT:
Evo, da sam sebi odgovorim, očito da gašenje diskova dok je komp u radu i nije najpametnija stvar Očito je ta rabota uništila instalaciju windoza koja je u tom trenutku bila aktivna. Friška instalacija i sve je super.

Zadnje izmijenjeno od: Delta S4. 30.07.2009. u 12:49. Razlog: Update...
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2009., 17:16   #135
Rain Man
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: x
Postovi: 1,447
Delta, ti si to gasio disk na kojem su win ili disk koji je bio prikopcan na racunalo uz instalaciju da drugom disku? Ovo prvo je razumljivo po sebi lose uradit, ovo drugo bi trebalo radi. Barem ja nikad nisam imao problema.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2009., 17:22   #136
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Delta, ti si to gasio disk na kojem su win ili disk koji je bio prikopcan na racunalo uz instalaciju da drugom disku? Ovo prvo je razumljivo po sebi lose uradit, ovo drugo bi trebalo radi. Barem ja nikad nisam imao problema.
Ne, ne, nisu bili winzi na tom kojeg sam gasio. Tako da nije ni meni jasno baš zašto ga to toliko silno šokira... Čak mi se jednom nakon gašenja sve blokiralo i morao sam napraviti reset.

Al sad je spojen preko USB-a pa ga palim i gasim kakd hoću. Jest da je brzina prijenosa manja ali što se može...
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2009., 17:30   #137
Rain Man
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: x
Postovi: 1,447
Mozda starome kontroleru smeta kad mu se isteka disk. Iako bi AHCI trebao podrzavat hot-swap. Meni na ICH9R i na ICH10R nije bilo problema. Iako, ako znam da cu ga cesce istekavat sa racunala ubodem ga u USB i nemam problema. Probaj ako vec nisi iskljucit write caching ili prebacit disk na "quick removal" opciju.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2009., 17:33   #138
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Mozda starome kontroleru smeta kad mu se isteka disk. Iako bi AHCI trebao podrzavat hot-swap. Meni na ICH9R i na ICH10R nije bilo problema. Iako, ako znam da cu ga cesce istekavat sa racunala ubodem ga u USB i nemam problema. Probaj ako vec nisi iskljucit write caching ili prebacit disk na "quick removal" opciju.
AHCI mi nije instaliran...

Ne da mi se previše eksperimentirati, jednu instalaciju winsa sam tako već ubio
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2009., 17:51   #139
Rain Man
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: x
Postovi: 1,447
Trebas ukljucit AHCI i instalirat drivere za njega. Na zalost kao sto kaze domy treba ili disketa prije instalacije win ili integrirat drivere u XP instalaciju. Vista i 7 sami instaliraju drivere. Ako neces ukljucit hot swap onda vise ne koristi sata/esata. Ako ti redukcija u prijenosu ne smeta onda nastavi koristiti USB.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2009., 21:53   #140
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Trebas ukljucit AHCI i instalirat drivere za njega. Na zalost kao sto kaze domy treba ili disketa prije instalacije win ili integrirat drivere u XP instalaciju. Vista i 7 sami instaliraju drivere. Ako neces ukljucit hot swap onda vise ne koristi sata/esata. Ako ti redukcija u prijenosu ne smeta onda nastavi koristiti USB.
Hvala i tebi i domyu
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 09:46   #141
Viperus
Premium
Moj komp
 
Viperus's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 729
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
AHCI mi nije instaliran...

Ne da mi se previše eksperimentirati, jednu instalaciju winsa sam tako već ubio
1. Mogo si je repairat

2. Mogo si guglat i naći kako prebacit na AHCI sam uz jedan restart.

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831

Inače, neke matične imaju 2 kontrolera , tipa P35-DS3R (ICH9R i neki gigabyteov) pa jedan staviš na ide , drugi ahci mode pa ak se windowsi ne dižu, spojiš hard na 2. kontroler
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 16:59   #142
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,593
Kupio bih si kuciste za Spinpointa 640 GB ali da nije preskupo , pa me zanima koje da uzmem ( ogranicen sam na osijek pa ak netko zna ).
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 18:45   #143
Delta S4
She`s back...
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 983
Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
1. Mogo si je repairat

2. Mogo si guglat i naći kako prebacit na AHCI sam uz jedan restart.
http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831

Inače, neke matične imaju 2 kontrolera , tipa P35-DS3R (ICH9R i neki gigabyteov) pa jedan staviš na ide , drugi ahci mode pa ak se windowsi ne dižu, spojiš hard na 2. kontroler
Ma izguglo sam link. Prevelika tlaka...toliko zezancije za takvu sitnicu. Ja sam mislio da će to po duhu svetom proraditi Ali sada sam na godišnjem pa imam vremena za takve stvari. Probati ću skupiti hrabrosti i napraviti to, thanks!

Muči me dio:

Citiraj:
Most people have been advising to reinstall Windows if you want AHCI enabled.
Ako većina nešto tvrdi...najčešće je to doista tako
i
Citiraj:
I managed to enable AHCI on Windows XP Professional for a Gigabyte P35-DS4 (ICH9R) without needing to reinstall. This should work on any P35 ICH9 based board:
Moja MBO je P31 DS3L pa ne znam igra li to ulogu

BTW, zna li netko kako brzo, efikasno i besplatno napraviti potpuno kopiranje diska na drugi disk? Imam još jednog crnca koji trenutno ne radi ništa pa bih najprije napravio kopiju, just in case something goes wrong

I koliko je AHCI kao AHCI pouzdan?
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 19:43   #144
Rain Man
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: x
Postovi: 1,447
Ja sam AHCI na XP-u ukljucivao nakon instalacije win. I to jos prije nego je bio vodic na ovom forumu. Uspjelo je iz prve. Radilo tako bez problema par mjeseci kad mi se desilo da iz drugih razloga moram radit reinstall i onda mi se vise nije dalo zezat s tim ukljucivanjem.

Na Visti i 7 koji to podrzavaju iz instalacije imam AHCI ukljucen i na ICH10R i na dodatnom kontroleru. Sve radi bez problema cak sam na win 7 dobio mogucnost "safely remove" iako je nije bilo na visti.

Moja preporuka ti je da se ne zamaras s AHCI. Hot-swap, NCQ i ostale sitnice za prosjecnog korisnika XP-a nisu vrijedne zajebancije s ukljucivanjem i ubacivanjem drivera. Osim naravno ako stvarno sad nema neka automatska mogucnost.

Za prebacivanje ili backup cijele instalacije win probaj acronis true image ili migrate easy. Ja sam s migrate easy prebacio cijelu instalaciju na drugi disk. Nije free, al pogledaj mozda s trial mozes obavit citav posao.

@ xulos, ako nabavljas USB ili eSATA vanjsko kuciste uzmi najjeftinije ili ono koje ti se po dizajnu najvise svida. Sama tehnologija izrade tih kucista je toliko jednostavna da nemas prevelikih razlika izmedu proizvodaca. Ja sam imao vise komada icy box kucista kod sebe, sto usb, sto esata i sva su radila ok. Tako da je moja preporuka za icy box.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 20:24   #145
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,593
Ma znam da su jednostavni ali imao sam prijenosni samsungov od 250 GB 2.5" u onom verbatimovom kucistu i onaj usb sklop mi je sprzio hard (tak su mi ovdje rekli), a ne zelim da mi se to dogodi sa Spinom od 640 GB , tako da mi treba nes kvalitetnije.
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 20:43   #146
Rain Man
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: x
Postovi: 1,447
Sa icy box ne mozes fulat. A imao sam i coolermastera x-craft koji je isto radio dobro. Imaju tih kucista u linksu, malo si pogledaj njihov cjenik. Pa izaberi dal hoces usb, sata, samo eksterno ili sa dockom...
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2009., 08:23   #147
Viperus
Premium
Moj komp
 
Viperus's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 729
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova

Moja MBO je P31 DS3L pa ne znam igra li to ulogu

BTW, zna li netko kako brzo, efikasno i besplatno napraviti potpuno kopiranje diska na drugi disk? Imam još jednog crnca koji trenutno ne radi ništa pa bih najprije napravio kopiju, just in case something goes wrong

I koliko je AHCI kao AHCI pouzdan?
1. Stvar je u tom da sve napisano u tom articleu vrijedi za ICH9R chipset, ako imaš neku štajaznam ploču koja nema uopće intelov chipset nego samo neki svoj custom (neznam jel tak neš postoji), onda ovo možda neće raditi.

2. err....Acronis true image mislim da se zove.

3. Imam P35-DS3R , chipset ICH9R na koji sam spojio winse su mi u ide modu, a 2. chipset, neki gigabyte mi radi u AHCI, na njega spajam externi hard. Hot swap radi i u XP i 7, nisam još našo na ikakve probleme, ali opet, ne koristim AHCI za boot.
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2009., 14:27   #148
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,593
@Rain man .Ja bi najradije s usbom, posto imam lap pa bi se preko usba spajao , imam 2 diska 250 i 640 gb pa bi mjenjao malo malo.E sad zanima me jel taj icybox ima adapter za struju kao onaj original WD od 1 TB ili se napaja samo preko usb?
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2009., 17:08   #149
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,468
Svako kućište za 3.5" diskove ima adapter.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2009., 17:27   #150
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,593
aha znaci adapter dobijem i usb kabl s njim jel ( s icy box-om) ?
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na