Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.04.2018., 19:32   #1381
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,575
Traži atikmdag patcher 1.4.5

Jel kartice imaju moddan BIOS ili ne?
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2018., 20:02   #1382
Dambo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 296
Citiraj:
Autor Jebivjetar Pregled postova
Pozdrav,

MB: MSI Z270-A PRO
GPU: Sapphire Radeon RX570 8GB Nitro+
OS: Windows 10 Pro

Mining rig je slozen prema tutorialu sa MSI weba:
https://www.msi.com/blog/Mining_Inte...es_Motherboard

Koristim aktualnu verziju BIOSa i GPU drivera sa sluzbenih webova. Postavke u BIOS-u su prema tutorialu i kartice sam upikavao jednu po jednu kako se preporuca.

Problem je sto uvijek nakon prve dvije kartice, sve kasnije upiknute budu stopirane u Windowsima.
Je li imao tko takav problem ili ima ideju kako osposobiti svih 6 grafickih kartica?
Imao isti problem sa RX580 PULSE 8GB.
Googlao, probao stotinu riješenja ali 0 bodova.
Odnio ju u servis.
Dambo je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 05:31   #1383
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 671
Jesi updejto bios i na ploči ?

GEN2,4G ...

Ja sam stavio prvu,instalirao drivere,i zatim stavio svih 5 ostalih,pričekao instaliranje drivera,i sve su radile ...

Pitanjce usput :

Zašto u windowsima hasha više nego na linuxu,sa istim postavkama overclocka (18.300 linux,19.500 windows)
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 09:43   #1384
Jebivjetar
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
BIOS je flashan na maticnoj ploci, graficke kartice jos uvijek imaju out of the box BIOS. Gubi li se garancija s flashanjem biosa?
Jebivjetar je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 10:19   #1385
richa
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2018
Lokacija: Banja Luka
Postovi: 28
Gubi. Al sacuvas originalni pa ako zatreba za garanciju vratis.
richa je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 17:59   #1386
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 671
Ja stavio 7A71v15 bios,radi savršeno ...

evo ovaj tutor sam ja koristio za nvidiu,vidim da ima i za amd ...

https://mining.help/
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 18:24   #1387
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,718
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Jesi updejto bios i na ploči ?

GEN2,4G ...

Ja sam stavio prvu,instalirao drivere,i zatim stavio svih 5 ostalih,pričekao instaliranje drivera,i sve su radile ...

Pitanjce usput :

Zašto u windowsima hasha više nego na linuxu,sa istim postavkama overclocka (18.300 linux,19.500 windows)
Nisu iste postavke. na linuxu moraš poduplat memorijske klokove da dobiješ isti klok meme ko na winsima.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2018., 07:47   #1388
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 671
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Nisu iste postavke. na linuxu moraš poduplat memorijske klokove da dobiješ isti klok meme ko na winsima.
Hvala na pomoći,nisam mislio da su takve razlike ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2018., 06:29   #1389
SetH
Premium
Moj komp
 
SetH's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: ZG/Borongaj
Postovi: 3,285
opet DAG file error (CUDA error 11) sa 1060 3gb...ima tko sad rješenje?
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2018., 07:41   #1390
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 671
Citiraj:
Autor SetH Pregled postova
opet DAG file error (CUDA error 11) sa 1060 3gb...ima tko sad rješenje?
Sa smosom radi sve ok ...

Stavio si zadnji 11.6 ??
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2018., 15:05   #1391
SetH
Premium
Moj komp
 
SetH's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: ZG/Borongaj
Postovi: 3,285
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Sa smosom radi sve ok ...

Stavio si zadnji 11.6 ??
s njim radi danke
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2018., 12:08   #1392
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 255
Imam problem nakon remote sessiona sa teamviewerom mi se nekad crasha rig, ima li ko slicna iskustva? Ostatak vremena 100% stable.
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2018., 12:12   #1393
Igi385
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 236
Ciao ekipa
Imam jedan problemčić i ne znam kako da ga riješim i je li hardver problem ili softver pa molim za pomoć.
Konfa je iz potpisa.
Znači igram ja F1 2017 i uslijed trke mi se iznenada zacrni ekran na par sekundi tipa 3-5 sekundi i onda se stanje normalizira i igra nastavi i to se zna desit i po par puta zaredom čak u jednoj trci.
Ima itko rješenje za ovo? Ažurirao sam drivere od grafike na najnovije i opet mi se isto desilo....
Igi385 je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2018., 12:12   #1394
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,745
meni pa je teamviver počeo bacat poruke
sumljamo da ilegalno koristite, bla bla bla
i dosli smo da prekine sesiju i jedno vrijeme ti neda spojit

morat cemo na neki drugi free app prebacit

prijedlogi ?
Ja sad naletio na Ammyy
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2018., 12:16   #1395
Sniper
Community Manager
Moj komp
 
Sniper's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 313
Citiraj:
Autor Igi385 Pregled postova
Ciao ekipa
Imam jedan problemčić i ne znam kako da ga riješim i je li hardver problem ili softver pa molim za pomoć.
Konfa je iz potpisa.
Znači igram ja F1 2017 i uslijed trke mi se iznenada zacrni ekran na par sekundi tipa 3-5 sekundi i onda se stanje normalizira i igra nastavi i to se zna desit i po par puta zaredom čak u jednoj trci.
Ima itko rješenje za ovo? Ažurirao sam drivere od grafike na najnovije i opet mi se isto desilo....
Nije to ovo baš tema za ovakva pitanja, ovdje se odnosi na rigove za rudarenje.
Pitaj ovdje mozda netko pomogne:
http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42

Pozdrav
Sniper je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2018., 12:41   #1396
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 872
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
meni pa je teamviver počeo bacat poruke
sumljamo da ilegalno koristite, bla bla bla
i dosli smo da prekine sesiju i jedno vrijeme ti neda spojit

morat cemo na neki drugi free app prebacit

prijedlogi ?
Ja sad naletio na Ammyy
Gledao sam anydesk, ali nije mi se svidio pa sam tada ostao na team-u i sa tim svim bla bla bla forama
Ako probaš ammyy javi da čujemo komentare
lit je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2018., 16:26   #1397
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,745
Ammyy radi ok
Al nije dostupan z moba
A posto kad sam na poslu, stalnu u auto
Zgodan je teamviver
Jer, imam slozeno rdp ms
Ali kad pokrenes miner, samo 1 grafu ocitava temperaturu
Ostale zakuhaju ili rade na svojem defaultu
Mada, roknes reboot i miner se sam digne i ok je
A preko teamvivera se miner dize ok
Pisal sam tam i claymoreu ali drugi su pisali... znamo za taj bug, koristi tw
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 10:57   #1398
Škava
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: Sombor
Postovi: 3
Imam rig sa 6 kartica RX580 Sapphire 8GB Nitro+ i često imam problem samo sa jednom karticom. Rig radi normalno i onda se odjednom kartica sama ugasi u smisli da više ne kopa, tada mi hash padne sa nekih 187MH/s na 155MH/s. Donekle sam problem rešio, tako što sam iz nekih postova uvažio preporuku za komandu -minspeed (ja sam stavio180). Uglavnom se rig tada restartuje i počne lepo da kopa, ali ni to ne upali svaki put. Inače sam novi na forumu i ovom prilikom vas sve pozdravljam. Ako je neko ima slično iskustvo, bio bih mu zahvalan da čujem šta je uradio.

Zapisi iz Log file su sledeci:

GPU2, OpenCL error -36 - cannot write buffer for DAG
GPU 2 failed
Set global fail flag, failed GPU2
Cannot build OpenCL program for GPU 2
Škava je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 12:32   #1399
richa
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2018
Lokacija: Banja Luka
Postovi: 28
Probaj smanjiti klok karte ako vec nisi.


Sent from my iPhone using Tapatalk
richa je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 12:50   #1400
Škava
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: Sombor
Postovi: 3
Citiraj:
Autor richa Pregled postova
Probaj smanjiti klok karte ako vec nisi.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jesam, smanjio sam i onda je radio nekih 7 dana lepo, bez prekida. A sada se opet desava isto. Googlao sam da vidim da li je neko imao slican problem i nasao sam jednog, a kod njega je bio problem virtualne memorija. Kod mene to nije, jer sam stavio 20GB.
Škava je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 12:51   #1401
richa
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2018
Lokacija: Banja Luka
Postovi: 28
Stavi 40-60gb virt mem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
richa je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 12:55   #1402
Škava
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: Sombor
Postovi: 3
Citiraj:
Autor richa Pregled postova
Stavi 40-60gb virt mem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto mislis da toliko treba? Preporuka je oko 20GB. Ali, poslusacu te i stavicu.
Škava je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 13:04   #1403
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 1,124
dag size puta broj kartica ti je potrebna virtualna
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 00:09   #1404
Churta_Sia
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 50
Krenuo sam o ovome pisati u svaštari prije nego sam shvatio što me u stvari muči...

Dakle, da li netko zna zbog čega se Claymore na Win7 ruši sa 7 aktivnih kartica? Sve radi normalno dok ih je 6.

Inače je svih 7 normalno instalirano tj. u device manageru nema nikakvih greški. Rade sve normalno u kombinaciji do 6.
Churta_Sia je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 20:22   #1405
k31k0
Premium
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 119
Je li veliki problem što su žice od napajanja dvaju risera na dodir tople? Čak bi možda prije rekao da su mlake. Za napajanje ta dva risera koristim SATA-Molex adapter jer sam dva Molexa raila iskoristio za napajanje graf. kartice (napajanje od 400W (Corsair) ima samo jedan PCIe 6-pinski konektor). Malo me strah onih slika gdje su se ljudima topole žice i zapalili cijeli rigovi.

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk
k31k0 je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2018., 18:18   #1406
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 1,386
Jel se isplati podmazivat uopće ove sleeve bearing ventove?
Čini mi se da je to vrlo kratkoročno riješenje jer će se u budućnosti samo pogoršat situacija zbog kombinacije prašine i maziva.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2018., 14:42   #1407
rudi1
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 95
Citiraj:
Autor k31k0 Pregled postova
Je li veliki problem što su žice od napajanja dvaju risera na dodir tople? Čak bi možda prije rekao da su mlake. Za napajanje ta dva risera koristim SATA-Molex adapter jer sam dva Molexa raila iskoristio za napajanje graf. kartice (napajanje od 400W (Corsair) ima samo jedan PCIe 6-pinski konektor). Malo me strah onih slika gdje su se ljudima topole žice i zapalili cijeli rigovi.

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk
Čim su žice tople, znači da imaš pad napona na njima, riser ne dobiva svih 12V, jasno je. Pretanke žice stavljaju i loše krimpaju. Npr. nabavio sam si posebno 4-pin molex konektore, sata konektore, GPU 6 pin konektore, njihove pinove i gnijezda i zalotao (zašto lotanje sad će netko napisati) svoje deblje žice. Npr pinova za GPU conn ima u dvije varijante, 9A i 11A varijanta.
Ali opet kritično mjesto je sataM-sataŽ spoj jer nije napravljen za veće struje (1.5A). No ako se sam taj spoj dva konektora ne grije, onda je ok, kod sata za power koriste po tri pina, ne sve na jednom.

A ovo za vent, da, nema sreće s time, kratkotrajno. Ako je još i vibrirao, onda su se klizne površine bačvasto potrošile, pa opet počne vibrirati ili zacvika.
rudi1 je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2018., 08:53   #1408
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 1,386
Odustao od podmazivanja definitivno.
Čak sam uspio i skršiti jedan vent, zbogom garancijo moja.
Aliexpress ponovno spašava stvar, dva ball bearing venta za 7$, prava sitnica.
Rekao bih da ti sleeve bearing ventovi u mining scenariju neće duže od godine dana izdržati, čak i ako nisu bili na +60% RPM-a.
Bit će opaka navala na servise uskoro.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2018., 11:40   #1409
onedolar
Premium
Moj komp
 
onedolar's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Virovitica
Postovi: 76
Pozdrav.
Probao jučer prebacit jedan rig za probu. Stavio kopat samo ETH preko simplemininga.
Problem je sto mi 5. grafa od početka (ne)rudari 0.00 i onda ode u restart.
Tako 10 puta i odustao sam. Probao smanjit OC... ništa.
Ne znam i ne mogu nikako povezat s bilo čim taj problem.
Radi se o onom najjeftinijem rigu s 970a-ds3 plocom i 5 x rx570.
Zapravo o 3 identična riga stara par mjeseci.
Jednostavno negdje rudare negdje ne. I bilo koji od njih ima isti problem.
Identične ploče, grafe i kilovat kvalitetnog napajanja.
Čim sam ga vratio na stari pool i dual mining radi bez problema od prve.

Jel to moze imati kakve veze s nekim poolom?

Ako je netko voljan pomoć savjetom bio bih mu zahvalan.
Sva standardnu proceduru sam prošao, provjerio napajanja grafika, rizere itd...
I na svim rigovima je problem 5 grafa odnosno 4 ako uzmemo i nulu.
__________________
Lako je tuđim kur... po koprivama mlatiti.
onedolar je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2018., 12:37   #1410
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,028
Ma neee, kad krepaju ide gore neko custom riješenje ako se može staviti bez skidanja naljepnica a problem sa ventom pred kraj garancije riješavati
__________________


AMD Ryzen 5 3600
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
16GB (2x8GB) HyperX 3200MHz HX432C18FB2K2/16
MSI GeForce® GTX1070Ti Armor 8GB
500GB Crucial MX500
240GB HyperX Fury
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Logitech G930
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



HP Microserver N40L
AMD Turion II Neo Dual-Core 1.5GHz
4GB ECC DDR3 RAM
HP NC360T PCI Express Dual Port Gigabit Server Adapter
Seagate Barracuda LP 1.5 TB
Seagate Iron Wolf NAS 3 TB
WD Purple 2 TB
Seagate 2.5" 500GB
OS: Xpenology @ DSM 6.2.2-24922 Update 2

Facelessone je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na