|
![]() |
#31 | |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
A to sa Srbijom sam nesto nacuo,ali ne znam nikakve detalje. A kako kupiti udjele u srpskom fondu,on line ili osobno ![]() Ja imam slicnu svoticu u Erste balanced nekih dva mjeseca,dobit oko 500kn,malo premalo,ali su u drugom i malo treceg kvartala si fodnovi bili u minusu. Sada spremam pare za bar jedan paketic HT-a,a razmisljam da izvucem pare i iz fonda,ali nisam siguran jos. Nakon Magme sam sigurniji,ali ne jos 100%. ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
IT Consultant
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
drzi se fondova do sredine 11, a onda svakodnevno oprez do kraja godine, s time da kako je krenulo kod nas s pozarima, susama, najavljenim poskupljenjima prehrambenih proizvoda, mogla bi kriza na trzistu fondova doci i puno ranije... cim dobijem tocnije info za srbiju, dignem ih ovdje i saljem ti na privat
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
Ma znam da je prenapuhano,pa to nam i pase zarne ne!? Ja bi bacio recimo 15 000 ak eura i to prodao drugi dan jer ce vjerojatno kao i za Magmu skociti 50ak posto,a mozda i ivise,pustio si mozda 10 000 kuna u dionicama HT-a a drugo opet pobacao po fondovima. Ti uzimas HT-e?
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pitanje je sta hoces postici i sta si - day trader ili investitor. Ako si investitor kao ja onda stavis lovu u dionicu za koju mislis da je perspektivna i cekas kolko treba da bi dosao do svog targeta. Ako si day trader onda se iskljucivo bavih kupnjom-prodajom.(Magma zarada za 1 dan i sl.).Samo moras zanti da je day trading vrlo rizican jer mozes u jednom danu izgubiti sve sto imas(+ moras poznavati trziste i ostale fundamente do najsitnijeg detalja). |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja mislio uplatit 50000kn u Erste Equity fond, ali sad se premišljam nakon što sam pročitao o ovoj krizi. Možda neke podrobnije informacije o tim krizama?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
ja sam razmišljao o ilirika JIE, još ću malo pratiti zasad www.hrportfolio.com Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 12.08.2007. u 13:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
IT Consultant
|
Citiraj:
...prosli tjedan je bilo raznih sranja na americkim i europskim burzama (procitaj na jutranji.hr rubriku novac), tako da sad s nestrpljenjem cekam da vidim kako cu stajati sutra jerbo mislim da ce fond opet roknuti :-(
![]() |
![]() |
#38 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
![]() Ne znam sto sa HT-om,da li izvuci lovu iz fonda ili kupiti "samo" jedan paketic ako bude cca 38000kn... Prodati odmah ili ne...? Kamo pratite novosti u vezi IPO-a Ht-a? Naravno osim ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
IT Consultant
|
Citiraj:
neznam za ht.. ja necu kupovati, cekam odgovor za srbiju, pa ti to javim...
![]() |
![]() |
#40 |
GTO²
Datum registracije: Sep 2005
|
meni puno zanimljivije od HT-a http://www.vecernji.hr/home/manager/1629382/index.do ![]() da je para i ja bi se igrao ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
EDIT:Nasao malo o tome,citao,gledao. Zakljucak:nije za masu vec za bogate deckice! Sta vise das kunica vise ces dobiti dionica,a IPO HT-a se sprema,a ja da njima dam novce i da ne znam koliko cu i kada dobiti! Ma zaboravite....
Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. Zadnje izmijenjeno od: giga. 14.08.2007. u 11:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
GTO²
|
Citiraj:
![]() nisam gledao koji su uvijeti za dobivanje dionica. samo sam malo pogledao cime se Atlantic grupa bavi, kako dise to trziste, a i cuo sam neke price...mislim da ce biti vrlo dobra dionica. istina je da je HT puno privlacniji...hell i ja bi prije uzeo HT...zapravo uzeo bi i INGRU sada dok je na 43000kn, jerbo sigurno ide na 48000 ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ingra je sada jos too much za mene....ali s vremenom cemo vidjeti. Je li netko uteko iz dionica/fondova sada dok se ovo crvenilo....evo danas je ok....ja zaradio 500kn u dva mjeseca(tek sam poceo),u dva dana islo sve dolje,danas opet malo gore...
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
kaj je najgore tu se cak i moglo zaradit brijem da je pbz pao za vise od 3 % dok je izlazna naknada 2% (pbz equity mislim) sto znaci da kad se sve zbroji i oduzme moglo se dobit valjda oko 0.5-1 % sto nije loshe. ako nista drugo bar si podebljas udio :-)
![]() |
#45 |
Tlacitelj i neznalica
|
Da o tome sam i ja razmisljao,ali nisam u mogucnosti da to napravim jer nisam u Rijeci...najbolje se zaraduje bas tada kada ide ovako dolje,samo malo razmisljanja.Sada treba puknuti nesto u fond kada je pao dolje....
![]() |
#46 |
GTO²
|
HT: 29. kolovoza Prospekt u Hanfi 13. rujna odobrenje Prospekta 17. rujna početak road-showa 05. listopada uvrštenje na Burzu za atlantic se jos uvijek ne zna nista, jedino da je prebacen (za sada) za pocetak 11mje.
![]() |
#47 |
Tlacitelj i neznalica
|
![]() |
#48 |
GTO²
|
i zarada od 15-20%, mozda i vise. ja bi bio sretan ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ja pucam iz glave da bi moglo biti kao i Magma oko 30% pa na gore...samo treba procjeniti pravi tajming izlaska. Cekati jos dan ili ne pitanje je sada...ustvari ptianje ce biti 05.10.2008. BTW Ja odlucio,vadim i pare iz fondova za HT-e. Ne propustam IPO ni za zivu glavu. A i HEP ce imati IPO u dogledno vrijeme.
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja zasad cekam IPO HEP-a jer mislim da ce biti predobra pogodba,ali treba se strpiti.A i ove nase dionice isto su ok,ima jos tu puno neotkrivenih bisera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
Ja mislio malo poceti otkrivati bisere ali uletila pogodnost da se kuca napravi,pa radije to...biseri ce cekati druga vremena. Opet fondovi u crvenom...vadim pare za HT-e van,ko ih hebe....
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Woohoo moji svi bruje o dionicama i tome svemu, ja ću sama kupiti 2 dionice sa svojim parama i jedva čekam prodat da dobim koji postotak ![]() Moji s novcima planiraju kupiti plazma TV :S Ja kažem, loša investicija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Da ali svi su čini mi se malo nadobudni po pitanju Tcom dionica. Pošto je potražnja velika država bi mogla staviti visoku cijenu dionice..najavljeni raspon dionice je od 245-320kn ako se ne varam. Ako država stavi recimo dionicu 300kn i ekipa koja ne kupuje kešom dionice bi mogla ostvariti jako malu tj.gotovo nikakvu dobit ![]() Isto tako mi je funny ekipa koja misli držati dionice 1g da dobije od države 10%. Zamislite količinu dionica koja će se nači na držištu nakon te jedne godine. Velika ponuda=mala cijena Stoga treba pametno odigrati. Ja osobno nikada ne bi ulazio u to ako nemam keša jer neke kratkoročne kredite od 38000-40000 kn po 8-9% kamate se ne isplati uzimati. Barem ja tako gledam na to. Možda uđem sa 10 000 kn u te dionice ali možda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Tlacitelj i neznalica
|
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Konačno nađoh vremena proučit ostale teme ovog foruma. Pa, eto, zapeo ovdje da pitam što biste napravili na mom mjestu.. stvar je ovakva: od malih nogu štedim pare i sad sam na kojih 2000 eura, zadnji svotu sam uplatio prije kojih 4-5 godina, fakat ne znam, zaboravih. Uglavnom.. radi se o oročenoj štednji, nisu neki novci koje dobivam kamatom,pa eto.. zanima me dal da to uložim nekam ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Tlacitelj i neznalica
|
A cuj,sve ovisi o tebi. Da li volis riskirati,koliko volis riskirati i tako. Sada ti svi kupuju dionice Ht-a,mozes i ti,samo prije se raspitaj i prouci nemaoj samo tako uletati u nesto sto nisi siguran. Moja preporuka je Ht-e te nakon izbora i nove godine fondovi. Najgora ti je stvar cuvatu u carapi,nista neces izgubiti sto posto,ali bome ni dobiti...pa sada kako volis...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|