|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Testiranje diska u svrhu reklamacije
Lijep pozdrav, imam jedno pitanje za vas ekipa.. Imam Toshibin HDD od 1Tb koji je mislim na izdisaju. Još uvjek ima garanciju, skužio sam da s vremena na vrijeme zna "škljocnut" i da ponekad krene očitavanje s njega i traje i traje i očitava i očitava..tako da vjerujem da je to to..da krepava. E, sad, ono šta meni treba je da olakšam serviserima i sebe poštedim objašnjavanja i komplikacija..s čim bi mogao testirati tj. kojim softwareom da mi očita greške koje postoje da ih mogu prezentirati dečkima u servisu. ![]() btw. koji prasac, od svih diskova baš onaj koji služi za backup rikava. Gledam malo po forumu HdTune je ok za tako što?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo ga nisi trebao ni kupiti jer "se zna" kakvi su. Ima slična tema gdje je kolega testirao hdd - ove prije pogona u nas - u, tu možeš viditi šta je koristio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
HD tune uglavnom nitko ne prizna. Treba ti službeni tool od proizvođača. Iako, iskreno kratkim googlanjem nisam uspio naći koji je. S tim da ti to može samo pomoći kada to priložiš uz reklamaciju, svakako je servis taj koji mora potvrditi kvar.
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2008
|
Jesi siguran da krepava? Ako je backup ili 2. disk a imaš OS na SSD-u, to je normalno. HDD se prestane vrtiti ako je u nekom "Stand by" modu, i kada ga pokreneš mu treba jedno vrijeme da se zavrti (škljocne) i nakon toga bi trebao raditi kako treba do sljedećeg stand by-a. Možeš ti sebi napraviti testove da se uvjeriš da je do diska, no nitko ti neće priznati ništa kao dokaz u trgovini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|