Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.10.2019., 17:13   #1
bikolo
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Dual monitors



Pozdrav ekipa!

Zna li netko može li se, i kako, na ovu grafičku i matičnu spojit 2 monitora? Znači ne preko nekakvog splittera, već jedan monitor na grafičku, a drugi na matičnu.
Matična: Asrock B450M PRO4-F
Grafička: Inno3D Nvidia GeForce GTX 1650 X2 OC, 4GB GDDR5, 128 bit, HDMI, 2x DP
Problem je u tome što mi kompjuter monitor koji je spojen na matičnu uopće ne prepoznaje. Probao sam enable-at tu opciju u BIOS-u, ali nigdje je nema...
bikolo je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2019., 18:29   #2
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,675
U slučaju da nemaš APU (CPU + iGPU), tj. procesor s integriranom grafičkom jezgrom, video izlazi na ploči nemaju efekta - zato ti ne prepoznaje monitor.
The Exiled je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.10.2019., 21:31   #3
bikolo
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
AMD CPU Desktop Ryzen 5 6C/12T 3600 (4.2GHz,36MB,65W,AM4) box with Wraith Stealth cooler
Ima li ovaj APU? Hvala na odg..
bikolo je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2019., 21:32   #4
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 649
nope..
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2019., 21:46   #5
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,474
Zasto ne spojis oba monitora u graficku?
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2019., 21:53   #6
Chuxonja
Premium
Moj komp
 
Chuxonja's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 684
osim ak ti drugi monitor nije krama pa ciljaš iskoristit VGA port na matičnoj, ne vidim razloga zaš nebi sve popiko samo u grafulju. Čak ako je i gore navedeno točno, adapter ćopi sa jebaya/alija il negdje i popikaj samo.
__________________
Živi bili pa umrli!
Chuxonja je online   Reply With Quote
Staro 08.10.2019., 22:45   #7
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,096
A koji monitori su u pitanju tj. koje ulaze imaju ?
Ta grafa (INNO3D GEFORCE GTX 1650 TWIN X2 OC) može sigurno pogoniti 2 monitora istovremeno,
ima 2x Display Port 1.4 + 1x HDMI 2.0.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2019., 13:38   #8
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 606
Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
osim ak ti drugi monitor nije krama pa ciljaš iskoristit VGA port na matičnoj, ne vidim razloga zaš nebi sve popiko samo u grafulju. Čak ako je i gore navedeno točno, adapter ćopi sa jebaya/alija il negdje i popikaj samo.
Ako ima VGA monitor (D-sub), ne može ga upiknuti u postojeću grafu jer ista nema analogne izlaze.
Može jedino ako kupi a/d konverter signala, za što će mu kod nas uzeti jednako ako ne i više novaca nego da nabavi rabljeni LCD s digitalnim ulazom iste dijagonale.
trex je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2019., 16:25   #9
bikolo
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
hvala vam svima, kupit cu ovih dana adapter i vjerujem da cu time rijesiti problem...
bikolo je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2019., 17:10   #10
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 606
Citiraj:
Autor bikolo Pregled postova
hvala vam svima, kupit cu ovih dana adapter i vjerujem da cu time rijesiti problem...
Daj napiši što imaš i što želiš jer ćeš možda bezveze trošiti pare na nešto što ne radi.
trex je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.10.2019., 04:10   #11
bikolo
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
http://prntscr.com/p9u8gy ovo je komp
Monitori su acer nitro rg 2700
Javio sam se fortuni, oni su mi rekli da kupim ~NaviaTec Display port plug to HDMI plug 2,0m~ te da ce onda radit
Ne kuzim se kurca u racunala/graficke/maticne i nadam se da ce ovo funkcionirat..
bikolo je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2019., 04:30   #12
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,432
Čemu to kad već imaš HDMI na grafičkoj? Koji monitori su u igri?
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2019., 08:49   #13
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,705
Aha, ima dva ista monitora koji imaju 2X HDMI ulaze, a na GPU ima 1X HDMI i 2X DP izlaza. Dobro su mu rekli u futuri, nek uzme ovaj adapter i radit će...
tiki66 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na