|
![]() |
#3482 |
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
Zadnje izmijenjeno od: axo. 12.02.2025. u 12:04. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3483 | |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
![]() eNB ID 750763 - stvarno aktivni bandovi 3, 1, 28 - Cell 32, 33 je error, EARFCN 1575 je B3 od Telemacha (treba pobrisati) - Cell 11 je error, EARFCN 2850 je B7 od Telemacha (treba pobrisati) eNB ID 750589 - stvarno aktivni bandovi 7, 20 - cell 7, 8 23 je error, EARFCN 1575 je B3 od Telemacha (treba pobrisati) Netko nema dobar mob ili nečiji dual SIM mob brka ćelije i operatore pa cellmapper snimi tuđe ćelije pod krivim operatorom. Ili je neki turist u roamingu pa cellmapper brka neke stvari. Nije HT ništa kriv ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3484 | |
Premium
|
Citiraj:
Na dual simu stalno nešto brka i primjetio sam to sad popodne kod mapiranja. Obrisao app da ne napravim kaos. Thnx na istrazivanju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3485 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3486 |
Poludrago kamenje
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2019
|
MAXnet mini za posebne skupine korisnika, konkretno korisnike inkl. dodatka. Ugovorio je moj djed, ima VDSL, sad tvrde da ne može preko VDSL-a i da treba tehničar donijeti novi (4G?) ruter. Ne pristaju da ostane preko VDSL-a kao što je dosad. Ima li tko iskustvo s time? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3488 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ne može vdsl. 4g ili 5g dobiješ Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3489 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Može malo više o ovome ...mislim na posebnu skupinu korisnika ( i mene zanima za jednog korisnika inkluzivnog dodatka )? Koje su cijene, brzine , ima li kakav link ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3490 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Probat ću ovaj vikend rootat staru Motorolu pa da nju upogonim samo za igranje sa CM-om... Jedino kaj mi je problem, ta Motorola nema 5G kod telemacha. Nabavljena je u A1 i u startu nisi mogao odabrati 5G na A1, na HT-u je radio od prvog dana. Pa je izašao update i čudesno se pojavio 5G za odabrati u meniju i za A1. Ali Telemach i dalje samo 4G :/ Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3491 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2018
|
Pozz ljudi, imam jedan problem. Kupio sam Xiaomi 5G CPe ruter i na prvu je sve super. Ruter ima dobar prijem signala, stavio sam ga na mjesto gdje mi je stari ruter hvatao najbolju brzinu, i na tom mjestu imam pun 4G, sto na starom uopce nisam imao. Čak mi uhvati i jednu crticu 5G signala, iako kod mene na frekvenciji gdje je ugasen 3g jos uvijek nema 5G signala, jer da ima morala bi biti bolja pokrivenost. Maximalnu brzinu sto sam uspio izvuci je 120mb/s, uglavnom brzine su duplo vece nego na starom ruteru i sa time sam bas ono zadovoljan. Ono sto me zivcira je to sto na mobitelu kao da mi je sve usporeno. Tipa gledam komentare na fejsu pa treba duze na ucita, pa listam about you pa nikak da ucita sve artikle dok skrolam i tako to..i onda kad radim speed test, bude mi cesto velik jitter. Na starom ruteru mi je jitter doslovno normalan. Ceprkao sam po postavkama, isprobavao i 5ghz wifi i 2.4 i opet isto. Neznam sta mogu napraviti po tom pitanju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3492 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2024
|
Xiaomi 5g cpe pro imam već godinu dana i odličan je ruter. Problem sa jitterom je ustvari probkem sa mrežom a ne sa ruterom. Meni je često jitter 1 ili 2. Doduše udaljen sam od tornja svega 500m. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3493 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sinoc sam isao opet staviti karticu u stari ruter, i jitter mu je stalno nizak. A na ovom Xiaomiju mi je to problem koji se desava citav dan...skinuo sam onu aplikaciju Wifiman, i tamo vidim da mi je ona network latency stalno visoka pa padne i tako stalno. Jbt cini mi se da mi je fluidniji net bio na starom ruteru sa manjim brzinama nego na ovom sa boljim brzinama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3494 |
Registered User
|
Uđite na mobilne mreže i onda nam daj sliku da vidimo koje agregacije ima. Kod mene kad uključim 4g ide b1+b3+b7+b20 a na 5g ide b3+b7+b20+n1 i vidio sam da tako fluidnije radi. Premda na 4g ide 450mbs a na 5g 350mbs. Bolje mi radi na 5g NSA. Zadnje izmijenjeno od: Jadran3. 15.02.2025. u 13:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |
Registered User
|
Citiraj:
U selu tesko da mogu imati višee |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3496 |
Registered User
|
Na wifi stavi 2.4 i 5 ghz a na mobilne mreže probaj 4g kako ide pa onda probaj 5g. Vidi gdje bolje radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3497 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Kako je HT rasporedio B8 između GSM-a i LTE-a? Koliko su široki kanali u njihovih 15 MHz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3498 |
Poludrago kamenje
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3499 | |
Registered User
|
Citiraj:
https://ibb.co/cKQtJ5qq Evo sad primjer na 2.4GHz i 4G mreza, sve 4 crtice signala, sad mi je evo jitter cak i ok, ali u Wifiman aplikaciji se jasno vidi kako je network latency uzasan,a onda se istom opet popravi i bude ok. Uglavnom, nekad jitter bude toliko los da mi i sama brzina bude uzas, tipa krene speed test sa 80mbs, i onda kao da zašteka i padne na npr. 10mbs ili se prekine jer ga ne moze odvrtiti jer izgubi vezu sa serverom. https://ibb.co/spv2xCwv A ovo je primjer na 5Ghz i 4G mreža. Ruter mi se inace nalazi u susjednoj sobi tik do vrata. Neznam zasto mi je trenutno na 5Ghz brzina neta toliko uzasna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
Premium
|
Probaj drugog operatera ubacit pa vidi dali je hardware ili ht u pitanju. Ovako se samo vrtis u krug. Naravno probajo i žičano se spojit pa testirat ako već nisi. Nije ht u banani samo kod tebe nego opcenito od kad se b8 pojavio kod mene, sve je nesto sa velikim oscilacijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Registered User
|
A toboze necemo imati nikakvih problema kad budu ugasili 3G, i dobit cemo super brzi 5G. Kako lazu nevjerojatno. Imam telemach karticu u drugom mobitelu, otkad je tcom ukinio 3g, na mobu mi se stalno gubi signal i jako ga tesko pronalazi. Ako ne ukljucim roaming situacija je jos gora zato jer tele2 ni nema svog signala. Neznas ko vise laze, tcom ili telemach koji se reklamira kao mreza sa najboljom pokrivenoscu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3502 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 16.02.2025. u 13:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Registered User
|
Evo sad gledam na mojem Xiaomi 5G CPE Pro jitter je 2 i to na wifi 6. Ruter sam uzeo preko Telekoma. Možda nije ista verzija. Nadam se da vam slike u prilogu mogu biti od koristi. Zadnje izmijenjeno od: Jadran3. 16.02.2025. u 13:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3504 |
Registered User
|
Ako me to bude tolko zivciralo budem ovaj ruter prodao pa kupio ZTE. Narucio sam A1 sim pa cu provjeriti stanje rutera sa A1 sim karticom jos i da vidim kakve su brzine i jitter i ping i dali steka kao ovo sa tcomom. Neznam sta bih rekao ali kod mene tele2 bas i nema signala iako na karti pise da ima. Iskljucim roaming i mobitel mi jedva ima signala, ali i to cu istestirati u ruteru sa telemach karticom. Ali stalno dobivam poruke o propustenim pozivima, pogotovo otkad je 3g ugašen od tcoma. Kad zivis u selu pa nijednog operatera nije briga da bolje pokriju mala mjesta, nego stave tornjeve po gradovima jer je ocito tamo najbitnije da ima, a sela ko sljivi. Zato mi ni ne pada kod ikoga pretplatu uzeti. Evo sad mi je ruter spojen na 5G i isto je na B20+B3 spojen... A verzija rutera je ista kao i od kolege iznad! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3505 |
Premium
|
Ti si na drugom operateru nego što je expresso i tu je već razlika i imaš više dostupnih frekvencija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
Registered User
|
Ljudi, cini se da sam nadao problem... Izgleda da nije problem u ruteru vec u mom mobitelu s kojim sam spojen. Slucajno sam ceprkao postavke i ukljucio Wi-Fi 5 (802.11ac) kompatibilan način, i sad mi je network latency odlican, speed test vrti normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3507 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Baš htio napisati kako se kod mene ništa još ne dešava po pitanju prebacivanja na B8 frekvencije... I maloprije usred posla mi nestane interneta.... Naravno, na ZTE-u sam imao Cell Lock na B3 i baš su taj bili ugasili... I uspijem vratiti net i sad vidim da mi lovi i B8... očito ih taman aktivirali... Sad moram testirati koje CA-ove mi podržava ZTE sa DNA firmwareom u kombinaciji sa B8 EDIT: Malo se poigrao sa frekvencijama... I dalje na DNA Firmwareu mogu imati samo 4 CA ( 3 LTE + 1 5G) Što se tiče downloada to je i dalje isto kad mi se spaja na N78 i ide oko 500+. Upload sam skužio da mi varira, ovisno na koje frekvencije se spoje. Ali najbolji upload imam kada mi je spojen na 3+1+20+78 i sada na novu frekvenciju 3+1+8+78 Tu mi ide oko 70+ upload.... Na ostalim kombinacijama mi je oko 50+ Tako da mi ova nova B8 po brzinama isto kao i B20. Tako da vratio Cell Lock na B3, a ove ostale ostavio na Auto pa nek prebacuje.
Zadnje izmijenjeno od: snake29o3. 18.02.2025. u 08:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3508 |
Registered User
|
Ja sam već kontaktirao Xiaomi globalnu podršku u vezi s Xiaomi 5G CPE Pro i spomenuo sam potrebu za aplikacijom, kao i mogućnost odabira ćelija i bendova. Bilo bi dobro da im se i vi obratite kako bi vidjeli da postoji veće interesovanje. Pišite im na support.global@support.mi.com i zatražite odgovore ili rješenja. Što nas više pita, veća je šansa da dobijemo konkretan odgovor! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Poludrago kamenje
|
Upload ide preko primarne frekvencije, što veći bandwidth ima primarna frekvencija, to je i veći upload. Kod HT-a je to za sada jedino na B3 i to ova ćelija na bandwidthu 20 MHz (EARFCN 1300) i zato na toj ćeliji dobijete najveći upload. Još ako se igraš i staviš samo 2CA, npr. B3+N78 ili B3+B1 će ti možda agregirati upload pa dobiti iznad 140 Mbps upload brzine ![]() Ovo je samo komentar za one kojima je upload bitan ![]() ----------- Onaj B8 u HT-a za sada nije kak treba, meni je stalno na 1x1 SISO i ne daje iznad 40/30 Mbps, više mi daju B20 i B28 koji uvijek rade na 2x2 MIMO i nategne 70/35 Mbps (bez ikakvih agregacija) Tak da ćete imati veće DL brzine bez tog B8 u agregaciji, tj. umjesto B8 koristiti B20 ili B28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3510 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Isprobao sam sve moguće opcije i upload mi nije više od 70 Mbit... Čak i kad mi se spoji na B3 20MHz + B3 10MHz i dalje upload oko 79 Mbit... Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|