Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.11.2023., 17:26   #1
corsa
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 295
Problem s mrežom T-com

Do prije nekoliko mjeseci na poslu smo slušali radio preko mog podatkovnog signala bez problema ,nije se mjenjala tarifa ni operater sve je isto kao i pred tih par mjeseci,no sad več mjesec -dva ,imam strahovito slab signal ,toliko slab da nemogu ništa ni slušati ni čitati na internetu. Radi se o T com (simpa) ,moje kolege na drugim mrežama imaju,tako kažu,sasvim normalan signal. Pitanje je do čega bi to moglo biti,da se to desilo ?
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2023., 17:43   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,740
Vjerojatno crkla / premještena bazna stanica.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.11.2023., 20:46   #3
corsa
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 295
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vjerojatno crkla / premještena bazna stanica.
nije li infrastruktura ista ? Ne koriste li sve mreze istu infrastrukturu ?
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2023., 23:48   #4
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,740
Ja sam shvatio da se radi o 3g/4g mreži, onda svaki operater ima svoje bazne stanice,
jedino kada tek kreću ili nešto više krpaju / mijenjaju onda sklope ugovor sa nekim od konkurenata ... to izbjegavaju jer to plaćaju / skupo im je.

Kod drugih tehnologija (xDSL, COAX, optika) situacija je različita od lokacije do lokacije,
recimo za xDSL samo mali dio puta bude isti a onda je različito gdje je "centrala" pojedinog operatera.

Možeš pogledati cellmaper za svog operatera pa traži bazne stanice blizu tebe,
evo primjer za A1 LTE blizu Zg > https://www.cellmapper.net/map?MCC=2...ialUnits=false
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 10:41   #5
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,992
Citiraj:
Autor corsa Pregled postova
nije li infrastruktura ista ? Ne koriste li sve mreze istu infrastrukturu ?
Problem je u tvojoj mrezi (baznoj stanici).

Vjerovatno ju je operater ugasio ili izmjestio, ili nesto privremeno rade (upgrade).

Za eventualni test uzmi od nekog kolege mob koji je na istoj mrezi kao ti pa probaj. Ako se isto ponasa znas odgovor.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 15:21   #6
corsa
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 295
Evo,možeš li mi nešto iz ovog isčitati ? Možda se iz ovog može saznati više ? Firma je označena crvenim krugom .https://ibb.co/ZScBTPN
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 15:50   #7
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,992
Vidim da si na 100m od bazne. Probaj s drugim mob na istoj mrezi. Ako se isto ponasa onda je problem u baznoj.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 15:58   #8
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,740
Nemaš sreće, tebe bi trebao pokrivati 150733,
međutim kad klikneš na njega onda dobiješ zonu pokrivanja (narančasti okvir /pojas),
tvoja lokacija naprosto nije pokrivena.

https://www.cellmapper.net/map?MCC=2...ialUnits=false

Vidi jeli šta možeš izvući (mislim na brzinu / bandwith) ako staneš baš na prozor u pravcu tog odašiljača.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 16:07   #9
corsa
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 295
Dali bi kako s kojom prituzbom u t com tehničkoj službi mogao štogod izvući ? Vidim sada taj pojas,bas zaobilazi tu zgradu.
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 16:33   #10
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,740
Ovo poviše je za A1, ako si ti na HT - u onda promijeni operatera kroz menu na cellmapper - u i onda vidi situaciju.
Rekli smo poviše, svaki operater ima svoje bazne stanice.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.11.2023., 16:41   #11
corsa
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 295
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ovo poviše je za A1, ako si ti na HT - u onda promijeni operatera kroz menu na cellmapper - u i onda vidi situaciju.
Rekli smo poviše, svaki operater ima svoje bazne stanice.
Ovo jest HT pogledaj https://ibb.co/ZScBTPN neznam kamo uploadati sliku ,ne želi mi ubaciti sliku direktno
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 17:30   #12
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,740
Pa stavi link na lokaciju od cellmap - a kao ja poviše.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 17:33   #13
corsa
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 295
Ovako ? Zgrada LTH Alucast

Zadnje izmijenjeno od: corsa. 30.11.2023. u 17:39.
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 20:25   #14
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,992
Ispada da je zgrada na pravcu koji nije pokriven.

Madai je nepojmljivo da na tako maloj udaljenosti signal steka.

Jedino ako nisi u podrumu negdje 🙈
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 21:15   #15
corsa
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 295
Ne,obična industrijska zgrada u kojoj je do prije dva mjeseca bilo signala. U medjuvremenu kontaktirao sam službu koja me ,naravno, odugovlači ali su rekli neka pokušam kontaktirati ih dok im proradi sustav i da će provjeriti lokaciju. Zahvalio bi se Vama što ste me uputili ,nešto sam i naučio,a bili ste jako ljubazni i strpljivi. Hvala Vam.

Zadnje izmijenjeno od: corsa. 30.11.2023. u 21:22.
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 23:37   #16
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,740
Na žalost, slična je priča kao sa A1, nisi u planiranoj zoni pokrivanja.
Jesi testirao kakva je razlika u tri situacije:
1 - unutar svog prostora / kancelarije (vjerojatno najgore)
2 - u zgradi ali na prozoru koji gleda u pravcu odašiljača
3 - vani u pravcu odašiljača


EDIT: Evo ti rješenje, kada na gornjoj mapi promijeniš sa 4G - Lte na 3G - UMTS,
ispadne da ti je odašiljač "pred nosom" ali na suprotnoj strani zgrade.
Na mobu probaj forsirati umjesto 4G - Lte da koristi 3G - UMTS, max. brzina će biti manja ali bi trebao imati stabilniji link.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2023., 22:46   #17
corsa
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 295
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova


EDIT: Evo ti rješenje, kada na gornjoj mapi promijeniš sa 4G - Lte na 3G - UMTS,
ispadne da ti je odašiljač "pred nosom" ali na suprotnoj strani zgrade.
Na mobu probaj forsirati umjesto 4G - Lte da koristi 3G - UMTS, max. brzina će biti manja ali bi trebao imati stabilniji link.
Pokušat ću pa javim.
corsa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na