|
![]() |
#62 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Zadnji dan za upis ti je sljedeci petak,tek da znas.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
štedi još malo i čekaj bolje ponude ipo-a (atlantic, hep kad već bude) ili igraj na fondove (makar da sam na tvom mjestu istog trena bi prebacio sa oročene štednje koja je banana što se kamata tiče u neki niže rizičan cash-like-fond i derao sa ~10% kamatom). kad bi se to malo razvilo kroz koju godinu, onda bi pola para ostavio na cash fondu, a pola zveknuo u neki bezobrazni tipa equity ili sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
jednu stvar ne kuzim.. kod fondova ja nekom dam pare da ih nekam investira il ja sam odlucujem o tome u koju firmu ulozit? jer bed mi je kaj ne pratim to previse.. tj nikad nisam pratio, no sad konacno imam stalnu vezu na net pa se mogu brze i bolje informirat |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Moderator
|
koja ti je mbo banka? preko ibankarstva sve rješavaš... kupovina, prodaja fonda, uplate, isplate, samo miš i tastatura rade ![]() starting point - http://www.mojnovac.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Moderator
|
np... ne bi bilo loše da odeš u poslovnicu i malo posjetiš osobnog bankara, sigurno će ti bolje objasniti nego ja ili netko treći sa foruma, a ne bu te zmuljao. ako ništa drugo imat ćeš neke grube smjernice koje finetuniraš surfajući malo financijske forume. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#73 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Sto se tice fondova, ovo je dobra stranica http://www.hrportfolio.com/ Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Moderator
|
Citiraj:
slažem se da dionički (kao i većina ostalih fondova) neće ponoviti boom rasta kao prije x godina kada su se formirali, ali sigurno neće biti loši rezultati jer to sigurno nije u cilju ni jednog fonda ni jedne banke ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, sam odluci da li ces riskiraati ili ne. odluka je na tebi, nitko ti nece moci reci hoce li rasti ili ne.
![]() |
![]() |
#78 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Životno osiguranje: Nemojte zaboraviti inflaciju godišnju - koja je globalna i konstantna. 20k € danas i za 30 godina neće vrijediti isto. Koliko će vrijediti ne zan niti Nostradamus , a kamoli majstori koji prodaju osiguranje ![]() Fondovi: Za sada izvanredni prihodi, koji moraju pasti na realnu razinu.50% dobit i konstantan rast nisu održivi. Međutim i kad počne padati i dalje je vrlo, vrlo visoko da se jako dobro isplati onvestitorima s početka. Što se prije uloži - to bolje. Anyway, da imam mogučnosti birati, fondovi su vrlo dobri. Sam baratati dionicama sa znanjem Borata - radije ne bih, hvala. Ima tko će - u fondovima rade ljudi koji su za to debelo plačeni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ovisi o njihovoj dobroj volji...izbori su blizu i tako. Samo ti kupi, kod IPO-a u rvata ne mozes pogrijesiti bar jos 2-3 godine. Zivim za HEP,nadam se da ce ici na IPO. Fondovi sada imaju nerealno visoke prihode i to treba iskorisiti dok ne udemo u EU. Zaboravite orocenja i zivotna osiguranja,trpajte lovu u fondove sljedece dvije tri godine,pa onda moze orocenje i sl. @Domina http://www.imamnovac.com/ http://www.poslovni.hr/forum/
![]() |
#84 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Tlacitelj i neznalica
|
Biti ce belaja kako bi se reklo. Ne znam tko ce cijenu odrzavati ako ljudi sve pokupuju. Bio sam siguran u ovaj IPO,sada sam sumnjicav....Ovih 30% je puno previse. A prvi dan ce biti takav kaos da me strah i pomisliti. 250.000 ljudi na nemam pojma par stotinjak brokera ili koliko ih vec ima... 1.Kakav vam je plan,drzite dionice ili idu u prodaju odmah? Ja pola odmah pola ostaje...kupio paket i pol. 2.S kojom dobiti ste zadovoljni? Sa 25%
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Moja stara je kupila paket za 38000kn (koliko sam shvatio nezna se koliko je to dionica jer jos se nezna krajnja cijena po dionici), ali kaze da je prilicno sigurna da se nece moci kupiti cijeli paket zbog prevelike zainteresiranosti tako da ce vjerojatno HT vracati lovu ljudima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Tlacitelj i neznalica
|
Do 12.listopada ce nam vratiti lovu(ne HT.-e,nego banke),a do tada ce ju okretati,nije njima lose. Bas me zanima koliko ce biti to rezanje paketa,najavljuju 50% ali mislim da je to sam patka. Mislim da ce biti oko 25.000kn paket. Cijena 280kn.
![]() |
#90 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ma pitaj boga koliko je ljudi kupilo.To oni lagano seru...vidjeti cemo danas prave podatke. Ja osobno ne vjerujem tim brojkama. Ima ljudi koji su kupili za 1000kn,ima i onih sa 20 paketa,ali mislim da ce ralno biti oko 200.000 punih paketa...ali to samo ja mislim,vidjeti cemo sto kaze misterijozo Ivo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|