|
![]() |
#392 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svi oni koji željeli dobiti S25 uz novi ugovor - pišite kući 'Propalo'. HT nije dobio dovoljne količine mobitela i akcija je trebala biti povučena još prije tjedan dana. Postoji velika mogućnost da ga neki neće dobiti.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 07.02.2025. u 06:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#393 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima firmware za nove vanjske jedinice (meni nakon što je ubačen brzinu sam mjerio oko 700/180) samo nije certificiran pa na koga naletite hoće li vam pustiti ili ne pošto nije službeno. Nego, postoji li koja shema za žičani mesh za Arcadyan? Npr. kao što Fritzbox modemi mogu pa imaš isti SSID i sami te šaltaju i isti si DHCP.
![]() |
#394 |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
HT je svima pustio max brzine na MAX 5G netu koliko idu, već neko vrijeme pišu po drugim forumima, nije više limit do 200 Mbps kako piše, navodno je testno al tko zna, možda i bude trajno A za mesh si kupiš neki svoj i uštekaš, npr. TP-Link Deco M4 ili X20 2-3 jedinice, podržava i žičani LAN backhaul i spojiš svaku jedinicu na neki switch ili router ili jedne na druge u njihove LAN portove ili bežično i imaš istu mrežu i sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Poanta za firmware je bio u bugu sa uploadom koji je bio 4-5Mbit na novim vanjskim ejkdinicama... Htio bi da kupim samo jedan uređaj, u suprotnom mogu uzeti dva bilo koja rutera koji podržavaju žičani mesh, klonirati WAN MAC od Arcadyana i npr. 2x Archer AX23 (sad ima i standard za žičani mesh, zove se easymesh) ali ne bi bacao pare ako je moguće sa Arcadyanom nekako dobiti žičani mesh kao što se može sa fritzboxevima.
![]() |
#396 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Prava tema je https://forum.pcekspert.com/showthre...227940&page=26
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() U doba kad preko dana turistički SIM vuče do 500 mbita u MC889, ovaj kilavi oko 150. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Premium
|
Tu nešto ne štima kao da mob i router nisu spojeni na isti toranj kada mjeriš jer bi trebao imati iste ili čak veće brzine na routeru kad su sad maknuli limit. Provjeri prije testiranja dali se spajaju na isti toranj. Iskreno bolja bi ti bila turistička i 889 radiš šti hoćeš ovako su ti ruke vezane. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#401 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Da, nije mi jasno zašto odjednom ne ide do 200 već se vrti do 150, ali ovo mi je stabilnije od turističke, a isto košta. Da bih im prigovarao za brzine morao bih vratiti Arcadyana. Nije isključeno da me i management ili štogod "kažnjavaju" jer je ruter nedostupan, ali iste brzine su i kad ga spojim (s izuzetkom uploada koji je uvijek fiksno na 10, na što me tehničar upozorio da će tako biti). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
koji router se dobiva uz ht 5G internet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Premium
|
Citiraj:
Magenta 5G Box Outdoor kao vanjska jedinica, Arkadyan kao ruter. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Premium
|
franzD;3788755]Turistička je bila u MC889 s "automatskom" mrežom. 5G Internet SIM je bio u njihovom Magenta 5G Outdoor Boxu. Ništa nije u mobitelu i ne radi se o "gigabox" tarifi. Znači nisi testirao istim uređajem obje tarife i zato je mjerenje neusporedivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Premium
|
Usporedivo je utoliko što vidim da na mojoj lokaciji Internet 5G tarifa ima manje padove brzine, a to je jedino što mene zanima. Ne želim vaditi Internet 5G SIM iz njihovog uređaja jer nisam siguran da bi uopće radio, a ne mogu ništa mjeriti na njihovom uređaju. I ne, mjerenje nije "mjerodavno", kome god bi trebalo biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Premium
|
OK, nema. Zaboravi cijelu priču. |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Premium
|
može li taj arkadyan u bridge mod? trenutno koristim zte mc889 sa turističkom sim, pokazala se potreba za fiksnim telefonom, a vlastiti router mora ostati u funkciji ako ne može u bridge, koja mi je druga opcija? vlastiti router staviti u dmz? ako je u dmz hoće li biti vidljiv izvana bez otvaranja portova? switch između vanjske jedinice, arkadyana i vlastitog routera, dal bi to funkcioniralo? da arkadyan pokupi voip a moj router net 200Mbps mi je i dalje prihvatljivo, pogotovo jer se pisalo da se vjerojatno ukida limit brzine edit: ne znam dal bi funkcioniralo da je na moj router spojena vanjska jedinica, a na arkadyan samo propustim vlan za viop? |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Ali mozes izbaciti ruter, i spojiti svoj ruter iza antene. Potrazi moj post gdje sam opisao kako se to radi (ukratko, moras spoofati MAC adresu ovog rutera i staviti VLAN, mislim da je bio 100, te DHCP na WLAN port).
![]() |
![]() |
#411 | |
Premium
|
Citiraj:
upravo mi na ht chatu kažu da router može u bridge mod i da se u tom slučaju koristi PPPoE vlan je 100, isto kao i na optici ako me sjećanje ne vara? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Premium
|
a da, nažalost, stariji ljudi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
Citiraj:
Daj mi molim te reci, ako imaš ugašen CGNAT, vidiš na vlan.100 interfejsu javnu adresu? (drito na linuxu/mikrotiku) ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Premium
|
Teoretski. U praksi prvo trebaš uspjeti namoliti HT da ti daju javnu adresu, inače dobivaš onu iz 10.x.x.x rangea kao i svi mobilni korisnici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
Citiraj:
A ovo što se tiče "namoliti HT da ti daju javnu adresu" (ukinu CGNAT), to je u proceduri :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
Imam par pitanja za ovaj 5G + Televizija što ima vanjsku i unutarnju jedinicu. 1) Jel vanjska ima dodatno napajanje ili ide sve preko ethernet kabela sa unutarnje? 2) Imam savršen 5G internet, jak signal, jel mora vanjska ici bas van ili moze i na tavan unutra (fasada ima debelu termo izolaciju, nije baš za bušit) 3) jel se ethernet kabel između vanjske i unutarnke lako zamijeni drugim? Razmisljam da mi montira gdje on hoce a ja bi je radije premjestio na tavan, visoko je boli je signal nego sa druge strane kuce gdje je ipak nize a vani je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
1. ima dodatno napajanje koje je poe injektor, dakle samo jedan kabel (Lan) ide prema vanjskoj anteni. 2. Nije da mora biti vani, još bolje ako je na tavanu o nije izložena elementima. Da li će biti ok signal nemres znat dok ne probaš. 3. Da Inače, ti kažeš gdje želiš da se montira tako da slobodno probajte prvo tavan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
Ok, puno hvala! Pa onda je definitivno bolje na tavan, neznam kako bi van dovukao struju, to je još jedno bušenje zida. ![]() EDIT: Aha, PoE, injektira se struja u kabel kod rutera u sobi. Ali ipak bolje na tavan. Zadnje izmijenjeno od: alcro. 01.03.2025. u 20:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|