Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.07.2008., 23:17   #1
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Arrow Vanjski (eksterni) HDD-ovi i kućišta od 3.5"

U ovoj temi iznosite svoja pitanja u vezi kupnje te iskustva i preporuke o vanjskim ili eksternim tvrdim diskovima i kućištima veličine 3.5".

Svakako pogledajte i ovu temu:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=100180
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB


Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.07.2008. u 12:33.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 14:51   #2
vip-terminator
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 191
eksterno kučište preporuka...

DI mogu nać neka fancy kučišta za hdd...Sad imam neko everest slicno ovome i totalno je smeće. ovi šarafi se stalno olabave i pocne zujit, a o ovim metalnim pregradama da ne pricam...
Tak da treba mi externo kučiste za seagate 250 gb ATA i to neko kvalitetno, ako postoji sa ventilatorom ili LCD điđe miđe....cijena nije pretjerano bitna al da neide sad u neku krajnost preko 400 500 kn
__________________
vip
vip-terminator je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 09.07.2008., 15:02   #3
Rain Man
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: x
Postovi: 1,447
Mislim da je bila negdje najava za ovo kuciste, a mozda ga vec ima kod nas. Vjerujem da ce se dat nabavit i verzija bez 5.25" docka. Ja imam 2.5" verziju, solidno je kuciste.

EDIT: Za verzije koje svijetle ko nova godina, imaju integriran otvarac za boce i svjetlece ventilatore, nemam pojma. Eto, pogledoh imas ga u linksu za 230kn.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 15:05   #4
vip-terminator
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 191
je dobro izgleda samo kaj je sata, meni treba ata......kako cu popizdit kaj sam uzimo ata hard uopce
__________________
vip
vip-terminator je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 15:17   #5
Rain Man
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: x
Postovi: 1,447
Da, fakat, meni vec gotova stvar da je disk s-ata jer danas ih je vecina. Jedino ti preostaje neko starije generacije kuciste ili od nekog vulgaris proizvodaca kod kojeg opet ne mozes biti siguran da ces dobit kvalitetu.

Na nabavi pise da se moze naci coolermaster x craft za ide disk. Provjeri po trgovinama koje su se izlistale. Ja sam ga imao za s-ata disk i ok je kuciste.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 15:34   #6
bojler
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: osijek
Postovi: 191
Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Mislim da je bila negdje najava za ovo kuciste, a mozda ga vec ima kod nas. Vjerujem da ce se dat nabavit i verzija bez 5.25" docka. Ja imam 2.5" verziju, solidno je kuciste.
Mali OT.
Kucista ima kod nas i kosta 300kn. Nabavio sam isto i sto se tice prakticnosti sve 5. Naravno da ima i mana. Disk nije dobro ucvrscen u kucistu taka da lamata i udara u rubove kucista pri prenosenju(naravno da se laganim modom i to rijesilo), ne sjeda bas dobro u dock i dok je unutra dosta se grije.
bojler je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 15:44   #7
Rain Man
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: x
Postovi: 1,447
Ja imam, kako sam rekao, 2.5" verziju s dockom. Kuciste ok izgleda, cijelo metalno i ljevano u komadu (ili izgleda da je u komadu ). Disk uopce nije ucvrscen u kucistu al mislim da ima kuciste nekakve plasticne vodilice i moj se disk uopce ne pomice u kucistu. Disk se ne zagrijava skoro uopce al to je vise razlog sto je 2.5" verzija. Pretjerano mi se ne svida mehanizam montiranja i ucvrscivanja zadnjeg panela koji je mislim isti na 3.5" inacici i dock mi ima prekratki S-ATA kabel.

Sto se tice 3.5" varijanti diskova, mislim da je proizvodac morao zbog "raznih" dimenzija diskova radit kompromis pa od tuda poneki slobodan prostor.

Kad ti je disk spojen preko docka koje su mu brzine? Tocnije koliko je sporiji u odnosu direktnog spajanja na plocu?
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 01:20   #8
NIGHT RID3R
Uber pwner
Moj komp
 
NIGHT RID3R's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb / Sesvete
Postovi: 186
ja planiram uzeti ovo pa me zanima šta vi mislite o tome
http://links.hr/index.php?option=art...kl=051.612.015

zanima me dali bi to kućište podržavalo 1 HDD od 320 GB i 1 HDD od 750 GB, jer na stranici ništa ne piše koliko podržava
NIGHT RID3R je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 16:44   #9
Alen43
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: a
Postovi: 59
Buffalo drive station vs. mybook2

Imam stolno računalo old timer. Sada ga se namjeravam riješiti jer većinu podataka držim na laptopovom 5.400 fujitsu siemens hdd-u. (250 Gb, sata). hdd ima i hibridni mod rada, no kad je pitanje preformansi- onda je koma. Sto se tiče štednje baterije dobiva 5+. Interni diskovi koji se ugraduju u kućišta me živciraju(pretežito imam loša mišljenja o tome). Želim da samo ubacim usb kabel u lap i ac u struju). Dvoumim se izmedju buffalo drive station-a i mybook 2 od 320Gb.Ne planiram ga nosat okolo. Samo da mi stoji na stolu i da zauzima malo mjesta. Da ne moram paliti komp da si prebacim datoteku i sl. Molim vašu pomoć i mišljenja u vezi ovakvih hdd-a jer jednom ću bacit 600kn.
Cheers
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.520.022

@ Night Rid3r :

- Compact aluminium case for storage solution
- USB 2.0 host interface (up to 480Mb/s)
- Suitable for two 3,5” SATA HDD
- JBOD allows separate access on each HDD
- Backup switch, On/Off switch, fan on the backside
- One touch backup software (Win98/ME/2000/XP/2003)
- 40mm fan
- O.S. support: PC, MAC, Linux
- External power supply 110-240V / 5V 12V 2A 34W
- Packing content: IB-3218StU-B, power supply, USB cable,
fastening material, installation instruction, CD with backup
software and Win98 driver

Da stavis 2 hdd-a jedan od 1tb a drugi od 160Gb njemu je svejedno...rade odvojeno a u os-u pokazuje kao 2 odvojena.
Alen43 je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 17:22   #10
uploader
Premium
Moj komp
 
uploader's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Germany
Postovi: 692
Vanjski (externi) HDD WD 320GB MyBookII 3,5''

HDD WD 320 GB MyBook II Home Essential 3.5", UDMA 100, 7.200 o/min., 16 MB cache, eksterni, USB 2.0 (WDH1U3200E)


U HG-Spotu za 550Kn


Sto mislite o ovome?


Cini se vrlo povoljno!!
__________________
Keep it Real, Keep it Simple!!!

uploader je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 22.07.2008., 17:38   #11
Alen43
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: a
Postovi: 59
ne znam da li sata i ide igraju kakvu ulogu ako je usb 2.0...jer obojci je deklarirano 480Mbps (max).
Alen43 je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 18:09   #12
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 430
Ja sam imao ovo:ICY BOX IB-360StUS-B-BL crno, 3.5'' SATA - USB 2.0 + SATA.U linksa dode trenutno 223 kn.Samo bih napomenuo da to kucise ima sata prikljucak(ne eSATA) i s njim se dobije sata barcket.Ladica ljepo izgleda ,ali joj je najveca mana abnormalno zagrijavanje diska u njoj.Ne posjeduje nikakav ventilator.Seagate Barracuda NS od 250 gb se grijao zimi preko 50+ stupnjeva.Brzo sam je se rijesio.Moj bi savjet bio da kod kupnje vise obratite paznju na hladenje ladice ,a ne fancy izgled.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 00:09   #13
uploader
Premium
Moj komp
 
uploader's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Germany
Postovi: 692
nitko nista ne govori za ovaj HDD WD 320GB MyBookII 3,5'' u HG-Spotu!

Sto mislite o ulozeno/dobiveno?

Da li se isplati!?
__________________
Keep it Real, Keep it Simple!!!

uploader je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 00:53   #14
Alen43
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: a
Postovi: 59
pa ja planiram ili taj ili buffalo drive station... i mislim da cu sutra ipak buffala dofurat doma...
Alen43 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 09:12   #15
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,903
Citiraj:
Autor Alen43 Pregled postova
ne znam da li sata i ide igraju kakvu ulogu ako je usb 2.0...jer obojci je deklarirano 480Mbps (max).
Nema veze jesu li SATA ili IDE. Svi vanjski diskovi su ograničeni brzinom rade veze između njih i kompa. U ovom slučaju, brzinom prijenosa podataka putem usb-a. Dakle, badava ti i Raptor na 15000rpm u kutiji ako ti je kutija povezana usb-om. Brzina će biti ista kao i kod ATA100 harda.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 10:42   #16
stavros01
Premium
Moj komp
 
stavros01's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Cakovec
Postovi: 80
Citiraj:
Autor uploader Pregled postova
nitko nista ne govori za ovaj HDD WD 320GB MyBookII 3,5'' u HG-Spotu!

Sto mislite o ulozeno/dobiveno?

Da li se isplati!?
ja uzeo prije nekih 3mj doticni al od 160gb, platio ga previse s obzirom na ono cemu sam se nadao...
nisam nesto zadovoljan: em konstantno neka sr*nja s odjavljivanjem(vista) jer disk "nesto" radi pa moram radit force unplug, pa kad brises nepotrebne stvari s diska pokazuje da si oslobodio prostor, a disk jos uvijek pun pa reko WTF..
A sto me najvise izluduje jest problem zapisivanja datoteka, npr .iso vecih od 5gb pa izbaci da mu to prevelik zalogaj...
jedino sto mu pozitivno jest fancy look, i da je gotovo necujan..

prodao ga i uzeo WD Passport 160gb al i on boluje od istih..
mozda sam ja takve srece..

uglavnom kod mene WD vise ne prolazi..



eto moja topla preporuka je da uzmes disk+case ili nesto slicno WD-u al drugi brand..
stavros01 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 10:48   #17
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Velike datoteke nisu problem diska nego datotečnog sustava, vjerojatno ti je formatiran u FAT32...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 11:14   #18
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,903
Citiraj:
Autor stavros01 Pregled postova
pa kad brises nepotrebne stvari s diska pokazuje da si oslobodio prostor, a disk jos uvijek pun pa reko WTF..
Moraš te fileove pobrisati i iz Recycle Bina da bi se prostor oslobodio. A za 5Gb iso, domy ti je dobro rekao - FAT32 je ograničen na fileove od nekih 2Gb, a za NTFS taj je prag puno viši.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 11:19   #19
Deathwish
overpowered
Moj komp
 
Deathwish's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 781
Malo OT pitanje, zna li netko ima li di kupit odvojeni strujni adapter za eksterna kučišta?
Naime imam IcyBox za PATA disk i otišao je adapter stoga trebam zamjenu.

Inače što se tiče Icyboxova bez ventova, dobro dođu ako disk u komadu koristite samo par sati, no ako ga mislite stalno imat upaljenog, tražite dalje
__________________
@Work HP Zbook15
@Home Acer 5020
Deathwish je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 12:13   #20
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,903
Citiraj:
Autor Deathwish Pregled postova
Malo OT pitanje, zna li netko ima li di kupit odvojeni strujni adapter za eksterna kučišta?
Naime imam IcyBox za PATA disk i otišao je adapter stoga trebam zamjenu.
Teško ćeš to naći kod nas. Eventualno ako je nekome riknulo kućište pa mu ostao adapter. Gledao sam na njemačkom eBayu ti ga cijene 16,90EUR (bez poštarine).
http://computer.search.ebay.de/icy-b...R40QQsacatZ160
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 12:44   #21
stavros01
Premium
Moj komp
 
stavros01's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Cakovec
Postovi: 80
@domy_os

e na to uopce nisam obratio pozornost..
my bad

@coconut
ma maknem ih sve pa cak i disk cleanup napravim, sve ide bez greske i prikaze oslobodeno al kad krenem nes snimat "disk full..blabla" e a onda ga moram otpojit (rucno jer na safely remove neide jer kao sto sam reko nes' disk radi..) i ponovo ustekat da bi oslobodeno stvarno bilo slobodno...
stvarno neznam al eto i sa mybook i passportom isti peh...
stavros01 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 12:50   #22
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Meni se Passport ponekad neće pokrenuti nakon što ode u standby, samo klikće, LED-ica treperi, ali se ploče ne vrte. Isto tako pomaže samo iskopčavanje pa ponovno ukopčavanje.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 17:59   #23
Alen43
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: a
Postovi: 59
idem danas po buffala od 320gb a kad dojdem doma krcam ga sa 240gb podataka... pa da vidimo kako se drži... report postam oko 22.00. thx coconut ta info, također i ostalima. zz
Alen43 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 19:26   #24
stavros01
Premium
Moj komp
 
stavros01's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Cakovec
Postovi: 80
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Meni se Passport ponekad neće pokrenuti nakon što ode u standby, samo klikće, LED-ica treperi, ali se ploče ne vrte. Isto tako pomaže samo iskopčavanje pa ponovno ukopčavanje.
pretpostavljam da ti se to dogada kad ga spajas na prenosnik, il?

jer isti problem sam imao ja kod spajanja pa mislim da je to nesto do napona koji dobiva preko usb-a..
dok mi ga powerbook(g4) nije htio ni pokrenut/prepoznat samo ledica tereperila isto ko i tebi...

ne svidaju mi se ti diskovi nikako...
stavros01 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 19:44   #25
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Probao na oba laptopa i na stolnom kompu, na sva tri se to događa...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 10:19   #26
stavros01
Premium
Moj komp
 
stavros01's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Cakovec
Postovi: 80
Sa diskom i stolnim racunalima nije bilo problema al kod prenosnika boze sacuvaj.. kostao me zivaca..

najvise me zdere sto ga nemogu sparit s Powerbookom - dobije napon al ne pronalazi disk, cak sam probao i na usb hub sa svojim naponom al opet nista,

a kod dell-a i Ibm-a radi al kad se dogodi isto sto i tebi, ode u neki svoj sleep mod, moram ga ponovo prestekavat..

po mojoj procjeni cini mi se da bi tvoj disk mogao skoro u vjecna lovista s oprostajnom porukom nest tipa ...blabla mailfunction blabla.. ko i moj meni zato spasavaj podatke dok nije kasno...

stavros01 je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 10:32   #27
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,455
Backup imam oduvijek iako mi se takve greške događaju mislim otkad sam ga kupio. To je nešto tipa ovoga...

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114386
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114309

Normalno, ako mi se usred premještanja datoteke pojavi neka od ovih poruka, datoteka se izgubi zauvijek. Zbog toga na te prenosive medije imam naviku uvijek sve kopirati, a onda obrisati na izvoru po potrebi.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 19:45   #28
St-Ri-DD
Registered User
Moj komp
 
St-Ri-DD's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 13
Question ... problem, a možda i ne ?

... unaprijed se ispričavam, ako je tko temu sličnog sadržaja "načeo" (tražih, al` ne-nađoh) ...

... imam staru konfiguraciju (vidi my comp)... i kako većina nas prije ili kasnije osjeti nedostatak prostora... tako sam si i sam nabavio još jedan hdd za "unutrašnju" ugradnju...

... ali bih želio nabaviti i još jedan externi (nebitno... sata ili pata kombinacija)... radi dodatne sigurnosti..

...i koliko vidim, većina... dali tvornički gotovih, dali kombinacija kućište + hdd, imaju prijenos podataka, putem usb II, e-sata, ili firewire-a... e sad

... kako ovo moje čudo ima samo usb I, a po tvrdnjama "stručnjaka" iz trgovina informatičke opreme... postoji "opasnost"... da mi se takav vanjski hdd, niti ne pokrene... a da ne kažem da su me upozorili da W XP bez SP-a... veće diskove neće u cijelosti ni "vidjeti"...

... molio bih Vaše mišljenje (obzirom na konfiguraciju koju posjedujem)... dali bi se na nju mogao ugraditi kakav kontroler (nešto ovakvo: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=053.200.020 )... a da bi to "radilo" u mom kompu (te dali bih time dobio, ako je to "tehnički izvodivo" obzirom na moju matičnu... pouzdaniji i brži transfer podataka)...

... zahvaljujem Vam unaprijed na konstruktivnim odgovorima i pomoći
&

EDIT:
link na moju matičnu: http://global.msi.com.tw/index.php?f...t2_no=&cat3_no=# (ima mjesta za 5 pci slots... e sad... može li ona gornja "noga /link na kontroler/... ući u cipele moje")


EDIT N.02
... coconut & domy_os ... zahvaljujem na komentarima
__________________
K: - - -

Zadnje izmijenjeno od: St-Ri-DD. 29.07.2008. u 22:51. Razlog: x:
St-Ri-DD je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 20:55   #29
petar75
Premium
Moj komp
 
petar75's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: slavonija
Postovi: 96
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Meni se Passport ponekad neće pokrenuti nakon što ode u standby, samo klikće, LED-ica treperi, ali se ploče ne vrte. Isto tako pomaže samo iskopčavanje pa ponovno ukopčavanje.
Jesi probao možda sa Y usb kabelom?
Znam da Passport dolazi sa jednostrukim usb kabelom i dešava se ponekad
da ne dobije dovoljno struje preko usb-a.
Ja sam sa Simpletechom dobio Y kabel, a koristim i jednostruki.
Sa jednostrukim ponekad bude takvih problema, a sa dvostrukim nikada.
Znači da mu ponekad fali struje.
petar75 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 21:21   #30
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,903
@st-ri-dd
Disk će se pokrenuti, ali će prijenos podataka biti kriminalno spor (cca. 1Gb=30min). Kontroler bi možda pomogao, ali to ti nitko ne može zagarantirati.
Točno je da je usb 2.0 brzinu dobiješ sa SP1 od XP-a, kao i to da sa istim SP-om dolazi podrška za diskove veće od 128Gb. SP1 je uključen u SP2 tako da ti je dosta i instalacija samo SP2.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na