Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.10.2017., 08:51   #211
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,360
Dodano na početnu

Gigabyte Aorus RX570 4GB, Elpida

Original
MemShift

SMOS: Core 1130/Memory 1950 ili 2000 ili više ako da/Core Unvervolting 950mV
Windows MSI Afterburner: Core 1130/Memory 1950 ili 2000 ili više ako da te u Claymore majneru dodati "-cvddc 950"
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 09:31   #212
Nick7
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,047
Da'l neko zna za DAG fix za RX580 na Linuxu (Ubuntu 16.04), osim koristenja ROCm kernela?
__________________
Idiocracy. Kad satira postaje stvarnost.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.10.2017., 09:36   #213
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Citiraj:
Autor Dakyminer Pregled postova
Pozdrav
Znaci kopiram maymunov strap na 1750 i 2000 i dodam u bat -dcri 5 , mclock na 2125 a coreclock?


Unaprijed hvala na odgovoru.
Da li smijem iste postavke koristiti i na Aorus RX580 XTR 8Gb Hynix? Da li ima veze jel 4Gb ili 8Gb verzija?
Probao sam flashati i clockati u Afterburneru, ali 28,5 MH/s je bilo max i to sa mem errorima.
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 10:01   #214
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,360
Na RX580 8GB kopiraš 1750 na 2000.

Core 1130/1150

Memory 2100 i više, koliko ide stabilno
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 12:28   #215
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Na RX580 8GB kopiraš 1750 na 2000.

Core 1130/1150

Memory 2100 i više, koliko ide stabilno
Kopiram iz originalnog biosa 1750 na 2000? A 2250?

Core i memory podesavam iz afterburnera?
Core je defaultno 1425, a memorija 2000. Tako dobivam s ovim modanim biosom 25.5 MH/s.
Kad memoriju stavim na 2100, onda imam 26.6

Jel trebam dodati u skriptu dcri ili nesto drugo?
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 13:46   #216
bez_komentara
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Split
Postovi: 238
Citiraj:
Autor mboltuzi Pregled postova
Kopiram iz originalnog biosa 1750 na 2000? A 2250?

Core i memory podesavam iz afterburnera?
Core je defaultno 1425, a memorija 2000. Tako dobivam s ovim modanim biosom 25.5 MH/s.
Kad memoriju stavim na 2100, onda imam 26.6

Jel trebam dodati u skriptu dcri ili nesto drugo?
i 2250.
Da se nebi zeza oko toga sam.
Imaš gotov bios za skinit.
ako sam dobro vidio to je ova kartica
https://anorak.tech/t/bios-mod-reque...8gb-hynix/7864
bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 14:19   #217
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Citiraj:
Autor bez_komentara Pregled postova
i 2250.
Da se nebi zeza oko toga sam.
Imaš gotov bios za skinit.
ako sam dobro vidio to je ova kartica
https://anorak.tech/t/bios-mod-reque...8gb-hynix/7864
Iz tog biosa sam kopirao strapove 1750, 2000 i 2250 u svoj bios.
Nije baš skroz ista, moja - njihova.
Max što sam s tim dobio je 29 MH/s prije nekih mjesec dana i ali sa hrpom errora.
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 14:23   #218
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,848
Citiraj:
Autor mboltuzi Pregled postova
Iz tog biosa sam kopirao strapove 1750, 2000 i 2250 u svoj bios.
Nije baš skroz ista, moja - njihova.
Max što sam s tim dobio je 29 MH/s prije nekih mjesec dana i ali sa hrpom errora.
Nemoj samo skurit karticu, ti vjerojatno imaš samsung memoriju, a to su strapovi za hynix
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 14:27   #219
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,575
Pa valjda je provjerio najprije koja je memorija na kartici, nije toliko lud (nadam se) da kopira strapove za hynix na samsung
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je online   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 14:27   #220
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Nemoj samo skurit karticu, ti vjerojatno imaš samsung memoriju, a to su strapovi za hynix
Hynix je na svima, 100 puta sam provjeravao
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.10.2017., 14:32   #221
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,848
Pitam zato što lik na bitcointalk forumu tvrdi da XTR verzija dolazi isključivo sa Samsung memorijom, a i na techpowerup sajtu sa BIOS-ima ima uploadan samo za Samsung
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 15:50   #222
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,848
Citiraj:
Autor mboltuzi Pregled postova
Iz tog biosa sam kopirao strapove 1750, 2000 i 2250 u svoj bios.
Nije baš skroz ista, moja - njihova.
Max što sam s tim dobio je 29 MH/s prije nekih mjesec dana i ali sa hrpom errora.
jel možeš negdje stavit screenshot da dokažem liku da kartica postoji

GPU-Z npr, ili gdje se već vidi i naziv kartice i tip memorije
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 17:17   #223
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
jel možeš negdje stavit screenshot da dokažem liku da kartica postoji

GPU-Z npr, ili gdje se već vidi i naziv kartice i tip memorije
Evo.
Sad ga trazi bios za nju da imam stabilnih 30 MH/s
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 17:46   #224
bez_komentara
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Split
Postovi: 238
jel to gledaš na dual ili only eth?
bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 20:01   #225
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Citiraj:
Autor bez_komentara Pregled postova
jel to gledaš na dual ili only eth?
Samo eth
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2017., 22:36   #226
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Citiraj:
Autor mboltuzi Pregled postova
Da li smijem iste postavke koristiti i na Aorus RX580 XTR 8Gb Hynix? Da li ima veze jel 4Gb ili 8Gb verzija?
Probao sam flashati i clockati u Afterburneru, ali 28,5 MH/s je bilo max i to sa mem errorima.
Koje drivere imas?. Igraj se sa mclockom tj dizi ga za 50.
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 08:05   #227
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Citiraj:
Autor Dakyminer Pregled postova
Koje drivere imas?. Igraj se sa mclockom tj dizi ga za 50.
Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23 22.19.677.257
To radim u skripti od Claymorea?
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 09:04   #228
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Citiraj:
Autor mboltuzi Pregled postova
Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23 22.19.677.257
To radim u skripti od Claymorea?
Da
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 09:10   #229
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,360
Koliko znam u skripti minera ne radi cclock i mclock na blockchain driverima... to se mora raditi preko msi afterburnera beta 15 da bi radilo...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 09:13   #230
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Koliko znam u skripti minera ne radi cclock i mclock na blockchain driverima... to se mora raditi preko msi afterburnera beta 15 da bi radilo...
Meni radi za core/mem clock, ali kod jedne grafe ne zeli vddc prihvatiti od 930mV nego ga drzi na 975

Ventove podesavam u wattmanu
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 09:15   #231
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,848
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Koliko znam u skripti minera ne radi cclock i mclock na blockchain driverima... to se mora raditi preko msi afterburnera beta 15 da bi radilo...
Radi u 10.0 claymoru, ali je još uvijek buggy...doduše i u AB nije najpouzdanije, wattman je jedini 100% siguran da radi...ne znam zašto, ali AMD nikako da update-a dokumentaciju za njihov ADL SDK pa programeri zasad uglavnom nagađaju
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 09:20   #232
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,360
Meni je na AB radilo savršeno dok sam koristio windowse.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 09:24   #233
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,848
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Meni je na AB radilo savršeno dok sam koristio windowse.
BTW, probao bios za elpidu? Meni je stigla Gigabyte RX580 sa Elpidom, zasad sam na 29.1MH/s sa onim strapom, ali sad mogu poraditi na daljnjem poboljšanju
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 09:44   #234
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Claymore 10 mi baca GPU error ubrzo nakon pokretanja i stalno se restarta, a 9.8 radi dobro, pa sam još na njemu.
U AB beta 16 mogu mijenjati, no ne dobijem baš puno:
cclock 1425 (def)
mclock 2000 (def)
25.5 Mh/s

cclock 1500
mclock 2100
27 Mh/s

Prije flashanja biosa bez oc sam imao 22.5 Mh/s po kartici, tako da sam nesto dobio, ali ipak dosta lošije nego što ostali imaju na RX580.
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 10:54   #235
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,848
Citiraj:
Autor mboltuzi Pregled postova
Claymore 10 mi baca GPU error ubrzo nakon pokretanja i stalno se restarta, a 9.8 radi dobro, pa sam još na njemu.
U AB beta 16 mogu mijenjati, no ne dobijem baš puno:
cclock 1425 (def)
mclock 2000 (def)
25.5 Mh/s

cclock 1500
mclock 2100
27 Mh/s

Prije flashanja biosa bez oc sam imao 22.5 Mh/s po kartici, tako da sam nesto dobio, ali ipak dosta lošije nego što ostali imaju na RX580.
BTW, ako majnaš ETH, dobit ćeš bolji rezultat što manji core clock staviš, ali ne manji od 1150

Iz mog iskustva, treba koristiti strapove baš za određenu karticu, inače može biti problema sa stabilnošću...problematični su SEQ_MISC_1, SEQ_MISC_3, SEQ_MISC_8 koje je najbolje ostaviti kakvi su u originalnom BIOS-u

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 24.10.2017. u 11:07.
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2017., 11:12   #236
mboltuzi
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 90
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
BTW, ako majnaš ETH, dobit ćeš bolji rezultat što manji core clock staviš, ali ne manji od 1150

Iz mog iskustva, treba koristiti strapove baš za određenu karticu, inače može biti problema sa stabilnošću...problematični su SEQ_MISC_1, SEQ_MISC_3, SEQ_MISC_8 koje je najbolje ostaviti kakvi su u originalnom BIOS-u
Nažalost, nisam našao sa Aorus RX580 XTR 8Gb, nego sam iskoristio iz moddanog biosa za obični Aorus RX580 8Gb strapove za 1750, 2000 i 2250 i stavio u svoj bios.
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2017., 12:23   #237
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Koliko znam u skripti minera ne radi cclock i mclock na blockchain driverima... to se mora raditi preko msi afterburnera beta 15 da bi radilo...

kod mene radi
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2017., 17:11   #238
QW47
Registered User
Moj komp
 
QW47's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 64
Zna netko gdje mogu pronaći kvalitetan modan bios za AMD Asus Strix 8 GB (Hynix) R9 390. Trenutno stock daje 29.1 mh/s.

Također gdje mogu naći ako toga uopće ima bios za Nvidia Geforce GTX 970 4 GB (Hynix isto) Gainward Phoenix. Trenutno daje stock 15.4 mh/s, kad naderem OC max koliko ide nikako ne ide preko 17.1 mh/s. Par puta sam nekako dosegao 18 mh/s, ali vrlo brzo krene bacat errore ili se sve smrzne.
QW47 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2017., 12:52   #239
Svemo
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Solin
Postovi: 106
Poštovanje,
može li netko odgonetnuti, koja je memorija na XFX 580 8GB, u prilogu screenshot?

Zadnje izmijenjeno od: Svemo. 23.11.2017. u 10:15.
Svemo je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2017., 12:53   #240
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,745
hynix
dadoremix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na