Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.07.2019., 03:49   #8911
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 331
To ti je Zemaljska ili antenska kako ti već u tv piše tj dvb-t je sigurno. Nađe ti pretragom 4 digitalna iz mux a i 40 analognih iz koaksijalca.

Da si pretraživao kabelsku tj dvb-c našao bi ti 200 i nešto digitalnih od kojih 9 slobodnih i 40 analognih. Odnosno kod tebe možda i više otkodiranih ako ti modul+kartica još uvijek rade.

Tuneri su hibridni, tj kombinirani dvb-t i dvb-c. Još tamo od plazmi ima već 10 i više godina. Nisam dosad nikad naletio na noviji tv kojem nedostaje jedan od ova 2 standarda. Odnosno za slučaj da bi imao dvb-t , a nebi imao dvb-c standard. Stvar je u postavkama kod pretraživanja.

Zadnje izmijenjeno od: Ante M. 20.07.2019. u 03:55.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 11:03   #8912
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
@bertone
40+4 = analogija + DVB-T Mux A koji nije na istoj frekvenciji kao u zraku, tako imaju složeno odkad.

@Ante M
O ima ih koji nemaju DVB-C, ako ga i ima ne možeš ga aktivirati.
Kako koji proizvođač tv - a, za primjer određeni Philips modeli kad staviš zemlja Hrvatska onda vidi / radi samo DVB-T, a kad staviš Njemačka onda imaš izbor DVB-T ili DVB-C,
jasno da ovdje treba DVB-C.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 15:08   #8913
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 331
Jel ? Podosta sam namještao tv-a, od starih panny i samsung plazmi pa novijih lcd lg, samsung, grundig itd, a zbilja nikad ne naletih na nedostatak jednog od standarda. Uvijek je bio u pitanju hibridni t/c tuner.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 15:50   #8914
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,114
Je. Bilo je toga, ali prije 7-8 godina. Ja sam imao jednog LG na kojem je trebalo promijeniti zemlju (Njemačka ili Slovenija) da bi radio dvb-c. Samo zemlju uređaja, ne jezik. Odavno toga više nema.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 18:55   #8915
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,217
Ili ja ne mogu naći opciju za DVB-C ili TV ima samo DVB-T (prije je ovo drugo), no nije to sad bitno, za pomoćni TV 22" u kuhinji su mi dovoljni i ovi koje imam.

Ono što je bitno (nije, ali nekome bi molo bitno) je da od sinoć nemam TV prijema prek Kaona jer se gospon Kaon nemre spojiti na internet

Ok, nazoveš SZK, oni potvrde da vide grešku i kažu da će poslati tehničara... u ponedjeljak

PS. Stvarno su novi oblik života
__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 20:05   #8916
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 946
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Ili ja ne mogu naći opciju za DVB-C ili TV ima samo DVB-T (prije je ovo drugo), no nije to sad bitno, za pomoćni TV 22" u kuhinji su mi dovoljni i ovi koje imam.

Ono što je bitno (nije, ali nekome bi molo bitno) je da od sinoć nemam TV prijema prek Kaona jer se gospon Kaon nemre spojiti na internet

Ok, nazoveš SZK, oni potvrde da vide grešku i kažu da će poslati tehničara... u ponedjeljak

PS. Stvarno su novi oblik života
Koji je to dodatni TV, proizvodjac i model.


Preko kartice primarni TV jos radi ?
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 20:46   #8917
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,217
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Koji je to dodatni TV, proizvodjac i model.
Neki FHD 22" Quadro star 5-6 godina. Kad sam kupovao TV za kuhinju maksimalna veličina do koje sam mislio ići je bila FHD 19" no kako takvih nije bilo kupio sam tog 22", a koji je model nemam pojma, trebao bi ga skinuti sa zida i pogledati nalju sa zadnje strane kaj piše.


Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Preko kartice primarni TV jos radi ?
Radi, zato me i zaboli pipa kaj Kaon ne dela, ali baš bi bilo super da je nemam jer tehničar može doći najranije za tri dana
__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 21:22   #8918
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 946
Tocno taj TV ima samo DVB-T tuner:

QUADRO TV LED 22" 22CA11
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 21:58   #8919
Ladytron25
Glazba, auti, itd :D
 
Ladytron25's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Zg- Kvatrić
Postovi: 56
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Neki FHD 22" Quadro star 5-6 godina. Kad sam kupovao TV za kuhinju maksimalna veličina do koje sam mislio ići je bila FHD 19" no kako takvih nije bilo kupio sam tog 22", a koji je model nemam pojma, trebao bi ga skinuti sa zida i pogledati nalju sa zadnje strane kaj piše.



Radi, zato me i zaboli pipa kaj Kaon ne dela, ali baš bi bilo super da je nemam jer tehničar može doći najranije za tri dana
eto ti na, lijepo vrijeme vani, tebe brine tv
__________________
Ladytron25 je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 23:07   #8920
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,217
Citiraj:
Autor Ladytron25 Pregled postova
eto ti na, lijepo vrijeme vani, tebe brine tv

Vani je lijepo od 6 do 9 i od 20 pa do kad izdržiš
__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2019., 01:23   #8921
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
Netko nije dobro odradio radni nalog i stb nije uredno uparen sa routerom, šta ćeš, dešava se.
Servis bi to trebao znati popraviti.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 21.07.2019., 06:57   #8922
Ladytron25
Glazba, auti, itd :D
 
Ladytron25's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Zg- Kvatrić
Postovi: 56
ne mora biti da nije uparen, može biti do lan kabela, ako je usluga uredno radila sve ove dane i nije isla izmjena.

moze biti puno toga, bude tehničar provjerio
__________________
Ladytron25 je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2019., 10:48   #8923
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 946
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Radi, zato me i zaboli pipa kaj Kaon ne dela, ali baš bi bilo super da je nemam jer tehničar može doći najranije za tri dana
Bojim se da ce onda kad dodje tehnicar i posao odradi posteno, odzvoniti kartici, nazalost.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2019., 20:31   #8924
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,217
Citiraj:
Autor Ladytron25 Pregled postova
ne mora biti da nije uparen, može biti do lan kabela, ako je usluga uredno radila sve ove dane i nije isla izmjena.

moze biti puno toga, bude tehničar provjerio
Koje dane? Uslugu su spojili u četvrtak ujutro, a krepao je u noći s četvrtka na petak

Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Bojim se da ce onda kad dodje tehnicar i posao odradi posteno, odzvoniti kartici, nazalost.
Kojoj kartici, pa neće više biti kartice u TV-u kad dođu
__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2019., 21:19   #8925
Ladytron25
Glazba, auti, itd :D
 
Ladytron25's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Zg- Kvatrić
Postovi: 56
Pa ako ima Kaona onda nema karticu.

Aha, mislila sam da je davno mjenjano.

a budes cekao servisera

ja imam gro programa, a nis ne stignem gledati
__________________
Ladytron25 je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2019., 21:22   #8926
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 946
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova

Kojoj kartici, pa neće više biti kartice u TV-u kad dođu
Ma nisam mislio na to da ce ju fizicki odnjeti, vec da ce ju odkantati iz sistema.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2019., 00:02   #8927
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,217
Citiraj:
Autor Ladytron25 Pregled postova
Pa ako ima Kaona onda nema karticu.

Aha, mislila sam da je davno mjenjano.

a budes cekao servisera

ja imam gro programa, a nis ne stignem gledati

Ma meni je svejedno za TV jer također nemam vremena, ali glupo je da nešto drugi dan krepa i onda ti vele čekaj servisera tri dana, a gdje god se okreneš iskaču iz paštete da su najbolji


Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Ma nisam mislio na to da ce ju fizicki odnjeti, vec da ce ju odkantati iz sistema.

Ne vjerujem da postojanje kartice (koja je npr. zajedno s cam modulom izvađena iz TV-a) uzrok što se Kaon nemre spojiti na TC, prije je to do hardverskog problema u jednom od ta dva uređaja. Zapravo mislim da je Kaon nekako shebao TC-a jer je navečer kad sam došao doma konekcija na net pucala svako malo.


EDIT:


Bacio sam sad oko na speed test jer net zeza i dalje i sigurno je nekaj u TC-u ili u nekim njihovim postavkama jer ovo je smiješno





__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2019., 00:55   #8928
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 946
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Ne vjerujem da postojanje kartice (koja je npr. zajedno s cam modulom izvađena iz TV-a) uzrok što se Kaon nemre spojiti na TC,
Nisam to ni napisao niti to tvrdim, ja samo placem za karticom.

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
prije je to do hardverskog problema u jednom od ta dva uređaja. Zapravo mislim da je Kaon nekako shebao TC-a jer je navečer kad sam došao doma konekcija na net pucala svako malo.
Mislim kao i ti da je problem u novom STB-u Kaon i to ce ti tehnicar rijesiti ali se bojim da ce ti u tom rjesavanju odkantati karticu iz sistema.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2019., 18:06   #8929
Ladytron25
Glazba, auti, itd :D
 
Ladytron25's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Zg- Kvatrić
Postovi: 56
Bio tehničar?
__________________
Ladytron25 je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2019., 20:39   #8930
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
I ova manja brzina pokazuje da su zakakili u RN tj. sistemu ...
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 00:27   #8931
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,217
Citiraj:
Autor Ladytron25 Pregled postova
Bio tehničar?
Bio,... i prema njemu nisu prvi put odradili isključivanje one TV snimalice (to je ona crna kutija koju inače nikad nisam koristio - Thompson, Tompson ili tako nekako se zvala).
Ugl, navodno su na IP adresu snimalice spojili Kaona i nakon prvog gašenja Kaona kad je tražio net za autorizaciju pokušao se spojiti na dodijeljenu IP adresu koja je bila zauzeta nepostojećom snimalicom.

Tako sam barem ja shvatio njegovo pojašnjenje problema no sad radi. Probao sam i isključiti sve iz struje na desetak minuta i nakon paljenja je proradio TV iako je dizanje trajalo nekih minutu no valjda je to normalno ako se isključi iz struje. Nakon toga paljenje/gašenje/paljenje na gumb daljinskog radi.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
I ova manja brzina pokazuje da su zakakili u RN tj. sistemu ...
Problem s netom nije riješen, odnosno ja ne razumijem kako spajanje Kaona ne može imati utjecaj na router, a on ne razumije kako bi Kaon smetao routeru.

Zapravo na prvu je samo pitao i komentirao brzinu putem LAN-a, a onda je prihvatio da pričam o WiFi-u no bio je malo skeptičan prema mojim tvrdnjama da sam prije imao 90+ Mbps na 2.4 GHz no nakon što sam mu pokazao rezultate mjerenja prije i poslije spajanja Kaona i vidio da sad ne ide preko 35-40 Mbps, dogovorili smo se da ćemo pričekati par dana, ja ću za to vrijeme povremeno mjeriti brzinu neta prek WiFi-a pa bumo vidjeli što se može ili ne može napraviti.
__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 11:06   #8932
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
Sam rekao, to je hebeno uparivanje uređaja ... u principu greška / nepažnja onog prethodnog tko je montirao Kaon - a.

Za brzinu neta za test privremeno spoji lap žično na Lan1 TC - a i izmjeri,
moraš dobiti min. 70% od ugovorenog (piše ti na onom papiru).
Ako nije, nisu "otvorili špinu" ... opet greška ... srećom to mogu riješiti daljinski.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 11:21   #8933
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,217
Ma LAN funkcionira (zato sam i rekao da je na početku pitao samo za LAN).

Prek žice imam minimalno 140/15, a najviše što je pokazalo je bilo 149/15.
__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 11:39   #8934
Brlja
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 845
E ekipa, imam A1 priključak koji vrijedi do 28.12., a koji ne mogu prenijeti na novu adresu. Pa bi ga poklonio, tj. prebacio ugovor na nekog zainteresiranog. Brzina je 120/15 (bar brijem da je 15 upload) Mbps i osnovni TV paket. 199kn mjesečno.

Ali brijem da će ponuditi nekaj bolje u 12. mjesecu.

Ak je netko zainteresiran, može PM, a može se i javiti na 095/8166 032

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Brlja je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 14:31   #8935
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: N/A
Postovi: 4,712
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Ma LAN funkcionira (zato sam i rekao da je na početku pitao samo za LAN).

Prek žice imam minimalno 140/15, a najviše što je pokazalo je bilo 149/15.
Nešto definitivno ne štima s wifijem, upload ti nikako ne bi smio biti sporiji nego na LAN-u, jer to bilo koji WiFi progura bez problema. Pogledaj postavke u ruteru, moguće da se sve resetiralo na default vrijednosti.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 17:24   #8936
Nome
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 17
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Nisam to ni napisao niti to tvrdim, ja samo placem za karticom.


Mislim kao i ti da je problem u novom STB-u Kaon i to ce ti tehnicar rijesiti ali se bojim da ce ti u tom rjesavanju odkantati karticu iz sistema.
Kartica će vjerojatno radit do kraja mjeseca jer tako se subscribe-a, svaki mjesec dobije kartica EMM poruku u kojoj se produlji subscription. U menu CI sučelja se može vidjet do kada je subscription, meni je npr do kraja ovog mjeseca.
Nome je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 18:02   #8937
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 946
Citiraj:
Autor Nome Pregled postova
Kartica će vjerojatno radit do kraja mjeseca jer tako se subscribe-a, svaki mjesec dobije kartica EMM poruku u kojoj se produlji subscription. U menu CI sučelja se može vidjet do kada je subscription, meni je npr do kraja ovog mjeseca.
kako se dodje u to CI sucelje i pogleda taj datum.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 21:08   #8938
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
To je u menu od tv - a.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 21:46   #8939
Ladytron25
Glazba, auti, itd :D
 
Ladytron25's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Zg- Kvatrić
Postovi: 56
da li si se spojio na modem, provjeri wifi kanal? da li si s vise uređaja mjerio?
ja imam doma kaona i tc i brzina mi odlična, i putem wifi i putem lan kabela, s time da kad osjetim ili da puca ili nesto , promjenim wlan kanal.

s time a sam isla svaki uređaj spajat jedan po jedan i skuzila da mobitel vuče dosta
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Ladytron25. 23.07.2019. u 22:12.
Ladytron25 je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2019., 12:39   #8940
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,217
Citiraj:
Autor Nome Pregled postova
Kartica će vjerojatno radit do kraja mjeseca jer tako se subscribe-a, svaki mjesec dobije kartica EMM poruku u kojoj se produlji subscription. U menu CI sučelja se može vidjet do kada je subscription, meni je npr do kraja ovog mjeseca.

Vrijedi od 01. do 31. srpnja 2019.


Citiraj:
Autor Ladytron25 Pregled postova
da li si se spojio na modem, provjeri wifi kanal? da li si s vise uređaja mjerio?
ja imam doma kaona i tc i brzina mi odlična, i putem wifi i putem lan kabela, s time da kad osjetim ili da puca ili nesto , promjenim wlan kanal.

s time a sam isla svaki uređaj spajat jedan po jedan i skuzila da mobitel vuče dosta
Kanal je bio automatski određen, tj. prvi.
Mjerio sam sa više uređaja i jedino MBP je jednom povukao 80/14, ThinkPadi koji su prije išli 80-90/15 sad idu ovako kako sam napisao, a jedina promjena u hardveru koji se spaja na TC je dodavanje Kaona


Mogu prebaciti na 5 GHz i onda na svim uređajima imam 130-145/15, ali mi onda jedan tablet kojeg klinci uništavaju na dnevnoj razini nemre na net pa to nije opcija za sad.
__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na