Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.11.2015., 23:12   #91
Inovator
Premium
Moj komp
 
Inovator's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 364
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Group Policy, pa s time kreirati rulove?

GP mi je prazan, imam samo Local Policy. Ne znam zašto, možda jer nemam AD. Prva opcija mi je i bila preko GPO, ali...
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2015., 23:16   #92
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,709
pa naravno da nemreš ako nemaš domenu dignutu.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2015., 07:11   #93
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,784
aaaaaa, ne znam zašto ali kako si gore napisao server 2012, automatski sam zaključio da je domensko okruženje. Iskreno, ovdje stopiram svaku daljnju komunikaciju, dok se ne popneš na domenu
tor je online   Reply With Quote
Staro 17.11.2015., 09:22   #94
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,709
zato velim ovo grunfanje sa junctionima bi mu moglo riješiti problem ako je problem veličine particije ili nešto slično.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2015., 22:05   #95
Inovator
Premium
Moj komp
 
Inovator's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 364
Domena dignuta....sad možemo nastaviti razgovore
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2015., 07:46   #96
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,784
eto ondak, GP pa se igraj. Davno sam redirectao desktope, my doc itd. na backup servere, pa se ne sjećam točno finti, ali ide bez problema.
tor je online   Reply With Quote
Staro 21.06.2016., 15:06   #97
Vlado nk
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Crna Gora
Postovi: 49
Windows 95/98/2000/XP/Server - info, how-to, pitanja, savjeti, problemi...

Dobio sam prastari komp sa Win 2000,kako da vidim djelove,ima li Dxdiag?Hvala
Vlado nk je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2016., 15:08   #98
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 908
Djelovi...?

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2016., 15:10   #99
t3chno b0y
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Split
Postovi: 246
Pretpostavljam da kolega misli na komponente?
t3chno b0y je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2016., 15:11   #100
Slow
Premium
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 298
http://www.computerhope.com/issues/ch000833.htm

Pa potrazi preko Hardware ID-a...
Aida ili neki slican program?
Slow je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2016., 15:11   #101
Vlado nk
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Crna Gora
Postovi: 49
Komponente,izvinjavam se?
Vlado nk je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2016., 15:13   #102
Vlado nk
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Crna Gora
Postovi: 49
Ja sam mislio na to koji je procesor,Ram,hard ,graficka
Vlado nk je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2016., 15:26   #103
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,000
Aida ili program našeg kolege > PCI-Z > https://www.pci-z.com/
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2016., 15:53   #104
zdravko_c
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 426
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2019., 18:06   #105
tomios
Premium
Moj komp
 
tomios's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 158
Pozz,


na jednom Aceru 3100 reinstaliram XP Home. Nasao sam iso sa SP3 ali mi ne prolazi product key. Trebao sam skinuti neku SP2 ili SP1 verziju da prođe? Na naljepici stoji XP Home edition Acer Inc.
Probao sam skip upisa pa naknadno aktivirati i opet neće. Tel. poziv Microsoftu i generiranje nove aktivacije nije prošlo...
tomios je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2019., 12:39   #106
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,941
Vidi koji ti je product ID pa usporedi to što si skinuo i što imaš na laptopu.

https://wiki.lunarsoft.net/wiki/Product_IDs
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Pro x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2019., 18:52   #107
robert7
dota2 proer
Moj komp
 
robert7's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zapresic
Postovi: 1,652
Kolege, trebam pomoć od vas stručnjaka, naime imam jednu staru XP mašinu na kojoj sam napravio reinstall windowsa, SP3 je gore, original win, sve super divno krasno aliii me jebe bilokakvo pikanje usb stickova na način :

Prazan usb ili par MB usb očitava
Kad hoću prebaciti instalaciju officea ili nešto veće, smrzne mi explorer.exe dok ne ištekam usb van.

Probao sam uninstall svega kroz device manager, probao sam razne portove, hubove, i sl. Windowsi su čisti, trenutno nema ništa gore.

Proguglao sam sva rješenja, zasad ni jedno ne pomaže. Osuđen sam mislim na XP jer je gore Northwood jezgra ( Celeron 2,4GHz) no za taj posao koji je namjenjen je više nego dobar...

Helpajte please
__________________






robert7 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2019., 19:29   #108
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,183
Bilo koji usb?
I sa manje gb?
Da nije usb 3?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2019., 19:35   #109
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,489
Da li je stick formatiran sa FAT32?
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2019., 00:08   #110
robert7
dota2 proer
Moj komp
 
robert7's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zapresic
Postovi: 1,652
Fat32, vise stickova, usb 3.0 i usb 2.0
__________________






robert7 je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2019., 00:29   #111
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,000
Koja mobo ?
Bilo je situacija kod određenog hw da SP3 odnosno neki update vezan za USB da takav rezultat.

Za probu probaj instalirati SP2, ugasi update, vidi jeli tada USB radi ok,
ako radi možeš ostaviti tako.

Probaj koristiti Total Commander za žongliranja / kopiranja ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2019., 07:44   #112
robert7
dota2 proer
Moj komp
 
robert7's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zapresic
Postovi: 1,652
Probam, Mobo je Asrock P4VM890
Nije mi jasno zasto glatko radi ako ima par fileova gore i ako je prazan, a cim stavim nesto vise odma zajebava.

EDIT:

Probao i sa win7, ista stvar, pretpostavljam da je riječ onda o neispravnim portovima na matičnoj?
Jer sam probao i boot preko usba, zapne mi uvijek na windows logo screenu?
__________________







Zadnje izmijenjeno od: robert7. 15.11.2019. u 13:07.
robert7 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2019., 23:05   #113
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,000
Jesi isprobao std. štoseve (koristiti samo zadnje portove na mobo, nekad čak ištekati sa mobo spoj prema prednjim na kućištu (ti znaju najviše problema stvarati) ?

Po Manualu > http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Manual/P4VM890.pdf
prednji usb portovi koji se spajaju preko headera na mobo su "shared" tipa sa USB4/5 (ona 2 do audio portova) > nemoj koristiti te zadnje.

Eventualno u Bios - u pod USB postavi:
- USB controller = Enabled (već je)
- USB 2.0 Support = Enabled (vjerojatno već je)
- Legacy USB Support = Enable ili Auto

ovo zadnje možda pomogne mada sumljam zbog šroteks VIA chipseta
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2020., 11:04   #114
Staromodan
Premium
 
Datum registracije: Nov 2012
Lokacija: .
Postovi: 119
Recycle Bin - datoteka predugackog naziva

Na win xp sam u Recycle Bin premjestio datoteke koje mi vise ne trebaju. Nakon toga sam oznacio da se isprazni, ali javljala se greska da ne moze, jer neke datoteke imaju predugacak naziv. Problem sam rijesio unosenjem naredbe "rd [/s] [drive:]path" u Command Prompt:

Code:
rd /s C:\recycler
To jest, "rd" brise prazan direktorij, pa je potrebno dodati "/s" koji brise sve u tom direktoriju, a "C:\recycler" je putanja to direktorija gdje se nalaze navedene datoteke. Nakon toga je Recycle Bin prazan.
Staromodan je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2020., 23:18   #115
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,308
Jel se itko susreo s problemom da nakon sto se slozi bootabilni instalacijski usb flash drive s vulgaris Win XP sp2 prilikom instalacije javi da fali EULA i automatski prekida instalaciju?

Da fuq?
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain




Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na