Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.06.2021., 22:37   #61
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Big Berkey je kod mene nešto više od tri mjeseca i bolje radi od Brita i Laica uložaka. Miris i okus su apsolutno neutralni, baš se osjeti razlika i voda mi je nekako pitkija, samo i dalje imam hrpu kamenca, i to kao da ga ima više nego prije filtriranja. U gornjoj posudi kamenca imam samo na dnu, a u donjoj svuda od vrha do dna. Međutim, kod pranja se taj kamenac u gornjoj posudi teže skine nego ovaj u donjoj iako je omjer octa bio podjednak. Isto tako, kad voda malo odstoji, gore se pojavi neki film. Razmišljam sad naručiti i ove bijele filtere...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2021., 23:47   #62
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
čisto tip: limunska kiselina, ima ijepsi okus
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.07.2021., 00:15   #63
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
čisto tip: limunska kiselina, ima ijepsi okus
Nije da pijem to sirće da mi je bitan okus. OK, popijem tu i tamo tekućinu od cikle nakon što počistim ciklu iz tegle, manje je kisela od sirćeta.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 01.07.2021., 00:31   #64
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
AFAIK, Berkley koristi kombinaciju mikrofiltracije i adsorpcije (aktivni ugljen?), a Brita ulošci su manje-više samo adsorpcija (aktivni ugljen) i možda "vulgaris" filtracija. Kod Brite nema pogonske sile za jaču filtraciju.
Kod oba sistema nema govora o uklanjanju tvrdoće vode, odnosno kamenca. Za takav učinak potrebna je barem ionska (kationska primarno) izmjena, tako da kamenac ne treba iznenađivati.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2021., 12:40   #65
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pozdrav.

Tražim neku flašicu s filterom, naletio na ovu flašicu..
https://www.mall.hr/vrcevi-za-filtri...722grr-10-siva

Jel ima ko od vas da je kupovao flašicu s filterom?
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2021., 16:50   #66
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

https://www.svetahrana.eu/en_US/shop...rt-berkey-1132

Naručio berkey boca s filterom.. Javim dojmove dok stigne..

Inače, veli mi tip, da one prijenosne boce, od 5lit+, ima povratne informacije od ljudi da je okus vode ekvivalentna izvorskoj, onda mora da nekaj vrijedi čim tolko košta, a sustav filtracije je bolji nego što nude ostali proizvođači, npr.vrčevi za vodu..
Zasad sam uzeo ovu flašicu, taman za posao.

Imam od aquaphora vrč od 4lit. Ak se pokaže da je ovaj od Berkeya (flašica) superiorniji, onda bih skupio lovu i uzmem ovo..

https://www.svetahrana.eu/en_US/shop...dbiljezbe-1134
Staro 06.07.2021., 19:06   #67
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Tko ti je poslao ponudu, Domagoj ili...?

Staro 06.07.2021., 20:19   #68
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Tko ti je poslao ponudu, Domagoj ili...?
Huh, vjerojatno..
Staro 08.07.2021., 16:20   #69
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

20210708-151227

Stigla je flašica, izgleda cool, a i fora je ovo otvaranje poklopca a ispod koje se nalazi slamčica koja iskoči.. Uglavnom, dok se pije, mora se malo stisnut flašica i uvlačit u sebe, voda automatski ide kroz filter, kako vi pijete tako se filtrira, ovo je drukčiji sistem, malo sam bio skepitčan prema tome, pošto sam tražio "gotovo" rješenje, al ok je, vjerojatno je sve stvar navike.
Staro 09.07.2021., 00:35   #70
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Koristim tu berkey bocu vec par godina.
Koristena na putovanjima po Aziji i Africi, da se sprijeci sranje.

Odlicno radi, sad sam novu taman dobija, za svoje dite, iz toga pije vodu umisto iz djecjih bocica #snob.
Oglas

Oglas
Staro 09.07.2021., 19:11   #71
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Koristim tu berkey bocu vec par godina.
Koristena na putovanjima po Aziji i Africi, da se sprijeci sranje.

Odlicno radi, sad sam novu taman dobija, za svoje dite, iz toga pije vodu umisto iz djecjih bocica #snob.
Ej, pitanjce, pošto imaš tu flašicu. Dal ti malo slini između čepa i brtve čepa?
Imam osjećaj kao da malo tu slini tj vide se mjehurići dok pijem odnosno uvlačim prek slamke vodu..

Jučer sam ju prvi put upogonio i dok sam pio, flašicu sam nagnuo u zrak i tak sam pio, počelo je kapat sa strane tj nekak kroz brtvu čepa je počelo malo onak sliniti.. Čep sam dobro stegnuo, tak da mi nije jasno od kud bi moglo curit, a brtva je na mjestu.
Staro 10.07.2021., 01:50   #72
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Da da, ta brtva nije bas dihta, ali nauvis se na nju. Ja sam nabavija malo deblju u bauhausu, pa zamijenio, sada je ok.
Staro 10.07.2021., 06:13   #73
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Da da, ta brtva nije bas dihta, ali nauvis se na nju. Ja sam nabavija malo deblju u bauhausu, pa zamijenio, sada je ok.
Znaci da reklamiram, ne bih nis dobio s tim, ocito su sve takve flasice, mogli su bar malo deblju brtvu stavit.
Staro 24.07.2022., 15:22   #74
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Ja koristim berkey filtere za vodu, zasad funkcionira, odlicno me posluzilo i u inostranstvu, Azija.
Staro 28.07.2024., 16:04   #75
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Evo mene nazad. Koristio sam onu berkey bocu s filterom, al s vremenom mi voda nije nešto bila, bar što se tiče okusa.

Pošto mi treba za posao, a na poslu voda nije neke kvalitete, ak popijem pol litre onda je još kolko tolko ok, al sad dok su vrućine, na poslu popijem oko 1.5l. Inače kupujem vodu, Jana 1l.

Gledam nekaj da bih si kupio bocu s filterom.
Naletio na ovaj LARQ

https://nestiom.eu/products/larq-boc...46535549682001
Bome i dost košta, jer ima tko iskustva s LARQom?
Staro 24.01.2025., 16:33   #76
gmax
Tuco “the Rat” Ramirez
Moj komp

gmax's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Jel netko probao Amazon Basics Water Filter Cartridges, kao zamjenu za Brita filtere?

Ako da, koliko traju u odnosu na Brita filtere?
gmax je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2025., 19:00   #77
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Isti vrag da mene pitas. Jedno 5 godina koristim maxtra i amazon filtere (ovisi koji su na akcijama u tom trenu). Ne osjetim razliku, traju mi jednako (drzim ih oko 2mjeseca zimi, malo krace ljeti)
Staro 25.01.2025., 13:28   #78
gmax
Tuco “the Rat” Ramirez
Moj komp

gmax's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Hvala, onda ubadam paket od 12 komada pa da probam.
gmax je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2025., 13:34   #79
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Jel istina šta kažu, da voda ima bljutav okus sa tim pročiščivaćima? Kaže prijatelj da su to koristili neko vrijeme ali da je bila odvratna za piti i da mu se čini kao da je sa svim nečistoćama filtriralo i dobre stvari...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2025., 14:31   #80
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nije bas bljutava, ali meni osobno ima slatkast okus. Kad s vremenom taj okus prodje, nakon mjesec-dva, onda znam da je vrijeme za promjenu filtera. Imam frendove koji mi kazu "daj spinovacu". Mi smo se eto naviknuli.

Ja je zapravo najvise koristim za profiltrirati vodu za kuhalo jer kad koristim vodu iz brite moram ga puuuno rijedje cistiti, a koristim kuhalo 3-4 puta na dan minimalno. Ocito ukloni jedan dio kamenca.
Staro 25.01.2025., 14:39   #81
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

A ovisi i o filteru, neki sa magnezijem daju odvratnu vodu to sam bacio. Sto losiji filter bolja voda
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2025., 20:59   #82
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Pod zadnje sam se počeo ozbiljnije zanimati za omekšavanje i pročišćavanje vode za cijelu kuću pa nadam se da može u ovu temu, iako se prvenstveno priča o vrčevima i filtrima. Na prvom mjestu me zanima omekšavanje vode zato jer nakon svakog tuširanja ostaje gadan kamenac pa bi to eliminirao, a uostalom tu su i drugi benefiti za zdravlje a i dugovječnost kućanskih aparata. A onda, kad već to ugrađujem, onda bi ugradio nešto i za pročišćavanje vode. Vidim da postoje neki filtri s tri čašice, a i ima i omekšivaća vode koji rade 2u1, tj. omekšavanje i filtraciju.

S druge teme sam našao par postova u vezi toga pa ću ih kopirati
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ja sam nakon par dana istrazivanja na kraju kupio Veissmann AquaHome Smart 30 (nije jeftino ali ima i manjih modela, zavisno kolko korisnika/kubika vode trebas kroz dan i koje funkcije ti trebaju (ovaj ima i smart app/wifi za kontrolu/postavke i upozorenja...)).

U biti je taj omeksivac (opcenito omeksivac vode, ne tocno taj model) preporucio majstor za Sudjericu kad je bio kod mene popravljati moju Bosch sudjericu (otiso grijac), on je sebi ugradio i nikakvih problema kaze nije imao 4 godine koliko dugo ga ima.

Ovaj je moj
https://aquahome.hr/produkty/aquahome-30-smart/
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ja sam takoder nabavio omeksivac ali jos ceka ugradnju.
koliko sam ja guglao, svi na trzistu koriste 2-3 tipa "glava" za mjesanje, ostalo je samo sminka. Na black fridayu sam za dzaba ulovio od water2buy.

kod mene ide na ulazu u kucu mehanicki filter, onda omeksivac, tako da racunam da bih trebao sve rijesiti.

sto se tice ugradnje, minimum je 2 ventila, 2 cijevi za vodu i voda za odvod. extra se moze staviti kao Lewis jos bypass ventil. Netko ce sloziti sam za par eura po ventilu, nekome ce sloziti vodoinstalater u pola sata...
Zbog prvog posta sam se nabrijao na Viessmann Aquahome 30 Smart i mislio da je to to. Pa sam onda vidio da postoji i Aquahome Duo Smart koji osim omekšavanja nudi i pročišćavanje vode. Međutim, onda sam vidio drugi post od kolege za water2buy i usporedio cijene.
Viessmann cca 1300-1500€
water2buy s Amazona 550€

U čemu je kvaka? Kod Viessmanna se plaća ime? Vidio sam da i Bosch ima sličan ali isto drži cijenu. Ima li tko kakva iskustva ili je čuo što o uređajima s ove liste?

Aquahome DUO SMART
https://aquahome.hr/produkty/aquahome-duo-smart/

Aquahome 30 SMART
https://aquahome.hr/produkty/aquahome-30-smart/

Bosch Aqua 8000i S
https://www.bosch-homecomfort.com/hr...-s-20711334-p/

eVOLUTION Refiner Boost 2u1
https://waterline.hr/refiner-boost-3/

Aquaphor S800
https://www.aquaphor.com.hr/shop/fil...-aquaphor-a800

Aqmos R2D2-48
https://www.amazon.de/-/en/Softening.../dp/B09LR5JYFS

AquaSmart AS500 (water2buy)
https://www.amazon.de/-/en/AquaSmart.../dp/B007THQ4HK
daki je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2025., 01:34   #83
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ja kad odem na web ot toga "water2buy" uopce mi ne zeli islistait modele/specifikacije istih tkao da ne ulijev ami neko povjerenje njihov uredjaj...

Ljudi obicno kod kupovine zele proci jeftinije (sto je normalno/ljudski) ali zaborave/previde support/rezervne djelove/dostupnost/zastupljenost.. Tu se uvijek placa I ime/brand te support tako da ja se nebi sa tim nekim "no name" bradnom bas zamarao....

Ako zelis proci jeftinije ima i drugih koji su zatupljenijni na nasem trzistu (mislim da Feroterm ima neke modele koje oni uvoze/prodaju a sigurno su jeftiniji od viessmanna) pa mozda vidi tamo...

https://www.water2buy.com/collection...oftener-models
Staro 12.02.2025., 15:03   #84
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Ne bih ni znao za taj water2buy da kolega nije napisao pa me zainteresiralo. Teško mi je upratiti specifikacije jer svaki uređaj s linka daje drugu brojku a neke skrivaju. Npr. kod viessmanna 30 piše da potroši 140L vode prilikom regeneracije, a water2buy kaze 70-80L, čovjek bi pomislio da je potonji bolji.

Nego, nakon duljeg korištenja, misliš li da ti se isplatila investicija? Treba li paziti na što, tj da li ugradnja omekšivača smanjuje tlak vode jer voda treba ići kroz taj spremnik? Na kraju, što se događa s tom tabletiranom soli? Ostaje negdje u spremniku pa se ispušta ili ide u cijevi pa ju na kraju pijemo?
Staro 12.02.2025., 15:16   #85
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Pogledaj malo YT videe ako te zanima princip kako to radi jer ima ih puno koji ce to objasniti bolje nego da ja sad tipkam kako radi .

Sto se tice koristenja ja sam super zadovoljan , moj je evo sad 14 mjeseci u pogonu od kako sam ga ugradio i kamenac sam smanjio za 90-95% od onoga sto sam imao.
Meni je voda bila 31dh (van skale sto bi rekli ), ja sam je ustimao na 6-7dh (trebalo mi je par dan da ustimam).
Prije bez omeksivaca ja sam skidao perlatore na pipama svakih 2-3 tjedna (kihinjski cesce kupaonski rjedje) i to me izludjivalo.

"Spalio" sam i kuhalo za vodu (probilo od kamenca), pokidao 3 Grohe slavine (kuhinjsku, izbilo/pojeo ju kamenac na vrhu a dvije kupaonse isto pocele kapati na djelu kod tusha).

Od kad sma postavio omeksivac (evo 14 mjeseci) nisma jos nijedan perlator skidao-cistio (a imam ukupono 9 slavina u kuci/garazi).

Sto se tice protoka nisam primjetio probleme kod tusiranja ili punjenja kade i slicno ali razni modeli imaju razliciti protok/kolicinu vode koju mogu "pripremiti" pa vjerujem da i od toga zavisi a i ovo sa kolicinom potrosnje kod regenracije ti ovisi o velicini/kapacitetu uredjaja pa otud i razlike 70, 80, 100 litara......
Staro 12.02.2025., 22:16   #86
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Eto i mene s funkcionalnim omeksivacem

Po mojem researchu, glavna stvar je "glava" koja dolazi od, ajmo rec, 3 velika proizvodaca (Clack, Fleck,...). Ostali uglavnom samo prepakiravaju u svoje kuciste. Neki dodaju onda WiFi da ti javi kada radi regeneraciju ili treba nadopuniti sol.
Meni je regeneracija nastimana da vrti u 2 ujutro svakih 10 dana. Sol punim jednom svaka 3 mjeseca...

Moj jeftini Water2buy je BNT165 glava. S tom informacijom lako se nadje sve zamjenske dijelove do zadnje gumice.

Ja uzeo W2B800 jer je bio na brutalnom popustu (ispod 300€), iako je predimenzioniran za moje potrebe. Kod regeneracije ispljune oko 150-160 litara.

Kod mene je islo sa ca 18dH na ca. 3 dH, ja u svojoj instalaciji imam "sampling" ventil ispred i iza omeksivaca, pa mogu lako uzimati uzorke...

Ja apsolutno odusevljen i mislim da bih ga platio i barem duplo ^^

EDIT: W2B800 je 280€ i free shipping... pa sad

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2

Zadnje izmijenjeno od: Renesis. 12.02.2025. u 22:24.
Renesis je online   Reply With Quote
Staro 12.02.2025., 22:21   #87
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Koliki je spremnik kad ga tako cesto moras dopunjavait sa solil?

Meni stane 75kg soli (3 vrece) i kad ga napunim aplikacija mi izbaci cca 460-470 dana da ce trajati po mom rezimu upotrebe/potrosnje vode (trosim cca 9-10m3 mjesecno vode).
I da, moj ima iz aplikacije se sve moze vidjeti, kolko jos imas soli (dobijem i upozorenje cca 30ak dana prije nego treba dopunit), koja je trenutna potrosnja vode kolko prolazi kroz njega (ima neki delay od 2-3 sec ali prilicno fora, otvoris pipu i nakon par sec u aplikaciji vidis kolko litara/h trosis). Ima statistiku potrosnje po danima/tjednima/mjesecima...

Nebitno za funkcionalnost (sem mozda ovoga da javlja kad treba dodati soli) ali neke od nas Computer freakova "veseli" takav gadget/dodatak
Staro 12.02.2025., 22:31   #88
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ja sam mu bacio samo 1 vrecu (25kg) ^^

2 vrece stanu sigurno, vjerojatno i 3... budem u drugoj turi za nekih mjesec-dva ^^

Ja cu si vjerojatno ici slagati ovako nesto:
https://community.home-assistant.io/...lly-uni/567365

EDIT: Sto se tice mehanickih filtera, imam onaj trostruki od EKOM-a (Fero-term), sa 100um / 25 um / ugljen

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote
Staro 13.02.2025., 10:56   #89
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Hmm, zanimljiva je ponuda taj water2buy za 300€ vs 1300€. Pa da se i pokvari kupis drugi. Na amazonu ima dosta zadovoljnih ali kad pogledaš 1 star reviewe ima svega, od tog da se pokvari za par mjeseci pa do tog da isporučuju neispravne dijelove i više se ne javljaju.

Smart funkcionalnosti kod Viessmanna su cool al kasnije sam razmislio koliko će mi to bit korisno. Zapravo bi želio da to bude negdje u podrumu i praktički zaboravim na to osim kad svaka 3 mjeseca treba nasipati sol. Malo ću još pogledati, naginjem rješenjima koja nude i filtraciju poput Viessmann smart Duo ili eVOLUTION Refiner Boost 2u1, ako je to sigurnije rješenje pregrist ću tu cijenu.

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Ja cu si vjerojatno ici slagati ovako nesto:
https://community.home-assistant.io/...lly-uni/567365
Ako vodomjer ima magnet, može i jednostavnije pomoću zigbee senzora za vrata/prozore. Senzor samo šalje impulse kad magnet dođe na poziciju a HomeAssistant ih broji. Složio sam tako za plinomjer i radi dobro.
Staro 13.02.2025., 11:19   #90
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Taj od 300 i ovaj od 1300 nisu ista klasa/kapacitet tako da nemozes tkao usporedjivati, svi modeli imaju kapacitet tanka i kapacitet koliko vode (m3) mogu napravit/procistit u satu i jos stosta od specifikacija...

Ovaj Water2buy skriva specifikacije ko zmija noge (sluzbeni web baca error 404).
Na jednom UK webu sam nasoa ovo za podatke:

• The W2B500 provides complete limescale-free water for a family of 1 - 7 and can generate approximately 1417 litres of filtered soft water every day. It is engineered for both city and well water. This softener is equipped with an efficient digital meter control so it consumes less salt and water.
  • The size is 303 X 570 X 700 mm and is suitable for installation in a garage or basement. It connects to your mains water supply and softens water in the entire home. Do allow space for hoses when planning your install. A power source is required, however only a tiny amount of power is consumed annually (Approx 20 euro/pounds).
  • Built to last, high strength corrosion resistant fiberglass, polyethylene tank, adjustable water hardness, and prefilled premium-grade ionX resin. The pre-fitted bypass valve will maintain optimal water pressure throughout your home. Use the free Water2Buy easyConnect app for easy setup.
  • Automatic self cleaning: The water softener quietly takes care of itself performing a regeneration cycle automatically when needed. This Meter Softener measures your water usage and only regenerates when necessary, making it more efficient. It regenerates at 3am when the water supply is not in use, so there is no impact on normal water usage. Approximately 70-80 litres of water is used during a regeneration.
  • What's in the box: Water softener, Manual, UK power supply, EU power supply, 3/4inch (22mm) HIGH FLOW connection fittings, bypass valve (pre fitted), bypass lever, silicone"
Oznacavaju ga razno, kao 1-7 osoba i za 8 osoba (na nekim pa tako i na amazon webu) a kapacitet/snaga mu je dosta slabija od viessmann smarthome 30 koji je oznacen za 5 osoba i ima protok 2.8m3/sat. Takd aovaj w2B me podsjeca na one kazetofone ko neka dsa trznice koji su bili oznaceni kao "1000W PMPO" .

Tako da nebi ja mjesao "kruske i jabuke" to su sasvim dva razlicitia uredjaja/kapaciteta i nemozes to tako samo usporedit po cijeni...

Naranvo to ne znaci da tebi taj nije dovoljan i mozda ces biti sasvim zadovoljan s njime ali nisu to iste klase/usporedba ne stoji....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno