Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.10.2019., 17:44   #3901
tetak dudo
Premium
Moj komp
 
tetak dudo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Lekenik
Postovi: 63
Citiraj:
Autor Alex1 Pregled postova
dali bi bio bolji chipset X470 za taj procesor, malo probija buđet, ali...
Recimo ploča https://www.gigabyte.com/hr/Motherbo...MING-rev-10#kf s tim da mora biti F40 verzija biosa

Koja je razlika između C470 i B450 chipseta?
Ja sam tu prodao nisam baš bio zadovoljan sa clokanjem rama i kupio jeftiniju i bolju c6h
tetak dudo je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2019., 14:54   #3902
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,868
Trenutno sam u razmišljanju da za stroj na kojem vrtim virtualke umjesto supermicro ploče sa 8-jezgrenim atomom, uzmem nekakvu AMD ne-serversku ploču.
Trebala bi imati dvije mrežne kartice, bar 6 SATA konektora, ECC podrška poželjna ali nije uvjet, i što jeftinija, bez hrpe "gamerskih" i inih featurea
segregator je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.10.2019., 11:50   #3903
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,929
poceo proucavati malo OC rajzena 2xxx. znam da LLC CPU treba zveknut na 2 il 3, al jel ista prica i za LLC SOC na primki ili ostavim na auto?

edit: nesto sam zahebo. stavio ovo na 2 mjesta. moze delete ovoga pliz.
fala manuel

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 17.10.2019. u 13:28.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2019., 13:06   #3904
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,893
Meni je to na auto
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2019., 17:39   #3905
Alex1
Premium
Moj komp
 
Alex1's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Krapinsko-Zagorska županija
Postovi: 160
Gledam ovu pluču za Ryzen 3400G
https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1...x.asp#Overview
Nema popis podržane memorije za Picasso jezgru, ima za Pinnacle Ridge, Raven Ridge, Summit Ridge.
Da li bi se isplatilo staviti Ultra M.2 SSD 128-256GB modul u kombinaciji sa WDC WD10EZEX sata diskom ili bolje kupiti SSD disk 256GB
Alex1 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2019., 18:55   #3906
Max Rockatansky
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg/Zd
Postovi: 411
Citiraj:
Autor Alex1 Pregled postova
Da li bi se isplatilo staviti Ultra M.2 SSD 128-256GB modul u kombinaciji sa WDC WD10EZEX sata diskom ili bolje kupiti SSD disk 256GB
Po funkcionalnosti su M.2 i 2.5" SATA SSD-ovi jednaki a skoro i po cijeni, pa mi se čini da pitanje baš i nema smisla.
Da li ti i koliko treba dodatnog prostora u obliku mehaničkog diska to znaš samo ti .
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2019., 22:54   #3907
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,893
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2019., 23:57   #3908
Omega 3
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 119
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ne loše za jedan kratak bios update, uskoro će u pogon i update windowsa koji će priotizirati brže jezgre pa bi i to trebalo donijeti dodatan boost. Lijepo je vidjeti da se radi punom parom na novoj platformi koja očito još nije dosegnula svoj maksimum, još samo da svi developeri popularnijh softvera počnu optimizirati svoje proizvode za ryzene, a sudeći po rastu popularnosti ryzena bi trebali.

Zadnje izmijenjeno od: Omega 3. 18.10.2019. u 00:04.
Omega 3 je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2019., 16:57   #3909
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,157
MSI B450M BAZOOKA V2 AM4 matična ploča...

Da ili ne?

Upario bi je sa Ryzenom 1600
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2019., 17:33   #3910
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,893
Ploča je OK. Dali je deal ili ne ovisi o cijeni...
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.10.2019., 17:56   #3911
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,157
ako krenem u upgrade sa FM2 na AM4 vjerojatno cu propeglati karticu u nekom od (web)trgovina jer ovo sto vidim po trznici, ono malo MBO i Ryzena sto se i pojave prodaju se vrlo brzo.... dok se ja premislim
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2019., 19:52   #3912
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,157
Koristi li na forumu itko ploče sa A320 chipsetom? Ili je to bogohuljenje na PCE forumu?

Naime, ako sve dobro prođe i prodavač ispoštuje dogovor (čeka da mu dođe novi proc), za par dana bi i ja trebao imati svoj primjerak Ryzena (neću vam još reći kojeg da ne zacopram).

Uglavnom, nemam ga uopće namjeru oc-ati, i fakat razmišljam ušparati ~200kn na MBO te kupiti neku ploču sa A320 chipsetom.

Ima li nas još takvih ili sam sam?

I još nešto kad već pitam... ako AMD za taj CPU kaže da je System Memory Specification NNNN MHz da li je onda poželjno da i DDR4 radi na NNNN MHz, ono što bi rekli sinhrono?
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2019., 20:10   #3913
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,495
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Koristi li na forumu itko ploče sa A320 chipsetom? Ili je to bogohuljenje na PCE forumu?

Naime, ako sve dobro prođe i prodavač ispoštuje dogovor (čeka da mu dođe novi proc), za par dana bi i ja trebao imati svoj primjerak Ryzena (neću vam još reći kojeg da ne zacopram).

Uglavnom, nemam ga uopće namjeru oc-ati, i fakat razmišljam ušparati ~200kn na MBO te kupiti neku ploču sa A320 chipsetom.

Ima li nas još takvih ili sam sam?

I još nešto kad već pitam... ako AMD za taj CPU kaže da je System Memory Specification NNNN MHz da li je onda poželjno da i DDR4 radi na NNNN MHz, ono što bi rekli sinhrono?
Za ovo nije potreban RAM na X mhz, može brži, može sporiji.
Sa A320 pločama nemam uopće nikakvog iskustva, pa tako ni ne znam da li uopće možeš mjenjat frekvenciju RAMa.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2019., 20:23   #3914
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,893
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Koristi li na forumu itko ploče sa A320 chipsetom? Ili je to bogohuljenje na PCE forumu?

Naime, ako sve dobro prođe i prodavač ispoštuje dogovor (čeka da mu dođe novi proc), za par dana bi i ja trebao imati svoj primjerak Ryzena (neću vam još reći kojeg da ne zacopram).

Uglavnom, nemam ga uopće namjeru oc-ati, i fakat razmišljam ušparati ~200kn na MBO te kupiti neku ploču sa A320 chipsetom.

Ima li nas još takvih ili sam sam?

I još nešto kad već pitam... ako AMD za taj CPU kaže da je System Memory Specification NNNN MHz da li je onda poželjno da i DDR4 radi na NNNN MHz, ono što bi rekli sinhrono?

Nitko ih nema s razlogom - jer se ne isplate. Za 500-600kn idu već B350 ploče koje su mnogo bolje i opremljenije (pri tom mislim na ove sa 4 utora za ram i vrm heatsinkom)

A320 trpaju u gotove konfiguracije


Ne budi cicija i kupi barem nešto od ovoga:


https://www.futura-it.hr/maticna-gig...m_medium=click
https://www.adm.hr/asrock-b450m-pro4...m_medium=click
https://www.telebit.hr/mb-asrock-ab3...g0-a0uayz.html
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2019., 20:48   #3915
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,157
Ovo što mi posebno ide na živce kod ovih mATX ploča je što je jedan od PCIe slotova uvijek neiskoristiv (praktično) jer je preblizu PCIe x16 slota.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2019., 21:41   #3916
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,523
Ma tko više koristi sve te utore kad je sve na ploči

Uglavnom a320 ima malo smisla, cijene im nisu dovoljno dobre a vrlo su ogranicene opremom i proc mozda na 65w i tako dalje..

C6H ako se da nabaviti po onoj ludoj cijeni je the izbor, a manuel ti je preporučio vrlo zanimljive budget opcije..
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2019., 23:11   #3917
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,321
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Uglavnom, nemam ga uopće namjeru oc-ati, i fakat razmišljam ušparati ~200kn na MBO
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Ovo što mi posebno ide na živce kod ovih mATX ploča je što je jedan od PCIe slotova uvijek neiskoristiv (praktično) jer je preblizu PCIe x16 slota.
Vid...

https://www.telebit.hr/mb-gigabyte-b...hdmi-24mj.html

520kn sa dostavom, svi slotovi iskoristivi, sta ce ti 4 slota za memoriju ? Prodas 16Gb i uzmes novije/brze 32Gb ako
ikada bude potrebe za tolikom kolicinom rama... jeftinija je od B450M-DS3H i sve slotove mos iskoristiti + dobijes VGA pride.

https://www.reddit.com/r/Amd/comment...byte_b450ms2h/
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2019., 23:17   #3918
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,157
da. vidio sam tu S2H plocu.... jedan pci slot ce mi sigurno zauzeti dvbt kartica. drugi bi mi mogao zatrebati za firewire. tako da da, meni trebaju dva pristupacna slota uz gpu
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2019., 06:37   #3919
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,495
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Koristi li na forumu itko ploče sa A320 chipsetom? Ili je to bogohuljenje na PCE forumu?

Naime, ako sve dobro prođe i prodavač ispoštuje dogovor (čeka da mu dođe novi proc), za par dana bi i ja trebao imati svoj primjerak Ryzena (neću vam još reći kojeg da ne zacopram).

Uglavnom, nemam ga uopće namjeru oc-ati, i fakat razmišljam ušparati ~200kn na MBO te kupiti neku ploču sa A320 chipsetom.

Ima li nas još takvih ili sam sam?

I još nešto kad već pitam... ako AMD za taj CPU kaže da je System Memory Specification NNNN MHz da li je onda poželjno da i DDR4 radi na NNNN MHz, ono što bi rekli sinhrono?
Već su ti objasnili, ali evo ti video sa nekim šrotex pločama:

__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2019., 09:11   #3920
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,157
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Već su ti objasnili, ali evo ti video sa nekim šrotex pločama:

zanimljivo.... jer je CPU na kojjeg sam bacio oko upravo 1600X i trebao bi ga dobiti u utorak

we
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2019., 20:43   #3921
Bub0
Registered User
Moj komp
 
Bub0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Rijeka
Postovi: 31
Ekipa, imam b450 ploču, isplati li se uopće prelazak na x570? Ne mislim nikakvu uber opremljenu i skupu, već čisto radi neke buduće nadogradnje. Gledao sam ploču do nekih 250 eura. Ili da ostanem na trenutnoj, samo igram, ništa naravno ne overclockiram, samo pure gaming, mislim eventualno u budućnosti nadograditi na r7 3700x. Može li ova moj ploča uopće takav upgrade naprimjer izdržati kada dođe do toga?
Bub0 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2019., 21:07   #3922
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 2,523
Ne mjenjaj, ja ne bi..
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2019., 21:34   #3923
Bub0
Registered User
Moj komp
 
Bub0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Rijeka
Postovi: 31
Znaci i neki buduci upgrade poput ryzena 7 3700x bez oc’a bi sasvim normalno radio na mojoj trenutnoj ploci?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bub0 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2019., 23:32   #3924
Gašpar
Registered User
 
Gašpar's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2019
Lokacija: CRO
Postovi: 31
Raditi ce bez brige, cak i 3900x.
Gašpar je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2019., 11:18   #3925
Bub0
Registered User
Moj komp
 
Bub0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Rijeka
Postovi: 31
Citiraj:
Autor Gašpar Pregled postova
Raditi ce bez brige, cak i 3900x.


Uh prva liga onda. Hvala na infu


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bub0 je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2019., 14:00   #3926
strix
Registered User
 
strix's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Kvarner
Postovi: 17
gledam reviewe x570 maticnih ploca i sad kazu budget ploce Asus TUF Gaming X570-Plus WiFi or Asus Prime X570-P do 200$ (kod nas je ova prva 2200kn ) i kaze:

For $200 or less these are by far your best options. It should also be said that we'd avoid the MSI X570-A Pro, Gaming Plus and Gaming Edge due to their poor quality VRM

pa sta je moguce da je VRM toliko los cak i za osnovni r5 3600? Koliko bi imalo utjecaja taj 'los' vrm na cjelokupni rad?
strix je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2019., 17:40   #3927
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,893
Ako baš želiš x570 uzmi Gigabyte X570 Aorus Elite za 1750kn
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2019., 17:46   #3928
Smartic
Premium
Moj komp
 
Smartic's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,598
X570-P pojeftinila na ~1600kn. Ima nešto manje featurea od Aorus Elite, ali malo bolji VRM.
Smartic je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2019., 19:37   #3929
strix
Registered User
 
strix's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Kvarner
Postovi: 17
Jos neznam da li cu ici na x570 ili uzet neku b450 tipa gaming k4. Obzirom da nemam namjere uzimati nista jace od 3600 niti se baviti oc, zanima me koliko je taj vrm stvarno los i da li utjece na svakodnevni rad, igranje sa 3600?
Mislim da za nekog average usera sa laganim gamingom ne bi trebalo biti problem?
Vidio sam da x570-a pro svi izbjegavaju kao entry plocu i da je bolje ici na b450 nego na nju...
strix je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2019., 19:44   #3930
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,495
Citiraj:
Autor strix Pregled postova
Jos neznam da li cu ici na x570 ili uzet neku b450 tipa gaming k4. Obzirom da nemam namjere uzimati nista jace od 3600 niti se baviti oc, zanima me koliko je taj vrm stvarno los i da li utjece na svakodnevni rad, igranje sa 3600?
Mislim da za nekog average usera sa laganim gamingom ne bi trebalo biti problem?
Vidio sam da x570-a pro svi izbjegavaju kao entry plocu i da je bolje ici na b450 nego na nju...
Pa za tu tvoju namjenu ja bi def izabrao nešto jeftinije.
Evo ti moj primjer, zgrabio sam c6h(x370) kad je bila kilu kn i ploča je bomba.
Sve radi kako treba, doduše u početku sam imao nekih gadnih problema, ali od zamjene proca mi sve radi super.
Meni je trebala ploča sa puno USBa i SATA plus nvme, ova ih 14 usba iza, 8 sata i nvme koji svi mogu raditi odjednom (neke b450 ploče gase sata portove kad se ubaci nvme i slično).
VRM je hladan, 30-40 stupnjeva sa 3600 na auto PBO +100mhz, doduše ova ploča ima odličan VRM.
Uzmi si neku od MSI b450 MAX, odmah dolaze sa zen2 biosom i miran si.
Ili probaj naći neku priliku kao mi koji smo razgrabili ove herojke dok ih je bilo.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na